polcia85 14.02.08, 12:08 Zainspirowana wątkiem na forum Moda, chciałam zapytać, co sądzicie o określeniu "puszystość"? Czy nazywanie otyłości puszystością nie jest jak nazywanie anoreksji szczupłością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nutopia Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:10 polcia85 napisała: > > Zainspirowana wątkiem na forum Moda, chciałam zapytać, co sądzicie o > określeniu "puszystość"? Czy nazywanie otyłości puszystością nie > jest jak nazywanie anoreksji szczupłością? nie sądzimy ale okręslenie "puszystość" w stosunku do ciała jest samo w sobie debilne Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:18 > nie sądzimy > ale okręslenie "puszystość" w stosunku do ciała jest samo w sobie > debilne Nooo, bo w sumie do czego to się odnosi? Że niby skórka puszysta? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:19 kitek_maly napisała: > > > nie sądzimy > > ale okręslenie "puszystość" w stosunku do ciała jest samo w sobie > > debilne > > Nooo, bo w sumie do czego to się odnosi? Że niby skórka puszysta? :-) > jak ciasto na pizzę w Pizza Hut Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:15 Nie, bo mnie się wydaje, że puszystość jest przed otyłością, to taka lżejsza wersja, jeszcze powiedzmy sympatyczna. Zaś człowiek otyły to już chory. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:23 A zatem jest to nadwaga? Co w tym sympatycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:45 A co sadzicie o okresleniu "watek inteligentny inaczej"? Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:50 Nie ma to jak wypowiedź na temat. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 12:48 mala_mee napisała: > Grube to grube... a nie szczupłe inaczej a głupie to głupie... a nie myslące inaczej;) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 14:55 puszysta dla mnie to to samo co otyla Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Puszystość ;-) 14.02.08, 15:08 ale słowo sie przyjęło i jest milsze od słowa otyłość. W sytuacjach, gdy gadasz z tęgą koleżanka o ciuchach i chcesz jej cos odradzić, to przeciez nie mówisz do niej: osoby otyłe nie powinny tak się ubierać. Lepiej powiedzieć, ze ten ciuch niekoniecznie pasuje do osób puszystych. Jest sympatyczniej Odpowiedz Link Zgłoś