a-ndrzej 19.10.03, 22:42 Wyszlo mi iq 135,a Wam? :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aisza 131 :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 22:47 ale nie cierpię presji czasowej! oślepłam przy obrazkach z różnicami Odpowiedz Link Zgłoś
nell26 117 IQ 20.10.03, 10:57 a tak poza tym, nie zgadzam sie z tym wyznacznikiem inteligencji, jaki nam zaserwowano, nie zeby moj wynik mi nie odpowiadal, ale co z humanistami, do ktorych ja naleze? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Aisza, ja też 131 :D 20.10.03, 12:10 Test na inteligencję robiłam sobie 4 lata temu, sama sią zgłosiłam :) Teraz wyszło o 3 punkty więcej. Może dlatego, że robiłam sobie w domowych pieleszach, a wedy to było twarde krzesło i malutki stolik. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 22:53 czy masz wiek powyzej 35? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_sodowa1 Re: Narodowy test inteligencji:))) 19.10.03, 22:56 mnie wyszło >ᡓ<< i jestem z tego dumna ! Odpowiedz Link Zgłoś
woda_sodowa1 Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 01:58 woda_sodowa1 napisał: > mnie wyszło >ᡓ<< i jestem z tego dumna ! napisałam 28 kilka godz. temu - i widzę, ze zostało usuniete, więc powtarzam z ciekawości, - znów czy usuną cyfrę. Sama nie wymyślę, bo IQ mi na to nie pozwala i muszę uciec się do empirii. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 08:22 Tak na prawde 35 lat skonczylem:)) Ale ze bylo to zaledwie 2 tygodnie temu, przyjalem ze jestem jeszcze w sredniej grupie wiekowej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 10:35 wiec to sie nie liczy, oszukiwales ;) troche bez sensu byl ten test, poniewaz niektore pytania [np te z obrazkami] byly bardzo latwe i rozwiazywalo sie je w 10 sek, natomiast na dodawanie czasu bylo za malo.. zdazylam zrobic chyba tylko 2 pierwsze :/ powinien byc ogolny czas na calosc. no i troche niejasne sa dla mnie te grupy wiekowe, nic dziwnego ze w badaniach wychodzi im ze im czlowiek starszy tym ma wyzsze iq, skoro za taka sama liczbe rozwiazanych pytan dla 35 latkow i powyzej daja o 20 pkt iq wiecej [?]. cinka - 117, moglo byc lepiej z czasem do podzielenia samemu sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
paputek13 Re: Narodowy test inteligencji:))) 19.10.03, 23:07 buuuuuuuuuuuuuuuuu Wyszło mi tylko 107 !!!! Troszeczke dołek złapałam bo jestem po studiach, szukam pracy, a tu zostałam zakwalifikowana do grupy "wysoko wykwalifikowanych robotników"!!! I jak tu teraz chodzić na interview i "patrzeć" pracodawcy w oczy? Jak myślicie do czego się nadaje z takim IQ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza z takim wynikiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:10 możesz byc całkiem szczęsliwym człowiekiem - o powodzeniu w zyciu decyduje IQ inteligencji emocjonalnej, optymizm i wytrwałość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paputek13 Re: z takim wynikiem... 19.10.03, 23:15 Oczywiście, że można być "całkiem" szczęśliwym człowiekiem... tylko gdybym wiedziała wcześniej to nie szłabym być może na studia tylko szukała pracy wymagającej troszkę innych predyspozycji... A tak pozostaną być może: niezrealizowane marzenia, niespełnione ambicje i pewnie jakiś niedosyt. Strasznie to przykre, gdy człowiek uświadamia sobie taką prawdę o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza co ty pleciesz??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:29 jakie predyspozycje?! na podstawie zadanek o butelkach, obrazkach i liczbach hcesz wyrokowac o swoich predyspozycjach? to bzdura! predyspozyje to kwestia osobowosci,a nie wyniku IQ (chyba, że chodzi o barierę ociężałości, do której Ci baaardzo daleko) prawdziwe testy IQ okreslaja wynik ok 100 jako mniej więcej środek normy problemy zaczynaja sie poniżej kilkudziesięciu (niepamiętam ile to juz oczęzałość), ale tez i w przypadku b.wysokich wyników (w polskiej szkole nie ma kto zając się takimi dzieciakmai) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: co ty pleciesz??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 23:31 nie hcesz, a chcesz oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Aiszu, (OT) 19.10.03, 23:33 zajrzyj na: a) sktrzynkę b) dziennik c) mi nie starczyło skali w tym teście. Ale nie napisali czy z góry, czy z dołu :-P m, .y. P.S. A w ogle to: "kcesz". :-) ---------------------------------- What is home without Plumtree's Potted Meat? Incomplete. Odpowiedz Link Zgłoś
paputek13 Re: co ty pleciesz??!! 20.10.03, 00:05 OK. może trochę przesadziłam odnośnie tych predyspozycji. Jednak jeżeli tak niewielką rolę odgrywa wysokość IQ to po co rozgraniczenie na 100, 120 czy 130? Dlaczego wstydzimy przyznać się gdy wychodzi nam mniej? Albo określa się test jak "głupi", "bezsensowny" bo wyszło mniej niż się sądziło? Ja uważałam się za osobę inteligentną, a jak mam się ustosunkować do siebie samej po zrobieniu takiego testu? Acha, bardzo ciekawa jest ta tabelka, która przedstawia wysokość IQ i przynależność do określonych grup zawodowych; sugeruje ona więc, że IQ w zdecydowany sposób wpływa na nasze życie. (iq.onet.pl/1694,1135358,artykul.html) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel Re: co ty pleciesz??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 07:11 to nie kwestia wpływu, ale ...korelacji Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: z takim wynikiem... 20.10.03, 00:33 Paputku, nie wypisuj głupotek. Ani ten test nie spełnia wymagań stawianych narzędziom diagnostycznym (zauważ, że nie podano jaka była wielkość grupy pilotażowej, tak naprawdę to nie jest narzędzie wystandaryzowane chociaż pracowali przy nim prawdziwi specjaliści z Pracowni Testów Psych.), ani procedur wymaganych przy dokonywaniu diagnozy. Był z całą pewnością bardziej zabawą, w baaardzo dużym gronie, niż poważnym badaniem. Po drugie - jak słyszałaś średnia to jest 100 pkt. Żeby taka mogła być średnia, to ktoś musi uciułać coś powyżej, a ktoś (połowa !) musi mieć poniżej. Ty jesteś w tej połowie sprawniejszej umysłowo i to zdecydowanie (prawie o 1/2 odchylenia standardowego!) i jeszcze ci mało? I w dodatku wyobrażam sobie, że do tej pory Twój poziom inteligencji Ci nie przeszkadzał, skoro poszłaś na studia, skończyłaś je, dajesz sobie radę w życiu. I nagle ppoczułaś się nieszczęśliwa, bo jakiś przeprowadzany dla zabawy " test" wykazał Ci 107 a nie 117? Oj, Paputku, Paputku! Powiedziałabym, że naprawdę głuptas z Ciebie, ale w tej sytuacji wolę nie ryzykować. Pozdrawiam Cię serdecznie, H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.ath.spark.net.gr 19.10.03, 23:49 Wlasnie zrobilam sobie ten test. Czas nieadekwatny do trudnosci zadan. Np pierwiastek z dziewieciu podajesz w jedna sekunde, podczas gdy potege 55 nie potrafie do tej pory wyliczyc bez kalkulatora, ale jeszcze kombinuje, moze mi sie uda. Obrazki - znajdowalam roznice doslownie w ostatniej sekundzie i nie wiem czy zdazylam zaznaczyc. Obrazki powinny miec zdecydowanie wiecej czasu. Wyszedl mi wynik 122, co oznacza, ze odpowiedzialam na 53 pytania, podczas gdy osoba z wynikiem 135 odpowiedziala poprawnie na zaledwie 52 pytania, tak ze w sumie - kto jest inteligentniejszy? A w ogole to nie chce mi sie wierzyc, zebym byla inteligentniejsza i to o 22 pkty od sredniej krajowej. Wszystko to trzeba traktowac z przymruzeniem oka ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
paputek13 Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 00:17 tak, ale była w innej grupie wiekowej a tam już troszkę inny przelicznik. Ciekawe jakie IQ wyszło Rokicie? Borowski 131, a cała reszta tzw. vip-ów nie zgodziła się na ujawnienie danych, czyżbym nie była osamotniona z moim skromnym wynikiem 107 ??? Jeżeli jednak tak podkreśla się mała wagę IQ w życiu to dlaczego nie podejść do tego z humorem (myślę tu o "gwiazadach"; Wojciechowska, Żebrowski itp.) i nie podać swoich wyników. Teraz to tak idiotycznie to wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
pierre_dolinsky_paris Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 00:22 Gość portalu: renia napisał(a): > zebym byla inteligentniejsza i to o 22 pkty od sredniej krajowej. Wszystko to > trzeba traktowac z przymruzeniem oka ;)))) mnie wyszło 27 p-któw i nie mam zamiaru przymruzac na to oka. Jutro skoro świt idę się zastrzelić ( z łuku- żeby nie było huku ) do lasku bulońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 00:33 Wyszlo mi iq 128 , jak na kure domowa to chyba nie jest az tak zle ? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 08:42 daffne napisała: > Wyszlo mi iq 128 , jak na kure domowa to chyba nie jest az tak zle ? :))) > Też mi coś! Wiadomo, że jak się siedzi w chałupie to ma się więcej czasu dla siebie. Można więcej czytać, oglądać TV, rozwiązywać krzyżówki. Zresztą tylko kobieta ponadprzeciętnym ilorazie inteligencji umie się tak w życiu urządzić, żeby siedzieć w domu, a chłop na nią tyra.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
a-ndrzej Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 08:20 Reniu , potege 55 tez policzysz w 3 sek. bez kalkulatora. Takie same liczby , ktore maja piec na koncu liczy sie wg. wzoru np. 55 x 55 = majpierw drugie cyfry mnozysz przez siebie czyli 25 i to zapisyjesz na koncu. Potem do jednej pierwszej dodajesz jeden i tez mnozysz przez siebie , czyli 6x5= 30 i zapisujesz na poczatek. Wynik 3025. Nie wiem jak to prosto napisas, ale np. 75 x 75 = 8 x7 = 56 i 5x5=25 czyli wynik = 5625. Nie zebym sie madrzyl, ale czasami sie to przydaje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 11:07 Andrzej, dzieki na przepis na potegi kwadratowe. Czy sa tez jakies takie sztuczki dotyczace wyzszych poteg? Albo liczb trzy- i wiecej- cyfrowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ndrzej Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:51 Jasne ze sa, tylko nie podejmuje sie tutaj tego tlumaczyc:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim hm.. iq :P IP: *.autocom.pl 20.10.03, 00:23 a mi wyszlo 120 czy cos takiego.... tylko kurde mam 16 lat :/ :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 01:47 mi wyszło 125 jestem palaczem i blondynką więc jestem zadowolona :-)) ale z drugiej strony wiem, że trzeba troszkę poćwiczyć by IQ było wyższe kiedyś się w to bawiłam zasady są proste a ćwiczenie czyni mistrza Odpowiedz Link Zgłoś
moniorek1 Paputek uspokuj sie :) 20.10.03, 04:13 Czym ty sie lamiesz? Moj brat mial robiote profesjonalne testy na inteligencje i wyszedl mu wynik 148 tylko co z tego skoro mature zdal chyba na trojczynach, a o studiach raczej moze zapomniec. Tak na marginesie to niech ktos rzuci linka to tych testow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek-x Re: Paputek uspokuj sie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 06:37 A ja mialem 167 , ale robilem 3 lata temu. Ale to i tak nie oddaje prawdy o czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
paputek13 Re: Paputek uspokuj sie :) 20.10.03, 07:45 Znowu tak bardzo się nie przejmuję; no może troszkę... A do tego dziwi mnie fakt, że tym którym wyszło 130,135,140... mówi się, że mają powód do domu, natomiast tym, którzy wyszli dość słabo: to była tylko zabawa, taki żart... Zastanawia mnie fakt dlaczego podany wynik jest ogólny, a nie rozbito go na poszczególne kategorie (um.werbalne, liczbowe, przestrzenne itp.) Mnie nie zdziwiło, że wygrała nauczycielka właśnie matetmatyki , gdyż wiele z tych zadań wymaga poprostu zacięcia z matmy. Ja mówiąc szczerze zawsze byłam "noga" z przedmiotów ścisłych; tzn. nawet na studiach miałam 5 z matmy, ale wynikało to bardziej z "wyćwiczenia" i pewnego rodzaju schematycznego myślenia niż z wrodzonego talentu do matematyki. Natomiast ta cześć werbalna, dot. pamięci wydała mi się jakaś dziwnie banalna. Czy te pytania z reguły takie są (w tej części) czy poprostu test startował od tego co najprostsze? Natomiast tragedią były zadania tekstowe, część przestrzenna i rysunki ze szczegółami! Tak więc to u mnie wygląda. Acha, pewnie że to tylko zabawa, ale wynik często trochę sugestywny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sel adres do testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 07:16 iq.onet.pl/1668,1135133,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakasik Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.gliwice.pik-net.pl 20.10.03, 08:40 A mi wyszło 143! Nie wiem jakim cudem! Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka 116 20.10.03, 10:41 Kurczę, co tak dużo? Przeczytałam, że 70% ludzkości ma iloraz w przedziale 85- 115. Czyżbym była tą nieliczną garstką, o mały włosek łonowy.... Przed chwilą zrobiłam test na Onet. Muszę sobie jeszcze dodać parę punktów za szczególne utrudnienia (ciągle ktoś łazi, dzwoni telefon, o coś pytają) no i fakt, że nie jestem umysłem ścisłym. Wychodzi więc 120. Drżyjcie teraz moi forumowi oprawcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: 116 20.10.03, 11:51 pajdeczka napisała: > Kurczę, co tak dużo? Przeczytałam, że 70% ludzkości ma iloraz w przedziale 85- > 115. Czyżbym była tą nieliczną garstką, o mały włosek łonowy.... > Przed chwilą zrobiłam test na Onet. Muszę sobie jeszcze dodać parę punktów za > szczególne utrudnienia (ciągle ktoś łazi, dzwoni telefon, o coś pytają) no i > fakt, że nie jestem umysłem ścisłym. Wychodzi więc 120. > Drżyjcie teraz moi forumowi oprawcy!!! Nie bym się chwalił, ale drżeć nie muszę, zapewniam. ukłony p. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Porządkowy 20.10.03, 13:07 porzadkowy napisał: > Nie bym się chwalił, ale drżeć nie muszę, zapewniam. > No nie musisz, bo zrobiłam już z Tobą porządek. Nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: Porządkowy 20.10.03, 14:06 pajdeczka napisała: > porzadkowy napisał: > > > Nie bym się chwalił, ale drżeć nie muszę, zapewniam. > > > No nie musisz, bo zrobiłam już z Tobą porządek. Nie zauważyłeś? Absolutnie nie zauważyłem, mimo posiadania dość dużej zdolności do percepcji. Powiedziałbym raczej, że to Ty nieco się opanowywujesz ostatnimi czasy. Ale to dobrze wróży na przyszłość;))) ukłony p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia No dobrze, a jak Wam sie podobalo... IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 11:12 ... prowadzenie programu przez Ewe Drzyzge? Dla mnie klapa, lichy humor, lepsza jest w swoim tokszole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ndrzej Re: No dobrze, a jak Wam sie podobalo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:56 Wcale sie nie podobalo. Poza tym smiem twierdzic ze ona przeszkadzala ludziom. Wolno czytala pytanie, a czas juz biegl. Ja sobie czytalem szybciej tyle ze ona przszkadzala mi w mysleniu tym swoim wolnym czytaniem:) Troche skomplikowalem wywod, ale ci powyzej 100 iq zrozumieją:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: 80.48.96.* 20.10.03, 11:42 Tego typu testy mam robione co 2-3 lata na kursach dokształcających w mojej firmie. Są to badanie psychologiczne. Taki test trwa zwykle 6 godzin i takie jak na teście inteligencji zadania oraz inne bardziej skomplikowane w ilości hurtowej rozwiązuje się na czas. Ja w tej ostatniej godzinie mam taki kilkuminutowy bezwład uysłowy tzn. muszę zamknąć oczy na 2-3 minuty i wyłączyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
fitit Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 12:07 Ja 114, żona 122. Od tego momentu dziwnie na mnie patrzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 13:17 fitit napisał: > Ja 114, żona 122. Od tego momentu dziwnie na mnie patrzy.... Mój mąż nawet do testu się nie zabierał. Taki test to nawet do rozwodu może doprowadzić. A po co przez głupie cyferki psuć coś, co się układa? Odpowiedz Link Zgłoś
fitit Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 13:21 pajdeczka napisała: > fitit napisał: > > > Ja 114, żona 122. Od tego momentu dziwnie na mnie patrzy.... > > > Mój mąż nawet do testu się nie zabierał. Taki test to nawet do rozwodu może > doprowadzić. A po co przez głupie cyferki psuć coś, co się układa? > moja za to gotować nie umie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Szkoda, ze... IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 12:16 ....ze panie i panowie szlachta ęąbątą obecni w studio nie ujawnili swoich wynikow. Ujawnili tylko ci, co mieli powyzej 130. Znaczy, jesli wyszlo im mniej to co? Wstydza sie? No to gdzie to poczucie humoru? ta cala zabawa? Co by sie stalo nawet gdyby taki Zebrowski przyznal sie, ze w tej zabawie mial 107 pktow (tak zakladam, ze tyle mial). Eee, straszne sztywniaki. Bo ja sobie mysle, ze skoro juz ida do studia sie BAWIC na zywo na oczach calej Polski (a wlasciwie swiata bo ja poza Polska a tez ogladalam), to powinni bawic sie do konca, a nie zatajac wyniki. I tak przeciez wiadomo, ze nie dlatego zataili, bo mieli 145, prawda? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Szkoda, ze... 20.10.03, 13:25 Gość portalu: renia napisał(a): > ....ze panie i panowie szlachta ęąbątą obecni w studio nie ujawnili swoich > wynikow. Ujawnili tylko ci, co mieli powyzej 130. Znaczy, jesli wyszlo im > mniej to co? Wstydza sie? No to gdzie to poczucie humoru? ta cala zabawa? Co > by sie stalo nawet gdyby taki Zebrowski przyznal sie, ze w tej zabawie mial > 107 pktow (tak zakladam, ze tyle mial). Eee, straszne sztywniaki. Bo ja sobie > mysle, ze skoro juz ida do studia sie BAWIC na zywo na oczach calej Polski (a > wlasciwie swiata bo ja poza Polska a tez ogladalam), to powinni bawic sie do > konca, a nie zatajac wyniki. I tak przeciez wiadomo, ze nie dlatego zataili, > bo mieli 145, prawda? ;)))) Ta sama konkluzja mnie się nasunęła. W Onecie zostali ośmieszeni też inni (z reguły aktorzy), którzy nie zgodzili się ujawnić swojego IQ. A przecież na pewno mieszczą się w przeciętnej. Zastanawiam się, po co więc zgodzili się rozwiązywać test publicznie? No, chyba że była to okazja do zarobienia w prywatnej, bogatej przecież, stacji TV. Odpowiedz Link Zgłoś
fitit Re: Szkoda, ze... 20.10.03, 13:28 pajdeczka napisała: > Gość portalu: renia napisał(a): > > > ....ze panie i panowie szlachta ęąbątą obecni w studio nie ujawnili swoich > > > wynikow. Ujawnili tylko ci, co mieli powyzej 130. Znaczy, jesli wyszlo im > > mniej to co? Wstydza sie? No to gdzie to poczucie humoru? ta cala zabawa? > Co > > by sie stalo nawet gdyby taki Zebrowski przyznal sie, ze w tej zabawie mia > l > > 107 pktow (tak zakladam, ze tyle mial). Eee, straszne sztywniaki. Bo ja so > bie > > mysle, ze skoro juz ida do studia sie BAWIC na zywo na oczach calej Polski > (a > > wlasciwie swiata bo ja poza Polska a tez ogladalam), to powinni bawic sie > do > > konca, a nie zatajac wyniki. I tak przeciez wiadomo, ze nie dlatego zatail > i, > > bo mieli 145, prawda? ;)))) > > Ta sama konkluzja mnie się nasunęła. W Onecie zostali ośmieszeni też inni (z > reguły aktorzy), którzy nie zgodzili się ujawnić swojego IQ. A przecież na > pewno mieszczą się w przeciętnej. Zastanawiam się, po co więc zgodzili się > rozwiązywać test publicznie? No, chyba że była to okazja do zarobienia w > prywatnej, bogatej przecież, stacji TV. > Dla mnie Kożuchowska wygląda na 143. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Fitfit 20.10.03, 13:34 fitit napisał: > > Dla mnie Kożuchowska wygląda na 143. :)) Ja też wyglądam na więcej, a wyszło, jak na obrazku załączonym powyżej:))) Nie dziwię się jej, że nie ujawniła wynku. Ojciec wykładowca. matka nauczyciel, a córka - przeciętna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Szkoda, ze... 20.10.03, 13:35 fitit napisał: > Dla mnie Kożuchowska wygląda na 143. :)) Nie dziwię się jej, że nieujawniła wyniku. Ojciec wykładowca, matka nauczyciel, a córka - aktorka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
knockknock 127 :) 20.10.03, 12:21 Ale kurczę nie załadowało mi się z 5-7 pytan. Mialam puściuteńki biały miły prostokąt, do wyboru ABCD i fajne polecenie, znajdź różnice, lub do ktorej siatki pasuje ta figura... Miło, prawda? Strzelałam na oślep! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.magma / 192.168.4.* 20.10.03, 13:39 drzyzga wypiła w czoraj za duzo jakiegoś red bulla, ciągle wrzeszczała i miała stan jakiejś dziwnej euforii. no i powiedziała, że Wisła Kraków grała z GOSPELEM katowice, brrrrrr. no i wynik meczu pomyliła. na temat takich testów ucięłam sobie ostatnio pogawędkę z psychologiem z ośrodka dla dzieci uposledzonych, w którym mam praktyki. takie testy sprawdzają tylko wycinek naszej sprawności umysłowej: spostrzegawczość, logikę i szybkość myślenia. no i te ograniczenia czasowe były bzdurne - na prawidłowo przeprowadzanych testach jest czas ogólny potrzebny do wypełnienia testu,a nie jakies sekundy po każdym pytaniu. biadoliłam sobie na ten test cały dzien, a potem usiadłam i zaczełam robic te zadania, wynik wyszedł całkiem przyzwoity. o dziwo, ja humanistka okazałam się lepsza z zadań czysto matematycznych (w liceum miałam same pałki z matmy:)), a już liczenie w pamięci szło mi błyskawicznie (nie przywykłam do uzywania kalkulatorka, wszystko od zawsze liczę w pamięci lub na kartce - to raczej kwestia wprawy). Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Czy chwalenie się swoim wysokim IQ... 20.10.03, 13:51 ..jest przejawem inteligencji czy też jej braku?:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Głupia sprawa, ale wyszło mi 148... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 13:59 ...a edukację skonczyłam na maturze zdanej zaocznie, tzw Sorbona. Hmmm... Może powinnam sobie to i owo przemyśleć? Może to gdzieś zglosić...? Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Głupia sprawa, ale wyszło mi 148... 20.10.03, 15:24 Gość portalu: Kasia napisał(a): > ...a edukację skonczyłam na maturze zdanej zaocznie, tzw Sorbona. Hmmm... Może > powinnam sobie to i owo przemyśleć? Może to gdzieś zglosić...? Kacha, i wszystko się zgadza! Prawdziwa cnota, a raczej inteligencja chowa się po kątach. Ty pędź z tym wynikiem do mensy. Ale fajnie! Zagięłaś tym wynikiem forumowe chwalipięty. Moje gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Ty, Kaśka, jak to Ci wyszlo 148 IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 16:32 skoro max osiagalny w tym tescie byl 145? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_mike Re: Ty, Kaśka, jak to Ci wyszlo 148 20.10.03, 16:34 Gość portalu: renia napisał(a): > skoro max osiagalny w tym tescie byl 145? Nie wie jak, bo zaraz później się obudziła. Dalszego ciągu nie było. Ale może przyśni się dzisiejszej nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Ty, Kaśka, jak to Ci wyszlo 148 IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 16:38 mike_mike napisał: > Gość portalu: renia napisał(a): > > > skoro max osiagalny w tym tescie byl 145? > > Nie wie jak, bo zaraz później się obudziła. Dalszego ciągu nie było. Ale może > przyśni się dzisiejszej nocy... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
l2m Reniu, skąd te 145 jako maksimum? 20.10.03, 19:18 Bo ja tak wiem, że w prawdziwym testie najwyższy teoretycznie możliwy wynik stanowi około 180... I jeszcze - istnieje t.zw. "klub intelektualistów", przyjmowano tam osoby o IQ nie niżej 150... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinka Re: Reniu, skąd te 145 jako maksimum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 19:21 a stad: iq.onet.pl/1694,1137299,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Przeciez napisalam ze w TYM tescie IP: *.ath.spark.net.gr 20.10.03, 21:45 W tym tescie o ktorym sobie debatujemy max wynik jaki podawano to 145, powyzej nie podawano konkretnej punktacji, dlatego nie mozna bylo uzyskac IQ 148. Inne testy oczywiscie podaja takze wyzsze wyniki, ale nie ten, stad smiem twierdzic, ze fkatycznie KAsce sie przysnilo to 148 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-ndrzej Re: Głupia sprawa, ale wyszło mi 148... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:03 Fajnie na tej Sorbonie uczyli:)) 148 na 145 mozliwych:)) Dmuchnelas w zagle Pajdeczce, a tu kicha:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.z Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 14:16 Cały ten szum jest bez sensu bo IQ autorów testu jest Chyba poniżej średniej. Najpierw trzeba rozróżniać pojęcie cyfry i liczby, a dopiero potem układać pytania dotyczące sumowania. A poza tym jak się dodaje cyfry? Jakieś działania na łańcuchach czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 15:24 jacek.z napisał: > Cały ten szum jest bez sensu bo IQ autorów testu jest Chyba poniżej średniej. > Najpierw trzeba rozróżniać pojęcie cyfry i liczby, a dopiero potem układać > pytania dotyczące sumowania. A poza tym jak się dodaje cyfry? Jakieś działania > na łańcuchach czy co? A ty co, ekspert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moboj Re: Narodowy test inteligencji:))) IP: *.magma / 192.168.4.* 20.10.03, 17:06 pajdeczka napisała: > A ty co, ekspert? spokojnie, ja też zauważyłam, ze twórcy pytań nie rozróżniają pojęć cyfry i liczby. językowa precyzja raczej nie jest ich mocną stroną. no i na jednej z plansz z adresami do zapamiętania był błąd i to poważny - dr. henryk jakiś tam. w dzisiejszej GW tego błędu już nie ma. oczywiście po dr kropki nie stawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
summa Oddam 100 punktów 20.10.03, 18:46 temu, kto mi wytłumaczy, czym różnią się domki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: Oddam 100 punktów IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 20.10.03, 21:08 domki sie nie roznia, ale choinki tak. przypatrz sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Narodowy test inteligencji:))) 20.10.03, 20:57 a-ndrzej napisał: > Wyszlo mi iq 135,a Wam? :))) a mnie 7. Procent. Strasznie mocne to piwo robią. Jutro sprawdzę próbke kontrolną Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś