pajdeczka 17.11.03, 13:47 32 ort., 5 interpkt. A jak u Was? Tylko uczciwie, najbradziej liczę na te , co mają powyżej 140IQ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Euzebiusz Re: Dyktando IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 13:51 Czyli nie jestes wcale taka super- hiper i w ogole w pisowni,a czesto objezdzasz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Dyktando 17.11.03, 13:56 Gość portalu: Euzebiusz napisał(a): > Czyli nie jestes wcale taka super- hiper i w ogole w pisowni,a czesto > objezdzasz innych. > W dyktandzie można było zrobić kilkaset błędów ort. Sądzisz, że gdybym się uważała za mistrza ortografii to bym "chwaliła" się taką ilością błędów, która, biorąc pod uwagę wyrazy, jakie występowały w dyktandzie oraz prawdopodobieństwo popełnienia błędów, jest naprawdę mała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euzebiusz Re: Dyktando IP: *.toya.net.pl 17.11.03, 14:06 Powiem szczerze- Twoj wynik nie jest zly. Ale wykreowalas sie na tym forum na kobiete o co najmniej znajomosci rownej absolwentom polonistyki. Dlatego napisalem tak moj pierwszy post, wydawalo mi sie, ze zrobisz gora 2-3 bledy, 5 to max. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Dyktando 17.11.03, 14:24 Gość portalu: Euzebiusz napisał(a): > Powiem szczerze- Twoj wynik nie jest zly. Ale wykreowalas sie na tym forum na > kobiete o co najmniej znajomosci rownej absolwentom polonistyki. Dlatego > napisalem tak moj pierwszy post, wydawalo mi sie, ze zrobisz gora 2-3 bledy, 5 > to max. Ja się nie kreuję na polonistkę, tak mnie postrzegają widocznie inni. Po prostu mam brzydki nawyk wytykania błędów. Tak samo robiłam, kiedy korespondowałam z chłopakami. Tzn. nie wytykałam im tego, ale podkreślałam błędy na czerwono w listach. Każdy ma jakieś zboczenie, moje jest takie, ale nieszkodliwe w sumie. Sama byłam zdziwiona wynikiem i widzę teraz, jak mało wiem. Ale z drugiej strony, nie przygotowywałam się jak inni do tego sprawdzianu. Gdybym to zrobiła to nie pisałabym dyktanda przed TV tylko znalazłabym się wśród kilkutysięcy piszących w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 Re: Dyktando 17.11.03, 18:15 pajdeczka napisała: > Gość portalu: Euzebiusz napisał(a): > > > Czyli nie jestes wcale taka super- hiper i w ogole w pisowni,a czesto > > objezdzasz innych. > > > > W dyktandzie można było zrobić kilkaset błędów ort. > Sądzisz, że gdybym się uważała za mistrza ortografii to bym "chwaliła" się taką > > ilością błędów, która, biorąc pod uwagę wyrazy, jakie występowały w dyktandzie > oraz prawdopodobieństwo popełnienia błędów, jest naprawdę mała? > Mozna, ale kiedyś robiłam grupie znajomych, i wyszlo im mniej więcej po 26, a tekst byl półfinałowy. Nie marudzcie, bo na finałach była transkrypcja i transliteracja wyrazów z któregoś niełacińskiego alfabetu. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Dyktando 17.11.03, 14:00 Zrobilam 11 błedow (w tym 2 interpunkcyjne), az glupio mi sie zrobilo przed sama soba, ale najgorsze jest to, ze pisalam "na czuja" niejednokrotnie nie wiedzac w ogole o jaki wyraz chodzi. swoja droga te ptasie nazwy to wg mnie lekkie przegiecie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Dyktando 17.11.03, 14:26 mantha napisała: > Zrobilam 11 błedow (w tym 2 interpunkcyjne), az glupio mi sie zrobilo przed > sama soba, ale najgorsze jest to, ze pisalam "na czuja" niejednokrotnie nie > wiedzac w ogole o jaki wyraz chodzi. > swoja droga te ptasie nazwy to wg mnie lekkie przegiecie. > pozdrawiam Całe dyktando to przegięcie. Kto używa obecnie takich wyrazów? Dyktujący też był do niczego. Zero wyczucia , nie wiadomo kiedy zdanie się kończyło, a kiedy zaczynało. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Dyktando 17.11.03, 15:30 Otóż to. i te lacinskie terminy muzyczne. Moja mama (nauczycielka) ma teraz depresje i nie wiem jak ja pocieszyc, ze nie musi tak bardzo sie przejmowac :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Dyktando IP: *.ath.spark.net.gr 17.11.03, 15:04 Czy jest jakas mozliwosc napisania sobie tego dyktanda teraz, po fakcie, tak jak mozna bylo sobie zrobic w dowolnym pozniejszym terminie narodowy test IQ - czy jest juz pozamiatane i kto przegapil ten dupa? Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Dyktando 17.11.03, 15:10 Gość portalu: renia napisał(a): > Czy jest jakas mozliwosc napisania sobie tego dyktanda teraz, po fakcie, tak > jak mozna bylo sobie zrobic w dowolnym pozniejszym terminie narodowy test IQ - > czy jest juz pozamiatane i kto przegapil ten dupa? Wydrukuj sobie na www.gazeta.pl i niech ci mąż podyktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Dyktando 17.11.03, 15:13 najbardziej, to mnie drażniły te wstawki z łaciny... Ludzie! To miło być dyktando z jęz. polskiego! Nie pisałam sobie, ale się przysłuchiwałam... Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Dyktando 17.11.03, 15:16 aguszak napisała: > najbardziej, to mnie drażniły te wstawki z łaciny... Ludzie! To miło być > dyktando z jęz. polskiego! > Nie pisałam sobie, ale się przysłuchiwałam... > Trzy wyarzy po włosku, jeden po francusku. Ale samochód, głowna nagroda, musi mieć swoją cenę. Ciężko w tym kraju cokolwiek wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
fitit Re: Dyktando 17.11.03, 15:34 pajdeczka napisała: > aguszak napisała: > > > najbardziej, to mnie drażniły te wstawki z łaciny... Ludzie! To miło być > > dyktando z jęz. polskiego! > > Nie pisałam sobie, ale się przysłuchiwałam... > > > > Trzy wyarzy po włosku, jeden po francusku. Ale samochód, głowna nagroda, musi > mieć swoją cenę. Ciężko w tym kraju cokolwiek wygrać. > A ja mam wrażenie, że łatwo. Wystarczy zdrapywać zdrapki, wycinać kody, naświetlać tekturkę z TVN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ąnia Re: Dyktando IP: *.chello.pl 17.11.03, 16:21 > > A ja mam wrażenie, że łatwo. Wystarczy zdrapywać zdrapki, wycinać kody, > naświetlać tekturkę z TVN ! A bez naswietlania tez przejdzie??? Bo ja nie rozumiem tego naswietlania. Co ten Kropek chory jakis czy co...? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 mnie wprawdzie brakuje do IQ 140 17.11.03, 16:19 pajdeczka napisała: > 32 ort., 5 interpkt. > A jak u Was? Tylko uczciwie, najbradziej liczę na te , co mają powyżej 140IQ! ale i tak odpiszę. Olałam Dyktando, bo nie miałam na nie jechać. Raz byłam w 1999, uczyłam sie 2 miesiące i przeszłam do półfinałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio A ja mam w dupie to dyktando !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 16:55 Jakies wyjatki i inne gowna , wymyslili to by dreczyc ludzi , by jakis fascynat odgrywal lepszego od innych. Posrany jezyk , nie ma to jak angielski , tam wszystko proste. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica29 Re: A ja mam w dupie to dyktando !!!!!!!!!!! 17.11.03, 18:19 Gość portalu: Misio napisał(a): > Jakies wyjatki i inne gowna , wymyslili to by dreczyc ludzi , by jakis > fascynat odgrywal lepszego od innych. Posrany jezyk , nie ma to jak > angielski , tam wszystko proste. Jak ci tak łatwo, to graj w angielskiego scrabble`a(bo nie wiem czy jest angielskie Dyktando). Wymyślili dla pieniędzy misiu, nikt ci się nie kaze dręczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Dyktando 17.11.03, 17:18 Nie pisalam - ale chetnie bym przeczyta. Znacie link? Mysle ze mialabym duzo bykow. Kilka razy czytajac swoje wlasne wypowiedzi na forum nie wierzylam ze walnelam tu i owdzie orta:( Odpowiedz Link Zgłoś