Dodaj do ulubionych

Chciałabym się zaokrąglić

01.11.06, 08:56
Co zrobić żeby ładnie przytyć :)
Ładnie tzn bez celulitu i wiszącego tłuszczu. Jak przeglądam się w lusterku to
przerażenie mnie bierze - skóra i kości. W sumie to nawet mi wygodnie. Ale jak
spotkam znajomego co mnie lata nie widział - słyszę boże..... jak ty schudłaś.
Muszę coś z tym zrobić.
Pomóżcie

Dodam że stresu mi nie brakuje hehe
Obserwuj wątek
    • mary_de Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 09:11
      no to sprzedaj ten stres bardziej potrzebującym dziewczynom - niech je trochę
      zeżre :)
      a poważnie:taką masz widac przemianę materii, że jesz i nie tyjesz, no i jeszcze
      ten stres.... spróbuj być może ładną chudą dziewczyną, a uwagi typu "boże, jak
      schudłaś" puszczać mimo uszu bo to często nie wyraz troski o zdrowie i wygląd a
      przez zazdrość ;P
      • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:16
        he, raczej nie przez zazdrość - rodzina mówi to samo. W pracy, dopóki nie
        zobaczyli co jem myśleli, że mam problem z anoreksją, he zabawne. Jestem trochę
        za chuda. Jem masę słodyczy. Dzień bez czekolady i frytek uważam za stracony.
        Może jest jakiś sposób, np regularne odżywianie itp, żeby chociaż buzia się
        zaokrągliła:)
    • vandikia Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 09:30
      jesli chcesz przytyc dla ludzi, to nie ma sensu, jak sama dla siebie to owszem
      sens jest :)
      tez jestem szczupła i do tego wysoka - co uwidocznia szczuplosc jeszcze
      bardziej. Radzilabym Ci cwiczenia - jesli nabierzesz troche tezyzny fizycznej
      to tez inaczej bedziesz wygladac, poza tym sporo makaronu wrzuc do diety i na
      poczatek powinno wystarczyc :)
    • zapowazna Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 09:40
      Mam identyczny problem. Nie ma takiego sposobu i już. Jeśli rzeczywiście masz
      tak szybką przemianę materii (ja mam jakąś galopującą!) to nie da się przytyć.
      Jedyna rzecz jaka na mnie troszkę podziałała to...piguły antykoncepcyjne :)
      Ktoś dobrze napisał - ćwiczenia fizyczne. Ładnie rzeźbią sylwetkę
      • allerune Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:21
        mylisz się. też tak kiedyś myślałem, ale okazuje się, że po prostu jadłem za
        mało kcal :)
      • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:24
        Cieszę, się że można tu pogadać na takie tematy, bo większość dziewczyn ma
        problem odwrotny.
        Próbowałam ćwiczyć. Efekt pierwszy - schudnięcie, hehe. Dalej nie ćwiczę, bo się
        boję dalszych reakcji organizmu hehe.
        Słyszałam, że makaron tuczy, ale ja akurat za makaronem nie przepadam - jem ale
        bez przesady.
        Chce przytyć dla siebie oczywiście, ale i dla innych też, żeby było miło na mnie
        popatrzeć:)
    • allerune Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:18
      bardzo proste, więcej jedz. odkąd pracuję i jem lunche w pracy i do tego obiadki
      w domu przytyłem trochę, mimo że przez całe życie było to dla mnie problemem.
      Kobiety mają jeszcze łatwiej, bo naturalnie mają więcej % tłuszczu w organiźmie.
      Ważne jest aby kontrolować to wszystko na tyle, aby nie przekroczyć wyznaczonego
      wcześniej optimum.
      • zapowazna Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:28
        Allerune, gratulacje! Ale ja mimo zjadania całej fury jedzenia nie tyję. I
        jeszcze do tego dużo słodyczy, bo bardzo lubię :)
        SŁyszałam też taką opinię, że trudniej jest przytyć jedząc regularnie, łatwiej
        jedząc dużo i nieregularnie. Nie próbowałam ;)
      • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:28
        Powiem Wam co jem - może za mało?

Rano - kanapkę może dwie z kawą naturalną mocną
        W pracy - zupkę, dwa batony, dwie kanapki, owoc
        Po pracy - chipsy, frytki jakiś fast food
        W domu na kolację - obiad drugodaniowy - jakieś ziemniaki z mięsem, makarony,
        ryże itp
        Przed snem - słodycze, owoce, ziarna itp
        • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:39
          Zauważyłam też, że po obfitym posiłku powiększa mi się brzuszek a jakże i po
          jakiejś godzinie góra dwóch wraca do normalnych rozmiarów - czyli znowu jest
          płaski. Niesamowite. Nigdzie mi nie przybywa. Wszystko gdzieś się ulatnia.
          Od lat ważę 50 kg przy wzroście 162 cm. Może to nie jest najgorsza waga - ale
          wyglądam na wychudzoną niestety.
          • fantas_magorie Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 10:43
            Ja przy tym samym wzroście ważę 47 kg, jem za dwóch, a waga ani rusz:( a
            przydałoby się trochę...
            • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 11:04
              Może znacie jakieś odżywcze diety. Tak mi się wydaje, że to by mogło pomóc.
              Zawsze jak wracam z jakiś zorganizowanych wypadów z całodniowym wyżywieniem -
              otoczenie mi mówi, że lepiej wyglądam.
              Macie tak może?
            • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 11:06
              Osiągam wagę 46-47 w ciągu trzydniowej choroby np. grypy :)
              • monica233 Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 11:38
                ehehe no i znowu sama niejestes:)tez mam ten sam problem co ty:)tez waze 50 kg
                prz wzroscie 162cm.Ja sie staram duzo jeść ale niestety nieda sie przytyć:
                (zabardzo dobra mamy przemiane materii wszystko jem na co mam ochote.Ale dobrze
                ze mam zaokrąglone dupcie hihi dzieki makaronu bo uwielbiam!:):)takze niewiem
                co daja efekty zeby przytyc.A jesli chodzi o makaron tylko dupcie tyje!Kobieto
                ty sie ciesz ze jestes taka laska:)niecza ci przytyć:Deheh:)
                • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 11:48
                  hehe
                  O właśnie o to chodzi, żeby trochę dupcia przytyła i policzki hehe. Noszę
                  rozmiar spodni 26/27 - mam problem z zakupem jeansów. Niektóre firmy nie mają
                  rozmiaru na mnie hehe. Nic tylko trzeba mi dziś na obiad makaron gotować
                  • monica233 Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 13:15
                    chcesz buzie przytyc ?niezartuj sobie?Sama wlasnie mam buzie okrągła i mnie to
                    wkurza pododbaja mi sie bardziej smukla twarz.A jesli chodzi o rozmiar dzinsow
                    to dokladnie mam taki sam rozmiar co ty i tez mam problemy.Ehehe tylko cza isc
                    do sklepów dla dzieci ehehe:)oj kochana jesli chcesz przytyc dupcie to musisz
                    co 2 dzien jesc makaron hihi ja zawsze robilam spagetii albo makaron z keczupem
                    i serem białym pyychaa:)Powodzenia:)
                    • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 14:10
                      Makaron z keczupem i białym serem? Co drugi dzień? Uuufff.... nie wiem jak ja to
                      zniosę.
                      :)
                      ale... czego nie robi się dla...... siebie
                      • monica233 Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 14:17
                        nie no co ty:)gdzie makaron z serem białym i keczupem co 2 dzien bedziesz jadla
                        hihi tylko od czasu do czasu:)tylko ci napisalam ze mozesz tez tak robic:)albo
                        sam makaron albo spageti z miesem i sosem.No wszystko mozna robic np zapiekanke
                        z makaronu napewno znajdziesz jakis przepis w necie.:)
                        • 83kimi Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 15:43
                          Dziewczyny, to co ja mam powiedzieć? Przy wzroście 158 cm ważę 39 kg. Ważyłam
                          kiedyś ok 43, ale po tabletkach anty schudłam, odstawiłam już ponad miesiąc
                          temu, a waga ani drgnie. Też bym chciała przytyć, ale w moim przypadku
                          największym problemem jest, że jeżeli już coś mi tyje, to tylko brzuch...
                          Chciałabym wrócić chociaż do poprzedniej wagi, ale nie wiem, czy to jest
                          możliwe. Jem sporo, nie odmawiam sobie ani zapiekanek, ani pizzy, ani
                          hamburgerów... i nic!
                          Z tego co wiem - makarony same w sobie nie tuczą, tylko tłuste sosy. Chyba
                          bardziej tuczące są np. kluski śląskie i kopytka.
                          • vivis_cortez Re: Chciałabym się zaokrąglić 01.11.06, 18:23
                            39kg? :-) matko!
                            • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 02:20
                              Dziewczyno, może powinnaś iść do lekarza?
                              • 83kimi Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 11:14
                                Byłam, wyniki badań ok. To chyb u nas rodzinne - moja mama w dniu, gdy rodziła
                                moją siostrę, ważyła 44 kg. Ma 157 cm. Ale z wiekiem przytyła i teraz waży 55
                                kg, więc pocieszam się, że też kiedyś trochę przytyję, niemniej jednak w wieku
                                23 lat chciałabym wyglądać jak kobieta, a nie 12 latka.
                            • martalek Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 10:25
                              o matko ja waze 53kg przy wzroscie 168cm i nie czuje sie ani grubo ani chudo,
                              mysle ze w sam raz, ty wazysz niewiele mniej i jestes nizsza ode mnie, mysle ze
                              spoleczenstwo tak na ciebie wplywa i stad te mysli ze jestes za chyda
                  • frying.pan Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 12:43
                    Hehe, to co ja mam powiedziec - przez długie lata ważyłam 51 kg przy wzroscie
                    172cm. I tez musiałam znaleźć spodnie w rozmiarze 27 tyle że na długość 34. W
                    Polsce jeszcze nie jest tak źle z ciuchami dla chudzielców, ale jak wyjechałam
                    za granicę to musiałam się ubierać w sklepach dla dzieci:/
              • fantas_magorie Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 10:32
                Ja po pobycie kilkudniowym pobycie w szpitalu schudłam do 43 :| Na kroplówkach
                żyłam :)
    • lilarose Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 11:21
      Ja przez długie lata byłam za szczupła i nie mogłam przytyć. Przy wzroscie 166
      cm ważyłam 46-47 kg. Skończyłam studia, zaczęłam pracować, zaczęła mi smakować
      poranna kawa i kalorycznym ciastkiem, obiadki na mieście, mniej ruchu,
      zaniedbana kondycja (brak siły woli, by reglarnie chodzić na basem) i przytyło
      mi się kilka kg. Teraz moja waga jest taka w sam raz, musze tylko pilnowac, by
      nie tyc więcej :))
      • blue_carpet Re: Chciałabym się zaokrąglić 02.11.06, 20:07
        Może i przesadzam, ale jak byłam ostatnio u lekarza z powodu grypy to poprosił
        mnie żebym się zważyła bo wyglądam jakbym miala niedowagę.
        Myślę, że to może kwestia kości - należę do gatunku cienkokościstych.
        • huana87 Re: Chciałabym się zaokrąglić 03.11.06, 10:24
          ja też miałam problem z niedowagą. robiłam badania, wszystko było w jak
          najlepszym porządku, jadłam dużo a waga wciąż ta sama. w październiku wyjechałam
          do innego miasta na studia. no i zaczęłam tyć, troszkę powiększył mi się brzuch
          i biust. tam jestem bez przerwy głodna, co chwilę jem jakąś kanapkę albo gotuję
          sobie makaron. na razie mi taka sytuacja odpowiada ale obawiam się że jak już
          waga będzie odpowiednia to nie będę umiała się powstrzymywać od ciągłego podjadania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka