nutopia 12.01.07, 10:31 własciwie od 2 lat mam cały czas na paznokciach. Noja kosmetyczka już nerwicy przeze mnie dostaje, bo pyta.. Pani Ulu to co? może dziś coś innego? Ja się zgadzam a po pół godzinie zmywamy i malujemy french..:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutopia Re: francuski manicure 12.01.07, 10:40 mahadeva napisała: > ja mam piekne naturalne :D <wywraca oczami> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: francuski manicure 12.01.07, 10:46 :) i maluje na przezroczysto a czesto tez na kolorowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: francuski manicure 12.01.07, 10:52 mahadeva napisała: > :) i maluje na przezroczysto a czesto tez na kolorowo :) a na jakie kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
niuniafunia Re: francuski manicure 12.01.07, 14:00 maha, weż ustal jedną wersjeco do swoich paznokci. Chyba nie musze ci przypominać że ostatnio ssama pisałaś wątek na temat frenchu i zadałaś pytanie na temat różowego. Nie motaj już w głowach ok? Tak jak z tą półdziwicą biorącą kilka razy postinor...Błagam... Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: francuski manicure 12.01.07, 17:45 ale w koncu wybralam rozowy chanel no 208 Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: francuski manicure 12.01.07, 14:38 a ja róznie;) zależy od nastroju;) ostatnio miałam czerwone;P Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: francuski manicure 12.01.07, 14:43 a ja lubie eksperymentowac:) cos nowego zawsze wydziwam na pazurkach:) choc pamietam czas,kiedy przez pol roku miala TYLKO frencz:) tak samo jak kiedys chodzilam TYLKO w czarnym, albo tylko w niebieskim:0 ot taki kaprys:) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: francuski manicure 12.01.07, 14:47 kobieta zmienna jest:) a ja nigdy nie mialam czerwonych i czarnych... zawsze wydawalo mi sie trzeba miec do tych kolorow perfekcyjne paznokcie:) jak na razie moje jeszze takie nie byly, wiec czekam:) moze kiedys sie uda:) - chodzi mi glownie o czerwony:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: francuski manicure 12.01.07, 15:24 Twitti nikt nie ma perfekcyjnych paznokci:) Kosmetyczka Tobie ladnie wymodeluje paznokcie, zadba o dlonie i bedziesz miala sliczne paznokcie i w odcieniu czerwieni jakiej tylko zechcesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: francuski manicure 12.01.07, 15:40 mialam ladne paznokcie na slubie:) tyle ze pokryte zelem. NIgdy wiecej zelu:) ale paznocie byly piekne:) musza byc wszystkie rowniutkie i dlugie:) takie mi pasuja do koloru czerwonego:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: francuski manicure 12.01.07, 16:24 Nigdy wiecej zelu to dobre postanowienie:) A moim zdaniem ladne paznokcie to te zadbane:) wiecz czy dlugie czy krótkie to bez roznicy:) a jesli chcesz miec i dlugie i czerwone to moze odzywki do paznokci sobie kup? no i dobry pilniczek tez bys ei przydal:) choc moim zdaniem jesli bedziesz miala i chec i okazje to warto wybrac sie do kosmetyczki i zrobic sobie manicure i pomalowac paznokcie na czerwono:) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszelogin Re: francuski manicure 12.01.07, 14:46 A ja zawsze na delikatne odcienie beżu :) I też tak od lat... Ewentualnie kolor głębokiego wina "od wyjścia" ;) I chyba nic innego juz nie uznaję. Gdy miałam 20 lat uwielbiałam kolor... niebieski, ale nie taki wampirowaty! Tylko piękny jego odcień. Nie mogę juz takiego dostać :( Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: francuski manicure 12.01.07, 16:08 Ja też przyzwyczaiłam się do francuza. Nie jestem na 100% zadowolona z moich pazurków, więc czerwień odpada, a we frenczu wyglądają bardzo ładnie. Nie znoszę długich paznokci a'la Doda elektrownia z cekinami, brokatami, piórkami czy jeszcze czymś tam. Podobają mi się naturalne (a właśnie taki jest francuz) i pomalowane na jeden kolor. Długie sztuczne paznokcie miałam raz i ciągle mi w czymś przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: francuski manicure 12.01.07, 20:18 > Długie sztuczne paznokcie miałam raz i ciągle mi w czymś przeszkadzały. Zawsze mnie zastanawia jak kobiety mogą nosić takie długaśne paznokcie. Przecież to jest samoskazwanie się na pewien rodzaj kalectwa :). Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: francuski manicure 12.01.07, 20:50 Najwyraźniej :). Ale zdarzyło mi już się np. spotkać panienkę z pocztowego okienka, która obsługiwała klawiaturę wielocentymetrowymi paznokciami. Widok był przedni. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: francuski manicure 12.01.07, 19:40 Ja francuskiego nie lubię. Paznokcie mam mocne, ładne. Tyle, że dość krótkie, bo dłuższe przeszkadzają w pisaniu na klawiaturze. Wystarczy przyciąć (nie piłuję, rozdwajają mi się od tego), lekko wypolerować i machnąć bezbarwnym lakierem i jest ok. Lubię też mocne, ciemne kolory - granat, bordo, a nade wszystko czarny. Nie uznaję ozdóbek, brokatów czy innych bzdetów na paznokciach. Mają być błyszczące i gładkie. Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: francuski manicure 12.01.07, 19:54 Jak dobrze się w nim czujesz i wygląDasz, to nie rezygnuj. Po co zmieniac to, co jest dobre :) Ja osobiście przyznam się bez bicia, że paznokcie to najmniej zadbana cześc mojego ciała. Z zasady noszę krótkie i pomalowane lakierem bezbarwnym albo w stanie natury. Odpowiedz Link Zgłoś