luccio1 Kaczuszka i Mak 10.04.08, 23:21 Przy ścieżce, co wiodła przez pola kwitnące, Kaczor Kaczuszkę prowadził za rączkę, wśród maków czerwonych, co do niej mrugały i kłaniały się... Kaczuszka do ojca tak rzekła: Papa? czy zdobyć czerwony Mak łatwo się da? Niełatwo go zdobyć, Kaczuszko, rzekł na to Papa... I potem dodał jedząc liść sałaty: Bądź mądra i posłuchaj swego Taty: Kaczuszko, wiesz, Maki są tak duże, duże, duże... a Ty masz krótkie nóżki, jak zwykle i Kaczuszki... Kaczuszko, wiesz, Maki są czerwone tak jak róże; Kaczuszki są nieduże... I tak już w życiu jest! Aż kiedyś, już nie wiem, ach, gdzieś w końcu wiosny, hm - każdy z nas przecież miał romans miłosny... Wziął Mak malutką Kaczuszkę w ramiona i pobrali się... Lecz zaraz niedługo łzy spadły gorące: kosiarze skosili już Maki na łące, i tylko wspomnienie zostało po Makach kwitnących... Kaczuszko, nie bądź taka zapłakana! Ja także byłem kiedyś zakochany... Lecz wiesz przecież: Maki są tak duże, duże, duże... A Ty masz krótkie nóżki, jak zwykle u Kaczuszki... Kaczuszko, wiesz, Maki są czerwone tak jak róże; Kaczuszki są nieduże... I tak już w życiu jest! Nie wiem niestety, kto jest tłumaczem oryginalnego tekstu włoskiego. Odpowiedz Link
luccio1 Re: Kaczuszka i Mak 10.04.08, 23:27 Polską wersję śpiewał Mieczysław Wojnicki. Odpowiedz Link
woman-in-love Nie płacz, kiedy odjadę 11.04.08, 10:19 A o Marino Marinim nikt na zachodzie juz nie pamięta. Odpowiedz Link
luccio1 Re: Nie płacz, kiedy odjadę 11.04.08, 10:41 Amo- to znaczy: kocham! Ti bacio - całuję Ciebie! Gdy jestem z Tobą, dziewczyno, tak dobrze mi jak w niebie! Chociaż jestem daleko, wrócę miłości śladem, więc czekaj, moja Dziewczyno, i nie płacz, i nie płacz, i nie płacz, kiedy odjadę! Odpowiedz Link
luccio1 Re: Kaczuszka i Mak 11.04.08, 17:27 Wyleciała mi strofa środkowa: Przy ścieżce, co wiodła przez pola kwitnące, Mak ujrzał małą Kaczuszkę na łące i trudno uwierzyć - pokochał ją ze wszystkich sił bo też młody był... Mak zaraz mamusię zapytał: Mama! czy zdobyć Kaczuszkę to łatwo się da? Niełatwo jest zdobyć Kaczuszkę, odrzekła Mama. Bo jeślibyś Kaczuszkę wziął za żonę, to cały świat zapytałby zdziwiony: Lecz wiesz przecież, Maki są tak duże, duże, duże... Odpowiedz Link
luccio1 Monika 13.04.08, 15:53 Ślizgawka w ogrodzie. Przychodzę tu codzień i codzień tę Małą spotykam: w czerwonym sweterku przy dźwiękach sztajerku jak strzała na łyżwach pomyka... Monika, Monika w bielutkich trzewikach. Monika, Monika jak srebrna muzyka... Monika, Monika - hops, hops, hops... Monika, Monika - hops, hops, hops... Jak duch lodowiska wesoła jak iskra tostrzela i tańczy walcyka... Łyżwami błysnęła i już gdzieś pomknęła, już była, już nie ma, już znika... Monika, Monika... Aż kiedyś przychodzę, wiatr kłuł nos po drodze i śniegi spłynęły z trawnika... Lód całkiem już zniknął. Gdzie jesteś, Moniko? Została z niej tylko muzyka... To też śpiewał Wojnicki. Piosenka była na tej samej "czwórce", co "Kaczuszka" (zaraz po niej). Odpowiedz Link
an20 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 11.04.08, 12:15 To ja mam adapter "Bambino", sprawny , w takiej walizeczce, w kolorze kosci słoniowej i czarne płyty z tego okresu. Płyty te można słuchać tylko na tym adapterze, niestety. Robimy sobie czasem impezke nostalgiczna i puszczam płyty na tym adapterze. Moje ulubone tytuły: - Kto mi ukradł kiszkę - nie pamietam - Jabłuszko pełne snu - Wojnickiego - Taka, taka, tak .. - Połomskiego - ładne oczy masz .. - Czerwone Gitary jeszcze wiele innych ale teraz tak nei pamietam, musialabym spojrzec na plyty A i jeszcze była moda nagrywania życzeń urodzinowych, czy imieninowych, na płycie z muzyką na takiej pocztówce. Moj tata dostał taką płyte/pocztówkę z życzeniami od swojej siostry :) Odpowiedz Link
luccio1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 11.04.08, 12:33 Pocztówki dawały możliwość rozpowszechniania muzyki zachodniej. Mam taką z dwiema piosenkami "śpiewającego górnika" Toma Jonesa: "Delilah" i "Joanna". Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 11.04.08, 15:27 Moja pierwsza prywatka (1968rok!!!!!), "Bądź dziewczyną z moich marzeń, z moich wspomnień..." Jacka Lecha i taki jeden, z którym przetańczyłam całą...no, nie, nie noc, bo o 22 musieliśmy grzecznie skończyć. A potem kolejni Włosi bardzo popularni u nas to Drupi (chrypi Drupi, jak mawiał mój kumpel, parodiując Lucjana Kydrrrryńskiego) i ci od "Frontiery", wypadła mi z głowy nazwa. Ale ja najbardziej chyba lubiłam Bobiego Solo i "Una lacrima sul viso...", a potem Fred Buscalione i ten od "Volare" - kto przypomni? Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 13.04.08, 16:33 do dzis kapele nie graja od akordu a - moll kto gral na instrumencie dobrze wie ze bracia zielinskie mialy warsztat do zielinskich dochodzil marek grechuta i inne bardziej ambitne jednak z powodu wygladu osobistego gwiazdy odeslano na plan dalszy liczyl sie tylko piotr janczerski /mimo ubytkow w uzebieniu/ jacek lech i seweryn krajewski tak wynoszony na oltarze dzisiaj wojtek mlynarski to zwykla kaszana;) pzdr. Odpowiedz Link
woman-in-love Maria Koterbska 13.04.08, 19:23 Czy ktoś ją pamięta? Karuzela, Parasolki, Bo mój chłopiec piłkę kopie ... Odpowiedz Link
luccio1 Re: Maria Koterbska 13.04.08, 21:10 Czy kto widział świtania porą z portugalskich dziewczęta wiosek? Najładniejsze są, kiedy piorą i piosenki śpiewają w głos. To po prostu stadka zlot a nie żadne ogromne pranie, kiedy biją piosenek swych dłońmi w pianie szybki rytm. Póki będzie się szmatki prać, będzie piło się manzanile wiecznie... Zwyczaj ten musi trwać! Wiecznie będzie się piosnki grać. Chlip-chlap, chlip-chlap, kijankę swą puszczaj w tan... Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Maryla Rodowicz 14.04.08, 07:10 Ach i oprócz Walów Jagiellonskich i Starszych Panów pamietam jeszcze Maryle Rodowicz - czyz to nie ona spiewala o pociagu bylejakim? Odpowiedz Link
woman-in-love pierwszy siwy włos 14.04.08, 09:50 Ta piosenka niezmiennie mnie rozczula, choć teraz mam drugi, trzeci i stutysięczny... Odpowiedz Link
luccio1 Re: Maryla Rodowicz 14.04.08, 16:13 Nie wiem - głos wydawał mi się zbyt wulgarny (no ale: de gustibus non est disputandum = różnica w smaku nie podlega dyskusji). Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Maryla Rodowicz 14.04.08, 17:05 Głos, jak i osoba, do dzisiaj "biesiadne"; ale-ale, co z Santor, Połomskim, Kunicką? Lubiliście? (ja - umiarkowanie, szczególnie tę ostatnią) Odpowiedz Link
luccio1 Re: Maryla Rodowicz 14.04.08, 17:07 Santor - owszem, Kunicka - owszem; Połomski wypada nieco gorzej... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Maryla Rodowicz 14.04.08, 18:24 Sam powiedziałeś - de gustibus... Komu wypada, temu wypada, Santorkę lubiłam bardzo, Kunicką mniej, Połomskiego i owszem. Odpowiedz Link
horpyna4 A Kazimierz Grześkowiak? 14.04.08, 19:36 Chłop żywemu nie przepuści, Odmieniec i jeszcze inne... Odpowiedz Link
cromwell1 Re: A Kazimierz Grześkowiak? 14.04.08, 19:46 ...jak panny z cicibora pamietacie chyle i cysorz to mo klawe zycie niedawno odkrylem kabaretowe teksty dymnego jednym z wykonawcow byl krzysiu litwin za rewelacyjne polecam pzdr. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A Kazimierz Grześkowiak? 14.04.08, 19:52 Cysorz to chyba jednak cudnego Andrzeja Waligórskiego. I Chyła spiewał. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Waligórski i Kaczmarek "do serca przytul psa" 14.04.08, 20:11 Ooo czy to nie Waligórski dal nam rycerzy trzech itd satyry historyzujacej? No i jeszcze swietej pamieci satyryk Jan Kaczmarek (nie mylic z zyjacym kompozytorem Janem Kaczmarkiem). S.p. Kaczmarek mial Kabaret pod Elita i oprócz skeczy pisal tez piosenki, pamietam z kasety Kurna Chate "...A mnie sie marzy kurna chata" i "Do serca przytul psa, wez na kolana kota.." czy jakos tak Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Waligórski i Kaczmarek "do serca przytul psa" 14.04.08, 22:04 Dzisiejszy dodatek (płyta z piosenkami Jomasza Kofty) przypomniał mi o Ali-babkach. Swietne dziewczyny, jak dla mnie ich muzyka nie zestarzała się. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Waligórski i Kaczmarek "do serca przytul psa" 14.04.08, 22:11 Nie kabaret pod Elitą, a Elita po prostu. Za moich cxzasów w składzie: Jasio Kaczmarek (proszę państwa, proszę nie regulować odbiornikow, ten facet naprawdę tak wyglada), Jurek Skoczylas, Tadek Drozda, Leszek Niedzielski i Włodek Plaskota przy fortepianie. A z piosenek to jeszcze; "Pero, pero" - o bilansie, który musi wyjść na zero czy "Los Andes Cordyliera'. A cudny Andrzej Waligórski to wrocławskie Studio 202 (m.in. z Ewą Szumańską), ten od rycerzy trzech i rycerza Dreptaka. Teraz kabarecą we trzech ( Waligórski, Plaskota, Kaczmarek) trchę wyżej... Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Waligórski i Kaczmarek "do serca przytul psa" 14.04.08, 22:15 A "Pod Egidą" to był Jan Pietrzak z kolegami. Odpowiedz Link
ka-mi-la789 Re: A Sośnicka? 15.04.08, 14:51 Kto jej słuchał? "Julia i ja" tudzież "Dom, który mam" są do dzisiaj na liście moich ulubionych piosenek. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A Sośnicka? 15.04.08, 15:40 Zdzichę S. nazywaliśmy pterodaktylką, bo spiewając tak otwierała usta, że chyba do zołądka można było jej zajrzeć, a zębów dużych i białych miała chyba podwójną liczbę :-))) Odpowiedz Link
luccio1 Ali-Babki 15.04.08, 15:35 Zakwita raz, tylko raz biały kwiat. Przez jedną noc pachnie tak... Przez całą noc królowa jednej nocy ogląda świat... I nie wie nikt dla kogo zakwitniemy: ja - i ten kwiat. Odpowiedz Link
woman-in-love Alicja Majewska 15.04.08, 16:16 i słynne ..."bo męska rzecz być kobietą" (ale sama Alicja słabo mi pikała) Odpowiedz Link
luccio1 Filipinki 16.04.08, 21:04 Pan Twardowski z góry woła poprzez chmury: Brawo, Walu! Bis! I zaśpiewał Wali z księżycowej dali Walentyna-Twist. Walentyna, Walentyna, już gwiazd kraina ją dobrze zna... Były kwiaty dla Gagarina, a Walentyna twista ma! Może Księżyc stary znajdzie dwie gitary, wyśle do niej list: żeby przyleciała, żeby zaśpiewała Walentyna-Twist... Odpowiedz Link
germanio Teksty piosenek 17.04.08, 20:07 Niektore teksty sa aktualne do dzisiaj. Ale zastanawiam sie co by powiedzialy teksty z lat 80-tych takie jak "Kryzysowa narzeczona" czy "Tancz, glupia tancz" dzisiejszym 18-latkom? Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Teksty piosenek 18.04.08, 14:12 Parę naszych piosenek - moim zdaniem - to przeboje na światowym poziomie, zarówno pod względem tekstów, jak kompozycji i wykonania. Na przykład "Jej portret" Nahornego. W sam raz dla Barbary Streissand. Odpowiedz Link
luccio1 Kasztany 23.04.08, 22:42 Mówiłeś: włosy masz jak kasztany, i kasztanowy masz oczu blask. Gdyśmy chodzili razem, Kochany, wśród złotych liści, wiatru i gwiazd. Wiatr trząsł kasztany pod stopy gradem. Mówiłeś: żegnaj! i drżał Ci głos. Lecz wszędzie, Miła, dokąd pojadę, zabiorę z sobą tę złotą noc... Kochany, Kochany! Lecą z nieba, jak dawniej, kasztany. Wprost pod stopy par roześmianych, jak cudny bury grad... Jak w noc, gdy w alejce rudy kasztan Ci dałam - i serce, a Tyś rzekł mi trzy słowa, nic więcej: że kochasz mnie - i wiatr... Już trzecia jesień park nasz wyzłaca. Kasztany lecą z drzew trzeci raz. A Twoja miłość do mnie nie wraca, choć tyle w parku liści i gwiazd... I tylko rudy kasztan mi został. Mały talizman szczęśliwych dni, i ta jesienna piosenka prosta, którą wiatr może zaniesie Ci... Odpowiedz Link
woman-in-love Novi Singers 06.05.08, 13:16 Wczoraj w Empiku natrafiłam na ich płytę - przerzucone na CD nagrania z lat 67- 74. Nic sie nie zestarzały, a głos ewy Wanat zachwyca nawet jeszcze bardziej, koi uszy sponiewierane wszechobecnym terrorem "muzycznym" Odpowiedz Link
luccio1 Re: Novi Singers 20.03.09, 01:06 Nazwa przeszła do nieoficjalnego "szlagieru": "...dziś w telewizji nie wystąpi zespół <Nowi>, bo cały program poświęcony Leninowi! A ty maszeruj, maszeruj, głośno rycz: ..." Odpowiedz Link
luccio1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 19.03.09, 22:37 Skaldowie: "Pożegnanie Poetki": Gdy zniknie z gazet szpalt Twój ostatni rym, A Twój srebrny alt rozpłynie się jak dym - Tam na Obłoku hen, nie zapominaj nas! Niech Ci się Wieczny Sen rozjaśnia raz po raz! Czasem zanuć sobie o nas od niechcenia: Do widzenia! do widzenia! do widzenia! My po kilku długich zimach i jesieniach Zasiądziemy obok siebie - do widzenia! Charakteru i figury tam nie zmieniaj - Do widzenia! do widzenia! Zostajemy tu na ziemi jak sieroty. Czasem przefruń tuż nad nami jako motyl! Gdy zniknie z naszych klap Twój ostatni głos, Sforę nowych bab przyniesie hojny los. Tam na Obłoku hen, surowo nie sądź nas; Niech Ci się Wieczny Sen rozjaśnia raz po raz! Czasem zanuć sobie o nas od niechcenia: Do widzenia! do widzenia! do widzenia! My po siedmiu przedpokojach, siedmiu sieniach Zasiądziemy obok Ciebie - do widzenia! Pozostaniesz w naszych sercach i marzeniach, Do widzenia! do widzenia! My jesteśmy tu na ziemi naprzeciwko. Zamów dla nas tam na Górze małe piwko! Do widzenia! Do widzenia! Autorką tekstu jest Agnieszka Osiecka. Tej piosenki - o ile pamiętam - nie było na żadnej płycie winylowej. Wpadłem na nią przesłuchując wczoraj album 4 płyt CD z archiwalnymi nagraniami Zespołu na żywo, na koncertach (w tym przypadku: inauguracja Festiwalu Opolskiego 21 czerwca 1972). A że w Polsce Ludowej nie mogło być akurat tego utworu na płycie, którą można by sobie w domu odtwarzać w kółko - cóż, odniesienia do Życia Wiecznego (i kontaktu z tej strony życia na Tamtą, i z powrotem - co tradycja chrześcijańska nazwała dawno temu "Obcowaniem Świętych") - są w tekście zanadto wyraźne... Odpowiedz Link
luccio1 Skaldowie - r. 1974 23.03.09, 19:41 "Słowa do Matki" (L.A. Moczulski): Ochraniaj mnie! Ochraniaj, Stróżu mojego świata, Moich snów dziecinnych, białych snów. Tej nocy świata przeprowadź mnie, ochroń! Ochraniaj mnie! Ochraniaj, Stróżu mojego świata, Moich snów dziecinnych, białych snów. Przyjdź do mnie i dotknij mnie! Przed stwardnieniem serca mnie ochronisz, Przed największą nagłą ciszą w życiu, Przed obojętnością mnie zasłonisz, I przed ciszą mnie obronisz - mnie przed ciszą, Przed nagłą ciszą, i zgodą codzienną... Ochraniaj mnie! Ochraniaj, Stróżu mojego świata, Moich snów dziecinnych, białych snów. Przyjdź do mnie i dotknij mnie... Odpowiedz Link
luccio1 Janusz Gniatkowski: "Zimowa piosenka" 05.07.09, 11:41 Ciche świerki pod śniegiem stoją białym szeregiem. Wszystko takie dziś piękne i wygląda inaczej. A Ty ze mną, Kochanie, już na zawsze zostaniesz, miłość dzisiaj Ci drogę wyznaczy! No i popatrz, Dziewczyno, jak się wszystko spełniło. Sama dziwisz się Sobie i mnie. Idziesz ze mną pod rękę, śpiewasz ze mną piosenkę, chociaż wiatr śniegiem w oczy nam dmie! To właśnie śnieg, który spadł dziś nad ranem, tak cały świat opromienił, rozjaśnił. To właśnie śnieg przyszedł z nowym Kochaniem i od razu nam wszystko wyjaśnił! Śnieżna gwiazdka malutka zakręciła cichutko i figlarnie na rzęsach Ci siadła. Ja ją zdejmę ostrożnie. Czym? ustami - czy można? Powiesz: tak! Powiesz: druga znów padła... Spójrz jaki śnieg, jaki śnieg, moja Miła, ja Cię przez zaspy przeniosę na rękach. I teraz każdy już wie, teraz każdy już wie, jak powstała zimowa piosenka! (Utwór ma tyle lat, ile jestem na świecie...). Odpowiedz Link
jacklosi Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 28.07.09, 14:18 Niestety, z dzisiejszej mojej perspektywy żałosna. Wyjątki: Anno Blackoutów i trochę rzeczy Skaldów, głównie jednak z 1. longplaya (Zielińska, Babcia Ludwika, jakieśtam tramwaje). Odpowiedz Link
luccio1 Rena Rolska "Nieśmiały pierwszy śnieg" 18.12.09, 15:36 Patrz, jak biało za oknami - upadł pierwszy śnieg! Srebrzystymi płateczkami na chodniku legł. Drzewom tyle blasku dodał, uliczny przykrył kurz... Lecz ze śniegu będzie woda - patrz, topnieje już! Nieśmiały pierwszy śnieg, to tak jak miłość pierwsza: ta najpiękniejsza, co krótko trwa! Nieśmiały pierwszy śnieg zachwyca swoim blaskiem; jest taki właśnie, jak pierwsza miłość Twa! Nieśmiałe Twe kochanie zalśniło w świetle gwiazd. I oto niespodzianie rozpływa się ten blask... Wiem, że zapomnisz mnie, jak gdyby nic nie było, bo pierwsza miłość - to tak, jak pierwszy śnieg! Odpowiedz Link
luccio1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 08.02.10, 23:56 Urszula Sipińska: "Miłość szkolnych lat": Przychodziłeś co dzień, grałeś w szachy z moim Bratem. Potrafiłeś godzinami z Nim grać - nie widząc mnie... Przychodziłeś co dzień. W naszym domu wisiał Twój płaszcz. Nie mówiłeś nic, że kochasz mnie... Milczałam też... Dlaczego milczeliśmy tak???!!! A teraz za późno jest już! Nie znaliśmy słów, przepadła gdzieś nam ta miłość ze szkolnych lat... Pamiętam złych nocy strach. Żabą mnie straszyłeś... A teraz, choć tyle znam słów, za późno jest już, za późno jest już, za późno do tamtych dni! Ty do mnie nie możesz przyjść... Dokąd chodzisz co dzień? W czyim domu wisi Twój szary płaszcz? Czy Ty jeszcze lubisz w szachy grać - ciekawi mnie... Dokąd chodzisz co dzień? Komu dajesz Twoją wierną twarz? Gdzie, Kochany, teraz możesz być? Czy wszystko masz? A może zacząłeś już pić?! Teraz za późno jest już! Nie znaliśmy słów, przepadła gdzieś nam ta miłość ze szkolnych lat... Pamiętam zielony sad. Żabą mnie straszyłeś... Teraz, choć tyle znam słów, za późno jest już, za późno jest już, za późno do tamtych lat! Choć został w zeszycie kwiat... (I klasa liceum - zimowisko 1969/70; piosenka leciała "na okrągło" z taśmy, odtwarzana na starym magnetofonie "Melodia"...). Odpowiedz Link
pompompom Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 05.05.10, 14:05 Halina Kunicka i jej Orkiestry Dęte Czerwone Gitary - Trzecia miłość. Natasza Zylska - Kasztany No a potem to już Perfect, Lady Pank, Republika itd. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 05.05.10, 19:39 nie wiedzialem ze kasztany spiewa natasza zylska nie niewiedzialem ze natasza zylska to piosenkarka jakas chociaz kasztany znam > No a potem to już Perfect, Lady Pank, Republika itd. to szczyt lat osiemdziesiatych reszta to dno i metr mulu w mediach grali disco polo az uszy wiedly pzdr. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 05.05.10, 20:59 Natasza Zylska to nie piosenkarka jakaś, to wielka gwiazda piosenki była. Odpowiedz Link
pompompom Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 05.05.10, 21:20 Tia... pamiętam takie coś: Na niebiesko malowowane okiennice, potem coś o słonecznikach i jakiejś babie jadze. Disco Polo jak się patrzy :) Albo romantycznie: Czy słyszysz ten szmer, to serca tak gra (czy łka). A TSA ktoś pamięta (Trzy zapałki, czy TSA pod Tatrami), a Domy z betonu Martyny Jakubowicz? Malowany Król - Urszuli. To lata 80te Ale byli i artyści dużego formatu jak choćby Mieczysław Fogg. Taka np. Piosenka o mojej Warszawie. Piękne. Albo Jesienne Róże czy Ukochana, ja wrócę. Wzruszające i piękne. W serialu Dom jest taka scena, kiedy w kawiarni słychać właśnie Ukochana, ja wrócę, ty wiesz i Basia czekająca wciąż na swojego ukochanego, z którym rozstała się w powstaniu. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 05.05.10, 21:52 tia... malowany krol urszuli dodaj jeszcze lady pank i pawel stasiak z reszta czeredy martyna jakubowicz spiewa do dzisiaj jakie media ja puszczaja? do tsa dorzuce jeszcze republike nie sadzisz ze to ubogo jak na dekade? porownujac do lat siedemdziesiatych to siermiega stara budka suflera abc bretaut anawa brekaut sbb pozniej skrzek apostolis skaldowie/tak skaldowie nie czerwone gitary/ i inni to przepasc biorac pod uwage progresje na rynku muzycznym i dostep do nosnikow pzdr. Odpowiedz Link
trevistas Re: Czerwone Gitary i muzyka tamtych lat ... 25.08.14, 00:53 www.youtube.com/watch?v=-pvzA39gR58 Odpowiedz Link