jola.29 01.08.09, 15:11 Mój chrześniak kończy 18 lat i w prezencie chce pieniądze.Nie mam zielonego pojecia jaka suma byłaby odpowiednia, a niestety nie stac mnie na to by "sypnąc" wielką kasą.Czy macie doświadczenia w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molar Re: prezent na 18-tkę 02.08.09, 22:48 Jak chce pieniądze to kup mu coś takiego - www.takapaka.pl/Produkt/184/100_000_zl_w_brykiecie :D Ogólnie na tej stronce znajdziesz mnóstwo pomysłów na prezent na 18 ...no ale skoro ma być kasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: prezent na 18-tkę 03.08.09, 02:57 ja na osiemnastkę (niedługo rok minie dopiero, więc dane aktualne) dostałam drewnianą sztalugę od chrzestnego i chyba ze 200zł od matki chrzestnej. myślę, że 200-300zł to odpowiednia kwota, zależnie od Twoich możliwości finansowych, dziur w budżecie itd. chrześniak osiemnastkę ma raz w życiu, następny dopiero ślub ;) więcej, to już moim zdaniem bardzo dużo. jeśli masz sobie od ust suchy chleb odjąć, żeby dać te 200zł, to i 50zł będzie ok, jeśli masz mądrego chrześniaka :) a jak nie, to przykro. Odpowiedz Link Zgłoś