patyska 25.01.06, 12:08 ... nowe szminki ultra moisture rich i podklady w musie jesli ktos ma pytania to bez krepacji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika-ja Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:13 No to pisz o tych szminach trwałe? błyszczące czy matowe? transparentne? pokrywają całe usta czy zdaża się że czasem nie "przyczepią się" do kawałka ust...? Odpowiedz Link
isa666 Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:18 I czy są podobne do Odżywczych szminek nabłyszczających? Czy bardziej do zwykłych Ultra Moisture Rich? Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: mam na biurku... 25.01.06, 15:09 Mam nadzieję że obecne ultra colour rich nie znikną... Z UMR - interesują mnie Plum Frost i Rose. Z podkładów - który odcień jest najjaśniejszy? Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 16:01 nie znikna plum frost to cos jak fioletowy rubin, ostro napakowany shimmerem, rose to jakby jego rozowa wersja, bardzo ladna. mnie sie wydaje, ze najjasniejsze sa odcienie ivory i nude, tyle, ze jeden jest bardziej rozowawy, drugi bezowawy Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:46 rowno po ustach jada, bo maja dobry poslizg )) Odpowiedz Link
marriot Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:18 ja jestem ciekawa podkładów w musie,bo podobno są świetne Odpowiedz Link
goskabab Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:28 no pisz o tym podkładzie ala mus jak siię rozkłada i czy serio jest świetny? Odpowiedz Link
misioczat Re: mam na biurku... 25.01.06, 12:43 Czy masz mozliwosc porownania tego podkladu z Dream Matte Mousse Maybelline? Odpowiedz Link
patyska ale... :/ 25.01.06, 12:46 ... myslalam, ze chcecie cos konkretnie jako szpieg z krainy deszczowcow tak ogolnie moge doniesc, ze : szminki - lekkie, takie transparentawe, ale kolory troszke nie dla mnie chyba. piekny jest: pale rose, melted sun, plum frost. maja ociupinke blyszczacych ociupinek rozczarowal mnie odcien capucino. pomalowalam sie pale rose zapach maja dziwny, ale fajny, taki... taki jakby z troche wyzszej polki, nie po prostu wanilia mile nawet, sprawdzilam na mrozie na papierosie )) trwalosc jak to trwalosc szminki. ogolnie ok, zwlaszcza chodzi mi o efekt miekkich ust, bo kolory to rzecz gustu. zapach szybko sie ulatnia. mus - nooooooo... niech sie maybelline schowa! ale pudrowoaksamitny! bez jaj normalnie, az mi nie wypada jako szpiegowi ale konsystencje maja boska. kryja delikatnie (hmmm... co kto lubi, ja wole delikatnie, ale jak ktos chce mocniej to musi po maybelline ), wbrew pozorom najladniejsze odcienie to warmest beige i cream. almond i nude troche przyjasne, ale przeciez cery maja rozny koloryt. pytajcie konkretnie bo tak ogolnie to ja sobie moge tylko poblablac Odpowiedz Link
klaudiaogr Re: mam na biurku... 25.01.06, 13:32 można wiedzieć od kiedy można zamawiać kosmetyki z katalogu 04 ? I jeśli możesz to napisz coś o musie cream bo chciałabym kupić ale nigdy nie kupowałam podkładów z avonu i nie wiem cz kolory są takie jak w katalogu czy może ciemniejsze lub jaśniejsze.... Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 13:36 jestem szpiegem produktowym, nie kampanijnym wiec nie wiem kiedy mozna zamawiac. jesli chodzi o wiernosc kolorow w katalogu to wiadomo, ze to zalezy od druku etc. ktory dokladnie odcien cie interesuje? to sprawdze jak sie ma do zdjecia. Odpowiedz Link
isa666 mus :) 25.01.06, 14:06 Ja mam pytanie, czy są jakieś próbki tego musu? Czy można np. zamówić u konsultantki? Raczej cięzko dobrać odcień na podstawie zdjęcia Mam jasną cerę, ale nie wiem czy lepszy byłby odcień Nude(wydaje mi się okropnie blady) czy Ivory - ten chyba by mi pasował, ale nigdy nic nie wiadomo, bo jakiś taki różowy się mi wydaje w katalogu A Almond, juz chyba ciemniejszy jest....i nie wiem, na który mogłabym się zdecydować Odpowiedz Link
patyska Re: mus :) 25.01.06, 14:14 ja dziewczyny naprawde nic nie wiem na temat probek etc. po prostu moge cos powiedziec o produktach. z musow polecalabym cream. Odpowiedz Link
justa_79 Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:03 Patyska, czy te szminki naprawdę nawilżają? i czy są jakieś chłodne róże (ale nie cukierkowe) lub fiolety, liliowe? ten rose i plum frost (nie za ciemny?) z nazwy brzmią ciekawie Odpowiedz Link
misioczat Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:12 No to konkretnie spytam, czy ten mus bedzie dobry dla tlustej cery? ) To, ze nie jest bardzo kryjacy, to dla mnie plus Pozdrawiam Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:15 mysle, ze bedzie dobry, bo ma efekt matujacy i jest bardzo lekki. Odpowiedz Link
misioczat Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:16 Dziekuje za odpowiedzi, jak jeszcze cos mi przyjdzie do glowy, to spytam ** Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:18 zezarlam juz szminke a nadal mam miekkie usta, wiec chyba nie jest zle z ich efektem pielegnujacym. wlasciwie wszystkie sa chlodne, no procz melted sun, spicy, cappuccino i strawberry delish. nie sa cukierkowe i nie moga byc za ciemne bo sa tzw. sheer czyli przejrzyste. polecam te co w poscie powyzej. Odpowiedz Link
yawoorka1 Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:29 a czy odcien cherub to taki bardzo jasny bez? albo pale rose bardzo jasny roz w stylu kolorowego balsamu pielegnujacego do ust? Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 25.01.06, 14:52 cherub mi sie akurat nie za bardzo podoba, jest dosc matowy (ale ze zlota poswiata), to taki pudrowy, przygaszony roz. pale rose jest piekny, cieplejszy od cherub ale tez nie bezowy, piekny. niestety ja znam sie wlasciwie tylko na kolorowce, wiec nie wnikalam w balsam pelegnujacy Odpowiedz Link
justa_79 Re: mam na biurku... 06.03.06, 14:38 Plum Frost to okropny odcień bardziej wiśnia niż śliwka, a tego frost to już nijak dopasować się nie da. shimmeru żadnego nie widzę, przejrzysta też szminka nie jest. kolor jest bardzo ciemny, polecam jedynie na Gothic Party jeśli komuś taka się przyda, to chętnie wymienię na inny odcień (bo demo nie podlega zwrotowi ani wymianie, grrr...). Odpowiedz Link
gocha221 Kolejne pytanie o mus 25.01.06, 14:28 Nie bede Cie meczyla o odcienie, bo to ciekzo doradzac, ale czy testowalaś te podklady na sobie tak na dluzej niz 10 minut? Jaką masz cere? Mi konsystencja Maybelline dośc odpowiadała, twarz wygladała ładnie, ale tylko przez ok. pół godziny. Poźniej mi cerę przesuszał i zaczynało to wygladać cokolwiek koszmarnie (pomimo dobrego nawilzacza pod podklad). Czy ten też tak wysusza? Odpowiedz Link
patyska Re: Kolejne pytanie o mus 25.01.06, 14:53 nie, ale zaraz to zrobie i dam znac po tych 10 minutach. mam przesuszona cere. Odpowiedz Link
patyska wynik testu ;) 25.01.06, 15:35 a zatem jest tak: napackalam sobie warmest beige, bardzo ladny, neutralny i naturalny kolor, ale: tam, gdzie mam bardzo sucha skore efekt jest troche nie za bardzo tam, gdzie normalna, jest dobrze Odpowiedz Link
gocha221 Re: wynik testu ;) 25.01.06, 16:30 dzięki za odpowiedź tego sie właśnie obawiałam, ten mus maybellinowy tez mi sie fajny wydawał ale policzki masakrycznie po nim wysychały. Chyba sobie daruję, a szkoda bo lubie nowości)) Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: wynik testu ;) 25.01.06, 16:39 Jednym słowem albo na tłustą/normalną skórę, albo na tłusty krem Odpowiedz Link
klaudiaogr Re: mam na biurku... 25.01.06, 15:53 mnie interesuje cream, napisz coś o tym odcieniu, dzięki z góry Odpowiedz Link
klaudiaogr Re: mam na biurku... 25.01.06, 16:02 a czy można jakoś dostać próbki tego musu , np. od konsultantki? Odpowiedz Link
sarunieczka Re: mam na biurku... 25.01.06, 17:06 Patyska--co do szminek--jest któraś z nich hmmmm....jaśniutka czerwień,brzoskwinka? Nie cierpię różu,która jest ciepła?Albo nawet beżowa?Byle nie róż Odpowiedz Link
estella85 Re: mam na biurku... 25.01.06, 19:31 a ktory kolorek szminek bedzie jasnym rozem lub bezem?Ale takim na prawde jasnym Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 26.01.06, 09:01 no to wez melted sun albo capuccino, strawberry delish jest czerwona ale delikatna, ajk juz pisalam te szminki sa transparentnawe, czytac posty! Odpowiedz Link
jouka2 Re: mam na biurku... 25.01.06, 19:29 Napisz prosze cos wiecej o szmince strawberry, czy jest na ustach mocno czerwoniasta czy taka bardziej strawna - bo gdyby to byla taka transparentna czerwien, to dla mnie strzal w 10! Odpowiedz Link
mojekonto5 Re: mam na biurku... 26.01.06, 10:05 Witam ja nie na temat.Czy mogłabyś mi powiedzieć jak mam zamówienie na 170 zl to paczki mi nie przywiozą do domu? Jeśli nie to gdzie. Przy moim zamówienieniu pisze,ze kartonów jest zero. Odpowiedz Link
justa_79 Re: mam na biurku... 26.01.06, 10:24 ile razy Patyska ma pisać, że nie zajmuje się zamówieniami...? zadzwoń do biura obsługi konsultantek i zapytaj. jeśli masz uregulowane poprzednie faktury i zaznaczyłaś dobry adres przy składaniu zamówienia, to dlaczego mają Ci nie przywieźć do domu? Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 26.01.06, 11:01 dzieki Justa tak, jestem szpieg od kosmetykow kolorowych, na sprawach "organizacyjnych" sie nie znam. po prostu siedze w biurze i z racji tego co robie moge testowac produkty, ktore beda dopiero za jakis czas. ale tez czasem nie mam wszystkich odcieni. tak czy inaczej sluze jesli chodzi o kolorowke na innych rzeczach raczej sie nie znam, wiec nie moge pomoc. Odpowiedz Link
patyska a! zapomnialabym... 26.01.06, 11:04 ... nie robie tego, zeby zwiekszyc sprzedaz. po prostu mialam kiedys do czynienia z Panorama i z tego okresu zostala mi "mieta" do Konsultantek Odpowiedz Link
basiakoc Re: matowe i błyszczące 26.01.06, 20:45 Które odcienie szminek są matowe a które perłowe? Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link
patyska Re: matowe i błyszczące 27.01.06, 08:50 zadna nie jest perlowa - wszystkie maja zloty shimmer, bardzo drobniutki, taki jak "poswiata" ale strawberry i cherub maja go najmniej wiec sa matowe niemal. Odpowiedz Link
basiakoc Re: matowe i błyszczące 27.01.06, 12:47 Właśnie zauważyłam że są w sprzedaży w kat.3 próbki tych szminek po 80gr, więc można sobie takową kupić w interesującym nas kolorze i wypróbować. Odpowiedz Link
patyska Re: matowe i błyszczące 27.01.06, 13:20 probki wszystkich odcieni? to fajnie, szkoda tylko, ze Konsultantki musza je kupowac... ja wiem tylko o ulotce z probka (darmowej) odcienia rose. Odpowiedz Link
sarunieczka Re: mam na biurku... 27.01.06, 19:06 Patyska--dzięks za info A skoro jesteś ekspertem od kolorówki,nie masz czasem dostępu do błyszczyków z tuszem "podstawa makijażu" ? jeśli tak,to proszę o opis odcienia peach fizz Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 30.01.06, 10:35 mam to znaczy mialam ;/ bo juz mi kolezanki rozerwaly wszystko ale wlasnie peach fizz ukrylam przed nimi bardzo gleboko, bo mialam na niego chetke. jest bardzo jasny, ma duzo zlotego shimmeru, kolor raczej w odcieniu brzoskwini. troche dla mnie, czarnookiej brunetki za jasny moze, ale taki ladny... )) Odpowiedz Link
kameleon271 Re: mam na biurku... 29.01.06, 14:24 Czy odcien musu Golden Caramel jest bardzo ciemny? Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 30.01.06, 10:36 niespecjalnie ciemny, ale to bardzo cieply, tzw. "zolty" odcien. Odpowiedz Link
sarunieczka Dzięki Patyska :)) 30.01.06, 15:23 jeszcze raz jeśli jest brzoskwiniowy to super napewno będe brać lubie delikatne usta a mocniejsze oczy Buziaki ;* Odpowiedz Link
patyska Re: Dzięki Patyska :)) 30.01.06, 16:00 nie ma za co po prostu mam mozliwosc testowania kolorowki, wiec pomyslalm, ze jak cos nowego przyjdzie, to dam znac i bede grzecznie odpowiadac zwlaszcza w nowosciach moge pomoc, bo starsze produkty znam slabo albo wcale, kosmetyki color trend tez nie za bardzo, ale zdarza sie, ze moge cos o nich powiedziec. i jeszcze moge podrzucic info, ze w 5 bedzie fajny tusz Odpowiedz Link
misioczat Re: Dzięki Patyska :)) 30.01.06, 16:24 Patyska, a czy mozesz cos napisac o kolorach odzywczych szminek nablyszczajacych z katalogu 3? Interesuja mnie: watermelon, lollipop dazzle, strawberry smash, misty i ewentualnie: rose honey i plum glaze. Mam chrapke na lekka szminko - blyszczyk w kolorze naturalnym ale widocznym na ustach, zblizonym do maliny A ten tusz z 5 to jak fajny..? )) Odpowiedz Link
sarunieczka Misioczat... 30.01.06, 16:31 Jeśli się wtrącić mogę to znam odcienie : Watermelon--taki jak kolor ust,hmm...taki niby róż ale zimny,jakby wpadał w fiolet Misty--to takie bordo,ale delikatne,nie bardzo ciemne Rose Honey--to moja ulubiona jakby jasna czerwień,ale przygaszona,nie krzykliwa.Myślę ze właśnie lekko malinowa. Patyska--no nie mów ze kat.05 widziałaś Odpowiedz Link
misioczat Re: Misioczat... 30.01.06, 16:45 Dziekuje Sarunieczka za odpowiedz A moze jeszcze ktos cos dopisze Chcialabym skorzystac z tej oferty 2 za 24,90 i wybrac dwa kolorki, a poki co, Sarunieczka zachecila mnie do trzech )) I jeszcze sie upewnie: te szminki sa transparentne, prawda? Mozna sie nimi umalowac "bez lusterka"? Odpowiedz Link
sarunieczka Re: Misioczat... 30.01.06, 18:38 Nie ma za co dzielimy się wiedzą co kto moze ) Tak,są transparentne,przejrzyste i ładnie pachną Odpowiedz Link
patyska kurcze... ;) 31.01.06, 08:39 mowicie o tych szminkach w zielonkawych opakowaniach? to ja ich za bardzo nie znam, a do testow nie mialam, znam tylko peach dazzle (o ile tak sie nazywala), bo bardzo mi sie podobala i jej uzywalam widze katalog 5 mowie, ze bedzie fajny tusz testowalam go w momencie... no... nie moge powiedziec ale jest fajny, bo on ma formule tez na zasadzie musu, czyli jest leciutki a "konkretny" Odpowiedz Link
cirillla Re: kurcze... ;) 01.02.06, 23:19 patyska a może coś z nowosci z kat 05?takich "swiezych"???oprocz tuszu?masz jakies info? Odpowiedz Link
patyska Re: kurcze... ;) 02.02.06, 09:36 boomu njusow niet! tusz, krem anew, krem na celulit i rozsepy w jednym, odzywka do pazurkow z green tea... Odpowiedz Link
patyska Re: Dzięki Patyska :)) 31.01.06, 08:40 tusz fajny (patrz post ponizej) a tych szminek akurat procz jednej nie znam - tez w poscie ponizej. Odpowiedz Link
kameleon271 Re: mam na biurku... 31.01.06, 17:03 A ktory odcien polecasz do ciemnej karnacji? Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: mam na biurku... 01.02.06, 09:12 patyska a ten nowy krem antycellulitowy wchodzi juz w 05? czy go tam ejszcze nie ma? Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 01.02.06, 09:23 jaki nowy krem antycellulitowy? taki na rozstepy i celulit naraz? to wchodzi Odpowiedz Link
patyska Re: mam na biurku... 01.02.06, 09:24 niestety nie moge podpowiedziec, bo caramel i warmest beige sa dosyc ciemne ale kazdy w innym odcieniu, wiec to zalezy od kolorytu cery. Odpowiedz Link
k0k Do PATYSKA 07.03.06, 13:08 patyska napisz proszę bo teraz używam warmest beige z Perfect Wear czy ten sam kolor podkładu w musie jest porównywalny?? Odpowiedz Link
patyska Re: Do PATYSKA 07.03.06, 16:18 niestety, nie potrafie odpowiedziec na twoje pytanie - nie mam perfect weara do porownania Odpowiedz Link