Dodaj do ulubionych

Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie.

18.04.07, 12:29
Kilka dni temu bliska mi osoba broniła pracę magisterską i wyobrazcie sobie
obroniła na ocene dostateczną a wiec 3- troche nas nie ukrywam zaskoczyła
taka nota , czy ocena na dyplomie ma faktycznie znaczenie w przyszłosci,ta 3
moze miec jakis wpływ na jej "karierę"?
Obserwuj wątek
    • poprioniony Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 12:34
      Ja mam 3 z obrony. Zaden pracodawca nigdy nie pytal sie mnie o oceny.
      Powiem wiecej, zaden nigdy nie pytal jaki dyplom robilem (i czy go w ogole robilem).
    • turzyca Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 13:00
      Doktorat chyba tylko odpadl, bo jesli studia doktoranckie sa oblezone, to ocena
      z dyplomu jest uwzgledniana.

A poza tym nie powinno miec zadnego znaczenia. Chyba ze pracodawca ma nie po
      kolei w glowie, a takich chyba lepiej unikac.
      (dlaczego? chociazby dlatego ze kazdy wie, ze na uczelniach sa rozne uklady i
      ocena nie musi zalezec od rzeczywistej wiedzy.)
    • kasia141177 Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 13:04
      Szczerze? Nie udawajmy , ze nie ma to znaczenia. Oczywiscie nikt sie ciebie nie
      zapyta, na jaka ocene obronilas, ale na pewno kazdy zagladnie. I jakos to
      dziwne, ale nie znam osoby , ktora zdalaby prace na 3 . Jezeli masz dobrze
      napisana prace, pod okiem swojego promotora. To chyba 4 dostaniesz , bo inaczej
      swiadczylo by to tylko o nim . Pozdrawiam
      • rasgeea Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 13:53
        do oceny z dyplomu wlicza sie oceny z wszystkich studiów. Więc jesli ktoś mial
        poprawki i marne oceny to choćby nie qwiem jak napisał i obronil prace to może
        dostać góra 4, ale zazwyczaj dają własnie 3 :)
        • rasgeea Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 13:53
          miało być że wlicza sieoceny z wszystkich sesji :)
          • eeela Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 14:18
            Ja ocene na dyplomie mam te sama, jaka uzyskalam na obronie pracy. Nikt mi nie
            wliczal ocen ze wszystkich sesji.
            • martalek Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 14:22
              U mnie pisze w szkole, ze 50% to srednia jaka sie uzyskalo ze studiowania, 25%
              to z pracy i 25% to obrona. Z tego wylicza sie srednia i taka ma sie ocene na
              dyplomie.
            • rasgeea Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 14:46

> Ja ocene na dyplomie mam te sama, jaka uzyskalam na obronie pracy. Nikt mi nie
              > wliczal ocen ze wszystkich sesji.

bo Ty nawet o tym nie wiesz. Idąc na obronę oni mają Twoje oceny i biorą to pod
              uwagę.
              >
              >
              • eeela Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 15:20
                Oczywiscie, ze mieli moje oceny, znali mnie z pieciu lat studiow, czytali moje
                inne prace. Obrona pracy magisterskiej to czysta formalnosc, a ocena z niej jest
                ocena za caloksztalt studiow, ale tez ocena umieszczona na dyplomie jest wlasnie
                ta ocena uzyskana na obronie, a nie srednia wyciagana z oceny uzyskanej na
                obronie i jakichs innych ocen.
                • rasgeea Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 15:22

> Oczywiscie, ze mieli moje oceny, znali mnie z pieciu lat studiow, czytali moje
                  > inne prace. Obrona pracy magisterskiej to czysta formalnosc, a ocena z niej
                  jes
                  > t
                  > ocena za caloksztalt studiow, ale tez ocena umieszczona na dyplomie jest
                  wlasni
                  > e
                  > ta ocena uzyskana na obronie, a nie srednia wyciagana z oceny uzyskanej na
                  > obronie i jakichs innych ocen.

nie wiem, być może to zalezy od uczelni czy samych wykładowców. ALe mój znajmoy
                  jest zawsze na obronach, sam jest tez promotorem i mówi, że oceny z
                  poszczególnych sesji sa porane pod uwage...
                  • eeela Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 16:24
                    że oceny z
                    > poszczególnych sesji sa porane pod uwage...

Tak, podczas przyznawania oceny za obrone pracy. Ale ocena z obrony pracy nie
                    rozni sie od tej w dyplomie.
    • lim25 Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 13:49
      nie sadze żeby to miało wypływ na karierę ..naprawdę pracowników wybiera sie
      biorąc pod uwagę zupełnie inne kryteria niż ocena na dyplomie :) czasami jest to
      , przypadek ..jedna ocena nie decyduje o calym życiu :)
    • lupus76 Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 14:26
      Jeśli to była polibuda - nie ma się czym łamać (tam wykłądowcy mają
      sadystycznąfrajdę upupiania). Jeśli kiepska uczelnia, lub kierunek - też nie
      (tu z kolei działa często mit płacę - wymagam). W każdym innym przypadku może
      to być problem.
    • mandi.ole Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 14:57
      ja obronilam swoja najlepiej na specjalnosci i mialam jakas tam notke w
      papierach o tym
      nie wiem, jak w Polsce na to patrza, ale tutaj (UK) mnie pytali podczas inteview
      • alienxxx Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 16:07
        chyba na kazdej uczelni ocena na dyplomie jest srednia wyciagana z kilku skladowych

co do pytania - jak z wszystkim - wplyw moze miec, ale nie musi - zalezy gdzie
        trafi, kto bedzie przegladal CV, kto podejmuje decyzje itd
        w przewazajacej wiekszosci przypadkow nie bedzie mialo to zadnego znaczenia
        tylko wstyd zostaje na cale zycie :)
    • monikaa13 Re: Obrona pracy mgr - mały problem i pytanie. 18.04.07, 16:12
      ja tez mialam 3 a nawet tego dokladnie nie pamioetam, nikt tego nie bierze pod
      uwage
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka