Dodaj do ulubionych

Fryzjer damski

24.05.12, 13:48
Ostatnio był taki temat ponad 3 lata temu, więc wracam do niego, żeby dowiedzieć się, co się zmieniło.
Szukam fryzjera/fryzjerki, który potrafi ładnie strzyc, umie dobrać fryzurę do klientki a także do rodzaju włosów, nie namawia na krótkie włosy - "bo tak wygodniej", no i nie zedrze kasy tyle, jak za wizytę w salonie odnowy biologicznej big_grin - Chcę tylko strzyżenie i modelowanie.
Dziewczyny, kobiety - podzielcie się wrażeniami i opiszcie gdzie warto iść, albo też, gdzie nie warto, żeby potem nie żałować i czekać, aż włosy odrosną...
Obserwuj wątek
    • natalia110907 Re: Fryzjer damski 24.05.12, 17:52
      ja mogę polecić p. Monikę tu jej ogłoszenie warszawa.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-pielegnacja-uroda-FRYZJER-Z-DOJAZDEM-W0QQAdIdZ370558641

Długo szukałam dobrej fryzjerki i wreszcie znalazłam ta" swoją". Polecam
      • mk968 Re: Fryzjer damski 26.05.12, 10:31
        łojewska 12a obok Żabki dla pań (z wyjątkiem szefowej )
      • christine.p Re: Fryzjer damski 26.05.12, 11:12
        Czy ta pani tylko dojeżdża do klientów, czy ma również swój zakład fryzjerski? - bo wolałabym jednak nie u siebie w domu...
        • mk968 Re: Fryzjer damski 26.05.12, 11:43
          ma zaklad obok jest Żabka
          • christine.p Re: Fryzjer damski 26.05.12, 16:56
            mk968 napisał:

> ma zaklad obok jest Żabka

Ja pytałam o odpowiedź osobę, która napisała powyżej tak:

natalia110907 napisała:

> ja mogę polecić p. Monikę tu jej ogłoszenie warszawa.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-pielegnacja-uroda-FRYZJER-Z-DOJAZDEM-W0QQAdIdZ370558641
            >
            > Długo szukałam dobrej fryzjerki i wreszcie znalazłam ta" swoją". Polecam
            • natalia110907 Re: Fryzjer damski 26.05.12, 18:04
              pracuje w zakładzie ale w ząbkach
    • mmagi Re: Fryzjer damski 30.05.12, 11:42
      szpital bródnowski,polecam Anie z bizuteria na zębach i szefowasmile
      • keetka Re: Fryzjer damski 01.06.12, 02:31
        Byłam tam 2 lata temu. Fryzjerki miłe, ale nie wyszłam specjalnie zadowolona (tylko strzyżenie). Byłam również na Rembielińskiej (nie pamiętam numeru, ale zakład jest bliżej bazyliańskiej) w grudniu 2011 i po masakrze, jaka została urządzona na mojej głowie do tej pory nie mogę tego wyrównać. Wszystko z polecenia na forach.
        Byłam już u tylu fryzjerów i nie trafiłam na żadnego, który potrafiłby strzyc grube, gęste włosy. Wszyscy popier***ją tymi brzytwami i sami chyba nie wiedzą co im z tego wyjdzie. Każdemu mówię, czego oczekuję, ale robi zupełnie odwrotnie. Tak, jakby w ogóle nie rozumieli, że różne typy włosów strzyże się różnymi technikami i tak, jak jest to w przypadku moich włosów - nie używa się brzytwy. Zamiast wyciągnąć z tej grubości, objętości i gęstości jeszcze więcej objętości robią tak, że wyglądam, jakby mi połowa włosów wypadła. A po powrocie do domu długie tygodnie sterczenia przed lustrem po umyciu włosów i rozpaczliwe próby ułożenia, co nie miałoby miejsca, gdyby włosy były dobrze obcięte. Wtedy same by się układały.
        Raz tylko miałam dobrze obcięte włosy - w obcym mieście, w hotelu nie było wody, więc poszłam do zakładu, który był niedaleko. Po to, aby umyć głowę smile Przy okazji fryzjerka złapała za nożyczki i... i to był jedyny raz, kiedy miałam przepiękną fryzurę przez długi czas. Niestety nie stać mnie na to, aby tam jeździć uncertain

Sorki za elaborat, ale musiałam się wyżalić smile
        Generalnie tak, jak ze stomatologami - można biec do poleconych, ale nie znaczy to, że będziemy zadowolone. Trzeba szukać po prostu do skutku tego "swojego" smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka