oliwia835 08.06.07, 17:29 Mam do was prosbe czy mozecie mi podpowiedziec co teraz kupuje sie na slub, własnie zostalam zaproszona i nie wiem co kupic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbanowany-fiutek-maly Re: ślub kolezanki 08.06.07, 17:58 wibtator co najmniej 35cm to na wypadek gdyby przyszły maż nie mógł lub był przykrótki Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: ślub kolezanki 08.06.07, 18:02 najlepiej zapytaj zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: ślub kolezanki 08.06.07, 20:53 u mnie wszyscy woleli kase..i to chyba dobry pomysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: ślub kolezanki 09.06.07, 00:55 insomnia0 napisała: > u mnie wszyscy woleli kase..i to chyba dobry pomysł.. ja bym wolala prezent, nawet rzecz praktyczna moze byc mila pamiatka...a nie tylko KASA, KASA, KASA..... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: ślub kolezanki 09.06.07, 14:18 ewik_75 napisała: > można dać prezent i kasę ;) nie popadajmy z jednej skrajnosci w druga... Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaaaa Re: ślub kolezanki 08.06.07, 21:20 mowisz slub ale masz na mysli zaproszenie na wesele? daj kase Odpowiedz Link Zgłoś
loltka kasa kasa kasa 09.06.07, 00:33 mam wesele za miesiac i powiem szczerze ze kasa bedzie najlepsza, potem planumejy przeprowadzki i inne remonty i po prostu musimy miec finanse a nie stos bibelotów. Moze brutalne ale rpawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Kasę, of kors 09.06.07, 07:54 Nie uszczęśliwiaj ich piątym czajnikiem elektrycznym lub dziesiątym żelazkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: ślub kolezanki 09.06.07, 09:38 daj kasę i coś malutkiego stmbolicznego:) ja dostałam kase z dwoma filiżankami, potem dokupiłam do kompletu potem była kasa kasa i kasa ale tamten prezent pamietam najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: ślub kolezanki 09.06.07, 10:04 Tylko że prezent, fajny może być i niedrogi, a pieniędzy nie dasz przecież tylu. Owszem pomysł musi być oryginalny, jeśli dobrze znasz państwa młodych, co lubią, czym sie zajmują, mieszkają razem czy nie to na pewno wymyślisz coś interesującego. Najprościej wsadzisz pieniądze do koperty. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 12:18 nie kupuje się: 1/ sztućców 2/ pościeli 3/ garnków 4/ obrusów 5/ zasłon 6/ ręczników 7/ narzut na kanapy, koców... bo i tak znajdzie sie zawsze wsród gości ktoś, kto to kupi bo "taka jest tradycja" My dostaliśmy 4 zestawy sztućców (wszystkie różne ofcourse ;)) ), 3 zestawy reczników, 2 duze koco-narzyty.... Itp. itd... No, chyba że państwo młodzi wyrażą zainteresowanie którymś z powyższych artykułów. Najlepiej by jeszcez było, gdyby określili kolory, wymiary, markę itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 14:19 ewik_75 napisała: > nie kupuje się: > > 1/ sztućców > 2/ pościeli > 3/ garnków > 4/ obrusów > 5/ zasłon > 6/ ręczników > 7/ narzut na kanapy, koców... > ??????????????????????????????a to czemu? > bo i tak znajdzie sie zawsze wsród gości ktoś, kto to kupi bo "taka jest > tradycja" > My dostaliśmy 4 zestawy sztućców (wszystkie różne ofcourse ;)) ) i co nie przyda sie ? 3 zestawy reczników, 2 duze koco-narzyty.... i co nie przyda sie?Co innego jakbys dostala 3 zelazka....poza tym zawsze mozna zrobic liste prezentow.... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 14:47 > ??????????????????????????????a to czemu? Bo mogą nie pasować kolorem albo stylem :) Ja w życiu nie chciałabym dostawać takich rzeczy. Właśnie się wprowadziłam do nowego mieszkania i oficjalnie zakazałam rodzinie robić mi tego typu prezentów. Nic z rzeczy, które mają stać "na wierzchu". Nawet czajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 15:15 w takim razie lista prezenow i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 18:44 iberia.pl napisała: > w takim razie lista prezenow i po klopocie. Pomysł niewątpliwie praktyczny, chociaż mnie się akurat średnio podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: to może inaczej - czego NIE kupować 09.06.07, 18:42 iberia.pl napisała: > i co nie przyda sie ? wiesz, 4 różne zestawy sztućców trudno zeby się przydały, chyba że bedziemy uzywac ich wszystkich wymiennie - kazdego dnia tygodnia innego kompletu (bo mieliśmy jeszcze 3 zestawy: 1 jego, 1 mój, 1 wspólnie kupiiony, to razem 7) ;)) Podobnie rzecz ma się z ręcznikami czy obrusami - nie nasz styl i tyle. Ale to nic - nie robiliśy wesela dla prezentów, więc po prostu trochę uciechy teraz mamy ;) Jak się uprzesz, to wszystko się przyda, ale chyba nie o to chodzi w prezentach - ważne, ze by były trafione, a nie "trafione na siłę" . Odpowiedz Link Zgłoś
loltka L:))))))))))) 09.06.07, 14:36 ZGADZAM SIE:) ja juz to wszytsko mam, recznikow i poscieli nie moge pomiescic po szafkach koce to samo sztucce to temat rzeka-i ja i moj narzyczony dostalismy juz od rodziców na nowe miaszkanie po komplecie żelazka czajniki garnki-zaczynam rozdawac po znajomcyh studentach w akademiku bo średnio raz w roku ktoras Mam uszczesliwia nas paletnią, garnkiem lub innym naczyniem, ktore prawie podaje kapcie!! Po naszych sprzetach z czasów studenckich nie a juz sladu, poniewaz wszytsko rozdałam raza na poczatku jesli na slubie dostane znowu zestawy wymienionych przez Ciebie rpoduktów to chyba sie potne, zaczne palic gwałcic i mordowac:")))) Odpowiedz Link Zgłoś