jak_to_jest 20.06.03, 19:22 jakie trzeba miec wyksztalcenie, zeby pracowac w wielkich korporacjach z kapitalem amerykanskim? chodzi mi o firmy audytowe, konsultingowe, badz prawne. jakie wy macie wyksztalcenie? prosze powiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka_z_olinkowa Re: wyksztalcenie 20.06.03, 22:22 jak_to_jest napisała: > jakie trzeba miec wyksztalcenie, zeby pracowac w wielkich korporacjach z > kapitalem amerykanskim? chodzi mi o firmy audytowe, konsultingowe, badz > prawne. jakie wy macie wyksztalcenie? prosze powiedzcie. Przeważnie wszyscy wyższe plus szerokie. Plecy oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufka. Re: wyksztalcenie IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 20.06.03, 22:24 jak_to_jest napisała: > jakie trzeba miec wyksztalcenie, zeby pracowac w wielkich korporacjach z > kapitalem amerykanskim? w pierwszej kolejnosci nalezy sie postarac o wyksztalcenie podstawowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jak_to_jest Re: wyksztalcenie 20.06.03, 22:35 dzieki za kpiny. nie dosc, ze takie firmy zaslaniaja sie polityka wewnetrzna i uniemozliwaja napisanie pracy mgrskiej o sobie, to jeszcze i wy. wysoka kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
olinka_z_olinkowa Jak To Jest 20.06.03, 22:45 Jakie kpiny? To znaczy ja mówię za siebie, nie wiem jak Mrufka, moze faktycznie ona zakpiła sobie. Ja poważnie mówię trzeba mieć wyższe wykształcenie żeby pracować na dobrym stanowisku w takiej firmie, no bo zakładam, ze nie interesuje Cię posada taśmowego. Albo trzeba przynajmnije studiować, zeby Cie przyjęli. Ale podstawą podstaw są niestety znajomości. Jak masz dobre znajomosci to i bez żadnego wykształcenia znajdziesz pracę marzenie. Jak walczysz własnymi siłami to czasem i dwa fakultety nie pomogą..... Taka reality, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_to_jest Re: Jak To Jest 21.06.03, 16:56 olinka_z_olinkowa napisała: > Jakie kpiny? To znaczy ja mówię za siebie, nie wiem jak Mrufka, moze > faktycznie ona zakpiła sobie. Ja poważnie mówię trzeba mieć wyższe > wykształcenie żeby pracować na dobrym stanowisku w takiej firmie, no bo > zakładam, ze nie interesuje Cię posada taśmowego. Albo trzeba przynajmnije > studiować, zeby Cie przyjęli. Ale podstawą podstaw są niestety znajomości. Jak > masz dobre znajomosci to i bez żadnego wykształcenia znajdziesz pracę > marzenie. Jak walczysz własnymi siłami to czasem i dwa fakultety nie > pomogą..... Taka reality, niestety. dzieki wielkie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: wyksztalcenie 21.06.03, 09:15 Wyzsze plus czesto dzyndzelek miedzy nogami. Znam sytuacje jakby od wewnatrz, bliska mi osoba z rodziny pracuje w amerykanskim koncernie motoryzacyjnym. Okazuje sie, ze mimo ze koncern prowadzi polityke antydyskryminacyjna, to my Polaczki potrafimy takie rzeczy obejsc. Prezes tej firmy na Polske zapowiedzial ze bedzie zatrudnial wylacznie facetow. Wszystkie kierownicze stanowiska sa obsadzone przez mezczyzn, z wyjatkiem jednego, zajmowanego przez pewna przesympatyczna i inteligentna pania, ktorej wiekszosc tych dupkow nie dorasta do piet. Dodam, ze ta pani musiala az zrobic doktorat, zeby awansowac, podczas gdy na wielu rownowaznych jej stanowiskach sa faceci posiadajacy ledwo jakis slabiutki licencjacik. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_to_jest Re: wyksztalcenie 21.06.03, 16:58 a moze cos blizej? jaki kierunek? specjalnosc tego doktoratu? z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: wyksztalcenie IP: 213.77.27.* 21.06.03, 09:38 ja pare tematow w zyciu zaliczylem, w tym 2 konsultingowe bardzo znane w temacie doradztwa biznesowego/systemowgo mam zaoczne AE ale dobry kierunek, znam dobrze ang i niem te 2 tematy wywalczylem bez plecow umiejetnosc rozmowy z programem w zaleznosci od "przeciwnika" ale juz nie pracuje w konsultingu pracowalem tez w wielkich korporacjach u uwazam, ze szkoda czasu na to wole srednie polskie/zagraniczne ja mialem szczescie- trafilem na super ludzi w kontekscie umiejetnosci jak i relacji ludzkich Odpowiedz Link Zgłoś
jak_to_jest Re: wyksztalcenie - Bobik 21.06.03, 16:59 a mozesz podac kierunek jaki konczyles? z gory dziekuje:) Odpowiedz Link Zgłoś