Dodaj do ulubionych

CO mi się podoba?

28.03.03, 16:55
Jako, że powoli zaczyna się wekend.
Może propozycję co mi się podoba w naszym bloku?
Ja bardzo lubię browarek w cafe gt i paru fajnych sąsiadów,
I oczywiście NAJPIĘKniejszy widok na Warszawę z okna czy to w nocy czy to w
dzień.

pzdry,
j.j.

Obserwuj wątek
    • pieskuba Re: CO misię podoba? 28.03.03, 18:46
      Co misię podoba? To, że bardzo szybko poczułam się tu "u siebie". To, że rano
      wystarczy mi pięć minut, żeby polecieć po świeże bułeczki, jak mi potrzebne
      jakieś lekarstwo to nie czeka mnie długa wyprawa do apteki, a ząbki leczy
      skutecznie bardzo miły Pan Doktor smile
      • tori_tori Re: CO misię podoba? 28.03.03, 20:31
        Dzień dobry, jestem tu pierwszy raz. Dobrze, że to forum powstało, bo
        to "Poszkodowani..." brzmiało strasznie. Od razu mogę napisać: misię podoba to
        co jerubie i to co pieskubie oraz to, że nasz blok jest naprawdę ładny.

Pozdrawiam,
        Tori z planety ToriTori
      • tori_tori Re: CO misię podoba? 03.04.03, 08:32
        Pieskuba, napisz, który to miły Pan Doktor od zębów i w którym gabinecie.
        Z góry dziękuję, Tori
        • pieskuba Re: CO misię podoba? 03.04.03, 10:01
          tori_tori napisała:

> Pieskuba, napisz, który to miły Pan Doktor od zębów i w którym gabinecie.

W gabinecie koło apteki (a raczej koło optyka), w poniedziałki i wtorki po
          południu. Nazywa się, o ile się nie mylę Rafał Wojda, a cenię go sobie
          szczególnie dlatego, że podjął się leczyć kanałowo ząbek, który wedle opinii
          innej dentystki, również dobrej, nadawał się już do wyrwania. Nie tylko się
          podjął, ale i wyleczył. Jedyny problem w tym wszystkim to fakt, że gabinet jest
          raczej nietani :o(
    • kaska76 Re: CO mi się podoba? 07.08.03, 11:10
      mi sie podoba, ze wreszcie został pomalowany ten okropny mur od strony
      szpitala smile)
    • mistrzu19 Re: CO mi się podoba? 08.08.03, 14:44
      hm co mi sie tu podoba ? podoba mi sie bloczek, nie ktore sasiadki,smile))
    • moadib Co mi się podoba? 21.08.03, 06:04
      1. Podoba mi się, że jak się drzwi gar. popsuły to pan sobie przyniusł stołek i
      całą noc pilnował... a rano naprawili
      2. Podoba mi się, że moich gości się przepytuje gdzie idą...
      3. Podoba mi się GT
      4. Podoba mi się moj brelok zbliżeniowy - lepsze to niż karta smile
      (a i gościom prz wprowadzaniu przyszpanować można)
      5. Trawnik mi się też podoba, ale szkoda że ciągle coś dzieciom upada na
      niego...
      • smootek Re: Co mi się podoba? 15.10.03, 07:43
        A mi się podoba, że pojawiła się iluminacja przy wjazdach do garażu!!! Teraz
        wieczorową porą Pan za kamerą ma film wysokiej jakości smile poprzednio mógł tylko
        ciemność widzieć.
        A i jeszcze pdoba mi się, że nasze Forum jest bardziej wyważone w proporcjach
        narzekanie/chwalenie niż ZZ - tam to już zupełnie wieje zimnem i wojnami
        wybuchającymi o to czy tamto.

No i oczywiście podoba mi się, że furtka nie kłapie głośniej smile)))))))))
        (szczególnie nocą byłoby to jeszcze bardziej uciążliwe!) I mam pomysł
        racjonalizatorski - trzeba "kłapaczy" przykuwać do ogrodzenia tuż obok i
        wypuszczać po odsłuchaniu kilku kłapnięć big_grin
        • jeruba Re: Co mi się podoba? 17.10.03, 12:31

smootek mi się też podoba, że czasem kłapiemy jadaczkami o sprawach bierzących
          ale jeszcze bardziej podoba mi się towarzyska formuła naszego forum
          jakoś tak przyjemniej i po ludzku się mieszka, wiedząc, że spora część ludzi
          jest normlan uśmiechnięta i nie jakiś pretensji do życia, chociaż powodów
          znalazłoby się sporo.
          ostatnio znajomy z pracy powiedział mi, że jak miałby wybierać miejsce
          zamieszkania to nie wie dlaczego ale po przejżeniu forum naszego i ZZ
          stwierdził, że chętnie zamieszkał by wśród ziemiansmile

pzdry,
          j.j.

ps. ZZ macie niezły pijar ale aspekt humoru to jakoś nie jest najlepiej
          rozwinięty w waszej społeczności, a to mam wrażenie też buduje obraz osiedla
          jakie zamieszkujeciesmile)) oczywiście nei jest to złośliwość tylko dobra
          sąsiedzka rada

-------------------------------------------------------
          zaraz zniknę w kosmosiesad
          • pieskuba Re: Co mi się podoba? 17.10.03, 12:58
            A misię podoba świerk co mi stoi w donicy na trawniku! Piękny! Ciekawe, czy
            zostnie posadzony właśnie w tym miejscu?

pieskuba
            • jeruba Re: Co mi się podoba? 17.10.03, 13:06

mi się on tez podoba, a jak spotkalem pana od tych drzew to sie on mnie zapytal
              czy ładnie, a ja mowie ładnie, ale ludziskom by sie jaki iglok przydal
              no i prosze jest, tylko czy to aby nie byl sen ta moja rozmowa z panem od
              zieleni.
              a moze to nie iglok a spilok?
              kto wie?

pzdry,
              j.j.
              • cymcyrymcym Fajny ten iglak :) 17.10.03, 13:38
                no i jest gdzie kłaść prezenty big_grin
                Cymcyrymcym
                • pieskuba Re: Fajny ten iglak :) 17.10.03, 13:44
                  Chętnie przyjmę zgrabne pudełeczko z napisem "pieskuba"!!
                  Eh, rozmarzyłam się...

pieskuba
                  • kaska76 Re: Fajny ten iglak :) 19.10.03, 21:36
                    własnie, właśnie, ja tez coś chętnie pod choinką znajdę..smile))
    • mania2424 Re: CO mi się podoba? 24.10.03, 13:56
      Mnie się podoba atmosfera na waszym forum.
      Wszyscy są mili, dowcipni i przyjaźnie nastawieni. Po prostu rodzinna atmosfera.
      Chciało by się żeby na naszym forum osiedlowym Zielonego Zacisza było tak miło
      i sympatycznie, a różnie bywa.

Pozdrawiam sąsiadów zzza miedzy.
      • smootek Re: Co mi się podoba? 24.10.03, 18:07
        Dzięki za pozdrowienia!!! U nas też ostatnio na brak wrażeń nie musieliśmy
        narzekać i całkiem nie-rodzinne one były.

Cóż - u nas też wątki wyrażające niezadowolenie z tego i owego się pojawiają smile
        (mam w tym swój udział - choć staram się, by krytyka była konstruktywna).
        Pewnie z czasem wszystko się uklepie - dosłownie i w przenośni. Skończy się
        wykańczanie mieszkań, ludzie w końcu przyjmą wspólne ustalenia i zaczną je
        stosować. Powstaną pierwsze przyjaźnie. Tak było u nas. Tylko czasu na to
        potrzeba.

Szkoda, że Wasz zz_metro zaginął bez wieści. Nie znaliśmy go osobiście - ale
        przynajmiej nie lekceważył tej formy komunikacji z Wami.

Pozdrawiamy! Moglibyśmy wspólnie namawiać Ratusz na jakieś prowizoryczne
        zagospodarowanie skwerku między naszymi osiedlami. Kiedyś snuliśmy plany
        dotyczące małego parku - nawet jak coś będą chcieli tam zbudować - nie będzie
        przeszkadzało usunięcie ławeczek i przeniesienie krzaczków. A może
        uniknelibyśny ohydnych cyrków i innych niewesołych maisteczek.
        • jeruba Re: Co mi się podoba? 24.10.03, 20:10

dzięki mania za dobre słowosmile
          a na ZZ też coraz weselej się robi, masz w tym swój udziałbig_grin
          pozdrawiam sąsiadkę zztrawnika i zapraszam do nas na plotki
          pzdry,
          j.j.

• smootek Re: Co mi się podoba? 28.10.03, 23:53
            Uprzejmię donoszę, że znowu (prawie po 4 miesiącach) można oglądać swoje
            oblicze jadąc naszą windą. Więc jeśli ktoś chce zajrzeć sobie prosto w oczy -
            to znowu może! Miło, bo już straciłem nadzieję, że lustro powróci!!!
      • pieskuba Do Mani 24.10.03, 20:56
        Bardo mi i nam jest miło, że tak myślisz i tym milej będzie nam gościć Cię na
        naszym forum. Jak wspomniał smootek, nas też nie omijają pewne zawirowania, he,
        he. Myślę, że jak u Was wszyscy skończą już stukać, rozpylać pyły, rozbijać
        ściany i się wprowadzać, to też docenią urok spokojnego pogadania na różne
        tematy.

Wpadaj do nas jak najczęściej,
        pieskuba
        • mania2424 Re: Do Mani 25.10.03, 08:46
          Kurcze, fajnie tu u was.
          • pieskuba Re: Do Mani 25.10.03, 08:54
            mania2424 napisała:

> Kurcze, fajnie tu u was.

Fajnie? A wiesz, jak my się męczymy? Nie możemy wymyśleć imienia dla muchy
            jeruby! Na moją wczorajszą propozycję jeruba nawet nie raczył spojrzeć. A
            biedna mucha ciągle bezimienna! Zajrzyj na wątek o hodowli muchy, może Ty coś
            wymyślisz!

pieskuba
    • pieskuba Re: CO mi się podoba? 29.11.03, 20:19
      Będzie o tym, co misię podoba i o tym co nie - też. Wyszłam dziś rano na spacer
      z moim zwierzem i zobaczyłam na trawniku psią pamiątkę. Akurat pojawił się Pan
      Ochroniarz, więc zwróciłam jego uwagę na fakt, że ktoś nie dopilnował psa. Ku
      mojemu zaskoczeniu Pan Ochroniarz powiedział, że wie, który pies, z kim był i
      że mają zamiar doprowadzić lekkomyślnego właściciela do pionu moralnego. Czy
      doprowadzili - nie wiem. Wiem natomiast, że gdy godzinę później wracałam,
      trawnik był posprzątany. Podoba misię to, że mamy czyste trawniki. Poza naszym
      terenem chętnie sprzątałabym po moim psie, ale do zwykłych koszy nie wolno
      wyrzucać psich tenteges :o(
      • kaska76 Re: CO mi się podoba? 02.12.03, 14:13
        No to rzeczywiście miło słyszeć, że tak się dzieje u nas (w sensie reakcji
        ochrony).

Ale jak to pieskuba, do koszy nie można wrzucać 'psich tenteges'????
        A dlaczego???
        • pieskuba Re: CO mi się podoba? 02.12.03, 14:47
          No właśnie, wiem tylko, że nie można ze względu na jakieś bliżej nieokreślone
          względy sanitarne. Na psie tenteges powinny być oddzielne pojemniki. Nawet
          gdzieniegdzie są, ale nie w tej części miasta. Kiedyś pojawiły się na
          okamgnienie w Parku Bródnowskim, ale zostały natychmiast zdemolowane i
          zniknęły :o(

pieskuba
          • kaska76 Re: CO mi się podoba? 08.12.03, 11:16
            Ale rozumiem, że to dotyczy tylko takich małych koszy stojących na chodnikach??
            No bo w zwykłych śmietnikach, takich jak u nas na osiedlu na przykład, to sporo
            rożnych tenteges ląduje zapewne....chociażby mojego kota..i pewnie mnóstwo
            pieluch najmłodszych mieszkanców..
            • tori_tori Re: CO mi się podoba? 12.03.04, 21:46
              Mi się baaaardzo spodobała postawa panów ochroniarzy.

Przyszła do mnie koleżanka, ale zapomniała numeru mieszkania i pan ochroniarz
              nie mógł mnie powiadomić o jej wizycie. Nie miała też telefonu, żeby do mnie
              zadzwonić. I co? I pan ochroniarz osobiście odprowadził ją pod moje drzwi,żeby
              sprawdzić, czy nie ściemnia.

TO mi się podoba.

Pozdrawiam, ToriTori

• smootek Re: CO mi się podoba? 12.03.04, 22:22
                Rzeczywiście - takie zachowanie nie jest standardem. I bardzo dobrze, że im się
                chce!
                • gizmol Re: CO mi się podoba? 14.03.04, 09:17
                  witam i pozdrawiam sąsiadów zza miedzysmile
                  też chciałbym się przyąłczyć do ogólnego zachwalania i pochwalić waszą milusią
                  atmosferkę na forum. narzekaniom nigdy nie będzie końca więc taki miły wątek to
                  niezła odskocznia od szarości dnia.i jak ułatwiliście robotę Mikołajowi - nię
                  będzie musiał przeciskać swojego brzuszyska przez kominy - chojaka ma na placu
                  smileSzkoda że to dpoiero za 9 miesięcy (oj, będą niespodziankismile))) )
                  A w wolnych chwilach zapraszam na Wincentynkęsmile
                  pozdro,
                  gizmol
                  • pieskuba Re: CO mi się podoba? 14.03.04, 09:27
                    gizmol napisał:

> A w wolnych chwilach zapraszam na Wincentynkęsmile

Nie mam wolnych chwil, ale Wincentynkę czytam i tak. Czy zaproszenie dotyczy
                    także wiosennego grilla :o))))) ?

pieskuba
                    • gizmol Re: CO mi się podoba? 14.03.04, 10:49
                      Pewnie! Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na pieczenie jadła wszelakiego
                      razem z nami! Info na grill-liście forum Wincentynka. Jak już sie integrować to
                      ogólnoblokowosmile Jak zaiskrzy to pogrillowych niedzielnych spacerków będzie sporosmile
    • smootek Re: Co im i mi się podoba? 20.09.04, 07:47
      Oto dawno zapomniany wątek optymistyczny - może warto dla poprawy humoru sobie
      go przypomnieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka