Dodaj do ulubionych

Toples na plaży

IP: 62.148.83.* 30.07.01, 15:20
Czy opalacie sie na plaży w toplesie, nad Bałtykiem i w innych ciepłych
krajach, osobiści etrochę się krępuje ale mój mąż bardzo mnie do tego namawia i
dopinguje, ostatnio zaproponował mi plaże dla naturystów, ale bardzo sie
waham.Co wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • malwinamalwina Re: Topless na plaży 30.07.01, 15:40
      banal, banal, banal - topless od lat
      sporadycznie na plazy naturystow (jak mi sie chce jechac i jak jestem w" przyzwoitym" towarzystwie).
      Z mezem mozesz isc bez wahania - zobaczysz do jakiego stopnia nasze nagie ciala moga byc
      asexualne ! zadziwiajace ! Oczywiscie trzeba unikac miejsc o zlej renomie, chyba ze sie chce sexu dla
      sexu - ale to chyba nie wasz cel !
      My chodzilismy z dzieckiem gdy bylo male, na taka sympatyczna rodzinna plaze....
      • Gość: Janek Do Magdy IP: *.ipartners.pl 30.07.01, 16:33
        Sądzę, że nie ma się czego wstydzić. Ja jeszcze nie byłem na nagiej plaży, ale
        podzielam uwagę Malwiny o aseksualności ciała na takiej plaży. Wszyscy są sobie
        podobni, pozbawieni rzeczy, które ich szufladkują do różnych grup społecznych.
        Pozdrowienia
        A tak na marginesie niedawno był taki wątek
    • Gość: adam Re: Do Magdy IP: *.dialup.surfeu.at 30.07.01, 20:45
      Podzielam twoje watpliwosci,ale niczego sie nie obawiaj.
      Wybierz tylko na poczatek plaze z duza iloscia ludzi,a najlepiej
      za granica Polski gdzie plaze dla naturystow sa naturalna rzecza.
      Za perwszym razem zapewne bedziesz sie czula nieswojo i bedziesz
      sadzila ze wszyscy oceniaja Twoje wady i zalety ciala.Uspokoi Cie
      dopiero gdy zauwazysz,ze ludzi bardziej interesuje kapiel,zabawa,
      opalanie niz ogladanie innych w tym samym stroju.Pozniej bedzie
      naprawde jak ktos napisal juz:NASZE CIALA NA PLAZY DLA NATURYSTOW
      SA ASEXUALNE.Sadze,ze nie wierzysz mi,ale od dawna opalam sie
      na plazy dla golasow i sam tego doswiadczylem.Prawie zawsze
      jestem z moja Pania i mniej zwracam uwagi na innych niz na plazy
      tzw.tekstylnych.Pierwszy raz bylem na plazy w Chorwacji gdzie
      ludzie od 1 do .... opalali sie jak ich stworzyla natura.Sam
      czulem sie nieswojo jak napisalem powyzej.Pozniej to zwracalem
      uwage na ludzi w strojach gdyz bylo to wedlug mnie nienaturalne.
      Jezeli moge Ci cos poradzic to ulegnij mezowi i wybierzcie sie razem
      ( bedzie Ci razniej ) a po pewnym czasie stwierdzisz iz opalanie sie
      nago jest przyjemniesze niz w stroju w ktorym jest niewygodnie.
      Ale tego musisz sama doswiadczyc.
      Zycze odwagi i jeszcze raz przypominam nasze ciala nie sa doskonale
      to tylko w reklamach i katalogach jest tak jak my bysmy chcieli
      wygladac.
      Pozdrowienia.
      • sara Naturyzm 30.07.01, 23:24
        Bezodziezowe ciala na plazy sa nie tylko aseksualne, sa niestety na ogol
        brzydkie. Zadziwiajaca jest chec ludzi do ekshibicjonizmu, nie w sfersze tabu
        obyczajowego, lecz estetycznego. Ladna, zgrabna babeczka czy muskularny facet
        sa jak na lekarstwo, za to duzo tlustych brzuszydel, obwislych pup, i biustow,
        ktore juz dawno przegraly z grawitacja. Przygnebiajace.
        • malwinamalwina Re: Naturyzm 31.07.01, 11:34
          moja reakcja jest skrajna, taki temperament, ale naprawde to pierwsza rzecz ktora mi przychodzi do
          glowy : dla grubych , obwislych i nieladnych trzeba stworzyc getta !
          Niech zyja top modele ktore maja prawa do wszelkich przyjemnosci (bo nago, na sloncu , w wodzie ,
          czlowiek czuje sie wolny, to jest przyjemnosc, ona nie polega na ekshibicji !) i na pohybel ludziom z
          defektami ! (99% ?)
          • sara Re: Naturyzm 31.07.01, 17:50
            Plaze naturystow to sa swoiste getta. Tam widac te 99% w calej krasie. I niech
            tam sobie ludziska zazywaja czego chca. Ale czemu obnazaja sie na plazach do
            tego nie przeznaczonych? To nie fair. I to tez budzi moje skrajne reakcje i
            brak tolerancji na brzydote w wydaniu glupim i ostentacyjnym.
          • Gość: Adam Re: Naturyzm do malwinamalwina IP: *.dipool.highway.telekom.at 31.07.01, 20:57
            A gdzie Ciebie umiescic ?
            • Gość: Janek Do MalwinyMalwiny i Sary IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 00:15
              Hmmm. A czy Wy jesteście doskonałe?
              A jeśli nawet, to nie będziecie za 15-20 lat. Chciałybyście być w getcie? Albo
              wytykane palcami, bo grube nogi, obwisły biust, zmarszczki itd?
              Jesteście piekne (może) dziś. Widok brzydoty wyzwala w Was arogancję i niechęć.
              Czytanie Waszych wiadomości w tym wątku jest nieco żenujące.
              Pozdrowienia mimo to
              • Gość: Malwina Re: Do panow kontestatorow IP: *.abo.wanadoo.fr 01.08.01, 08:39
                zenujace jest to ze nie zrozumiales, aniolku, ale dzieki mnie mozesz odkryc ze oprocz skladania
                trzcionek w procesie czytania interweniuje zrozumienie.
                (jednak rzadkoscia jest blad na 100 %!)

• sara Re: Do panow kontestatorow 01.08.01, 12:09
                  Stare porzekadlo nabralo nowej formy: Jak Janek z konopii...
                  • Gość: Janek Do Pań IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 13:04
                    Z niczego się nie wycofuję. Jeśli wytykasz mi błąd, powiedz co miałaś na myśli,
                    a czego nie zrozumiałem. Jakich to przenośni użyłaś, a gdzie ironii, której tak
                    nie potrafię zrozumieć?
                    Komunikat dla wszystkich: nie wyskakujcie z konopii ze swoimi trzema groszami,
                    bo tu tylko jedna racja się liczy. Oczywiście babska. A głupi chłop znów nic
                    nie rozumie. Tak dalej rozmawiajcie, a będziecie rozmawiać na tym wątku tylko
                    ze sobą.
                    Pozdrowienia
                    • Gość: Malwina Re: do janka muzykanta co na skrzypcach gra... IP: *.abo.wanadoo.fr 01.08.01, 13:20
                      no przeciez stoi jak wol napisane ze to szczyt wszystkiego dla mnie dyskryminowac wedle urody i
                      mlodosci bo kazdy ma prawo do zycia jak mu sie podoba w momencie gdy krzywdy innym nie
                      czyni, w naturyzmie nie ma exhibicji tylko przyjemnosc z wrazenia wolnosci (w pewnym sensie tez
                      rownosci bo golizna sprawia ze piekne i brzydsze sa na jednym poziomie i nikt tak sie nie wyroznia jak
                      na plazy textylnej), no i tych idealnych i mlodych osob malo, dlaczego tworzyc getta ? nie dosyc
                      dyskryminacji ? plciowej, rasowej, spolecznej itd itp dlaczego ja musze jak pasterz krowie, wystarczy
                      czytac, bo to naprawde jasno napisane, i przestan z tej grubej artylerii mesko-damskiej strzelac od razu
                      bo ci sie zmarszczki porobia i "skwasniejesz" za mlodu tra ta ta ta
                      • sara Re: do janka muzykanta co na skrzypcach gra... 01.08.01, 13:41
                        A ja , Janku, wyrazilam poglad, ze tekstylni tez maja prawo do wlasnej plazy. A
                        jako, ze golasy jakos o tym nie pamietaja, mialam okazje ogladac nie tylko
                        gole, ale bardzo brzydkie ciala. I konstatacja tego faktu wywolalam sprzeciw
                        malwinamalwiny. Teraz jasne? A rozmowa z samymi babami tez moze byc, wiec nie
                        strasz, bo sie nie boje.
                        • Gość: Janek Do Malwiny i Sary IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 14:31
                          Wiadomość nr 1
                          "banal, banal, banal - topless od lat
                          sporadycznie na plazy naturystow (jak mi sie chce jechac i jak jestem w"
                          przyzwoitym" towarzystwie).
                          Z mezem mozesz isc bez wahania - zobaczysz do jakiego stopnia nasze nagie ciala
                          moga byc
                          asexualne ! zadziwiajace ! Oczywiscie trzeba unikac miejsc o zlej renomie,
                          chyba ze sie chce sexu dla
                          sexu - ale to chyba nie wasz cel !
                          My chodzilismy z dzieckiem gdy bylo male, na taka sympatyczna rodzinna
                          plaze....

Wiadomość nr 2
                          moja reakcja jest skrajna, taki temperament, ale naprawde to pierwsza rzecz
                          ktora mi przychodzi do glowy : dla grubych , obwislych i nieladnych trzeba
                          stworzyc getta ! Niech zyja top modele ktore maja prawa do wszelkich
                          przyjemnosci (bo nago, na sloncu , w wodzie , czlowiek czuje sie wolny, to jest
                          przyjemnosc, ona nie polega na ekshibicji !) i na pohybel ludziom z
                          defektami ! (99% ?)

Wiadomość ostatnia (pomijam te z 11.34 i 8.39)
                          "no przeciez stoi jak wol napisane ze to szczyt wszystkiego dla mnie
                          dyskryminowac wedle urody i mlodosci bo kazdy ma prawo do zycia jak mu sie
                          podoba w momencie gdy krzywdy innym nie czyni, w naturyzmie nie ma exhibicji
                          tylko przyjemnosc z wrazenia wolnosci (w pewnym sensie tez rownosci bo golizna
                          sprawia ze piekne i brzydsze sa na jednym poziomie i nikt tak sie nie wyroznia
                          jak na plazy textylnej), no i tych idealnych i mlodych osob malo, dlaczego
                          tworzyc getta ? nie dosyc dyskryminacji ? plciowej, rasowej, spolecznej itd itp
                          dlaczego ja musze jak pasterz krowie, wystarczy czytac, bo to naprawde jasno
                          napisane, i przestan z tej grubej artylerii mesko-damskiej strzelac od razu
                          bo ci sie zmarszczki porobia i "skwasniejesz" za mlodu tra ta ta ta "

Przepraszam, ale moze do mnie na Mazowsze nie wszystko dochodzi, ale
                          merytorycznych Twoich uwag dotyczących tematu to tylko tyle znalazłem.
                          Wszystkich wiadomości jest 14. Może zbliza się przebudowa bazy danych "GW"?
                          Pozdrawiam
                          • malwinamalwina Re: Do 01.08.01, 14:37
                            widze ze dzialamy na zasadzie malzenstwa w kryzysie - im wiecej wyjasnien tym wiecej okazji do
                            nieporozumienia ! Wiec dla uzdrowienia atmosfery powiem jedno : Masz racje ! (a o co chodzi ??????)
                            • Gość: Janek Do Malwiny IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 14:42
                              Wyjaśnienia są w mym poprzednim liście. Ja wolę inne powiedzonko: kto się czubi
                              ten się lubi. Ale Ty pewno stosujesz go wybiórczo. Ja też.
                              Pozdrawiam słońce we Francji tylko ono łagodzi Twoje wybuchy.
                              Zgodę przyjmuję, topór wojenny zakopuję. Zapalimy kinnikinnick?
                              • malwinamalwina Re: Do 01.08.01, 15:01
                                ja z toba zapale co zechcesz, a nawet i .....tylko juz nie udawaj ze nie rozumiesz (bo przyjade dac ci
                                klapsa !)
                            • Gość: Soo Re: Do Janka IP: *.regionet.pl 01.08.01, 14:44
                              Janek, naprawde nie kumasz np wypowiedzi nr2 ?(bo to
                              o nią się chyba wszystko rozbija)
                              • Gość: Janek Do Malwiny IP: *.ipartners.pl 01.08.01, 15:20
                                Mozna się uprzeć na wykonaną przez Ciebie konstrukcję. Dobrze już się nie
                                czepiam.

"ja z toba zapale co zechcesz, a nawet i ....."
                                Trochę trudno byłoby tak na odległość. A tak na marginesie to najbardziej
                                frapujące "i" jakie dziś słyszę.
                                Pozdrowienia
                                • malwinamalwina Re: Do 01.08.01, 15:34
                                  jezeli przyjac ze frapujace pochodzi od fr frapper czyli uderzyc - znow jestesmy na wojennej sciezce
                                  :))))) (zartuje)
                                  teraz bede pisac kiedy zartuje kiedy ironizuje, bo sie boje ze znow bedzie klotnia malzenska a to
                                  taaaaakie okropneeeee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka