uleczka_k Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 18:20 Jeśli uda Ci się opanować emocje (może nawet przy pomocy jakiegoś specyfiku), to spróbuj go zapytać wprost dlaczego kłamał. Proste pytania są najlepsze. Ale to można zrobić tylko w spokoju. Z własnego doświadczenia wiem, że brak takiej rozmowy może Cię później trochę dręczyć. Pogadacie i sprawę łatwiej będzie zamknąć na dobre. Życzę powodzenia i duużo siły. Daj znać jak poszło :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamba8 Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 19:18 Mnie tez nieco dziwia te rady o odpicowaniu się i o olewce. Nie wiem czy dzięki temu można się poczuć lepiej. Ja bym mu nie oddała rzeczy w małej zemście i wysłała dla ubogich. W sensie nie chciałbym się męczyć i widzieć go więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
dariab45 Do autorki watku. Ostre 31.07.09, 20:22 Tu radzą ci dystans, zniknęcie z zycia tego pana, zamiast zemsty itd. To zawsze jest najlepszy sposob na rozstanie. Zostaw to i żyj dalej. Wiem,ze boli, boli cie ambicja, urazona. Ale to minie i wrzuc na luz bo w emocjach czlowiek robi glupoty i poniża sie. Uwierz, on ma cie w dupie, i zadna ZEMSTA na nie zrobi na nim wrazenia. Twoj dystans, olewka i bycie szczęsliwą, zaniepokoiloby faceta, który bałby sie Ciebie stracic. Ale to nie ten. To dupek, ktory ma cie gdzies i co? Myslisz,ze zauwazylby twoją obojętnosc? Ze myslalby "O Boże, czemu ona sie nie odzywa..." , "Czemu tak łatwo o mnie zapomniala"..? Sorki ale takie mysli, nigdy nie przyjdą mu to do glowy.Olej go i daj sobie czas na zapomnienie. Olej go dla samej siebie. NIE DLA NIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
la.bruja Re: Do autorki watku. Ostre 31.07.09, 20:26 Popieram :) Tak samo jak i pozostałe wątki przestrzegające autorkę przed strojeniem się, sprowadzaniem kolegi itp. PO CO? Bądź naturalna. Wpuść gamonia i rób dalej rzeczy, które robiłaś, dopóki nie przyszedł (rozwieszanie prania, oglądanie tv, czytanie książki, pisanie na forum ;)) Gdy skończy pożegnaj go bez żałości w głosie lekkim "to cześć" i zamknij drzwi (bez trzaskania ;0) życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
amaia_v Re: Do autorki watku. Ostre 31.07.09, 20:52 ja nie polecam obojetnosc jako sposobu walki o kogos kto nie chce drugiej osoby jestem przeciwniczka krokow typu: strojenie sie, udawanie ze se kogos ma) to wyjatkowo zalosne, trudno ukryc czemu sluzy. nikt nie jest idiota. chodzi o to zeby zachowac godnosc, nie szarpac, sie nie awanturowac po jakims czasie zrozumiesz ze bylo warto, bedziesz sie lepiej czula sama ze soba wszelkie kombinacje, zemsty, intrygi sprawa, ze poczujesz sie ponizona - jesli na nim nie zrobia wrazenia( a pewnie nie zrobia skoro on zdecydowal odejsc)- poczujesz sie jeszcze gorzej walcz zeby zapomniec uporac sie ze swoimi uczuciami ale nie obmyslaj zemsty bo to przynosi pozorna ulge a tak naparawde upokarza pomysl o sobie, jego juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
malwan Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 20:49 czy jego "żałowanie" podbuduje twojego ego? pokażesz kto jest górą, co? Zachowanie zupełnie bez sensu. Największą karą jest obojętność. Zachowanie klasy też byłoby wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
dariab45 Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 20:52 Dla dupka nie bedzie tu żadnej kary. Nic go nie zaboli. Nie rozumiecie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
malwan Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 20:55 dziwi mnie tak jednoznaczne nazywanie faceta dupkiem. Co o nim wiesz? Tyle co z postu zawiedzionej Laski. Odpowiedz Link Zgłoś
black_tangens Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 21:10 bo.so napisała: > Dziewczyny! > jak powinna wyglądać rozmowa z facetem, ktory o rozstaniu > zdecydował, ale powód który podał okazał się kłamstwem? > Został na kłamstwie żałosnym przyłapany i telefonicznie powiadomiony > o tym co o nim myślę. Wcześniej pytany o powód nagłego i > nieoczekiwanego odejścia (czy chce sobie po prostu pobzykać) > wypierał się w żywe oczy, ale niestety wyszło szydło z wora. > Spotkanie niestety musi się odbyć bo przylezie po swoje rzeczy. > Poza tym chce mu w twarz powiedzieć co myślę o nim i jego obłudzie. > Jak to zrobić by się nie rozkleić, nie zdenerwować no i wyjść z tego > z klasą? Chciałabym, żeby pożałował. Jak to zrobić żeby mu w pięty > poszło? On chcial pobzykac? To ty tez mozesz:-) Bo w koncu z toba zerwal. Najlepiej to na ten czas kiedy on bedzie przychodzil po swoje rzeczy to czekaj na niego z jakims przystjnym kolega. Ubierz sie ladnie, umaluj; facet tez ma bosko wygladac. I po prostu zrob wrazenie, ze jestes z tym nowym boskim facecie na randce. I tez sobie chcesz pobzykac, skoro cie twoj chlopak rzucil. Mezczyzni maja instynkt lowiecki - nie lubia jak im zwierzyna ucieka. Zobaczysz jak twoj eks zareaguje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
amaia_v Re: Co zrobić żeby pożałował? 31.07.09, 21:28 b dziewczyna znajomego- wysylala mu smsy -rzekomo pomylkowo-skierowane do innego pana( ktory jak sie okazalo nie istnial.) oprocz niej nikt nie uwierzyl w te smsy... osmieszyla se, skompromitowala, a jej zlosc zamiast zmalec- wzrosla.. to po prostu bylo bardzo smutne.. ze skutku to nie odnioslo zadnego- poza jego zazenowaniem i jej autoupokorzeniem- nie musze chyba wspominac jestem przeciwna takim desperackim krokom, jesli odszedl-musial miec powod, dajmy ludziom odchodzic w spokoju ja bym nie chciala zeby mnei ktos tak dreczyl za kare... Odpowiedz Link Zgłoś
nick_ze_hej Re: Co zrobić żeby pożałował? 01.08.09, 10:03 Powiedz mu, że jest dupkiem i że był beznadziejny w łóżku. Dobre w zasadzie na każdą okazję i działa też na każdego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 powiedz mu, że ma małego 01.08.09, 13:10 a na dodatek kiepsko się nim posługuje niczym innym raczej się nie przejmie, skoro już mu nie zależy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczochrany_jelonek Re: Co zrobić żeby pożałował? 01.08.09, 10:07 mądra kobieta zapytałaby pewnie co zrobiła źle , aby nie popełniać podobnych błędów w przyszłości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wytrwala Re: Co zrobić żeby pożałował? 01.08.09, 22:54 rozczochrany_jelonek napisał: > mądra kobieta zapytałaby pewnie co zrobiła źle , aby nie popełniać podobnych > błędów w przyszłości ;) > > to chyba kierujesz do matki tego nieudacznika, bo na pewno nie do dziewczyny bo.so jak ci poszlo?? Odpowiedz Link Zgłoś
bombalska Re: Co zrobić żeby pożałował? 01.08.09, 23:51 Nie chce z Toba byc - nie narzucaj sie. Oklamal Cie - nie jest wart Twojej uwagi. Chcesz, zeby pozalowal - pozaluje, jak go totalnie olejesz. Tylko w ten sposob poczuje, ze Ciebie naprawde juz nie ma. Jak juz Ci wysle za miesiac smsa o tresci, ze jednak bylas fajna laska, to tez to olej. Im bardziej olejesz, tym bardziej Twoja wartosc wzrosnie w jego oczach. Tak to dziala. A rzeczy, najlepiej jak zabierze je pod Twoja nieobecnosc. Lepiej bedzie, jak nie bedziesz go juz ogoladac. Proces lizania ran juz sie u Ciebie zaczyna, wiec nie zaogniaj ich. Odpowiedz Link Zgłoś
kam-ka Nie pozwalaj exowi przebierać w Twoich rzeczach!!! 02.08.09, 01:11 bombalska napisała: > A rzeczy, najlepiej jak zabierze je pod Twoja nieobecnosc. Nie! Nigdy!!! Nie dawaj mu baraszkować po Twoim mieszkaniu i wybierać sobie, co chce wziąć. Jeśli tak zrobisz, wkrótce założysz tu wątek pt. "jak odzyskać moje rzeczy od exa". Odpowiedz Link Zgłoś
ozlem Re: Co zrobić żeby pożałował? 02.08.09, 08:23 zachowywać się jak najbardziej obojętnie, nie wdawać się w zadne dyskusje, wydać rzeczy i niech spada Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Co zrobić żeby pożałował? 02.08.09, 11:49 ozlem napisała: > zachowywać się jak najbardziej obojętnie, nie wdawać się w zadne dyskusje, wyda > ć rzeczy i niech spada To samo mysle bez zadnego slowa , najwlasciwsze rozwiazanie to jest klasa .... Odpowiedz Link Zgłoś
bo.so Re: Co zrobić żeby pożałował? 02.08.09, 14:50 Dziewczyny! Na pewno macie rację z tym olaniem go zupełnie. Ale jakoś nie potrafię, bo tyle spraw mnie dręczy, że chyba nie jestem w stanie nie wyrzec słowa. On przyjdzie dopiero w niedzielę za tydzień. Staram się jakoś do tego przygotować. Poza tym chcę mu oddać pierścionek zaręczynowy. Chyba muszę z nim pogadać bo zwiariuję - ale rzeczowo i konkretnie, bez płaczy i żali. Ta rozmowa nic nie zmieni między nami, to akurat wiem. Nie chcę wcale żeby wrócił, nie przyjęlabym go z powrotem nigdy. Ale należą mi się wyjaśnienia, bo we wrześniu miał być moim mężem... Odpowiedz Link Zgłoś
bo.so Re: Co zrobić żeby pożałował? 02.08.09, 15:00 nikomu nie życzę tego wstydu, którego się najadłam odwolując salę, orkiestrę,dzwoniąć po rodzinie i przyjaciolach że wesela nie będzie... moja mama płacze już trzeci dzień, a ja nie płaczę wcale. właśnie powiedzialam mamie ze mam dość tych scen. może jestem nienormalna, a może jestem w szoku, nie wiem. jestem po prostu wk****wiona. A ciotki mówią, że to stres i że wróci! Tylko nie wiedzą, że na boku ma juz laskę... Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Co zrobić żeby pożałował? 06.08.09, 00:58 To im powiedz ze ma laske. To nie ty powinnas sie wstydzic. Ty nie nawalilas. Tylko glupka wybralas. Odpowiedz Link Zgłoś
black-matylda Re: Co zrobić żeby pożałował? 07.08.09, 21:51 mysle ze swietnie rozumiem jak sie czujesz.moze nie przezylam dokladnie tego co Ty, ale...Moj facet zostawil mnie po 10 latach zwiazku.to miala byc przerwa, ale przerodzila sie w rozstanie, on kogos poznal, tzn ja tak myslalam a jak sie okazalo on znal ja juz od jakiegos czasu.po 2 miesiacach chcial wrocic, oczywiscie nie musze tlumaczyc ze bardzo go kocham, jak ja juz zostawil i powiedzial ze wraca do mnie bo mnie kocha, to co sie okazalo?ze tamta jest w ciazy i znow poszedl do niej.a ja musze z tym zyc.jest mi bardzo ciezko, w glowie tysiace pytan na ktore on nie potrafi udzielic odpowiedzi, tylko zlosci sie na mnie ze je zadaje, okazuje sie ze to ja jestem nie wyrozumiala. weszlam na to forum bo chcialam poczytac co inni robia w takiej sytuacji, moze mi ktos doradzi.wiem ze powinnam urwac kontakt, tylko wlasnie to jest dla mnie najtrudniejsze.a najzabawniejsze ze zamiast jego to jej nienawidze i sama czuje sie winna.mam juz swoje lata a zachowuje sie jak naiwna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: Co zrobić żeby pożałował? 05.08.09, 13:09 Nic nie robic,olać totalnie,to go najbardziej zaboli.Polecam lekture ksiązki "Dlaczego mężczyżni kochają zołzy" - Sherry Argov( w formie książkowej lub jak nie zdązysz elektronicznej w necie)do zassania np w chomikach: chomikuj.pl/malina05?fid=9221746 chomikuj.pl/bezpowrotnie?fid=15226971 chomikuj.pl/jahathor?fid=17916974 Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Co zrobić żeby pożałował? 02.08.09, 15:07 chyba olewka będzie najlepsza bo jak zaczniesz się wdawać dyskusje mozesz się poryczeć a nie o yto chodzi :-( powiedz mu co najwyżej zeby się szybko zabierał bo Ci się chce rzygać na jego widok I pomysł z rzeczami wystawionymi za drzwi jest dobry :-) aaa... dla pocieszenia Ciebie mogę tylko dodac, zę "siat jest mmały" i prędzej czy później się okaże, że znasz jego jakąs nową; kolejną panienkę, moze nawet taką na której mu tym razem będzie zależało. I nie musisz mówić nic extra; specjalnie, takie rzeczy wychodzą przypadkiem - wystarczy, ze powiesz PRAWDĘ że jest ostatnim tchórzem i skur...* Odpowiedz Link Zgłoś
monika25-80 Re: Co zrobić żeby pożałował? 04.08.09, 16:10 w tym przypadku dalabym mu w pysk po prostu.moze to prostackie i bez klasy,ale w tej sytuacji tylko to mi przychodzi do glowy.taka by byla moja reakcja.Tym bardziej ze mial zostac twoim mezem.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika25-80 Re: Co zrobić żeby pożałował? 04.08.09, 16:17 zastanawiam sie w ogole czy jest jakis sens planowania tego spotkania...ciezko mi sobie wyobrazic jak sie do tego przygotowujesz...przeciez nie zrobisz listy:w co sie ubrac jak uczesac,w co wsadzic jego rzeczy ,gdzie je postawic itd,chyba szkoda na to twojej energii.Na pewno chcialabys wyjsc z tego zwyciesko i dac mu na koniec lekcje zeby zapamietal Cie do konca zycia,ale jestes pewna ze to dotrze do takiego typa...?chyba lepiej zamknac rozdzial i skupic sie tylko na sobie.Nie dreczyc sie i nie myslec co powiedziec i zrobic,przeciez juz go nie chcesz...to zrob to od teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
izamon Re: Co zrobić żeby pożałował? 04.08.09, 17:53 moim zdaniem zrob tak jak czujesz,bez udawanej obojetnosci,kombinowaniaitp (pomysl z chlopakiem w bokserkach-beznadziejny) spokojnie mu powiedz co czujesz,jak to cie zabolalo,co o nim myslisz, wszystko powiedziane rzeczowo,bez lez i histerii(trudne,wiem). sposob na "olewke" nie zadziala,dla niego to bedzie komfortowa wprost sytuacja.wejdzie,wyjdzie i w samochodzie odetchnie z ulga "uuufff...tak szybko i latwo poszlo!".Zamacil,wiec niech jakies konsekwencje poniesie,niech ma swiadomosc tego co narobil,niech to przynajmniej uslyszy. takze,spokojnie pomysl co masz mu do powiedzenia,wycisz sie i zakoncz te sprawe. i nie mysl tak bardzo o nim "zeby pozalowal",ale zebys ty poczula,ze powiedzialas co chcialas powiedziec,ze zakonczylas to z klasa. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_i_cham i się potem dziwią, że faceci "kończą" SMSem czy 05.08.09, 07:48 emailem... > .Zamacil,wiec niech jakies konsekwencje poniesie,niech ma > swiadomosc tego co narobil,niech to przynajmniej uslyszy. Namącił? Narobił? PRZESTAŁ KOCHAĆ. Nie miał na to większego wpływu - po prostu NIE BYŁO TO TO. Nakręcił przy powodwach rozstania ale my tak PRAWIE ZAWSZE robimy - co mamy powiedzieć? "Spotkałem kobietę mądrzejszą, seksowniejszą i ciekawszą od Ciebie, odchodzę"?? Coś takiego byście wolały?? Nikt nie ma obowiązku kochać. NIe można tego od kogoś wymagać, nie można do tego zmusić (ani siebie ani kogoś). Więc - skoro coś od człowieka nie zależy - jak można uznawać czyjąś za to odpowiedzialność? I domagać się poniesienia odpowiedzialności? Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: olać totalnie 05.08.09, 13:11 Nic nie robic,olać totalnie,to go najbardziej zaboli.Polecam lekture ksiązki "Dlaczego mężczyżni kochają zołzy" - Sherry Argov( w formie książkowej lub jak nie zdązysz elektronicznej w necie)do zassania np w chomikach: chomikuj.pl/malina05?fid=9221746 chomikuj.pl/bezpowrotnie?fid=15226971 chomikuj.pl/jahathor?fid=17916974 Odpowiedz Link Zgłoś
izamon Re: i się potem dziwią, że faceci "kończą" SMSem 05.08.09, 19:33 swinia_i_cham napisał: > Nikt nie ma obowiązku kochać. NIe można tego od kogoś wymagać, nie można do teg > o zmusić (ani siebie ani kogoś). Więc - skoro coś od człowieka nie zależy - jak > można uznawać czyjąś za to odpowiedzialność? I domagać się poniesienia odpowie > dzialności? spokojnie,nikt tutaj nikogo do niczego nie zmusza. przestal kochac,trudno. ale kazdy dorosly czlowiek powinien brac odpowiedzialnosc za swoje slowa i czyny,tak?i w razie jak nawali to musi sie liczyc z "konsekwencjami",tak? w tym przypadku to nie byla "przelotna znajomosc",byl pierscionek,mialy byc sluby(za miesiac!),wiec sprawy zaszly dosyc daleko(dobrze,ze nie za daleko). wiec,powinien wysluchac co niedoszla zona mysli o nim,jaki malo fajny jest i odpowiedziec na kilka pytan, wiem,malo przyjemna sprawa...:) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_i_cham i TUTAJ właśnie się nie zgadzamy 06.08.09, 12:25 >,powinien wysluchac co niedoszla zona mysli o nim,jaki malo fajny jest i > odpowiedziec na kilka pytan, co do "jaki mało fajny jest": dlaczego? Bo doszedł do tego, że uczucie nie jest tym co mu się również wydawało że jest? Powtarzam: fakt wygaśnięcia uczucia (bądź nierozwinięcia się uczucia do pełnego poziomu, uzasadniającego ożenek) NIE MOŻE być uznawane jako WINA. Jako coś, pozwalające na pejoratywne określenie danej osoby (jaki mało fajny jest). Jest WOLNYM człowiekiem - dopóki się nie ożenił to pierścionek tego nie zmienił. Korzystanie z tej wolności w kwestii własnych emocji nie może być przyczynkiem do traktowania jako winnego i zmuszania do ponoszenia "konsekwencji" (np. w postaci scen). CHYBA ze gość kręcił coś na boku - zdradził przed odejściem. Ale TYLKO wtedy można o nim źle mówić. Czy tak zrobił - z postów wątkotwórczyni nie wynika. Co do odpowiadania na pytania: w takich sytuacjach faceci nie chcą takich sesji odpowiedzi, bo - jak mamy odrobinę serca - to NIE ODPOWIADAMY SZCZERZE. I kombinować musimy jak koń pod górę, aby szczerze nie odpowiadać. NAPRAWDĘ chcecie spotkania, na którym dowiecie się, że pod wpływem porównania z inną osobą wyszłyście na nudne/zgadzone/mało przebojowe/mało namiętne/mało seksowne/mało kobiece/kłótliwe (potencjalne powody odejścia - niezależnie od tego czy do innej czy w ogóle) itd ?! SERIO ? Jak facet odchodzi, znaczy że JUŻ CIĘ NIE CHCE. Wszelkie możlwie powody NIE BĘDĄ PRZYJEMNE - więc po cholere wypytywać?! Po co to drążyć? Zmuszać faceta do łgania, lub wystawiać się na dodatkowe cierpienia ?? Bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_i_cham Re: i TUTAJ właśnie się nie zgadzamy 06.08.09, 12:26 > nudne/zgadzone/mało przebojowe miało być nudne/zgaszone/mało przebojowe Odpowiedz Link Zgłoś
goldie1 Re: i TUTAJ właśnie się nie zgadzamy 06.08.09, 12:37 A wszedlbys na profil na nk bylej dziewczyny, z ktorą nie chcialbys miec NIC WSPOLNEGO? Ktorej bys nie lubil? Z zaznaczeniem,ze wiedzialaby, ze oglądales jej fotki Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_i_cham yy... to ma coś wspólnego z wątkiem? 06.08.09, 12:47 Czy mam robić za wyrocznię co do zasad postępowania i mechanizmów psychologicznych świń i chamów ;-) > A wszedlbys na profil na nk bylej dziewczyny, z ktorą nie chcialbys > miec NIC WSPOLNEGO? Ktorej bys nie lubil? Z zaznaczeniem,ze > wiedzialaby, ze oglądales jej fotki Nie wiem czy bym wszedł - zależy od sytuacji, tego czy naprawdę nie chcę mieć z nią nic współnego itd. Ale nawet jakby ją znienawidził, to z ciekawości facet może wejść - chociażby, żeby zobaczyć czy ta franca ;-) znalazła sobie już kogoś, czy nie (i napawać się tym, że nie). Może też zajrzeć z czystej ciekawości. Może też zajrzeć bo tęskni. Innymi słowy - z faktu, że wszedł na NK nie możesz nic wnioskować co do jego intencji i nastawienia po fakcie. Pozdrawiam w imieniu świń i chamów :] Odpowiedz Link Zgłoś
izamon Re: i TUTAJ właśnie się nie zgadzamy 07.08.09, 22:59 swinia_i_cham napisał: > co do "jaki mało fajny jest": dlaczego? Bo doszedł do tego, że uczucie nie jest> tym co mu się również wydawało że jest? Powtarzam: fakt wygaśnięcia uczucia (b> ądź nierozwinięcia się uczucia do pełnego poziomu, uzasadniającego ożenek) NIE > MOŻE być uznawane jako WINA. Jako coś, pozwalające na pejoratywne określenie da > nej osoby (jaki mało fajny jest). Jest WOLNYM człowiekiem - dopóki się nie ożen > ił to pierścionek tego nie zmienił. Korzystanie z tej wolności w kwestii własny > ch emocji nie może być przyczynkiem do traktowania jako winnego i zmuszania do > ponoszenia "konsekwencji" (np. w postaci scen). po czesci sie zgadzam,wszystko klarowne,logiczne jest u Ciebie,ale... ja w tym wszystkim bardziej koncentruje sie na odczuciach zalozycielki watku(mniej logicznie,bardziej empatycznie) i rozumiem,ze ma ochote mu kilka slow powiedziec,calkiem naturalna sprawa dla mnie.Po powiedzeniu tego co ma do powiedzenia pewnie poczuje ulge,emocje lekko opadna,wyrzuci z siebie to co ja boli. on juz w tym wszystkim wazny nie jest. > CHYBA ze gość kręcił coś na boku - zdradził przed odejściem. Ale TYLKO wtedy mo > żna o nim źle mówić. Czy tak zrobił - z postów wątkotwórczyni nie wynika. > > Co do odpowiadania na pytania: w takich sytuacjach faceci nie chcą takich sesji > odpowiedzi, bo - jak mamy odrobinę serca - to NIE ODPOWIADAMY SZCZERZE. I komb > inować musimy jak koń pod górę, aby szczerze nie odpowiadać. NAPRAWDĘ chcecie s > potkania, na którym dowiecie się, że pod wpływem porównania z inną osobą wyszły > ście na nudne/zgadzone/mało przebojowe/mało namiętne/mało seksowne/mało kobiece > /kłótliwe (potencjalne powody odejścia - niezależnie od tego czy do innej czy w > ogóle) itd ?! SERIO ? > > Jak facet odchodzi, znaczy że JUŻ CIĘ NIE CHCE. Wszelkie możlwie powody NIE BĘD > Ą PRZYJEMNE - więc po cholere wypytywać?! Po co to drążyć? Zmuszać faceta do łg > ania, lub wystawiać się na dodatkowe cierpienia ?? > > Bez sensu... miales kiedys okazje widziec w akcji odrzuconego mezczyzne? zakochany,odrzucony/zdradzony mezczyzna(z moich doswiadczen) jest zdolny do wszystkiego... nie zawsze wszystko ma sens-"sens", bycie odrzuconym boli i kazdy inaczej to "odreagowuje". Odpowiedz Link Zgłoś
devilseyes_xxx Re: Co zrobić żeby pożałował? 05.08.09, 22:53 Co za siebie rzucisz, przed sobą znajdziesz...to tyczy się tak Ciebie, jak i jego...Okaż klasę, w sumie ja takiemu palantowi nawet bym pomogła wynieść te rzeczy, z uśmiechem na ustach i podziękowaniem, że dzięki temu rozstaniu odzyskałam witalność i wiarę w ludzi bo mój "pech" właśnie mnie opuszcza:) chyba nic nie wkurza facetów bardziej niż wiedza, że tak naprawdę lepiej radzimy sobie bez nich:) Może jak będzie te kartony wynosił to puść w tle "to the left" Beyonce??:PP tak dla żartu:) Odpowiedz Link Zgłoś
karlajn_27 Re: Co zrobić żeby pożałował? 06.08.09, 10:57 Obawiam sie ze zartu z Beyonce nie zrozumie :P A zeby pozalowal, musisz tak jak mowily poprzedniczki wygladac bosko, zachowywac sie spokojnie, bez histerii. Mozna tez poprosic przyjaciolke zeby zadzwonila do ciebie w czasie jak on bedzie zabieral swoje graty, i udawac ze ona jest jakims tajemniczym wielbicielem, zeby myslal ze juz za toba faceci biegaja :) Troche podstawowkowe ale uwazam ze w Twojej sytuacji nie powinnas sie tym przejmowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Co zrobić żeby pożałował? 07.08.09, 23:23 ja pierdziele, Ty zartujesz ze po takim numerze ze koles odwolal slub zeby jakas laske dymac na boku ty chcesz z nim normalnie gadac i mu rzeczy oddawac?? ja bym byla tak wkrw za przeproszeniem zebym je spalila a jakby on pojawil sie umnie pod drzwiami to dalabym w pysk i tyle - ale pewnie by wiedzial ze nie ma po co przyjezdzac. Mamie i ciotkom powiedz prawde - ze dyma jakas inna cizie i juz. Jakis facet napisal tez racje - ze nie mozesz go obwiniac w sumei o to ze nagle przestal cie kochac i ze zaden facet ktory ma odrobine serca nie powie prawdziwego powodu. No racja, ale masz prawo byc mega wkrw...mowie Ci spal, mu te graty, poczujesz sie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
cccykoria Re: Co zrobić żeby pożałował? 08.08.09, 23:16 Trzymac jego rzeczy jak jasnie pan sie zjawi? Bez sensu dalabym mu termin i jego szmaty wystawila przed drzwi.Nie moglabym wiecej patrzec na jego m.rde ze wzgldu ,jak bym go kochala.To jest klasa Odpowiedz Link Zgłoś
fioretta_799 Re: Co zrobić żeby pożałował? 09.08.09, 01:29 Przede wszystkim bardzo wspolczuje. Mnie 2 miesiace temu zostawil facet, z ktorym bylam tylko 6 miesiecy i wiem jak to boli. Gadal o wspolnym zyciu, o dzieciach, przedstawil mnie rodzinie itd. Myslalam, ze to cos powaznego. Nie bede sie rozpisywac, jak wygladala ostatnia rozmowa, bo sie po prostu wstydze.Mam 38 lat, a po raz pierwszy facet mnie klamal w zywe oczy, wiec dlatego sie nie zorientowalam. Oszczedz sobie rozmowy z nim - jesli chcesz mu cos wygarnac - wyslij mu mejla. To Ty ustal termin, kiedy ma przyjsc po rzeczy. Rzeczy spakuj do kartonu i mu bez slowa wrecz , a jesli by chcial gadac, to mu powiedz, ze Cie to nie interesuje, co ma do powiedzenia. Ta ostatnie rozmowa jest bardzo wazna. Ja ja zle przeprowadzilam, to bylo na poczatku czerwca i cierpie do dzis. Mam koszmary w nocy, przypomina mi sie w dzien, kiedy przechodze kolo kawiarni , w ktorej razem bylismy, mam lzy w oczach. Ja go nawet nie kochalam , o zadnym slubie nie bylo mowy.Tylko ta ostania rozmowa, w ktorej sie niepotrzebnie ponizylam,sprawia, ze do dzis nie moge dojsc do siebie. Z lektury tego forum zapamietam do konca zycia zdanie ; " To nieprawda, ze w zyciu najwazniejsza jest milosc. Najwazniejsza jest godnosc. " Jesli nie mozesz zachowac milosci ( a nie mozesz ), to zachowaj godnosc, Odpowiedz Link Zgłoś
karlajn_27 Re: Co zrobić żeby pożałował? 11.08.09, 12:31 palenie gratow niezla sprawa. kiedys robilam takie ognisko, ale nie palilam jego rzeczy tylko wspolne zdjecia, jakies tam ciuchy ktore od niego dostalam. Takie oczyszczenie umyslu :) wiem ze dziecinada ale pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś