03.10.11, 23:23
wiesz, tak sobie czytam co piszesz i dochodzę do wniosku, że skoro tak bardzo jesteś cięty na wyznawców Boga to pewnie jesteś cięty na wyznawców judaizmu również? Jak to z Tobą jest bun? I szczerze mówiąc mógłbyś sobie darować i poskromnić swoje negatywne emocje. Jakby nie było, dzieci czytają to forum... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: do bun01 04.10.11, 11:15
      dzieci?to nie jest forum dla dzieci,jak i kazde inneuncertain
      • anikaone Re: do bun01 04.10.11, 11:39
        dzieci to nie tylko maluchy ale również 12,13,15, 16-latkowie i niektóre z nich nie mają jeszcze wyrobionych poglądów na różne tematy. A czytając tego typu wpisy + niechęć do chodzenia do kościoła + zbuntowany wiek to wiadomo co to może oznaczać. A poza tym nie zgadzam się że fora to nie miejsce dla dzieci... No chyba że mnie przekonasz do swojego poglądu wink
        • telimena30 Re: do bun01 04.10.11, 12:37
          zgadzam się z Toba, młodzież jest jawnie zachęcana do opluwania kościoła i zasad zycia religijnego, właśnie takie osoby jak bum są takim przyczynkiem do takich zachowań
          • szymciolo1 Re: do bun01 04.10.11, 22:14
            Wybacz, ale to księża i zagorzali wyznawcy opluwają jadem wszystkich innych

Ale jeżeli ktoś nie przeczytał w życiu nic więcej niż książeczka do nabożeństwa oraz najnowszy numer Strażnicy, będzie pisał takie szatańskie bezeceństwa jak Ty
        • sibeliuss Re: do bun01 04.10.11, 13:02
          Nie mają wyrobionych poglądów, czyli powinny być na lekcjach religii częstowane klechdami opowiadanymi przez katechetę? Taka indoktrynacja KK? Po co wmawia się dzieciom, ze wiara rzymsko-katolicka jest najlepsza i jedynie słuszna?
          • telimena30 Re: do bun01 04.10.11, 15:58
            a co masz przeciwko temu? ja wolę "indoktrynację" kościoła niż "penetrację" środowisk młodzieżowych przez ludzi wielbiących własną płeć, od kościoła mozna wiele dobra się nauczyć, szacunku i prawdziwej miłości bliźniego
            • szymciolo1 Re: do bun01 04.10.11, 22:16
              Sporo księży też lubi własną płeć, a nawet tę własną nieletnią płeć

dobro? szacunek? od kościoła katolickiego? Podaj proszę przykłady!
              Bo miłość to widać na każdym kroku, ale do władzy i pieniędzy
              • taka_prawda500 Re: do bun01 06.10.11, 18:37
                szymciolo1 napisał:

> Sporo księży też lubi własną płeć, a nawet tę własną nieletnią płeć
                >
                > dobro? szacunek? od kościoła katolickiego? Podaj proszę przykłady!
                > Bo miłość to widać na każdym kroku, ale do władzy i pieniędzy

Lepiej bym tego nie ujęła. Piwo dla przedmówcybig_grin
            • sibeliuss Re: do bun01 05.10.11, 09:21
              telimena30 napisała:

> a co masz przeciwko temu?

Mam.
              • taka_prawda500 Re: do bun01 06.10.11, 18:50
                sibeliuss napisał:

> telimena30 napisała:
                >
                > > a co masz przeciwko temu?
                >
                > Mam.

Ja też.
        • szymciolo1 Re: do bun01 04.10.11, 22:11
          Bardzo dobrze, że "te dzieci" poznają różne punkty widzenia.
          Dzięki temu nie będą się z Nas Polaków śmiać na świecie. Takie dziecko nie będzie się dziwnie patrzyło i wytykało palcami spotkanego kenijczyka, potrafiło docenić innego człowieka jako człowieka a nie kumpla od opłatka itp. Niestety samemu kościołowi katolickiemu i jego wyznawcom brakuje bardzo dużo. A te jest bardzo przykre.
          • anikaone Re: do bun01 04.10.11, 22:47
            ok. masz sporo racji. Ale "te dzieci" (jak się wyraziłeś) nie muszą poznawać chamskiego punktu widzenia. Owszem, powinny mieć świadomość że istnieją różne punkty widzenia ale z pewnością język jakim posługują się niektórzy forumowicze pozostawia wiele do życzenia i pokuszę się o stwierdzenie, iż jest nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że dość jasno wyraziłam swój pogląd. Co do wytykania palcami ludzi o innej narodowości, kolorze skóry, niepełnosprawnych - uważam, że to kwestia wychowania i wynoszenia poglądów z domu rodzinnego. Na szczęście mojej rodziny ten problem nie dotyczy. Pozdrawiam
            • olajosz Re: do bun01 05.10.11, 18:26
              Brawo anikaone,lepiej nie można było tego ująć.
    • mk968 Re: do bun01 05.10.11, 18:36
      osoby urażone moimi wypowiedziami pragnę przeprośić, jednocześnie apeluję o zaprzestanie poruszania wątków światopoglądowych na tym forum.Przepraszam
      • zawszeuw Re: do bun01 06.10.11, 16:59
        nie przepraszaj wroga kościola bo stajesz się taki sam jak on .
        • gekon-3 do zawszeuw 07.10.11, 15:51
          Do zawszeuw :To tego uczy kościół? To taka jest wiara katolicka? To taka jest otwartość na innych ludzi i inne spojrzenia, myślenie. A może chcesz zapałki i chrust na stosik? Ciągnąc twą wypowiedź to można rzec Nie przepraszaj nikogo bo staniesz się taki sam jak on.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka