Dodaj do ulubionych

No i prosze, dziewczyny !

12.09.03, 18:19
Nasz watak o Polkach w Ameryce wyladowal na Oslej Lawce.
Niemilo bylo jakiemus panu Polaczkowi o tym czytac, szkoda, moze prawda w
oczy kole?
No, ale Wy, dzieci , w takim juz kraju "wolnosci" starosci doczekacie...
Tu wytna, tu ukradna, tam zaglosuja na dwie rece a jeszcze gdzie indziej
autostrada was do lasu wywioza- bo reszte sekretarz ukradl albo inny minister.
Amidala-ten Stuhr, o ktorym nadmienilas?
To tem wloski aktor o niemieckim nazwisku? Podobno mial cos z Polska
wspolnego, ale juz nie pamietam co.
Obserwuj wątek
    • trochedziewica Amidala 12.09.03, 18:26
      "Sorry, ale poniżej pewnego poziomu nie chce mi się schodzić - mogłabym cię
      zniszczyć w pył, ale satysfakcji to mi nie da żadnej. Sukcesy są mierzone
      poziomem wrogów."

Aha, znisczyc? A dlaczego Ty bys chciala mnie niszczyc?
      Albo kogokolwiek niszczyc? Wiesz, ja tak troche staram sie oderwac od tej
      siermieznej polskiej rzeczywistosci, ale ciagle pamietam to "nisczenie". To
      taka nieodlaczna czesc polskiej rzeczywistosci?
      Smutne geby na ulicy, zawistne spojrzenia i walsnie, to niszczenie?
      Kogo jeszcze zniszczylas w zyciu, polska kolezanko?
      A nie przeszlo Tobie nigdy do glowy, by zamaist niszczyc- pomoc, wytlumaczyc,
      albo chocby odciac sie od czegos co Ci nie pasuje?
      Ale chyba glupio pytam, Ty przeciez w polsce...
      Moze lepiej sprzedac dupe, niz zyc w kraju, w ktorym kultem jest niszczenie
      drugiego?
      • amidala Re: Amidala 15.09.03, 12:37
        Ja cię kręcę... ale musiałam tobą wstrząsnąć, że tak się czepiasz, głupiątko.
        Rany... tak, chodzę i marzę o tym, żeby kogoś zniszczyć. Dzień bez zniszczenia,
        dniem straconym. Ech... słuchać hadko.
        Intelektualnie zniszczyć, znasz takie słowo, "intelekt"? Wiem, że nie masz,
        ale poczytaj o tym, niektórzy to coś doceniają. Jest też takie coś jak kultura,
        obycie, poczucie humoru, ogłada towarzyska, wartości duchowe na poziomie nieco
        głębszym niż ameby... Też nie posiadłaś ani jednej z powyższych cech, więc
        ciężko ci zrozumieć o co tym głupim ludziom chodzi.
        • trochedziewica Amidala, tylko ja wziac nie chciala. 15.09.03, 14:02
          amidala napisała:

> Ja cię kręcę... ale musiałam tobą wstrząsnąć, że tak się czepiasz, głupiątko.

Ja Cie rowniez serdecznie witam.

> Rany... tak, chodzę i marzę o tym, żeby kogoś zniszczyć. Dzień bez
          zniszczenia,
          >
          > dniem straconym. Ech... słuchać hadko.

Wydaje Ci sie, ze jestes elokwentna, wygadana i gorujesz nade mna a takze nad
          innymi zapewne. Mylisz sie.
          W potoku swej wyimaginowanej "elokwencji", ktora tak naprawde pokrywasz brak
          konkretnych argumentow sama sie gubisz i robisz z siebie idiotke i to idiotke
          zlosliwa. Straszna kombinacja, naprawde. Slodka idiotke jeszcze jakos mozna
          zniesc.

> Intelektualnie zniszczyć, znasz takie słowo, "intelekt"?

Znam, ale zastanawiam sie gdzie Tobie sie to o uszy obilo.
          Uwazasz ze piszac "zniszczyc" mialam na mysli fizyczna destrukcje? Opamietaj ze
          sie, bo sama sie kiedys dobijesz wlasna reka.
          Polskie niszczenie to nie tylko spalone budynki i powybijane zeby.
          Polskie niszczenie zaczyna sie na gorze ( ponoc ryba od glowy sie psuje) od
          waszego premierka, ktorego boi sie nawet pezydent i potem idzie juz w dol.
          Niszcza sie politycy, codziennie niszcza sie wspolpracownicy w dzikiej walce o
          byt, gdy kurczy sie rynek, gdy kasy coraz mniej i recesja coraz glebsza.

Wiem, że nie masz,
          > ale poczytaj o tym, niektórzy to coś doceniają. Jest też takie coś jak
          kultura,
          >
          > obycie, poczucie humoru, ogłada towarzyska, wartości duchowe na poziomie
          nieco
          > głębszym niż ameby...

No wlasnie, popatrz w lustro, tak glebie, bo mam wrazenie, ze chyba o sobie
          piszesz.

Też nie posiadłaś ani jednej z powyższych cech, więc
          > ciężko ci zrozumieć o co tym głupim ludziom chodzi.

Ciebie to istotnie trudno zrozumiec, bo ty sama pewnie nie wiesz o co Ci
          chodzi. No o co? Zeby udowadniac na sile komus, ze podobno jest glupszy od
          Ciebie? Powodzenia, bo bedziesz go potrzebowac, zgorzkniala wystawiajaca lepek
          z polskiego bagienka smutasko.
    • madzius Re: No i prosze, dziewczyny ! 12.09.03, 18:47
      Dlaczego zaczelas tamten watek?
      • trochedziewica Re: No i prosze, dziewczyny ! 12.09.03, 18:52
        madzius napisała:

> Dlaczego zaczelas tamten watek?

To dobre pytanie.
        Chyba dlatego, ze naszla mnie troche refleksapod wplywem obserwacji
        rzeczywistosci wookolo, a troche dlatego ze wyczulam ze wiecej jest takich
        dziewczyn jak ja, ktorym w mniejszym lub wiekszym stopniu przyswieca podobny
        cel.
        Tyle ze nie wszystkie chca jasno postawic sprawe a niektore nie beda mialy
        wystarczjacego zasobu sil i woli, by w odpowiednim momencie sie wyrwac z tego.
        • Gość: ??? Re: No i prosze, dziewczyny ! IP: *.chello.pl 12.09.03, 19:03
          Mam pytanie gdzie mozna przeczytac ten watek? Wczoraj przeczytalem tylko jeden
          post i chialem go dokonczyc ale dzisiaj juz niestety go niegdzie nie widze. o
          co tu chodzi?????
          • trochedziewica Re: No i prosze, dziewczyny ! 12.09.03, 19:07
            Gość portalu: ??? napisał(a):

> Mam pytanie gdzie mozna przeczytac ten watek? Wczoraj przeczytalem tylko
            jeden
            > post i chialem go dokonczyc ale dzisiaj juz niestety go niegdzie nie widze. o
            > co tu chodzi?????

Chodzi o to, ze zyjesz w kraju ktory mieni sie wolnym, a to gowno prawda, post
            wyladowal na tzw Oslej Lawce.Cenzura.
            Wejdz na Forum o Portalu( lewa strona, dol strony) a potem na Osla Lawke.(Prawa
            strona , gora strony)
            Tam Wyborcza umiescila ten post, z sobie tylko znanego powodu.
            Pozdr.
            • Gość: ??? Re: No i prosze, dziewczyny ! IP: *.chello.pl 12.09.03, 19:19
              Ok wielkie dzieki, poczytam sobie jak wroce:-)) pozdro
    • Gość: wkurwiona admini to impotenci umysłowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:09
      czy popieprzeni admini uwazają, że czytelniczki
      tego forum są za głupiutkie, żeby czytać posty
      trochedziewicy?
      to co ona robi swojemu mężowi uważam za sk....
      ale to sprawa tego faceta, natomiast to co pisze
      o polaczkach to swięta prawda- postepowanie
      adminów jest tego najlepszym dowodem
      • trochedziewica Re: admini to impotenci umysłowi 12.09.03, 19:14
        Gość portalu: wkurwiona napisał(a):

> to co ona robi swojemu mężowi uważam za sk....
        > ale to sprawa tego faceta, natomiast to co pisze
        > o polaczkach to swięta prawda- postepowanie
        > adminów jest tego najlepszym dowodem

...Wiona, admini to pewnie faceci...boja sie ze moje posty posluza za instrukce
        obslugi jelenia, cha, cha i kiedys obudza sie w brudnym lozku sciskajac ptaszka
        samotnie, z fetorem ze starej geby.
        Kolejna cecha Polaczka, agresywna zaborczosc.

• kurczak1976 Re: admini to impotenci umysłowi 13.09.03, 10:27
          Psssyt bo zaraz i ten watek usuna ;:O)
    • Gość: Mix Kolanko Hej Trochedziewica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 11:56
      ja czytalam Twoj watek i bardzo mnie sie podobal, tylko wczoraj juz nie
      zdazylam sie dopisac
      napisze szerzej wieczorem
      pozdrawiam
      • trochedziewica Mix 13.09.03, 14:20
        Gość portalu: Mix Kolanko napisał(a):

> ja czytalam Twoj watek i bardzo mnie sie podobal, tylko wczoraj juz nie
        > zdazylam sie dopisac
        Zapraszam Mixie.Czy jestes moze zwiazana z Maxem Kolonko?
        Watek sie Tobie podobal?Napisz dlaczego.
        Moze jestes wyjatkiem- Polka, dla ktorej swiat sie nie konczy na polskiej
        granicy?Moze nie jestes leniem i bezmozgowcm , jak spora grupa dyskutantek na
        usunietym watku? (A propos- czy mozna jakos zapytac cenzora, dlaczego tamten
        watek usunieto?)
        Napisz, bo to ciekawe. Polacy bardzo pomalu zaczynaja zalapywac, o co chodzi w
        noej rzeczywistosci.
        Slyszalam wiele razy , ze "teraz i w Polsce mozna zrobic majatek"Jakiez to
        glupie!
        Czy o majatek chodzi? A gdzie tzw quality of life?
        Inna sprawa : Moj szwagier zrobil w Polsce doktorat. Madry gosc....teraz
        zastanawia sie co dalej. Pracy juz szukal, nie znalazl. Droga mu sie zamyka?
        Doktorat byl ucieczka przed rzeczywistoscia, doganaiajaca go bezwzglednie.
        facet madry, wyksztalcony a pyta mnie bezradnie : no i co teraz? Jamu
        odpowiadam, ano, gowno.
        Czy zle mu mowie? Glupie pytanie, glupia odpowiedz. Teraz , honey, wez sie z
        ZYCIE, tak jak JA !
        • kurczak1976 Re: Mix 13.09.03, 14:52
          trochedziewica napisała:

> Inna sprawa : Moj szwagier zrobil w Polsce doktorat. Madry gosc....teraz
          > zastanawia sie co dalej. Pracy juz szukal, nie znalazl. Droga mu sie zamyka?
          > Doktorat byl ucieczka przed rzeczywistoscia, doganaiajaca go bezwzglednie.
          > facet madry, wyksztalcony a pyta mnie bezradnie : no i co teraz? Jamu
          > odpowiadam, ano, gowno.

I tu sie z toba zgadzam w 100%
          Robienie doktoratu w Polsce to dobrowolne utaplanie sie w lajnie na kilka lat
          ktore do niczego nie prowadzi i nic nie daje.
          A jak ktos napisze tutaj o satysfakcji to odrazu odpowiadam, ze z satysfakcji
          wyzyc sie nie da!
          • trochedziewica Re: Mix 13.09.03, 15:09
            kurczak1976 napisała:

>
            >
            >
            > I tu sie z toba zgadzam w 100%
            > Robienie doktoratu w Polsce to dobrowolne utaplanie sie w lajnie na kilka lat
            > ktore do niczego nie prowadzi i nic nie daje.
            > A jak ktos napisze tutaj o satysfakcji to odrazu odpowiadam, ze z satysfakcji
            > wyzyc sie nie da!

Osobiscie planuje w pierwszym rzucie przepisac swe zaliczenia ( 4 lata z
            polski) na kredyty tutaj i zrobic Bachelors Degree. Zajmie mi to ok. roku do
            poltorej, pozniej zastanowie sie nad Masters i to starczy. Doktorat do pracy/
            biznesu i tutaj jest raczej bezuzyteczny- przynajmniej w mej branzy.
            No, zeganm, bo moj cwaniaczek w domu dzis i jeszcze sie przypaleta, co tam
            pisze ....;)))
    • trochedziewica USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ 13.09.03, 14:43

WALKA Z OGRANICZANIEM WOLNOSCI SLOWA TRWA. OTO MOJ ORYGINALNY POST:

Zauwazylam wlasnie, ze wyodrebnia sie nowa grupa imigrantek z Polski do USA.
      Czym charakteryzuje sie ta grupa, ze zasluguje na wyodrebnienie z polskiego
      emigracyjnego chlamu a nie kwalifikuje sie na przyklad do polskiej grupy
      ludzi sukcesu na emigracji?
      Sa to dziewczyny w wieku na ogol 18- 28 lat. Przyjechaly do USA niedawno, na
      ogol 1-3 lat temu.
      Spora czesc na W&T, troche na B2, troche jeszcze inaczej.
      Nie maja zamiaru wracac do Polski, ale nie maja takze zamiaru robic kariery w
      USA. Nie ida do szkol, nie maja nawet takich planow. Niektore mowia
      wzglednie po angielsku ( byle studentki, zrzuty z W&T), czesc nawet nie
      probuje sie nauczyc.
      Co robia?
      Otoz - POLUJA NA FACETA.
      Przyparte do muru odcieta mozliwoscia powrotu, zahaczenie goscia widza w
      swych polskich lebkach jako najlepszy sposob na pozostanie w USA.
      Facet nie musi miec wielkiej kasy, wazne zeby mial COS, plus mieszkanie,
      auto, w miare stala prace i (wazne!) zielona karte jeszcze lepiej-
      obywatelstwo.Na ogol jest Polakiem w wieku po 40-stce, czasem jeleniem
      wloskim lub greckim. Czesc panien zalapala sie na wersje arabska.
      Procentowo jednak- 90% otrzymuje co noc penisa polskiego.
      Dlaczego nie chca wracac do Polski? Bo w Polsce dziewczyna w wieku ,
      powiedzmy, 26 lat ma problemy, by zalapac sie na tzw. utrzymanke. Po
      Jaruzelskim wyroslo w kraju 2 miliony ludzi ( polowa zdrowe suczki) ladnej,
      dorodnej mlodziezy. Facet ktory w Polsce cos ma, wezmie sobie 18-stke a nie
      28 letnie truchelko (oczywiscie, na polskie warunki).
      W agencjacj towarzyskich nie dorobia, bo za stare lub nie zawsze ladne.
      Konkurencja Ukraina /Bialorus za silna.
      Praca- no, prosze nie zartowac. Szanse na w miare godne zycie- Zero.
      Pozostaje wiec, czesto troche desperackie, poszukiwanie w miejscu aktualnego
      pobytu. Wielkie miasta i okolice - Chicago, Nowy Jork .
      No, to tyle obserwacji moich kolezanek.
      Ja swojego juz zahaczylam, ale innym zycze powodzenia.
      A faceci- uzywajcie poki mozna.

• julla Re: USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ 13.09.03, 15:19
        Po cholere ta twoja krucjata? Ktoś ci zabrania żyć, tak jak żyjesz?
        Kogo to w ogóle obchodzi, i dlaczego uważasz, że powinno?
        Jesli tak strasznie chcesz się odciąć od tej siermiężnej Polski, to skończ już
        może te typowe "polaczkowe' smucenie gdzie się da. Mnie osobiście to naprawdę
        wali, z kim zyjesz i dlaczego, a także to, jak urządza się nowa grupa
        emigrantek w USA.
        • Gość: Rybak Re: USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ IP: *.proxy.aol.com 13.09.03, 17:21
          julla napisała:

> Po cholere ta twoja krucjata? Ktoś ci zabrania żyć, tak jak żyjesz?
          > Kogo to w ogóle obchodzi, i dlaczego uważasz, że powinno?
          > Jesli tak strasznie chcesz się odciąć od tej siermiężnej Polski, to skończ
          już
          > może te typowe "polaczkowe' smucenie gdzie się da. Mnie osobiście to naprawdę
          > wali, z kim zyjesz i dlaczego, a także to, jak urządza się nowa grupa
          > emigrantek w USA.

To po co to czytasz?
          Po co odpowiadasz?
          Widocznie Ci jednak nie wali.
          • julla Re: USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ 13.09.03, 17:48
            Po prostu wydaje mi się niemaczne, że ktoś wywleka swój post z "oślej ławki",
            usiłując za wszelką cenę podtrzymać zainteresowanie swoją osobą i dalej obrażać
            wszystkich dookoła .
            Przeczytałam cały ten usunięty wątek (chyba wolno?) i naprawdę nie rozpalił we
            mnie żadnych emocji. Po prostu niektórzy mają taki sposób na życie,
            jak z serialu "Dynastia"...
            • Gość: Rybak Re: USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 01:39
              julla napisała:

> Po prostu wydaje mi się niemaczne, że ktoś wywleka swój post z "oślej ławki",
              > usiłując za wszelką cenę podtrzymać zainteresowanie swoją osobą i dalej
              obrażać
              >
              >

Co oczywiscie w obozie koncentracyjny m pt Polska wystarczy, by post ciac.Gdy
              tymczasem post pt Szukam kobiety z wytryskiem, siedzi na forum przez tydzien.
              • julla Re: USUNIETY POST ORYGINALNY-TUTAJ 14.09.03, 12:34
                Gość portalu: Rybak napisał(a):

> Co oczywiscie w obozie koncentracyjny m pt Polska wystarczy, by post ciac.Gdy
                > tymczasem post pt Szukam kobiety z wytryskiem, siedzi na forum przez tydzien.
                Tak, w naszym obozie konc. tniemy wszystko jak leci, a jak Wy to załatwiacie w
                swoim lagrze?
                PS.Już chyba wolę te durne posty o wytryskach niz wiadra jadu wylewane przez
                ciężko sfrustrowanych Polaków usiłujacych za wszelką cenę wydostać się z piątej
                ligii w USA.
                Na ogół są bardziej amerykańscy niż prezydent Bush, a fakt bycia przy tym
                Polakiem to dla nich koszmarne upokorzenie, ktore muszą jakos wyładowac,
                najlepiej na tych łosiach co w Polsce zostali zamiat wydrapywać pazurami trochę
                cash'u w USA.
                • Gość: Mix Kolanko julla nie pzresadzaj kobieto IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 14:36
                  Ja sie powaznie obawiam kto to ten Rybak (niech on udowodni ze baba jak my) i
                  boje sie odpisac prawdy przez to TrocheDziewicy bo mam uzasadnione podejrzenia
                  ze to jakis moj znajomek forumowy
                  Julla ty sobie ogladnij lepiej ta Zielona KArte, znowu ja powtarzaja, jak jeden
                  dziadek sie cieszy ze w Polsce nigdy nie mogl myslec o tym co juz ma w Ameryce.
                  A najwazniejsze ze im na nic nie brakuje a w Polsce jak jest sama widzisz bo ja
                  np zcekam na przelew juz 3 tydezien !!! I nie wiem czy nie zabic gnoja czy
                  udupic go w inny sposob , raz usilowalam postraszyc ze nie zloze deklaracji w
                  US czyli na dzien dobry poplynie na 1500 zl ale nie bardzo poskutkowalo.
                  Obmyslam sposob
                  A w USA? Dziadek lowi ryby, zrobil prawo jazdy i jak dzwoni do kraju to mu sie
                  flaki pzrewracaja z tego co slyszy bo wciaz ktos ma jakies problemy
                  Ja np taki ze mam 5500 zl niby ale od 3 tygodni nie moge ich na oczy zobaczyc,
                  nie moge kupic nawet telefonu za 80 zl bo rozlecial mi sie poprzedni.
                  Oni tam sie pzryzwyczaili i sobie chwala.Inne zycie inny swiat. Ale co innego
                  chcialam w sumie powiedziec. O wlasnie. Kto sobie najbardziej nie chwali? Ta
                  laska co zapindala w nocy spzratac szkole, wolala se pogadac w polsce z kumpela
                  a w usa nie ma tak dobrze, musi zapierdalac wiec sobie kzrywduje bo jej stary
                  nie nadaza z robieniem tam kasy

ta Pani trochedziewica- ja podejrzewam ze ona jest chlop a nie dziewica!! bo
                  laski zawsze sie na milosc zgrywaja podczas gdy zawsze lustruja goscia a
                  zwlaszcza jego portfel. tak bylo jest i bedzie. Nie am co nas potepiac bo mamy
                  to wdrukowane, chcemy zapewnic byt potencjalnemu potomstwu stad taki schemat
                  Ale ze on jest nie ma sie co dziwic.
                  MOja kolezanka lat 37 popadla w tarapaty finansowe i dogadala sie z bogatym
                  60latkiem. Troche sie strachala ale teraz chwali sobie rozwiazanie
                  Az sie zdziwilam bo myslalam ze takie jak my juz wypadly z rynku a tu sie
                  okazuje ze niekoniecznie, taki dziad wstydzi sie pzred jedrna laska rozebrac
                  wiec mocno pzrechodzona sobie zafundowal
                  Ale Trochedziewica dobrze pisze ze Amerykanki sa ladniejsze, to wysoki standard
                  zycia wlasnie czyli pieniadz. Dostepnosc operacji plastycznych chociazby. Co tu
                  gadac pani Jullo, zle tam ludzie nie maja, w kazdym razie mozna zarobic aby sie
                  utrzymac a w Polsce nie ma gdzie zarobic!! . Chociaz ja bym sie bala tam
                  zaczynac od machania sciera dlatego tutaj siedze i sie denerwuje od zcego
                  siwieje i zmarszczki mi sie robia.
                  W sumie chcialam napisac cos innego a tu wyszlo takie cos.

• trochedziewica Krakow 14.09.03, 15:37
                    Gość portalu: Mix Kolanko napisał(a):

> Ja sie powaznie obawiam kto to ten Rybak (niech on udowodni ze baba jak my)

Ale jak??? Ty tez mozesz byc woznica albo brodatym tramwajarzem ??

i
                    > boje sie odpisac prawdy

No juz sie tak nie boj. Zbije Cie ktos ?

>
                    > ta Pani trochedziewica- ja podejrzewam ze ona jest chlop a nie dziewica!! bo
                    > laski zawsze sie na milosc zgrywaja

Ja juz nie musze.Tutaj sie mowi, co sie mysli. A ze ja na razie przed jednym
                    musze zgrywac komedie, to sprawa sytuacji. Gdybym mogla inaczej osiagnac swoj
                    cel to na pewno bym to zrobila. Tak jak i setki innych dziewczyn w mej sytuacji.
                    Aha i jeszcze jedno:Jak ja sobie czytam tutaj wyopciny niektorych rodaczek w
                    polsce i tak sobie o tym mysle, to czasami mi do glowy przychodzi refleksja, ze
                    ten moj balwanek, chociaz nie najwyzszych lotow, nie jest wcale z samej dolnej
                    polki.Mowi co mysli, nie odgrywa glupiego patriotyzmu i innycj idiotyzmow, w
                    sytuacji gdy takie cos juz dawno nie istnieje, jak mu cos nie pasuje to mowi
                    wprost i nie pieni sie o byle co. Jak mu zurek nie samakowal to powiedzial
                    wprost a potem bez gadania myl przez godzine wlosy i poparzony leb.I jeszcze
                    sam przeprosil !
                    To duze plusy , ktorych zaden polski kolek w Polsce na pewno nie ma i mial nie
                    bedzie. Tak wiec, czas pokaze jeszcze co dalej.

Chociaz ja bym sie bala tam
                    > zaczynac od machania sciera dlatego tutaj siedze i sie denerwuje od zcego
                    > siwieje i zmarszczki mi sie robia.

Nie boj sie. Poszukac Ci frajera?

> W sumie chcialam napisac cos innego a tu wyszlo takie cos.

Pozdrawiam krakuski.

• Gość: lessie masz racje ! IP: *.intertel.net.pl 13.09.03, 19:30
        Dosyć ostro pojechałaś dziewiczko...ale tak jest jak piszesz.
        Do połowy lat 90tych nie było tego tak widać.Teraz to wyglada inaczej.

• Gość: Richelieu* ech IP: *.localdomain / 192.168.0.* 14.09.03, 20:24
      Ja prawdę mówiąc nie rozumiem.
      dopiero zrobi bachelorsa za 1,5 roku
      wyszła za wieśniaka, jak sama mówi
      i wszystko sprowadza się do tego, że w US a nie w Polsce

co Ty dziewico, cieszysz się z życia strasznie przeciętnego. dobrze nawet
      w US cieszą się przeciętnacy, a w Polsce niesamowici płaczą
      lecz przeciętniak to przeciętniak niewiadomo jaki uśmiech sobie przylepi, bo
      wiadomo, że w US keep smiling to modlitwa

wieśniak, bosz, tak nazwać wlasnego wybranka, bo to Twój wybranek przecież.
      Facet, który nie dopinguje do Twojego rozwoju, a najwyżej dopinguje do
      zmywania garów jest..jest
      jak to miło mieć słomę w butach zamiast kiwi na na nich, łof
      i jeszcze cieszyć się, że mąż głupi, ech chłopki
      przecież ja też kible myłam, też okna zeskrobywałam, wzoru nie miałam
      szlachetności i norm moralnych do wykucia. A sprzedać własne przekonania
      (chyba, że Ty zawsze tak nisko leciałaś) gorsze jest niż sprzedać własną dupę
      za 50 zł przy autostradzie

a doktorat jest bez sensu być może z ekonomii, być może z czegoś tam jeszcze,
      racja, że w biznesie jest niepotrzebny. Ale na ekonomii świat się nie kończy,
      ekonomiści też jedzą, mieszkają, używają chemii gospodarczej, rodzą dzieci z
      probówki i nie gubią się w największym mieście. Wyjść poza myśl, że to co się
      dzieje z techniką wokół dzieje się samo przez się jest w stanie zrobić
      siedmiolatek.
      • trochedziewica Re: ech 14.09.03, 21:20
        Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> Ja prawdę mówiąc nie rozumiem.
        > dopiero zrobi bachelorsa za 1,5 roku
        > wyszła za wieśniaka, jak sama mówi
        > i wszystko sprowadza się do tego, że w US a nie w Polsce

No juz moze zapommnialas, jak taki jeden namioty dla bezdomnych do USA z Polski
        wysylal a ludzie chcieli "wille na Saskiej Kepie na namiot w Nowym
        Jorku"zamieniac?
        Tak duzo sie myslicz zmienilo?Ze w sklepach pelno? A w glowach jak? pelno tez
        juz?
        >
        > co Ty dziewico, cieszysz się z życia strasznie przeciętnego.

Szkoda, ze nie umiesz sie niczym cieszyc, wspolczuje.

dobrze nawet
        > w US cieszą się przeciętnacy, a w Polsce niesamowici płaczą
        > lecz przeciętniak to przeciętniak niewiadomo jaki uśmiech sobie przylepi, bo
        > wiadomo, że w US keep smiling to modlitwa

So????

>
        > wieśniak, bosz, tak nazwać wlasnego wybranka, bo to Twój wybranek przecież.

Wiesniak mnie wybral nie ja jego . jeszcze sie sam dopraszal i po fire escape
        wlazil z rozami. Dobrze ze sobie gir nie polamal. bo kto by na budowie zasuwal?

> Facet, który nie dopinguje do Twojego rozwoju, a najwyżej dopinguje do
        > zmywania garów jest..jest
        > jak to miło mieć słomę w butach zamiast kiwi na na nich,

No to juz dowalilas teraz z tym kiwi, niby jak?
        Duck tapem przykleic? kiwi w zyciu na oczy widzialas?

łof
        > i jeszcze cieszyć się, że mąż głupi, ech chłopki
        > przecież ja też kible myłam, też okna zeskrobywałam, wzoru nie miałam
        > szlachetności i norm moralnych do wykucia. A sprzedać własne przekonania
        > (chyba, że Ty zawsze tak nisko leciałaś) gorsze jest niż sprzedać własną dupę
        > za 50 zł przy autostradzie

Za 50 to ci moze pod drzewem przy autostradzie najwyzej dmuchnac Bialorusinka.
        >
        > a doktorat jest bez sensu być może z ekonomii, być może z czegoś tam jeszcze,
        > racja, że w biznesie jest niepotrzebny. Ale na ekonomii świat się nie kończy,
        > ekonomiści też jedzą, mieszkają, używają chemii gospodarczej, rodzą dzieci z
        > probówki i nie gubią się w największym mieście. Wyjść poza myśl, że to co się
        > dzieje z techniką wokół dzieje się samo przez się jest w stanie zrobić
        > siedmiolatek.

Jasniej poprosze, sciemniasz co nieco.
        • Gość: Richelieu* Re: ech IP: *.localdomain / 192.168.0.* 14.09.03, 21:34
          trochedziewica napisała:

> No juz moze zapommnialas, jak taki jeden namioty dla bezdomnych do USA z
          Polski
          >
          > wysylal a ludzie chcieli "wille na Saskiej Kepie na namiot w Nowym
          > Jorku"zamieniac?
          > Tak duzo sie myslicz zmienilo?Ze w sklepach pelno? A w glowach jak? pelno
          tez
          > juz?

jacy ludzie i kiedy. stan wojenny? lata 60.?

> Szkoda, ze nie umiesz sie niczym cieszyc, wspolczuje.

cieszę się właśnie z tego, że spośród trzystu mnie wybrano za to co mam w
          głowie i to w jaki sposób potrafię to przekazać. A kiedy opatrzy mi się ten
          powód życie być może da mi kolejny

>
          > dobrze nawet
          > > w US cieszą się przeciętnacy, a w Polsce niesamowici płaczą
          > > lecz przeciętniak to przeciętniak niewiadomo jaki uśmiech sobie przylepi,
          > bo
          > > wiadomo, że w US keep smiling to modlitwa
          >
          > So????

więc, że nie mierzy się wartości człowieka szerokością jego przyklejonego
          uśmiechu

>> Wiesniak mnie wybral nie ja jego . jeszcze sie sam dopraszal i po fire
          escape
          > wlazil z rozami. Dobrze ze sobie gir nie polamal. bo kto by na budowie
          zasuwal?

no, skoro tak mówisz
          wszystko jedno
          ani to bogate ani mądre, przystojne przynajmniej? bo jeśli Ci już kompletnie
          na żadnych walorach męża nie zależy to przynajmniej w łóżku obrzydzenia możesz
          nie czuć

> No to juz dowalilas teraz z tym kiwi, niby jak?
          > Duck tapem przykleic? kiwi w zyciu na oczy widzialas?

pasta do butów kiwi. jeden buty czyści pastą, drugi słomą je wypycha, nie
          zrobię tak "słomą je wypycha" bo znowu nie zrozumiesz

>> Za 50 to ci moze pod drzewem przy autostradzie najwyzej dmuchnac
          Bialorusinka.

za 50 zł Białorusinka, a Polka w US za ile? nie znam Waszego cennika

> >
          > > a doktorat jest bez sensu być może z ekonomii, być może z czegoś tam jeszc
          > ze,
          > > racja, że w biznesie jest niepotrzebny. Ale na ekonomii świat się nie końc
          > zy,
          > > ekonomiści też jedzą, mieszkają, używają chemii gospodarczej, rodzą dzieci
          > z
          > > probówki i nie gubią się w największym mieście. Wyjść poza myśl, że to co
          > się
          > > dzieje z techniką wokół dzieje się samo przez się jest w stanie zrobić
          > > siedmiolatek.
          >
          > Jasniej poprosze, sciemniasz co nieco.

To jest bardzo jasno. Najbardziej tępy z moich studentów zrozumie.
          ok
          doktorat w ekonomii jest niepotrzebny
          doktorat w naukach przyrodniczych, ścisłych, technicznych, medycznych jest
          potrzebny
          już?

bawisz mnie dziewico, bachelor? za co? kiedy wtórny analfabetyzm
          • trochedziewica Namioty 15.09.03, 01:10
            Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> trochedziewica napisała:
            >
            >
            >
            > jacy ludzie i kiedy. stan wojenny? lata 60.?

Urban, Jerzy, rZecznik prasowy rzadu PRL w rzadzie Mnietka Rakowskiego.To ze
            Ciebie/ mnie na swiecie jeszcze nie bylo, albo ze sikalas wtedy w majtki, nie
            zwalnia Cie chyba z elementarnego zainteresowania sprawami wlasnego kraju?
            Najnowszej historii chocby? poczytaj troche o tamtych czasach, nie zaszkodzi
            Ci,....

> cieszę się właśnie z tego, że spośród trzystu mnie wybrano za to co mam w
            > głowie i to w jaki sposób potrafię to przekazać.

To sprawa Twego indywidualnego wyboru, ze zyjesz w kraju, gdzie na jedno byle
            jakie miejsce pracy przypada 300 chetnych albo i wiecej....

A wlasnie: ten przyklejony amerykanski usmiech- wolisz ponure polskie geby na
            kazdym kroku? Ja wole te sztuczne usmiechy.

>
            > > No to juz dowalilas teraz z tym kiwi, niby jak?
            > > Duck tapem przykleic? kiwi w zyciu na oczy widzialas?
            >
            > pasta do butów kiwi. jeden buty czyści pastą, drugi słomą je wypycha, nie
            > zrobię tak "słomą je wypycha" bo znowu nie zrozumiesz

A butow wypchanych sloma to juz nie mozna wypastowac? Sprobuj kiedys !
            Tylko nie Kiwi ( gdybys to napisala z duzej litery to moze bym zalapala)bo to
            beznadziejny brand.

> > >
            > > > a doktorat jest bez sensu być może z ekonomii, być może z czegoś tam
            > jeszc
            > > ze,
            > > > racja, że w biznesie jest niepotrzebny. Ale na ekonomii świat się nie
            > końc
            > > zy,
            > > > ekonomiści też jedzą, mieszkają, używają chemii gospodarczej, rodzą d
            > zieci
            > > z
            > > > probówki i nie gubią się w największym mieście. Wyjść poza myśl, że t
            > o co
            > > się
            > > > dzieje z techniką wokół dzieje się samo przez się jest w stanie zrobi
            > ć
            > > > siedmiolatek.
            > >
            > > Jasniej poprosze, sciemniasz co nieco.
            >
            > To jest bardzo jasno. Najbardziej tępy z moich studentów zrozumie.

Aaaa, masz dog obedience school? Jak idzie biznes?

>
            > bawisz mnie dziewico, bachelor? za co? kiedy wtórny analfabetyzm

Cha, cha w polsce doktorow spora nadprodukcja i co ? popatrz wookolo jaki syf
            dla szarego czlowieka tam zyc i pracowac.No i komu latwiej prace znalezc,
            fryzjerce czy doktorowi np. biologii?
            • Gość: Richelieu* Re: Namioty IP: *.localdomain / 192.168.0.* 15.09.03, 01:39
              trochedziewica napisała:

> To sprawa Twego indywidualnego wyboru, ze zyjesz w kraju, gdzie na jedno
              byle
              > jakie miejsce pracy przypada 300 chetnych albo i wiecej....
              >
              > A wlasnie: ten przyklejony amerykanski usmiech- wolisz ponure polskie geby
              na
              > kazdym kroku? Ja wole te sztuczne usmiechy.

300 to liczba studentów z mojego roku
              i rzeczywiście, na jedno bylejakie miejsce pracy przypadają setki chętnych
              a Ty tam same intratne posady do CV wpisujesz i tak łatwo i pięknie

> A butow wypchanych sloma to juz nie mozna wypastowac? Sprobuj kiedys !
              > Tylko nie Kiwi ( gdybys to napisala z duzej litery to moze bym zalapala)bo
              to
              > beznadziejny brand.

chciałam nawet napisać o pastowaniu butów wypchanych słomą, ale to jest tak
              jak z mułem, końska uprząż konia z muła nie zrobi

> Aaaa, masz dog obedience school? Jak idzie biznes?

nie mam żadnej szkoły, biznesu nie prowadzę, no, najwyżej dorabiając do
              stypendium, hm podwajając je. a studentów uczę urbanistyki, osadnictwa,
              planowania przestrzennego, demografii, a nie siad i podaj łapę

> Cha, cha w polsce doktorow spora nadprodukcja i co ? popatrz wookolo jaki
              syf
              > dla szarego czlowieka tam zyc i pracowac.No i komu latwiej prace znalezc,
              > fryzjerce czy doktorowi np. biologii?

łatwiej fryzjerce i pewnie żyć też łatwiej fryzjerce. Pomijając fryzjerów z
              renomowanych salonów, gdzie kilkuletnie szkolenia to za mało fryzjerka
              osiedlowa jest kobietą po zawodówce. I dla niej praca nie musi być
              satysfakcjjonująca wystarczy żeby wesoła, żeby kontakty z fajnymi kumpelami no
              i trochę kasy. Dla niej mężczyzna nie musi być interesujący, wystarczy, że
              jest spoko, ma (znowu) kasę i fajny tyłeczek. Dla niej życie nie musi być
              przeżyte, wystarczy pracka 8 godzin, obiadek, telewizor, kumpela, kolacja,
              siusiu, krótki numerek przed zaśnięciem i lulu.

• amidala Richelieu - chapeaux bas! n/t 16.09.03, 09:54
      • jolamala W kwestii formalnej (ekonomicznej). 15.09.03, 08:48
        Gość portalu: Richelieu* napisal:

" sprzedać własną dupę za 50 zł przy autostradzie".

Witajcie,
        Ja dzisiaj tylko na chwile i tylko w kwestii formalnej. Powyzsze to absolutnie
        nie sprzedaz. Raczej forma krotkiego leasingu. Abstrahuje rowniez od
        tendencyjnie zanizonego ekwiwalentu za usluge.
        Milego i owocnego dnia zycze,
        jolamala.
    • zuzannaf Re: No i prosze, dziewczyny ! 14.09.03, 20:52
      Troche Dziewico (oxymoron?)
      Powtarzajac moj wpis gdzies-tam.
      Zauwazylas slusznie.
      A jesli babki chca sie sprzedawac, to czemu nie?
      Nie ma facetow, ktorzy sie sprzedaja?
      Badzmy, for once, szczerzy.

pozdrawiam, i nie daj sie
      Zuza
      • trochedziewica Re: No i prosze, dziewczyny ! 14.09.03, 21:11
        zuzannaf napisała:

>
        > A jesli babki chca sie sprzedawac, to czemu nie?
        > Nie ma facetow, ktorzy sie sprzedaja?
        > Badzmy, for once, szczerzy.

Tak jest, to ta cholerna hipokryzja. Dzis do kosciola a jutro sasiadce dupe
        obrabiac, jakie to polskie. Czy ktos swe swinstwo po imieniu nazwie, jak ja?
        >
        > pozdrawiam, i nie daj sie
        > Zuza
        • pajdeczka Do Wiecznej Dziwicy 15.09.03, 14:20
          Ostatni Twój post świadczy, że rzeczywiście masz problemy ze zdefiniowaniem
          hipokryzji. Myślę, że kraj, który wybrałaś na ojczyznę, bardzo pasuje do Twojej
          mentalności. Lepiej nie mogłaś wybrać. A co mam na myśli, pisząc o Stanach, to
          ludzie ktorzy interesują się wojną, z Irakiem będą wiedzieli.
          • trochedziewica Do pajdy czegos tam o hipokryzji. 15.09.03, 15:00
            pajdeczka napisała:

> Ostatni Twój post świadczy, że rzeczywiście masz problemy ze zdefiniowaniem
            > hipokryzji.

Nie, nie mam.

Myślę, że kraj, który wybrałaś na ojczyznę, bardzo pasuje do Twojej
            >
            > mentalności. Lepiej nie mogłaś wybrać. A co mam na myśli, pisząc o Stanach,
            to
            > ludzie ktorzy interesują się wojną, z Irakiem będą wiedzieli.

Ludzie , ktorzy interesuja sie wojna z Irakiem tu w USA dobrze wiedza, ze 75%
            spoleczenstwa USA tej wojny nie popiera. Oni rowniez wiedza, kto klami i
            dlaczego. Wiedza, ze media przeprowadzaja zaklamane badania opinii publicznej i
            klamia w wielu innych sprawach dotyczacych tej brudnej wojny.
            Bardzo mnie ta wojna dotknela, kiedy Bush popchniety przez swych "doradcow"
            zdecydowal wyslac tam armie.
            Pobdudowalo mnie natomiast to, ze na manifestacji antywojennej w marcu bylo nas
            500 000 luda i ze nawiazalam wtedy kontakty, ktore utrzymuje do dzis.
            Ale, generalnie, to boli.
            Bardziej zas jeszcze boli to, ze kraj w ktorym sie urodzilam, nie lapie sie juz
            wrecz na zadne kryteria hipokryzji.
            Aspirujac do UE, ktor generalnie okoniem postawila sie USA w sprawie Iraku,
            jako pierwszy wklada nos do dupy tymze USA, wysylajac tam swoja armie.
            Tak, to szyt przekletej hipokryzji, przy ktorej hipokryzja amerykanska to
            pamutkie piwo bez pianki. Cienkie, slabe piwko.
            • thomas21cry Głos młodości:) 15.09.03, 15:20
              Witam Dziewczyny!!
              Fajne forum ciekawe dyskusje..
              Zauważyłem że tylko panie tu goszczą więc postanowiłem to zmienić:)
              Po pierwsze popierałem wojne w Iraku.
              2. Popieram udział polskich wojsk w Iraku
              3. Nie uważam zeby Polska właziła w dupe Usa
              4. Nie zgadzam sie z twierdzeniem że Usa jest bardziej moralna od Polski
              5. Owszem faceci tez sie sprzedają w takim samym stopniu jak kobiety
              6. Jednak czuje pogarde dla wszystkich "sprzedawczyków" jesteście żalosini a
              wasze próby wybielenia sie są jeszcze bardziej żałosne.
              Jestem gotów na być moze zmienie zdanie byc moze wy zmienicie zdanie w końcu
              tylko krowa nie zmienia zdania:))
              Pozdrawiam:
              thomas21cry
              • trochedziewica Re: Głos młodości:) 15.09.03, 15:57
                thomas21cry napisał:

> 2. Popieram udział polskich wojsk w Iraku

Dlaczego?

> 3. Nie uważam zeby Polska właziła w dupe Usa

Doslownie nie wlazi, ale w kazdym innym sensie tak. Czy Polska wysala by tam
                armie, gdyby porzadki na wlasna reke probowala gdzies robic np. Hiszpania?

> 4. Nie zgadzam sie z twierdzeniem że Usa jest bardziej moralna od Polski

Stwierdzenie typowo akademickie i chyba trudno je dyskutowac....chociaz, moze ?
                Napisz co wg Ciebie jest w Polsce przykladem dobrze rozumianej moralnosci.
                Wymien jakas rzecz, rzuc haslo.
                Np- moralnosc katolicka? moralnosc politykow? Co?

> thomas21cry
                • thomas21cry Re: Głos młodości:) 15.09.03, 16:17
                  Udział polskich wojsk w Iraku pokazuje światu że Polska nie tylko mówi "a" ale
                  potrafi powiedzieć "b" (po zamachu 11 wrzesnia wiele krajów przyłączyło sie do
                  koalicji antterrorystycznej ale juz niewiele krajów wspiera Usa w zwalczaniu
                  terrorzmu na świecie.
                  Będąc w Iraku wzmacniamy naszą pozycje miedzynarodową teraz to Niemcy i Francja
                  musza zabiegać o nasze wzgledy(wspólprac z naszymi firmami) przy inwestycjach w
                  Iraku

Co do włażenia w dupe Usa:
                  Polityka zagraniczna w dzisiejszych czasach to system umiejętnie powiązanych
                  sojuszy żaden kraj nie jest na tyle silny(poza USa) żeby mieć całkowice
                  suwerenną polityke zagraniczna Polska poraz pierwszy od dawna (sojusz z litwą
                  przeciwko Krzyżakom) trafnie balansuje miedzy Ue która niemoze nas nie przyjać
                  do swojich struktur i jako głowny bastion Usa w europie środkowa wschodniej a
                  ostanio w Europie wogóle . To dwaj nasi najślniejsi sojsznicy i co ciekawe mimo
                  ze maja sprzeczne interesy to taki słaby kraj jak polska umiał ich pogodzić i
                  dostać to co chciał(najlepsze warunki wynegecjowane przed wyjsciem do uni ze
                  wszystkich kandydatów) i (najwieszy offset za samolociki i tak jeszzce
                  podwyższony z 6mld dol do 12 mld dolarów i w przyszosci bazy usa w Polsce co
                  tez niezła kaske da !!)
                  Co do moralnosci to faktycznie nie istnieje coś takiego można byc moralnie
                  dobrym albo moralnie złym moralnym być nie można
                  Chodzi nam tu raczej o korupcje, mafie ogólne postepowanie ludzi pod tym
                  wzgledem usa niczym sie nie rózni od pOlski
                  chyba nie wierzysz że w usa nie zabijaja ludzi, nie molestują dzieci, nie ma
                  rasizmu nie ma korupcji itd.????
                  Nie byłem w Stanach ale znam mase ludzi którzy tam byli i powiedzieli ze za nic
                  w świecie nie chcilei bym tam mieszkać(coś w tym musi być)
                  Pozdrawiam:
                  Thomas21cry
                  • trochedziewica Dobry witz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.09.03, 17:35
                    thomas21cry napisał:

> Udział polskich wojsk w Iraku pokazuje światu że Polska nie tylko mówi "a"
                    ale
                    > potrafi powiedzieć "b" (po zamachu 11 wrzesnia wiele krajów przyłączyło sie
                    do
                    > koalicji antterrorystycznej ale juz niewiele krajów wspiera Usa w zwalczaniu
                    > terrorzmu na świecie.

I maja racje. USA wykorzystuje "walke z terroryzmem" do gotowania wlasnej zupy.
                    to bardzo nieszlachetne podejscie i spotyka sie z ostra krytyka nawet w samych
                    USA. Oglraniczanie swobod obywateli w USA, wtracanie sie do ich prywatnych
                    spraw, cenzura, monitorowanie ludzi latajacych samolotami, lamanie tajemnicy
                    bankowei , lista jest dluga.
                    tak samo na swiecie- subtelnosc slonia w skladzie porcelany. Wygra ostatecznie
                    ten, kto sie od USA ODIZOLOWAL , a nie ten kto sie do USA przyklepal.

> Będąc w Iraku wzmacniamy naszą pozycje miedzynarodową teraz to Niemcy i
                    Francja
                    >
                    > musza zabiegać o nasze wzgledy(wspólprac z naszymi firmami) przy inwestycjach
                    w
                    >
                    > Iraku

Nic nie slyszalem, by Niemcy lub Francja zabiegaly w Polsce o cokolwiek. Na
                    przyklad o co? Daj link, przyklad.
                    >
                    > Co do włażenia w dupe Usa:
                    > Polityka zagraniczna w dzisiejszych czasach to system umiejętnie powiązanych
                    > sojuszy żaden kraj nie jest na tyle silny(poza USa) żeby mieć całkowice
                    > suwerenną polityke zagraniczna Polska poraz pierwszy od dawna (sojusz z litwą
                    > przeciwko Krzyżakom) trafnie balansuje miedzy Ue która niemoze nas nie
                    przyjać
                    > do swojich struktur i jako głowny bastion Usa w europie środkowa wschodniej a
                    > ostanio w Europie wogóle

Bastion? Bastionik moze? Bez silnej armii zawodowej, ze sprzetem datowanym 40
                    lat wstecz, bez smaolotow, czolgow, transporterow?
                    Bez samolotow zdolnych przerzucic te armie gdziekolwiek, a nawet bez drog,
                    umozliwiajacych transport czegokolwiek?
                    To ma byc BASTION? I nie mow mi, prosze, o zadnej nienawisci, bo ja tylko
                    sumuje i wymienam fakty.

. To dwaj nasi najślniejsi sojsznicy i co ciekawe mimo
                    >
                    > ze maja sprzeczne interesy to taki słaby kraj jak polska umiał ich pogodzić i
                    > dostać to co chciał(najlepsze warunki wynegecjowane przed wyjsciem do uni ze
                    > wszystkich kandydatów)

A ja slyszalem, ze najgorsze. Widovcznie mamy inne zrodla.

i (najwieszy offset za samolociki i tak jeszzce
                    > podwyższony z 6mld dol do 12 mld dolarów i w przyszosci bazy usa w Polsce co
                    > tez niezła kaske da !!)

Obudziles sie juz ???

> Co do moralnosci to faktycznie nie istnieje coś takiego można byc moralnie
                    > dobrym albo moralnie złym moralnym być nie można
                    > Chodzi nam tu raczej o korupcje, mafie ogólne postepowanie ludzi pod tym
                    > wzgledem usa niczym sie nie rózni od pOlski
                    > chyba nie wierzysz że w usa nie zabijaja ludzi, nie molestują dzieci, nie ma
                    > rasizmu nie ma korupcji itd.????
                    > Nie byłem w Stanach ale znam mase ludzi którzy tam byli i powiedzieli ze za
                    nic
                    >
                    > w świecie nie chcilei bym tam mieszkać

No sam widzisz , jakiego sobie sojuszika wybraliscie? Sam sobie w noge
                    strzelasz ??!?!?!

(coś w tym musi być)
                    > Pozdrawiam:
                    > Thomas21cry
                    • agick Dobry witz - UWAŻAM, że the best !! 16.09.03, 09:51
                      trochedziewica napisała:

> thomas21cry napisał:
                      >
                      > > Udział polskich wojsk w Iraku pokazuje światu że Polska nie tylko mówi "a"
                      >
                      > ale
                      > > potrafi powiedzieć "b" (po zamachu 11 wrzesnia wiele krajów przyłączyło si
                      > e
                      > do
                      > > koalicji antterrorystycznej ale juz niewiele krajów wspiera Usa w zwalczan
                      > iu
                      > > terrorzmu na świecie.
                      >
                      > I maja racje. USA wykorzystuje "walke z terroryzmem" do gotowania wlasnej
                      zupy.
                      >
                      > to bardzo nieszlachetne podejscie i spotyka sie z ostra krytyka nawet w
                      samych
                      > USA. Oglraniczanie swobod obywateli w USA, wtracanie sie do ich prywatnych
                      > spraw, cenzura, monitorowanie ludzi latajacych samolotami, lamanie tajemnicy
                      > bankowei , lista jest dluga.
                      > tak samo na swiecie- subtelnosc slonia w skladzie porcelany. Wygra
                      ostatecznie
                      > ten, kto sie od USA ODIZOLOWAL , a nie ten kto sie do USA przyklepal.
                      >
                      > > Będąc w Iraku wzmacniamy naszą pozycje miedzynarodową teraz to Niemcy i
                      > Francja
                      > >
                      > > musza zabiegać o nasze wzgledy(wspólprac z naszymi firmami) przy inwestycj
                      > ach
                      > w
                      > >
                      > > Iraku
                      >
                      > Nic nie slyszalem, by Niemcy lub Francja zabiegaly w Polsce o cokolwiek. Na
                      > przyklad o co? Daj link, przyklad.
                      > >
                      > > Co do włażenia w dupe Usa:
                      > > Polityka zagraniczna w dzisiejszych czasach to system umiejętnie powiązany
                      > ch
                      > > sojuszy żaden kraj nie jest na tyle silny(poza USa) żeby mieć całkowice
                      > > suwerenną polityke zagraniczna Polska poraz pierwszy od dawna (sojusz z li
                      > twą
                      > > przeciwko Krzyżakom) trafnie balansuje miedzy Ue która niemoze nas nie
                      > przyjać
                      > > do swojich struktur i jako głowny bastion Usa w europie środkowa wschodnie
                      > j a
                      > > ostanio w Europie wogóle
                      >
                      >
                      > Bastion? Bastionik moze? Bez silnej armii zawodowej, ze sprzetem datowanym 40
                      > lat wstecz, bez smaolotow, czolgow, transporterow?
                      > Bez samolotow zdolnych przerzucic te armie gdziekolwiek, a nawet bez drog,
                      > umozliwiajacych transport czegokolwiek?
                      > To ma byc BASTION? I nie mow mi, prosze, o zadnej nienawisci, bo ja tylko
                      > sumuje i wymienam fakty.
                      >
                      > . To dwaj nasi najślniejsi sojsznicy i co ciekawe mimo
                      > >
                      > > ze maja sprzeczne interesy to taki słaby kraj jak polska umiał ich pogodzi
                      > ć i
                      > > dostać to co chciał(najlepsze warunki wynegecjowane przed wyjsciem do uni
                      > ze
                      > > wszystkich kandydatów)
                      >
                      >
                      > A ja slyszalem, ze najgorsze. Widovcznie mamy inne zrodla.
                      >
                      > i (najwieszy offset za samolociki i tak jeszzce
                      > > podwyższony z 6mld dol do 12 mld dolarów i w przyszosci bazy usa w Polsce
                      > co
                      > > tez niezła kaske da !!)
                      >
                      > Obudziles sie juz ???
                      >
                      >
                      > > Co do moralnosci to faktycznie nie istnieje coś takiego można byc moralnie
                      >
                      > > dobrym albo moralnie złym moralnym być nie można
                      > > Chodzi nam tu raczej o korupcje, mafie ogólne postepowanie ludzi pod tym
                      > > wzgledem usa niczym sie nie rózni od pOlski
                      > > chyba nie wierzysz że w usa nie zabijaja ludzi, nie molestują dzieci, nie
                      > ma
                      > > rasizmu nie ma korupcji itd.????
                      > > Nie byłem w Stanach ale znam mase ludzi którzy tam byli i powiedzieli ze z
                      > a
                      > nic
                      > >
                      > > w świecie nie chcilei bym tam mieszkać
                      >
                      > No sam widzisz , jakiego sobie sojuszika wybraliscie? Sam sobie w noge
                      > strzelasz ??!?!?!
                      >
                      >
                      >
                      > (coś w tym musi być)
                      > > Pozdrawiam:
                      > > Thomas21cry

PROSZĘ UWAŻNIE PRZECZYTAĆ SPOSÓB W JAKI TROCHEDZIEWICA PISZE...... przecież to
                      facet - słyszałem, słyszałem....

no i co Pan na to, Panie dziewica....?
                      poniosły emocje..?

ech żyzń..
            • zuzannaf Re: Do pajdy czegos tam o hipokryzji. 15.09.03, 15:46
              trochedziewica napisała:

> Aspirujac do UE, ktor generalnie okoniem postawila sie USA w sprawie Iraku,
              > jako pierwszy wklada nos do dupy tymze USA, wysylajac tam swoja armie.
              > Tak, to szyt przekletej hipokryzji, przy ktorej hipokryzja amerykanska to
              > pamutkie piwo bez pianki. Cienkie, slabe piwko.

zgadzam sie z dziewica, ze polska polityka w sprawie Iraku nie grzeszy(-la)
              konsekwencja. chociaz potrafie zrozumiec wzgledy geopolityczne (plus ambicje
              Kwasniewskiego na jakies posadki miedzynarodowe po zakonczeniu kadencji).

a oczekiwania polskich parlamentarzystow i politykow, ze w zamian za poparcie
              wojny Polske zwolni sie z obowiazku posiadania wiz, to juz jest brak wyobrazni
              posuniety do ntej potegi. Pleeaaasee!!!

Zuza
              • thomas21cry Nie masz racji!!! 15.09.03, 15:54
                Jesteś w błedzie polska polityka zagraniczna jest absulutnie rewelacyjny z
                niczego nagle staliśmy sie krajem z którym wszyscy sie musza liczyć
                pod naszym dowództwem w iraku swoje siły zbrijne oddali Hiszpanie Ukrincy
                Węgrzy Bułgarzy. Bush osobiście nam dziekował za nasze zangażowanie w wojne (aż
                220 zołnierzy grumu) Offset z 6mld dolarów Amerykanie podwyższyli do 12 mld
                dolarów a Niemcy i Francja sami sobie teraz plują w twarz za swoje "Nie" dla
                Wojny.O wizach nikt nie mówił oprócz prasy która rózne brednie piszę.
                Na naszym poparciu dla USa nic nie stracilismy a dużo skorzystalismy a do Uni
                Europejskiej i tak nas musilei przyjąć bo jakim cudem przyłączyli by łotwe
                litwe estonie bez Polski???
                Pozdrawiam:
                Thomas21cry

• Gość: Roni Re: Nie masz racji!!! IP: *.acn.pl 15.09.03, 16:20
                  Wizy to skandal. Skoro Bush tak dziękuje najwierniejszemu sojusznikowi to
                  mógłby trochę lepiej potraktować obywateli jego kraju, zresztą Białych a nie
                  jakichś kolorowych pofajdańców. POza tym wywiałoby z kraju masę 'trochę
                  dziewic' buhahahaha
                  • trochedziewica jabudu 15.09.03, 16:37
                    Gość portalu: Roni napisał(a):

> Wizy to skandal. Skoro Bush tak dziękuje najwierniejszemu sojusznikowi to
                    > mógłby trochę lepiej potraktować obywateli jego kraju, zresztą Białych a nie
                    > jakichś kolorowych pofajdańców. POza tym wywiałoby z kraju masę 'trochę
                    > dziewic' buhahahaha

Z kraju wywialoby troche bezrobotnych nieudacznikow , ktorzy maja jeszcze
                    jakies zaskorniaki by je wydac na bilet do USA.
                    Gdyby ta zgraja rzadzila sobie tak jak my, prawiedziewice, to Polscy politycy
                    nie musieli by miec ust na stale przyklejonych do amerykanskiego tylka.
                • trochedziewica Re: Nie masz racji!!! 15.09.03, 16:22
                  thomas21cry napisał:

> Jesteś w błedzie polska polityka zagraniczna jest absulutnie rewelacyjny z
                  > niczego nagle staliśmy sie krajem z którym wszyscy sie musza liczyć
                  > pod naszym dowództwem w iraku swoje siły zbrijne oddali Hiszpanie Ukrincy
                  > Węgrzy Bułgarzy. Bush osobiście nam dziekował za nasze zangażowanie w wojne
                  (aż
                  >
                  > 220 zołnierzy grumu) Offset z 6mld dolarów Amerykanie podwyższyli do 12 mld
                  > dolarów a Niemcy i Francja sami sobie teraz plują w twarz za swoje "Nie" dla
                  > Wojny.O wizach nikt nie mówił oprócz prasy która rózne brednie piszę.
                  > Na naszym poparciu dla USa nic nie stracilismy a dużo skorzystalismy a do Uni
                  > Europejskiej i tak nas musilei przyjąć bo jakim cudem przyłączyli by łotwe
                  > litwe estonie bez Polski???
                  > Pozdrawiam:
                  > Thomas21cry
                  >
                • trochedziewica Przywilej mlodosci, czyli wizja Thomasa.... 15.09.03, 16:35
                  Opowiadanie glupot to przywilej mlodosci, z ktorego Thomas szczodrze korzysta,
                  mozna walic glupoty , a starsi najwyzej puszcza za plecami perskie oko:
                  No i prosze :

thomas21cry napisal:

> Jestes w bledzie polska polityka zagraniczna jest absulutnie rewelacyjny z
                  > niczego nagle stalismy sie krajem z którym wszyscy sie musza liczyc

Liczyc sie niby z jakiego powodu? Z powiodu przystapienia do okupacji innego
                  kraju??? Otrzezwiaj chlopak !
                  Czy Niemcy albo Francja licza sie z Polska bardziej niz 2 lata temu? Chyba
                  jestes ofiara SLD-owskiej propagandy albo kandydujesz w szerego polskiej
                  zawodowej armii? Moze tam beda chcieli sluchac takich propagandowych dzownkow,
                  bo tu nikt na to nie poleci.

> pod naszym dowództwem w iraku swoje sily zbrijne oddali Hiszpanie Ukrincy
                  > Wegrzy Bulgarzy

Bo nie byli tak glupi, by brac na siebie odpowiedzialnosc, gdy w rejonie
                  dojdzioe do zamieszek, zamachow, morderstw. Kto bedzie wtedy odpowiedzialny za
                  powstaly syf????

. Bush osobiscie nam dziekowal za nasze zangazowanie w wojne

Bardzo masz ciekawe autorytety, BUSH.
                  Zadeklarowany alkoholik na nieudanym odwyku, puppet tzw. doradcow wiadomego
                  autoramentu, ktoremu w zyciu wyszly tylko wlosy z glowy i to tez nie wszystkie.
                  (az
                  >
                  > 220 zolnierzy grumu) Offset z 6mld dolarów Amerykanie podwyzszyli do 12 mld
                  > dolarów a Niemcy i Francja sami sobie teraz pluja w twarz za swoje "Nie" dla
                  > Wojny.O wizach nikt nie mówil oprócz prasy

O wizach mowil LONGIN PASTUSIAK, Marszalek polskiego Sejmu. Ustawe jakas
                  przyjal takze sam sejm, liczac na to ze zamiast do targanej 10% bezrobociem
                  Unii, uda mu sie wywalic troche luda do roboty na czarno w USA>

która rózne brednie pisze.
                  > Na naszym poparciu dla USa nic nie stracilismy a duzo skorzystalismy a do Uni
                  > Europejskiej i tak nas musilei przyjac bo jakim cudem przylaczyli by lotwe
                  > litwe estonie bez Polski???

Uhm, jezscze poczujesz, jak cuchnie reka dopiero co wyjeta z nocnika, gdy sie
                  przebudzisz z unijnego entuzjazmu i zrozumiesz, jaka naprawde smierdzaca role
                  odegrala Polska w irackiej grandzie.

> Pozdrawiam:
                  > Thomas21cry
                  • thomas21cry Re: Przywilej mlodosci, czyli wizja Thomasa.... 15.09.03, 17:09
                    Nie wiem skąd w tobie tyle wsciekłości(nie czytałem histori Twoijich postów)
                    ale to troche smutne że tak nienawiść w Tobie drzemie:(
                    Nie wiem czy jakiekolwiek argumenty do ciebie są w stanie dotrzeć????
                    Bo dyskusja z Tobą przypomina dyskusje ze ścianą nie wiem czemu uwazasz ze
                    starosc daje cie prawo do odrzucania argumentów i faktów jeśli tylko zostały
                    wypowiedziane z ust kogoś młodszego ale oki doki arogancja to niestey choroba
                    tej ludzkosci ale majac klapki na oczach i korki w uszach zyjesz w własnym
                    smiesznym(żalosnym) świecie.
                    Troche radosci życia (zamiast slepej furii) troche uśmiechu(ale takiego
                    prawdziwego a nie wywołanego pogardą) moze uzdrowić Twoje życie naprawde sa
                    jaszcze ludzie dla których warto żyć (nie wiem czy masz dzieci? i męza
                    przyjaciół chociażby??)
                    Według Ciebie żyje w zakłamani propagandy sld ale to nieprawda nie głosowałem
                    na sld ale nie wtrącaj mnie też do propagandy katolickej na Lpr też nie
                    głosowałem
                    Poprostu ja jestem w stanie szanowac ludzi i mysleć racjonalnie nie musze
                    wyzywać w koło wszystkich, potafie kochać i czuć co Tobie chyba niewychodzi
                    a szkoda naprawde troche radosci i otwartosci nikomu jeszcze nie zaszkodziło!!
                    Powodzenia:
                    Thomas21cry
                    • trochedziewica Re: Przywilej mlodosci, czyli wizja Thomasa.... 15.09.03, 17:24
                      thomas21cry napisał:

> Nie wiem skąd w tobie tyle wsciekłości(nie czytałem histori Twoijich postów)

O, trzezwe wyliczenie faktow to nienawisc? A gdyby Ci potakiwala, to tez bylaby
                      wscieklosc? I gdzie Ty wscieklosc widzisz tam ??

> ale to troche smutne że tak nienawiść w Tobie drzemie:(

Nienawisc to drzemie w tych, kolego, co napadaja na innych by osiagnac swoj
                      brudny cel. I w tych, co im w tym pomagaja. reszte sobie dospiewaj.

> Nie wiem czy jakiekolwiek argumenty do ciebie są w stanie dotrzeć????
                      > Bo dyskusja z Tobą przypomina dyskusje ze ścianą nie wiem czemu uwazasz ze
                      > starosc

Tak, starosc. Mam 28 lat.
                      Nie starosc, tylko odrobina rozumu moze ? I trzezwe spojrzenie na swiat ?

daje cie prawo do odrzucania argumentów i faktów jeśli tylko zostały
                      > wypowiedziane z ust kogoś młodszego

Nie, nie dlatego. Dlatego, ze powtarzasz propagandowe banialuki jak
                      komunistyczna katarynka.

ale oki doki arogancja to niestey choroba
                      > tej ludzkosci ale majac klapki na oczach i korki w uszach zyjesz w własnym
                      > smiesznym(żalosnym) świecie.

Puknij sie w glowe. Dudni?
                      Jestes ofiara propagandy, malolatem ktory jest dodatkowo na tyle nieszczesliwy,
                      ze wierzy oficjalnej wersji politow,nawet nie kwestionujac niczego, bez proby
                      przemyslenia sytuacji. Kolejny przywilej durnej mlodosci?

> Troche radosci życia (zamiast slepej furii) troche uśmiechu(ale takiego
                      > prawdziwego a nie wywołanego pogardą) moze uzdrowić Twoje życie naprawde sa
                      > jaszcze ludzie dla których warto żyć (nie wiem czy masz dzieci? i męza
                      > przyjaciół chociażby??)

Serio? A gdzie twoje rzeczowe argumenty za okupacja Iraku? Na to czekam a nie
                      na glupkowata, dziecinna demagogie !!

> Według Ciebie żyje w zakłamani propagandy sld ale to nieprawda nie głosowałem
                      > na sld ale nie wtrącaj mnie też do propagandy katolickej na Lpr też nie
                      > głosowałem

No dalej, do rzeczy, gdzie twoje ARGUMENTY ????

> Poprostu ja jestem w stanie szanowac ludzi i mysleć racjonalnie nie musze
                      > wyzywać w koło wszystkich, potafie kochać i czuć co Tobie chyba niewychodzi
                      > a szkoda naprawde troche radosci i otwartosci nikomu jeszcze nie zaszkodziło!!
                      > Powodzenia:

Splukaj juz wode, bo nawaliles banialuk, serio?
                      No i gdzie RZECZOWE ARGUMENTY ,gdzie odpowiedz na moje kwestie i pytania ????

> Thomas21cry
                      • thomas21cry Dzień dobry:)!! 16.09.03, 08:44
                        A więc dzisiaj jestem pierwszy na Twojim forum:)
                        A kto pierwszy ten lepszy,
                        Nie nie jestem nieszczęśliwy!!
                        Ale dziwne że tak pomyślałaś:)
                        Zdecydowanie zaliczam się do tych osób które są szczęśliwe "pełną gębą"
                        Pewnie zaraz zarządasz argumentów???
                        Okey:
                        Jestem zakochany, mam wspaniała dziewczyne jedną z tych jak to napisąłąś z
                        bladą cerą niebieskimi oczami i czarnymi włosami i naszaca stringi pod białymi
                        spodniami(ciekawe z ko dokładnie wiedziałas jak sie ubera??) ale mi się to
                        podoba (i nic to nie zmieni) moze jestem totalnym bezguściem ale za to
                        bezgusciem szczęśliwym:))
                        Mam pracę, studjuje to co zawsze chciałem(ekonomie)i mam wspaniałych przyjaciół
                        Naprawde jestem szczęsliwy no ale pewnie zaraz powiesz że uległem
                        komunistycznej propagandzie???
                        Czytając Twoje posty czasami mam wrażenie że żyjemy w innych światach ale okey
                        To nawet dobrze ze są ludzie z silnymi charakterami którzy bronią Swojich
                        pogladów własnie takich ludzi nabardziej cenie :)
                        Pozatym gdyby wszyscy ludzie myśleli tak samo to byłoby nudno na tym świecie
                        tak samo gdyby wszystkie dziewczyny stylizowały sie tak jak ty uważasz za
                        gustowne:))
                        Pytanie czy podejme dalszą dyskusje z Tobą o Usa, Iraku, Polsce???
                        Jesli tylko chcesz dalej dyskutować to okey ale ostrzegam że moze być ostro i z
                        klawiatury zaczna sie iskry sypać a nasza dysputa teologiczna zamieni sie w
                        wojne wirtualną.
                        Pozdrawiam:
                        Thomas21cry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka