atama Re: Intencje modlitewne cz. 3 03.09.09, 07:02 Duszpasterz naszej wspólnoty osłabiony chorobą leży w szpitalu. Proszę Was o modlitwę w jego intencji. Prawdopodobnie już do nas nie wróci. Jednocześnie o prowadzenie Ducha Świętego dla naszej grupy dalej. O dobrego przewodnika i opiekuna... Odpowiedz Link
atama Re: Intencje modlitewne cz. 3 18.09.09, 12:29 Opiekuna już mamy! I tu Opatrzność zadziałała... Dziękuję! A nasz ojciec coraz słabszy... Za niego potrzeba modlitwy, żeby błogosławione były owoce jego cierpienia. Odpowiedz Link
mama_kasia o uzdrowienie 05.09.09, 10:37 Proszę o modlitwę o zdrowie męża forumowiczki i siły dla całej rodziny. Bardzo potrzebna jest ta modlitwa. Odpowiedz Link
mmb Re: Intencje modlitewne cz. 3 14.09.09, 19:40 Bardzo proszę o modlitwę w intencji mojego dziadka. Ma już swoje lata i właśnie się dowiedziałam, że trafił dzisiaj do szpitala z powodu odwodnienia i źle pracujących nerek - bardzo się boję Odpowiedz Link
aka21 Za moją Babcię 16.09.09, 10:20 Proszę westchnijcie za duszę mojej Babci, która zmarła dzisiejszej nocy. W lipcu skończyła 89 lat, piękny wiek, ale smutno będzie bez Niej tu na ziemi.... Odpowiedz Link
nati1011 Re: Intencje modlitewne cz. 3 16.09.09, 10:24 jestem - zagladam co parę dni i czytam intencje. Odpowiedz Link
mader1 Re: Intencje modlitewne cz. 3 22.09.09, 16:21 proszę o modlitwę za Pawła, za jego rodziców i za światło dla leczących go lekarzy Odpowiedz Link
mama_kasia za moją wspólnotę 24.09.09, 11:18 Bardzo proszę o modlitwę za moją wspólnotę o jedność i posłuszeństwo Kościołowi. Odpowiedz Link
mamachlopca1 wciąż za mojego Tobiaszka 27.09.09, 20:02 jest juz na podtrzymaniu ale to wciaz 1,5 roku chemii w tabletkach.teraz ma infekcje(mam nadzieje ze TYLKO infekcje)i znow wyniki pospadaly tak bardzo bym chciala by zyl normalnie, jak inne dzieci.ale najwazniejsze by zyl...i za mojego drugiego-malego roczniaka ktory w tym wszystkim jesttaki troche zostawiony, zaniedbany... Odpowiedz Link
capriglione Re: wciąż za mojego Tobiaszka 27.09.09, 21:12 Jesteś bardzo dzielna! Pomodlę się. Odpowiedz Link
anngal Re: wciąż za mojego Tobiaszka 27.09.09, 22:04 Ja też się pomodlę. Mocno Cię ściskam. Bardzo dużo dzieci daje się wyleczyć, bądź dobrej myśli. Pewnie jest osłabiony tym wszystkim i złapał infekcję. Wokół mnie wiele osób choruje. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: wciąż za mojego Tobiaszka 28.09.09, 08:37 Zawsze o Was pamiętam, nawet jak sie długo nie odzywasz. Rozumiem to, jak się czujesz wobec drugiego Dziecka, ja też ma wieczny wyrzut sumienia wobec tego zdrowego - ale po prostu nie da się inaczej. Myślę, że nadzieja co do tego, że to tylko infekcja jest uzasadniona - pogoda co prawda jeszcze piękna, ale bardzo dużo dzieci już choruje. Jesteś bardzo dzielna. Życzę Wam wszystkiego dobrego z całego serca Odpowiedz Link
brucha w intencji mojego męża 30.09.09, 14:23 ..od dłuzszego czasu nie może znaleźć pracy, widać, że juz siada mu psyche. westchnijcie prosze w jego intencji.. Odpowiedz Link
fiamma75 za mojego synka 02.10.09, 04:24 leżymy od pon. w szpitalu z ropnym zapaleniem ucha dziś kończy 6 tyg. Odpowiedz Link
otryt za moją córkę na misjach 02.10.09, 09:40 Moja córka wyjechała na cały rok na misje do Afryki. Jako wolontariusz będzie pracować w szkole i przedszkolu, założonych przez misjonarzy. Bardzo proszę Was o modlitewne wsparcie. Odpowiedz Link
otryt Re: za moją córkę na misjach 16.10.09, 10:03 Córka szczęśliwie doleciała i dojechała na placówkę misyjną na drugim końcu świata. Pierwsze dni to euforia i radość z piękna Afryki i bezpośredniości oraz przyjaznego nastawienia jej mieszkańców, szczególnie dzieci. Najmniejsze dzieci nie znają jeszcze języka angielskiego, choć to język urzędowy, posługują się swoim lokalnym, afrykańskim językiem. I masz pracuj w przedszkolu z dziećmi, pokazując wszystko na migi. Wiem, że da sobie radę, bo ma świetny kontakt z dziećmi. W kraju jest bardzo duża bieda, mniej jak 1 dolar na osobę dziennie średnio, 50% bezrobocie, 20% aids, duża pospolita przestępczość, chrześcijaństwo przemieszane z dawnymi zwyczajami i kultem przodków. Najbardziej boję się chorób, których lista jest długa. Dziękuję za modlitwy i proszę o jeszcze. Sprawy misji nagle stały mi się tak bliskie. Odpowiedz Link
atama Re: za moją córkę na misjach 16.10.09, 10:06 A w niedzielę zacznie się Światowy Tydzień Misyjny Odpowiedz Link
otryt Re: za moją córkę na misjach 16.10.09, 10:29 Dlatego pamiętajmy w modlitwach o tych wszystkich, którzy wyjechali daleko do tej pracy. Mnie jest łatwo pamiętać, bo jestem ojcem. Ale łatwo jest zapomnieć, gdy ktoś jest ciut dalej, gdy znika z oczu. A niektórzy spędzają tam całe życie, kilkadziesiąt lat. Spotkałem w Warszawie w maju księdza Józefa, gdy był na urlopie. Radosny, pogodny, starszy człowiek. Rozmawiałem z nim, aby poznać warunki tamtejszego życia, rozwiać swoje obawy. On ze wszystkiego pogodnie żartował, że np. skorpiony od po prostu butem załatwia całymi pęczkami, to żaden problem. W dniu, w którym córka doleciała na misje ksiądz Józef umarł. I został na tej afrykańskiej ziemi już na zawsze. Córka rozpoczynała pobyt na misjach od pogrzebu księdza Józefa. Wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie... Odpowiedz Link
franula Re: za moją córkę na misjach 17.10.09, 10:53 proszę o modlitwę za zgodę w mojej rodzinie Odpowiedz Link
otryt o zdrowie dla mojej Mamy 08.10.09, 10:27 Moja Mama ma dziś operację. Trzy lata temu wycięli jedną nerkę z powodu nowotworu. Dziś trzeba znowu operować. Dobry Panie Boże daj zdrowie Mamie, bardzo proszę. Najświętsza Matko i Święty Józefie, święta Rito, święty Ojcze Pio, Janie Pawle II wspomnijcie proszę u Pana o mojej Mamie. Wiem, że Wasze Słowo posiada wielką moc. Was także bardzo proszę o modlitwę w tej intencji. Odpowiedz Link
otryt Re: o zdrowie dla mojej Mamy 16.10.09, 10:01 Po 9 dniach pobytu w szpitalu i operacji Mama wróciła do domu. Czuje się w miarę dobrze. Mam nadzieję, że lekarze w porę interweniowali. Dziękuję Panu, dziękuję Matce Najświętszej i moim Świętym, dziękuję Wam bardzo i proszę o dalszą modlitwę. Odpowiedz Link
anngal Re: Intencje modlitewne cz. 3 12.10.09, 22:11 Proszę o modlitwę w intencji mojej Cioci chorej na raka: o zdrowie, siłę i spokój. Ostatnio jest z Nią bardzo źle Odpowiedz Link
luccio1 Re: Intencje modlitewne cz. 3 19.10.09, 01:24 O dobre rozwiązanie problemów, które pojawiły się w pracy (chcą się mnie pozbyć po 20 latach - "nie pasuję"; w moim widzeniu najlepszym wyjściem byłoby odejście stamtąd - tylko żebym wiedział, dokąd? - do wieku emerytalnego pozostało 9 lat, nie licząc dziesiątego - bieżącego, który z wolna podąża ku mecie). Odpowiedz Link
sylwia0405 W intencji siostry ciotecznej 19.10.09, 07:29 Bardzo proszę o modlitwę w intencji mojej kuzynki. Wykryto u niej guz na piersi. Wyników badania jeszcze nie mamy. Proszę o siłę dla niej do przetrwania czasu próby i o zdrowie. Odpowiedz Link
atama Re: W intencji siostry ciotecznej 19.10.09, 14:14 zdrowie.onet.pl/1579876,2039,,,,rak_piersi_rewolucja,profilaktyka.html Zorientujcie się w tych badaniach. Wyglądają obiecująco... Odpowiedz Link
11.jula Re: Intencje modlitewne cz. 3 20.10.09, 22:15 Proszę o modlitwę w intencji mojej przyjaciólki, która dziś poroniła. To był 4 miesiąc i niestety drugie juz poronienie.Modlmy się o siły dla niej i jej męża, aby zdołali dźwignąć ten krzyż. A dla dwójki jej aniołków (*) Odpowiedz Link
jatka78 Re: Intencje modlitewne cz. 3 22.10.09, 09:57 bardzo proszę o modlitwę za mnie. We wtorek idę na badania do szpitala które wykażą skąd mam ciągłe plamienia. Bardzo się boję. Proszę o modlitwę Odpowiedz Link
kasiagleb za Sion2 26.10.09, 08:34 Proszę o modlitwę w intencji Kasi, o zdrowie i siły dla Niej, szczególnie w tym tygodniu Kasia Odpowiedz Link
luna15 Re: Intencje modlitewne cz. 3 31.10.09, 17:50 Proszę o modlitwę o dar poczęcia.Staramy się o dziecko już dość długo. Podstawowe problemy wykluczone, teraz czeka mnie zabieg operacyjny którego się boje- jeśli nadal nie zajdę w ciąże.Nie mam siły szczerze się modlić, czuje się totalnie wypalona.Bardzo proszę wspomóżcie nas swoją modlitwą. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Intencje modlitewne cz. 3 31.10.09, 18:19 Dobrze. Odbierz maila, proszę Odpowiedz Link
silije.amj Re: Intencje modlitewne cz. 3 06.11.09, 20:58 Proszę o modlitwę za maleńką córeczkę mojej kuzynki, która urodziła się 10 października br. z wadą wątroby czy dróg żółciowych (nie mam dokładnych informacji medycznych). Maleństwo jest cały czas w szpitalu, teraz z mamą w Warszawie w CZD z dala od domu, i całej pozostałej rodziny. Pomódlmy się o zdrowie dla niej. Odpowiedz Link
lucyna.p Re: Intencje modlitewne cz. 3 08.11.09, 14:04 Witam, proszę o modlitwę. Jutro rano jadę do szpitala rodzić córeczkę. Poród będzie wywoływany, boję się bardzo. W domu będzie czekać 2 braciszków na siostrzyczkę. Boję się tego co bedzie z Małą, ze mną, boję się bólu. Proszę o modlitwę, o ptrzebne łaski dla nas. Dziękuję Lucyna Odpowiedz Link
anngal Re: Intencje modlitewne cz. 3 08.11.09, 19:30 W intencji mojego małżeństwa. Nie widzę przyszłości, nie mam siły Odpowiedz Link
felixa05 Re: Intencje modlitewne cz. 3 17.11.09, 19:37 Kochani, to znowu ja się naprzykrzam i proszę o modlitwę. Wciąż nie mogę się pozbierać po utracie dzieciątka (i długo się nie pozbieram), a tu dziś mąż mówi mi, że prawdopodobnie jeszcze przed końcem roku straci pracę. Jak tu się nie załamać ? Pomódlcie się proszę, aby go nie zwolnili. Odpowiedz Link
isma Re: Intencje modlitewne cz. 3 17.11.09, 20:02 Glask, glask. Nie bedzie tak zle, zobaczysz. Odpowiedz Link
sulla Za pomyślny przeszczep szpiku 18.11.09, 13:36 Kuzynka mojej koleżanki, mama dwojga dzieci, właśnie udała się do Warszawy na przeszczep szpiku. Dawcą będzie jej własna mama. Bardzo proszę o modlitwę o zdrowie dla tej dziewczyny. Odpowiedz Link
aetas za Mamę koleżanki 20.11.09, 21:05 Proszę o modlitwę za Mamę koleżanki. Mama została wczoraj potrącona przez samochód, jest w stanie krytycznym, nieprzytomna, ma liczne załamania, nie wiadomo, w jakim stanie jest mózg, bardzo proszę o modlitwę Odpowiedz Link
neafilipowa Re: za Mamę koleżanki 23.11.09, 11:55 Jestem, pamiętam - felixa05, sulla, aetas, anngal - jeśli chcesz, pisz na prywatną pocztę. Odpowiedz Link
sadosia75 Niesmialo prosze o modlitwe za moja zmarla Mame 23.11.09, 13:02 2 grudnia mija 40 dni od smierci mojej Mamy, jutro mija miesiac. Prosze o modlitwe tych, ktorzy moze znajda miedzy swoimi prosbami do Boga miejsce na modlitwe za moja Mame. Odpowiedz Link
neafilipowa Re: Niesmialo prosze o modlitwe za moja zmarla Ma 24.11.09, 13:34 Jestem z Tobą w Twoim smutku i samotności. Odpowiedz Link
aetas Re: Niesmialo prosze o modlitwe za moja zmarla Ma 25.11.09, 21:02 Mama koleżanki zmarła nie odzyskawszy przytomności, dziękuję i proszę o modlitwę za Nią i bliskich, którzy Ją opłakują Odpowiedz Link
sadosia75 Re: Niesmialo prosze o modlitwe za moja zmarla Ma 25.11.09, 21:51 Jestem i obiecuje dolaczyc do modlitwy za dusze oraz bliskich, ktorych rozumiem doskonale. Odpowiedz Link
mamalgosia o dar poczęcia 28.11.09, 20:25 dla pewnej Kobiety. Wiem, że ona sama się już o to modli od dawna, ja też już od pewnego czasu, na pewno jeszcze i inne osoby. Ale - jak to określiła mader - jako forum mamy pewną skuteczność. Dlatego piszę o tym tutaj, w tym wątku Odpowiedz Link
korniz modlitwa o pracę 01.12.09, 20:34 dziekuję za modlitwy.Maż w tej chwili jest na L4 i można powiedzieć że uciekł przed wreczeniem wypowiedzenia.Choc nie wiemy czy byl na liscie.Zwolnienie nie bylo planowane czyli ktos czuwa nad nami.Prosimy o dalsze modlitwy ,bo kolejne zwolnienia się szykują.A maż jet jedynym zywicielem nszej 4 os rodziny.Dziękujemy Odpowiedz Link
mama_kasia o uzdrowienie 10.12.09, 08:11 Proszę o modlitwę o zdrowie męża forumowiczki i siły dla całej rodziny. Bardzo potrzebna jest ta modlitwa. - tak prosiłam Was na początku września. Modlitwa potrzebna dalej, jeszcze intensywniejsza. Proszę. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: o uzdrowienie 10.12.09, 11:08 Dobrze. Bardzo chcę odwdzięczać się za te modlitwy, które otrzymałam i otrzymuję. Obawam sie o godność moich, ale robię co mogę. To dotyczy wszystkich intencji forumowych Odpowiedz Link