Dodaj do ulubionych

Wygląd ma znaczenie

IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 16:38
Drogie forumowiczki i forumowicze przestańmy mamić siebie i innych. Wygląd
potencjalnego partnera/adoratora/dziewczyny, którą można się zainteresować ma
znaczenie. Zasadnicze w pierwszych kontaktach. Brutalne prawa są takie, że
przystojni mężczyźni wiążą się z atrakcyjnymi kobietami, średniacy z
przeciętnymi, a brzydcy z kaszlotami. Wyjątki (znane Wam i mnie) nie
zmieniają reguły.
Przystojny facet może wybierać spośród wielu potencjalnych partnerek,
atrakcyjna kobieta spośród mężczyzn zabiegających o jej względy.
Uroda rzuca się w oczy i pierwsze wrażenie jest ważne.
Tak więc: panowie mali i paskudni nie startujcie do najlepszej laski w klubie
czy na studiach, brzydkie kaczątka rozejrzyjcie się za kimś na waszym
poziomie zamiast wzdychać do najlepszego chłopaka w okolicy.
Grunt to nie kłamać sobie samemu.
Obserwuj wątek
    • coco26 Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 16:41
      Brawo!!!! Wreszcie cos madrego :))
    • Gość: xanatos Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.11.03, 17:04
      Jakie to proste...
      • Gość: Triss Merigold Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 17:11
        Twierdzenie, że wygląd zewnętrzny nie ma znaczenia to hipokryzja i oszukiwanie
        tych biednych dziewcząt, których nikt nie chce poprosić do tańca oraz
        chłopaków, którzy zawsze dostają kosza.
        • Gość: xanatos Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.11.03, 17:17
          Nikt nie twierdzi, że wygląd nie ma znaczenia, ale znalezienie
          partnera/partnerki zależy także od siły charakteru, wiary w siebie, jak i
          seksualności człowieka (pięknej dziewczyny nie musi pociągać wyzelowany goguś
          z solarium).
    • ydorius Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 18:03

Jasne.
      I nawet byłoby prawdziwe gdyby człowiek był obiektem statystycznym.

m,
      .y.

P.S. Znaczenie ma także wiele innych rzeczy: głupota bądź racjonalizowanie
      wszystkiego potrafią zdyskwalifikować nie gorzej niż fizjonomia Quasimodo.

----------------------------------
      What is home without Plumtree's Potted Meat?
      Incomplete.
      • Gość: Mickey Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 18:14
        Nie zgadzam sie z tym , nie jest tak do konca , sa pieknosci co leca na
        brzydote , na kase , na inne rzeczy, sa rozne kanony piekna , wiec nie jest
        tak do konca.
        • daffne Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 18:25
          Gość portalu: Mickey napisał(a):

> Nie zgadzam sie z tym , nie jest tak do konca , sa pieknosci co leca na
          > brzydote , na kase , na inne rzeczy, sa rozne kanony piekna , wiec nie jest
          > tak do konca.

Zgadzam sie z Mickey .Dla mnie wazniejsze jest piekno wewnetrzne a nie zewnetrzne.Uroda przemija ..

Pozdr.
          • tralalumpek Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 18:38
            daffne napisała:

>
            >
            > ... .Dla mnie wazniejsze jest piekno wewnetrzne a nie zewnetrz
            > ne.Uroda przemija ..
            >
            >
            a jak sie to ma do tych mniej obdarzonych przez nature uroda i z tego powodu
            majcych mnostwo kompleksow, ktore odbijaja sie na komunikowaniu z innymi?
            oczywiscie nie wszyscy mniej ladni sa wredni i odwrotnie nie wszystkie
            pieknosci sa atrakcyjne
    • tapati Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 19:23
      Może wygląd ma znaczenie, jak sie kogoś szuka na raz...Ale przecież dobry wygląd i uroda nie przesądzają o tym, że nawet jeśli tylko takie osoby się zauważa to będą one naszą miłością. I nie zgadzam się, że ładni się łączą z ładnymi itd.. to jakaś bzdura!
    • Gość: wro23 Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.ds.uni.wroc.pl 13.11.03, 19:27
      hehe dziewczyny... macie racje
      ale to nie nowosc takie odkrycie,

jednak czego wy esperymentujecie przesadnie z kolorami
      wlosow i kosmetykami na twarz...???

przyklad w moim (typowo meskim) instytucie dwa lata temu
      dostala sie na studia taka laska jak z okładki,
      minelo dwa lata i wyglada paskudnie ze o boze...
      jakies rude wlosy z czarnymi pasemkami, pryszczy co nie miara...
      feee....

wro23
    • Gość: weronka? Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.trzepak.pl 13.11.03, 19:27
      "...brzydka ona, brzydki on, a jaka ladna milosc..."
    • wasza_bogini co ciekawe 13.11.03, 19:28
      wielu facetow po czterdziestce, po ktoryms rozwodzie wiaze sie z bardzo
      nieatrakcyjna partnerka. czy potrzebuja wiecej ciepla niz za mlodu i nie chca
      juz pilnowac niezlych lasek?

to o czym piszesz dotyczy nietylko zwiazkow ale i przyjazni. zawsze mialam
      przyjaciolki, ktore mniej wiecej byly mojego wzrostu i podobnej budowy.
      to co piszesz to duze uproszczenie ALE niscy faceci maja napewno mniejsze
      wziecie niz wysocy.
      • wcalenietakimaly A ja 13.11.03, 19:40
        nie jestem wcale taki maly i tu i tam, a gubi mnie niesmialosc. Na tym forum
        rowniez. I co Triss na to?
        kaziu
    • l2m Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 19:45
      Polemizowałabym. :-)

Wcale nie dostrzegam takiej prawidłowości, że partnerzy są wyrównani pod
      względem urody. Siedziałam tu i przypominałam wszystkich znanych mi wybitnie
      przystojnych mężczyzn i bardzo piękne kobiety. I żadnej pary "przystojny +
      piękna" wśród nich nie było. Znam też parę osób po prostu brzydkich. I też
      żadna z nich nie ma brzydkiego partnera. Z tej całej statystyki wyszło mi, że
      zarówno bardzo piekni, tak i bardzo brzydcy mają zazwyczaj partnerów pod
      względem urody średnich. Znaczy, że to nie są wyjątki, tylko reguła właśnie.
      Zaznaczę, że analizowałam tylko pary, tworzące chociażby jako tako trwałe i
      poważne związki.

Oczywiście, nie przeczę, że wygłąd ma znaczenie. Osobie o pociągającym
      wyglądzie łatwiej jest zapoznać się z potencjalnym partnerem/partnerką, no i
      wybór ma większy. I trudno chyba zbyt się zbliżyć z osobą, czyj wygląd koliduje
      się z naszym zmysłem eststycznym w stopniu rażącym. Ale na tym pierwszorzędność
      cech zewnętrznych się kończy. Osobę już poznaną ocenia się nie według walorów
      zewnętrznych, tylko według tego, czy ta osoba nam pasuje. Brzmi to trochę
      cynicznie, ale trudno... Mister universum niekoniecznie musi się nadawać do
      dłuższego współżycia. Bo do widoku pięknej twarzy i ciała z czasem się
      przyzwyczaimy i przestaniemy to dostrzegać. Wtedy wyłażą na
      wierzch "mankamenty". Użyłam cudzysłowiu, bo nie chodzi mi o obiektywne wady,
      tylko o subiektywne postrzeganie cech osobistych partnera. Do czegoś potrafimy
      się przyzwyczaić, ale coś jednak może okazać się dla nas nie do przyjęcia. Do
      tego dochodzą pytania światopoglądowe, bo jeśli mamy całkiem odmienne zdania w
      kwestiach dla nas zasadniczych, to najwyżej możemy pozostać przyjaciółmi.

Ale jeśli nie mówić o trwałym pożyciu, tylko o epizodycznej podrywce na jakiejś
      zabawie, to masz 99,(9)% racji.
    • starowinka40 Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 19:51
      No tak, odarto mnie ze zludzen. Zwlaszcza te kaszaloty tak do mnie przemowily,
      ze az postanowilam sie odezwac. Wyglad ma znaczenie, podobnie jak u zwierzat
      (tych niekoniecznie wyprostowanych) piekne ubarwienie, ogony, tokowanie, spiew
      itp.. po to, aby "wyrwac" najfajniejsza samice ;-)
      Jest to zasada stara jak swiat i nie ma co odkrywac Ameryki w konserwach...
      Ale ta dobra rada na zakonczenie postu zwalila mnie z krzesla i pacnelam
      wielka d.. o dywan:-). Jasne.. jak juz natura poskapilam Wam urody, to znaczy,
      ze musicie rozejrzec sie w swiecie tzw. drugiej kategorii, swiecie grubasow,
      kaszalotow i facetow wzrostu siedzacego psa. Najlepiej dajmy sobie wszyscy
      wmowic, ze tak de facto to szanse w zyciu maja wylacznie dlugonogie blondynki
      o nordyckich rysach ( i tacyz panowie) i wreszcie bedziemy w domu.
      W TV pokazuja taki program "kawaler do wziecia", ogladalam odcinek... ZENADA,
      HORROr, DRAMAT, TRAGEDIA, WSTYD i OBRAZA BOSKA. A on piekny i one urodziwe.
      To ja juz wole miec nadwage i byc kaszalotem, Czarodziejko:-)
      • charade Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 20:23
        Ach Triss... masz zupełną rację, ale powiedz to nieatrakcyjnym panom, którzy
        mimo fizjonomii zakopleksionego księgowego lub fana AC/DC w workowatym
        podkoszulku i tłustymi włosami i tak zawsze uderzają do tych ładnych kobiet
        (najczęściej wbrew ich woli). Do tego są przekonani, że im się powiedzie !
        • tapati Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 20:25
          A nei przyszło Tobei nogdy do głowy, że mogą oni moga być naparwdę inteligentnymi, świetnymi facetami????????
          Dlaczego tak ostro traktować innych, tylko dlatego,ż ewyglądają inaczej?? Przecież to jest niemiłe.
        • maldives Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 20:32
          charade napisała:

> mimo fizjonomii zakopleksionego księgowego

Hi hi hi.... co to jest fizjonomia zakompleksionego księgowego? Ja znam paru
          księgowych i musze przyznać że to bardzo eleganccy i przystojni faceci :)
          • charade brzydcy faceci i zakompleksieni księgowi 13.11.03, 23:03
            Tapati - gdybyż ci faceci, o których wspomniałam byli interesujący, to bym
            takiego tekstu nie napisała. Ale ci, o których piszę to nieatrakcyjni, nudni,
            zarozumiali (na punkcie nie wiem czego), aroganccy i natrętni osobnicy, którzy
            tylko psują pobyt w knajpie dosiadając się i uskuteczniając końskie zaloty. Ja
            nie pozwalam się już nikomu dosiadać, bo z góry wiem co bedzie, ale mam
            koleżanki, które wydają się jednak potrzebować męskiego towarzystwa w knajpie,
            jakie by ono nie było...

Maldives - Wierzę, że księgowi mogą być świetnymi facetami (chociaż ja znam
            tylko księgowe), ale na sam dźwiek słowa "księgowy" wyobraźnia od razu podsuwa
            mi obraz szarego łysiejącego faceta w okularach, takiego co jest tylko
            zagrzebany w papierach i porozumiewa się z ludźmi za pomocą cyfr ;) Nikogo nie
            chciałam obrazić, to po prostu takie skojarzenie :)
            • maldives do charade 18.11.03, 22:02
              Maldives - Wierzę, że księgowi mogą być świetnymi facetami (chociaż ja znam
              > tylko księgowe), ale na sam dźwiek słowa "księgowy" wyobraźnia od razu
              podsuwa
              > mi obraz szarego łysiejącego faceta w okularach, takiego co jest tylko
              > zagrzebany w papierach i porozumiewa się z ludźmi za pomocą cyfr ;) Nikogo
              nie
              > chciałam obrazić, to po prostu takie skojarzenie :)

Oj... chyba nie masz za duzo do czynienia z finansami, księgowością itp. Ja się
              akurat obracam w tym świecie. Kilka lat temu faktycznie w księgowości pracowały
              same kobiety, bo był to zawód nieciekawy i mało płatny (jak wszystkie w Polsce
              do których trzeba było mieć coś w głowie, a nie tylko w mięśniach). Ale odkąd
              wykształcenie zaczęło się bardziej liczyć to i w księgowości zarabia się teraz
              dość dobrze. I dlatego do tego zawodu zaczęło się pchać wielu facetów, w
              większości młodych, którzy niedawno pokończyli uczelnie.
      • Gość: Triss Merigold Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 20:32
        Qurcze ludzie to była trochę podpucha z mojej strony.:))
        "Kawalera do wzięcia" również oglądałam (tak w dawkach po 30 sekund bo więcej
        nie wytrzymuję) i pokazywani tam ludzie są...plastikowi, bez wyrazu, bez uroku.
        Starowinko sama zaliczyłaś grubasów, niskich panów itd. do świata wtorowo sorta.
        Atrakcyjni wizualnie mogą stracić całą urodę w 15 sekund po powiedzeniu dwóch
        zdań i oczywiście na dłuższą metę liczą się inne, ważniejsze cechy.

Z drugiej strony wmawianie ludziom, którzy są bądź czują się z różnych powodów
        brzydcy, że będą mieli takie samo powodzenie jak ci atrakcyjniejsi jest
        naciąganiem naiwnych. Rozumiem, że trzeba jakoś poprawić takiej osobie
        samopoczucie, ale bardziej pociągająca jest kształtna sylwetka i regularne rysy
        niż krzywe zęby, otyłość czy garb.
        • starowinka40 Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 21:13
          Triss, ten wtoroj sort, to nie moj wymysl:-( Poczytalam sobie rozne watki i do
          takiego wniosku doszlam. To niestety tutaj wymyslono, zeby bylo smieszniej, to
          bylysmy my, kobiety.
          Ksztaltna sylwetka i regularne rysy przeciw krzywym zebom, otylosci i garbowi.
          Hmm, no tak, znowu mam dylemat. Bo niby zeby mam proste, garba nie mam, ale ta
          nadwaga, ten brak ksztaltnej sylwetki, te nieregularne rysy. Lo matko, no to
          co ci faceci chca ode mnie? W imie czego poprawiaja mi tak samopoczucie i co
          chca mi wmowic? Hmmm, a moze od razu eliminowac tych z krzywymi zebami,
          garbem, wielkim tylkiem i innymi paskudnymi elementami, wtedy nie trzeba
          bedzie im poprawiac samopoczucia i martwic sie tym, ze moga liczyc tylko na
          rownie paskudnych:-) Powodzenie to nie sprawa wygladu, to sprawa osobowosci...
          Wiesz, mysle, ze sympatia dla Sapkowskiego, to tez sprawa osobowosci:-)
          Pozdrawiam....
          • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 21:14
            > Wiesz, mysle, ze sympatia dla Sapkowskiego, to tez sprawa osobowosci:-)

ale pewnie wolalabys sie umowic ze stasiukiem;)
          • Gość: Triss Merigold Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 21:23
            Niektórzy mają osobowość wypisaną na twarzy (dresiarze i plastiki na pewno),
            inni nie. Kanony piękna się zmieniają zależnie od czasów, mody i kultury.
            Zarówno panowie jak i panie mogą braki w urodzie nadrabiać b. skutecznie innymi
            cechami: sexappelem, urokiem osobistym, wdziękiem, inteligencją itd. Jednak
            wybierając czy raczej zwracając po raz pierwszy na kogoś uwagę widzimy przede
            wszystkim wygląd, zewnętrzność i ona jest na początku ważna. Na marginesie
            podobno Izabela Czartoryska, uchodząca za piękność swych czasów, była niska, ze
            śladami po ospie, krzywawa i chuda.
            • Gość: cinka Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 21:51
              nie zgodze sie z tym - pierwszy rzut oka, pierwsze wrazenie dostarcza wiecej
              informacji niz tylko sam wyglad. nie zawsze sobie to uswiadamiamy, wiekszosc
              tego dociera do obserwatora podprogowo, mozna to wlasnie nazwac 'wrazeniem'
              albo 'intuicja'. cechy charakteru 'z grubsza', jaki to typ czlowieka mozna
              zauwazyc od razu na rowni z zebami czy ubraniem.

dla mnie charakter jest nierozrywalny z wygladem, musze dlugo sie gapic na
              kogos i 'rozbierac na czesci pierwsze' zeby ocenic same jego cialo w oderwaniu
              od ducha.
      • kochanica29 Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 18:49
        starowinka40 napisała:

> No tak, odarto mnie ze zludzen. Zwlaszcza te kaszaloty tak do mnie
        przemowily,
        > ze az postanowilam sie odezwac. Wyglad ma znaczenie, podobnie jak u zwierzat
        > (tych niekoniecznie wyprostowanych) piekne ubarwienie, ogony, tokowanie,
        spiew
        > itp.. po to, aby "wyrwac" najfajniejsza samice ;-)
        > Jest to zasada stara jak swiat i nie ma co odkrywac Ameryki w konserwach...
        > Ale ta dobra rada na zakonczenie postu zwalila mnie z krzesla i pacnelam
        > wielka d.. o dywan:-). Jasne.. jak juz natura poskapilam Wam urody, to
        znaczy,
        > ze musicie rozejrzec sie w swiecie tzw. drugiej kategorii, swiecie grubasow,
        > kaszalotow i facetow wzrostu siedzacego psa. Najlepiej dajmy sobie wszyscy
        > wmowic, ze tak de facto to szanse w zyciu maja wylacznie dlugonogie blondynki
        > o nordyckich rysach ( i tacyz panowie) i wreszcie bedziemy w domu.
        > W TV pokazuja taki program "kawaler do wziecia", ogladalam odcinek... ZENADA,
        > HORROr, DRAMAT, TRAGEDIA, WSTYD i OBRAZA BOSKA. A on piekny i one urodziwe.
        > To ja juz wole miec nadwage i byc kaszalotem, Czarodziejko:-)
        taaa...
        a ja zgrzytnęłam moim krzywym zgryzem...
    • Gość: weronka? Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.trzepak.pl 13.11.03, 20:25
      Niedawno przeczytalam, ze osoby wysokie:
      1. szybciej znajduja prace
      2. obejmuja wyzsze stanowiska
      3. szybciej awansuja
      4. maja wyzsze zarobki
      i juz teraz wiem , dlaczego nie zrobilam oszalamiajacej kariery zawodowej!
      • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 20:29
        ale to sie odnosi do facetoew!!!! jesli chodzi o kobiety to skutek moze byc
        odwrotny.
        • Gość: weronka? Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.trzepak.pl 13.11.03, 20:34
          BOG JEST WIELKI, a ja malutka...
          Wiec jeszcze mam szanse?!
          • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 20:40

> BOG JEST WIELKI, a ja malutka...
            > Wiec jeszcze mam szanse?!

jesli chodzi o prace to lepiej byc przystojnym facetem ale niekoniecznie piekna
            kobieta. jesli kobieta jest ladna to czesto nie ma szans na wysokie stanowisko
            BO jest za ladna. istnieje stereotyp, ze ladna to glupia.
    • Gość: cinka Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 20:30
      a ja nadal jestem zwolenniczka teorii ze wyglad jest ksztaltowany przez
      charakter. nawet potencjalnie najpiekniejszy facet jesli bedzie sie garbil,
      slinil, nie bedzie sie myl, bedzie maminsynkiem - to bedzie odebrany jako
      paskuda. i vice-versa : lysiejacy facet z lekka nadwaga moze byc odbierany jako
      ktos niesamowicie przystojny, bo jego charakter nada cos pociagajacego rysom
      twarzy, oczom i sylwetce.. na przyklad bruce willis :)

wiec zamiast 'rozgladania sie na swoim poziomie' zaczelabym z jednej strony
      intensywnie nad soba pracowac, a z drugiej sie cenic ;) oczywiscie jesli komus
      sie chce :) skoro tym wyjatkom sie udalo, to czemu nie wam? :)
    • Gość: Triss Merigold Zakompleksieni księgowi IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 20:44
      Kobiety jakoś mają więcej samokrytyki i realniej oceniają swoje szanse.
      Panowie ...cóż...facet może wyglądac jak kupa i nadal wierzy, że jest
      supermanem. Najbardziej krytyczne i obraźliwe uwagi na temat tuszy kobiet
      słyszałam od dwóch kumpli cieszących się ok. 15 kilogramową nadwagą i
      preferujacych pełną abnegację stroju i zachowania.
      • wasza_bogini Re: Zakompleksieni księgowi 13.11.03, 20:54

> Kobiety jakoś mają więcej samokrytyki i realniej oceniają swoje szanse.

mysle, ze w wiekszosci nie doceniaja swoich szans.
    • brzoskwineczka Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 21:18
      Oczywiscie ze ma znaczenie a niby po co tyle czasu sie mu poswieca przeciez nie
      dla sportu a czasem nawet trzeba nieco pocierpiec dla efektu.
    • Gość: Dijkstra Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.icpnet.pl 13.11.03, 21:39
      Zgadzam sie. Wyglad ma znaczenie, a w pierwszych kontaktach fundamentalne.
      Zreszta atrakcyjny wyglad w ogole ulatwia zycie.

P.S.
      Merigold, uklony za generalnie celne trafienia na tym forum, charakter oraz,
      last but not least, poprawna ortografie.
      • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 21:52
        > Zgadzam sie. Wyglad ma znaczenie, a w pierwszych kontaktach fundamentalne.
        > Zreszta atrakcyjny wyglad w ogole ulatwia zycie.

to nie jest prawda. nie ulatwia zycia, a czasami utrudnia. tak samo pieniadze
        szczescia nie daja.
        • Gość: Dijkstra Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.icpnet.pl 13.11.03, 21:59
          Nie pisalem ze wyglad daje szczescie, lecz ze ulatwia zycie.
          Pieniadze zreszta tez ulatwiaja.
          A ze wyglad i kasa nie gwarantuja szczescia - tu sie zgadzam.
          • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 22:04

> Nie pisalem ze wyglad daje szczescie, lecz ze ulatwia zycie.

ulatwia? to jest pojecie wzgledne. jak ulatwil zycie wyglad modelkom jesli
            wiele z nich staly sie narkomankami i anorektyczkami.? to sa ekstrema.

jesli chodzi o wyglad kobiet to niekiedy moze utrudnic, chociazby ze wzgledu na
            zawisc i to nietylko kobieca ale niekiedy faceci nie traktuja powaznie pieknych
            kobiet, wiec jak tu mowic o powaznej karierze zawodowej ulatwionej przez
            wyglad.?
            • Gość: Dijkstra Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.icpnet.pl 13.11.03, 22:24
              Bogini! Ktos kiedys powiedzial, ze "madra kobieta to skarb, madra pieknosc to
              potega". I jezeli kobieta dysponuje TYLKO ladnym wygladem, to moze skonczyc
              jak wymienione przez Ciebie modelki. Ale chyba nie zaprzeczysz, ze jezeli z
              atrakcyjnym wygladem ida w parze inteligencja i osobowosc, szanse takiej damy
              na, jak to mowisz, powazna kariere znacznie wzrastaja. Nie mowiac o respekcie
              wsrod mezczyzn.
              • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 22:31
                Ale chyba nie zaprzeczysz, ze jezeli z
                > atrakcyjnym wygladem ida w parze inteligencja i osobowosc, szanse takiej damy
                > na, jak to mowisz, powazna kariere znacznie wzrastaja. Nie mowiac o
                respekcie
                > wsrod mezczyzn.

czy ja wiem. mysle, ze kobieta zrobi najwieksza kariere majac wlasna firme.
                jesli chodzi o powazna kariere to nie bylabym pewna czy wyglad ma duze znaczenie
                ( mysle tu np. o managerach w IT), oczywiscie nie biore pod uwage osob, ktore
                sie nie myja itp. wyglad pomaga w show biznesie, aktorstwie ale czy w innych
                zawodach?
                • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 22:36
                  Nie mowiac o
                  > respekcie
                  > > wsrod mezczyzn.

piekna, inteligentna kobieta na stanowisku rownorzednym lub wyzszym moze rodzic
                  frustracje u facetow. podobnie jest jak atrakcyjnA kobieta jezdzi lepszym
                  samochodem.
                  • Gość: Dijkstra Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.icpnet.pl 13.11.03, 22:55
                    Oczywiscie. Ale glownie u tych z niska samoocena i brakiem ambicji. Lub
                    nieudacznikow. Dla innych moze taka kobieta stanowic wyzwanie a innym w ogole
                    nie przeszkadzac. Kwestia indywidualna. Niestety, tych sfrustrowanych
                    kobiecymi sukcesami jest dosc spora grupa. I jako facet przyznaje to z
                    niejakim zawstydzeniem.
                    Nie mniej jednak obstaje przy swoim: wyglad jako dodatek do wiedzy
                    i kompetencji pomaga w karierze.
                    • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 23:01
                      > Nie mniej jednak obstaje przy swoim: wyglad jako dodatek do wiedzy
                      > i kompetencji pomaga w karierze.

sluchaj- w mojej bylej firmie wyzsze stanowiska faceci dostawali z marszu, bo
                      mieli wieksze doswiadczenie, kobiety mialy nizsze satnowiska, WYZSZE
                      wyksztalcenie i w zwiazku z tym mniejsze doswiadczenie. nie wiem jak tu moglby
                      pomoc wyglad. mam kolezanke na bardzo wysokim stanowisku- atrakcyjna fizycznie
                      nie jest, ma bardzo dobry samochod i jest sama.

mysle, ze wszystko zalezy od spoleczenstaw. wyglad pomaga ale nie w naszym
                      spoleczenstwie zakompleksionym i biednym, gfdzie potrzeba inteligencji tez jest
                      wypierana przez kase, czy znajomosci.

inteligencja i wyglad moze byc doceniona ale np. w Anglii. tam sie zgodze, ze
                      inteligencja jest wysoko ceniona,a wyglad jest dodatkowym rozniez CENIONYM
                      atutem.
      • Gość: cinka wysyp fanow sapkowskiego ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 21:53
        • Gość: Triss Merigold Powinnaś się nazwać Ciri do kompletu :)) IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 21:54
          • Gość: Dijkstra Re: Powinnaś się nazwać Ciri do kompletu :)) IP: *.icpnet.pl 13.11.03, 22:02
            :-))
            Mowilem, ze Merigold celnie strzela!
          • Gość: cinka ja tam za sapkowskim nie szaleje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 22:51
    • balbinia Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 22:05
      Czyli co, podzial na klase pierwsza i druga..? Smutne.. :-((
    • Gość: weronka? Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.trzepak.pl 13.11.03, 23:00
      abstrahujac juz od wielkiej kariery - ladna buzia ulatwia codzienne zycie.
      I to poczynajac od wieku dzieciecego.Czesciej bowiem usmiechamy sie do
      slicznego dziecka, bierzemy go na rece, mowimy mu mile rzeczy, chetniej sie z
      nim bawimy.Ladnym dzieciom latwiej wybacza sie psoty, nieposluszenstwo.
      Atrakcyjnej dziewczynie ludzie ( mezczyzni)czesciej pomagaja,
      ustepuja,wybaczaja.
      Przyklad z zycia: ladna, mloda jedzie bez biletu.Kontroler sprawdzajac bilety
      zatrzymuje sie przy niej, dziewczyna udaje przerazona, kontroler pociesza i
      mowi " Gdybys nie byla taka ladna, musialabys zaplacic. Masz bilet i skasuj"
      • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 13.11.03, 23:11
        .
        > Atrakcyjnej dziewczynie ludzie ( mezczyzni)czesciej pomagaja,
        > ustepuja,wybaczaja.

tylko jesli jest grzeczna dziewczynka;)
    • Gość: ratt Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.11.03, 00:07
      chyba musialas sie porzadnie nabzdragolic albo jestes blondynka
      eheheheheheheheheheheh

dobry kawal
      • Gość: Marek Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 01:37
        Kanar do ladnej dziewczynki by powiedzial : sciagaj majtki to zaplacisz w
        naturze , szef bedzie ladna molestowal , kobiety beda ladnej dokuczac , to
        nazywasz szczesciem ?
    • waleryj do Triss Gold 14.11.03, 01:58
      Ja dodam za na ta urode sklada sie mlody wiek. 14-20 to cuda
      potem coraz mniej. 30 to stara baba
    • luiza-w-ogrodzie Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 02:56
      Niby prawda, ale nie do konca. Najwieksze powodzenie maja ludzie, ktorzy
      WIERZA w to, ze atrakcyjnie wygladaja. Ilez pieknych dziewczyn mysli o
      urojonych wadach wygladu (nos wydaje sie jej za duzy, bioderka za szerokie) a
      ile osob o przecietnym wygladzie, ale bez kompleksow idzie przebojem przez
      zycie i per saldo wychodza na swoje?

Dedykuje opis zachowan ksiecia Rajmonda z Cintry (Triss, powinnas wiedziec o
      kogo chodzi):

...go apopleksja tknęła i paralusz. Leżał pół roku bez mała jak ten pień. Ale
      wydobrzał. Chodził nawet. Okiem tylko cięgiem mrugał, o tak.

Rycerz odwrócił się w siodle, zmrużył oko i wykrzywił jak małpa.

- Choć z księcia - podjął po chwili - zawżdy był zawołany jebaka i drygant, od
      owego mrugania jeszcze większy się z niego zrobił w amorach pericolosus, bo
      się każdej białejgłowie zdawało, że to z afektu ku niej właśnie tak mruga i
      jej miłośne znaki dawa. A białegłowy wielce na hołdy takowe łase są. Nie
      imputuję im bynajmniej, że wszystkie one chutliwe i rozwiązłe, co to, to nie,
      ale książę, jakem mówił, mrugał wiele, ustawnie niemal, tedy per saldo
      wychodził na swoje"

No wlasnie, wychodzil na swoje ;oD czego i wszystkim forumowiczom zycze

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • kobbieta Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 02:58
        No to luizo z tego wynika ze jak brzydka bedzie zalotna to bedzie miala
        powodzenie?? Ja mysle ze od brzydkiej zalotnicy zwieja chlopaki
    • lalka74 Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 03:37
      Byla kiedys taka ksiazka - "Przetrwaja najpiekniejsi". Autorzy udowadniali tam
      teze, ze ladne i atrakcyjne osoby maja wieksze szanse na znalezienie partnera,
      co za tym idzie splodzenie dziecka i przekazania swoich genow - tak wiec osoby
      brzydkie maja geny skazane na wymarcie. Cos w tym jest.
    • Gość: brzydalek Brzydkie sa piekne.... IP: *.dialsprint.net 14.11.03, 03:51
      tylko one potrafia docenic wnetrze drugiego czlowieka a nie jego nietrwala
      zewnetrzna powloke.
    • diab.lica Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 11:43
      Gość portalu: Triss Merigold napisał(a):

> Tak więc: panowie mali i paskudni nie startujcie do najlepszej laski w
      klubie
      > czy na studiach, brzydkie kaczątka rozejrzyjcie się za kimś na waszym
      > poziomie zamiast wzdychać do najlepszego chłopaka w okolicy.
      > Grunt to nie kłamać sobie samemu.

mam to szczescie, ze brzydka mnie nazwac nie mozna :)
      ale czesto bylam w sytuacji, gdy jakis slodki brzydal mi sie podobal i
      wydawalo mi sie ze nie jest mna zainteresowany a pozniej dowiadywalam sie, ze
      myslal ze taka piekna dziewczyna na pewno sie nim nie zainteresuje. pewnie im
      tez kiedys ktos takiej rady udzielil jak ty tutaj.
    • Gość: kohol Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.crowley.pl 14.11.03, 12:57
      Gość portalu: Triss Merigold napisał(a):

> Uroda rzuca się w oczy i pierwsze wrażenie jest ważne.

Grunt wg mnie to zdawać sobie sprawę z dystansu, jaki nalezy mieć do tego
      efektu pierwszego wrażenia. Może to kwestia inteligencji, może doświadczenia.

> Tak więc: panowie mali i paskudni nie startujcie do najlepszej laski w klubie
      > czy na studiach, brzydkie kaczątka rozejrzyjcie się za kimś na waszym
      > poziomie zamiast wzdychać do najlepszego chłopaka w okolicy.

Byłam zawsze takim brzydkim kaczątkiem. Jednak na pierwszym roku zainteresował
      się mną właśnie koleś, na którego wiele dziewczyn miało ochotę. Na imprezie
      podszedł do mnie facet, którego wcześniej uznałyśmy na najciekawszego - świetne
      ciało, uśmiech, istny SickBoy (J.L.Miller) i poprosił do tańca. I tak bywało.
      Faceci "kszykszają" na mnie, czasem zagadują na imprezach (rzadko chodzę).
      Dodam, że mam nadwagę, jestem niewymiarowa, mam nieciekawe włosy, a moja twarz
      przypomina słoneczko :) Nie moge teraz nie pocieszać osób, którym wszyscy
      mówią, zeby poszukały sobie brzydali, skoro mi się jakoś udaje :)
      • Gość: Triss Merigold Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 13:15
        Gdzieś wyżej wyjaśniałam, że intencje postu były prowokacyjne.
        Ważna jest nie tyle porażająca uroda co świadomość własnej atrakcyjności dla
        płci przeciwnej, brak kompleksów, bijący od człowieka optymizm, wdzięk. Urodę
        może natychmiast zdyskwalifikować głupota, wulgarność, zarozumiałość itd.

Ludzie średnio atrakcyjni bywają dużo ciekawsi wewnętrznie od tych super
        urodziwych co nie zmienia faktu, że "ładnym" w wielu sytuacjach jest po prostu
        lepiej, począwszy od przedszkola. Najokrutniejsze są właśnie dzieci, bo nic ich
        nie powstrzymuje przed otwartym odrzuceniem i wyszydzaniem innych: grubszych,
        mniej sprawnych, biednie ubranych.
    • zakar Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 13:18
      Smiem triss mocno z tobą polemizować. Masz chyba rację co do kobietek, które
      są przebierane jak ulęgałki przez tych ęskich facetów, Natomiat faceci, radzą
      sobie znacznie lepiej niż Ci się wydaje.
      Jeżeli, nie urodą to ferelem biorą panienkę. Ci sprytniejsi, uwierz mi ,
      kazdą. Dobry bajer zazwyczaj powinien wystarczyć.
      • Gość: Triss Merigold Re: Wygląd ma znaczenie IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 13:26
        Jak którzy.:)) Bywa, że panowie b. mało atrakcyjni biorą na litość, inni grają
        pewne siebie koguciki. Zależy co się komu podoba. Jestem niewysoka więc często
        spotykałam się z zainteresowaniem panów o wzroście siedzącego owczarka, jako
        koledzy - ok., w innej roli jakoś nie mogłam sobie ich wyobrazić. Najlepszy
        bajer by nie podział.
        Naprawdę b. dużo zależy od preferencji, wyjątkowych upodobań (znam gościa,
        który zwracał uwagę na szczupłe kostki nóg i wąskie nadgarstki), gustu.
        • wcalenietakimaly Gowno prawda 14.11.03, 15:10
          Odnosze to do wiekszosci wpisow. Facet moze byc wedlug standartow brzydalem a
          miec w sobie cos. Cala Ameryka kibicuje teraz Ruppertowi w
          programie "Survivals". Facet jest potezny mozna powiedziec gruby, dlugie
          rozczochrane wlosy na glowie tudziez wielka w nieladzie broda. Nawet
          dopatrzylbym sie troche wylupiastych oczu. Ale wystarczy ze spojrzy, otworzy
          usta, czy zrobi kilka krokow i wszystkie panie i panienki wymiekaja.
          kaziu
      • wasza_bogini Re: Wygląd ma znaczenie 14.11.03, 19:24
        > Jeżeli, nie urodą to ferelem biorą panienkę. Ci sprytniejsi, uwierz mi ,
        > kazdą. Dobry bajer zazwyczaj powinien wystarczyć.

tylko Ci sie wydaje. jak facet jest niski z brzuchem przegrywa z tym wysokim
        bez brzucha, no chyba, ze zaszpanuje kasa ale wtedy ma szanse u biednej
        dziewczyny z pipidowki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka