blondynka82 05.10.07, 11:04 ostatnio mi sie przytyło jakieś pięć kilo i potrzebuje je szybko zrzucić?narazie nie mam czasu na gimnastyke itp.odstawilam kolacje i nie jadam bialego pieczywka.macie jakies cenne wskazówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutopia Re: jak schudnąć? 05.10.07, 11:05 blondynka82 napisała: > ostatnio mi sie przytyło jakieś pięć kilo i potrzebuje je szybko > zrzucić?narazie nie mam czasu na gimnastyke itp.odstawilam kolacje i > nie jadam bialego pieczywka.macie jakies cenne wskazówki? kopenhaska Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: jak schudnąć? 05.10.07, 11:09 Nie podjadac i jesc tylko do 18!! acha i zero slodyczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: jak schudnąć? 05.10.07, 13:51 monika9710 napisała: > dieta kopenhadzka(kopenhaska) :-) Na czym polega?? Odpowiedz Link Zgłoś
christine.p Re: jak schudnąć? 05.10.07, 13:39 "Szybko"? - to znaczy jak szybko? Ze swej strony odradzam szybkie chudnięcie, bo nie jest to odchudzanie, lecz utrata wagi polegająca na odwodnieniu organizmu. W efekcie mamy kilka kilogramów mniej, ale szybko powracamy do pierwotnej wagi, gdy zaprzestaniemy stosowania tych "cudownych diet" - a zaprzestać musimy, aby nie wylądować w szpitalu z powodu źle zbilansowanej diety. W rezultacie, uzyskujemy efekt jo-jo. Zwróć uwagę, w jakim czasie przytyłaś te 5 kg i co spowodowało przytycie. Musisz przygotować się na to, że zdrowo i efektywnie chudnie się dużo wolniej niż tyje... niestety. Myślę, że na zrzucenie 5 kg powinnaś przeznaczyć ok. 2 miesięcy. Bzdurą jest przeświadczenie, że należy nie jeść kolacji - kolację należy jeść, ale nie później niż 3-4 godziny przed snem. Kolacja musi być lekka i mała. Posiłki powinnaś spożywać małe (5-6 dziennie) i unikać łączenia tłuszczu zwierzęcego z węglowodanami - od tego najbardziej się tyje. Unikanie jedzenia lub jedzenie tylko 2-3 posiłków dziennie, także sprzyja tyciu - bo organizm dostaje sygnał - >>Uwaga! Mało pożywienia. Magazynować tłuszcz<< - i później dziwimy się - "Przecież ja prawie nic nie jem, a nie mogę schudnąć". Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: jak schudnąć? 05.10.07, 14:56 christine!!.. dobrze mówisz.. może chcesz napisać artykulik na www.chudszy.simons.pl ???? właśnie z kolegami zaczynamy tworzyć taki portalik o chudnięciu :)) na razie to sztuka dla sztuki i próba udokumentowania naszych własnych teorii i spostrzeżeń... ale kto wie co z tego wyniknie :))) ------------------- Układ PIS'u Odpowiedz Link Zgłoś
pamparam.pa Re: jak schudnąć? 05.10.07, 16:49 > Unikanie jedzenia lub jedzenie tylko 2-3 posiłków dziennie, także sprzyja tyciu > - bo organizm dostaje sygnał - >>Uwaga! Mało pożywienia. Magazynować t > łuszcz<< - bez przesady. ograniczenie ilości pożywienia to jedna z niewielu skutecznych metod schudnięcia. na tym zresztą polega dieta kopenhadzka. plus sport. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:24 > bez przesady. ograniczenie ilości pożywienia to jedna z niewielu skutecznych > metod schudnięcia. na tym zresztą polega dieta kopenhadzka. plus sport. Wiesz co? Mam wrażenie, że w ogóle nie orientujesz się w temacie. Piszesz jak rasowa blondi. Odpowiedz Link Zgłoś
pamparam.pa Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:38 tak? a ja mam wrażenie, że jesteś arogancką osobą, która namiast odnosić się do meritum, obraża ludzi. i wypowiada się na tematy, o których nie ma bladego pojęcia. eot. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:44 Ok jestem arogancka a ty masz straszne kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem z i logicznym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuta Re: jak schudnąć? 05.10.07, 13:40 jesc mniejsze porcje, nie najadac sie do super syta, nie myslec o posilkach jako o glownym aspekcie dnia, to znaczy - najlepiej jak Ci lekki glod przypomina ze czas cos zjesc, duzo slodyczy, chleba ziemniakow na pewno niewskazane ale glowna zasada - mniej jedz nawiasem mowiac ja w zadne typowe diety takie z nazwami - diety-cud nie wierze ani troche Odpowiedz Link Zgłoś
koala_tralalala Re: jak schudnąć? 05.10.07, 13:56 Lepiej sie nie pakuj w diete kopenhaska, bo wiekszosc ludzi po niej ma efekt jo-jo. To bardzo ostra dieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: jak schudnąć? 05.10.07, 16:12 blondynka82 napisała: > ?narazie nie mam czasu na gimnastyke itp. Dobrze byłoby znaleźć czas. Z tym, że już wiele razy czytałam o tym, że zwyczajna gimnastyka nic nie daje, schudnąć można tylko przy aerobach, biegi itp. Ja aerobów nie lubię :( Odpowiedz Link Zgłoś
pamparam.pa Re: jak schudnąć? 05.10.07, 16:53 przy aerobach trudno schudnąć. zależy zresztą od rodzaju aerobiku, bo jest ich wiele. ale jest to głównie trening na kondycję. zależy co masz na myśli mówiąc "zwyczajna gimnastyka". mi kiedyś udało się ładnie wyrzeźbić biodra, uda przez regularny streching - ćwiczenia bardzo łatwe, niemęczące. dobry też jest spinning (rowerek). Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:20 pamparam.pa napisała: > przy aerobach trudno schudnąć. zależy zresztą od rodzaju aerobiku, bo jest ich > wiele. ale jest to głównie trening na kondycję. Nie wiem, nie jestem specjalistą, nie siedze w tym temacie więc moze się bardzo mylę ale w aerobach chodzi mniej więcej o to, żeby przez dłuższy czas mieć podniesione tętno po 15-tu minutach wysiłku organizm zaczyna spalać tkankę tłuszczową. Jaki to będzie rodzaj ćwiczenia nie ma większego znaczenia. Czy będziesz przez godzinę płynąć, czy jechać rowerem czy biec...spalisz kalorie i trochę tkanki tłuszczowej i o to chodzi > > zależy co masz na myśli mówiąc "zwyczajna gimnastyka". Mam na myśli ćwiczenia wykonywane np w mieszkaniu. Różne brzuszki, przysiady itp >mi kiedyś udało się > ładnie wyrzeźbić biodra, uda przez regularny streching - ćwiczenia bardzo łatwe> , > niemęczące. Wyrzeźbiłaś sobie mięśnie czy zgubiłaś w tych miejscach tkankę tłuszczową. To pierwsze jak najbardziej możliwe, w to drugie nie wierzę. Nie da się odchudzić za pomocą ćwiczeń rozciągających, które są łatwe i niemęczące. >dobry też jest spinning (rowerek). Hmmm... spinning to metoda połowu ryb...choć trochę ruchu w tej metodzie... A rowerek zalicza się do aerobów. Odpowiedz Link Zgłoś
pamparam.pa Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:36 spinning: www.spinning.com.pl/index.php to chyba jednak troche cos innego. w przeciwnym wypadku kazda forme aktywnosci można by zaliczyc do aerobiku > pierwsze jak najbardziej możliwe, w to drugie nie wierzę. Nie da się odchudzić > za pomocą ćwiczeń rozciągających, które są łatwe i niemęczące. owszem, jesli powtarzasz je badzo czesto - 2-3 razy dziennie. po kilku dniach jestes tak rozciagnieta, ze nie czujesz zmeczenia takim typem cwiczen. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: jak schudnąć? 05.10.07, 17:41 pamparam.pa napisała: > spinning: > www.spinning.com.pl/index.php No rzeczywiście istnieje coś takiego :) > to chyba jednak troche cos innego. w przeciwnym wypadku kazda forme aktywnosci > można by zaliczyc do aerobiku Mylisz aeroby z aerobikiem. > > > owszem, jesli powtarzasz je badzo czesto - 2-3 razy dziennie. po kilku dniach > jestes tak rozciagnieta, ze nie czujesz zmeczenia takim typem cwiczen. > Wiesz co....bzdety wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś