pani-w-obuwniczym 23.04.07, 15:13 co się znim stało!? :/ ni ma ni ma. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa pewnie ukrył się pod inną nazwą (i ceną) 23.04.07, 21:35 jak poczciwa kawa Inka www.hipernet24.pl/prodinfo.php? item_id=14871&pkt_id=&pro_id=&char_id= Odpowiedz Link
aankaa Re: pewnie ukrył się pod inną nazwą (i ceną) 23.04.07, 21:42 nie chce się skrócić :( (z wuja Gugla: ricore) Odpowiedz Link
nie-zalogowana Re: PODPIWEK!!! 02.08.07, 15:49 rrrany boskie! mój ojciec namiętnie pędził to świństwo, z którego najbardziej smakowała mi piana! nie tęsknię, ale z sentymentem wspominam Odpowiedz Link
26-08em Re: PODPIWEK!!! 04.08.07, 17:53 Nasza mama gotowala "podpiwek"byl bardzo smaczny,chetnie bym sie teraz napila!Moje siostry i ja uwielbialysmy go! Odpowiedz Link
ewqace Re: PODPIWEK!!! 08.08.07, 19:50 A ja widziałam wczoraj w sklepie podpiwek. I chyba opakowanie niewiele sie zmieniło. Odpowiedz Link
maglara Re: PODPIWEK!!! 10.08.07, 10:50 a co to jest podpiwek, jakis regionalny napoj ? bo z niczym nie kojarze Odpowiedz Link
gloyv Re: PODPIWEK!!! 16.08.07, 21:35 teraz najczęściej jest wylewany do ścieków jako odpad po produkcji w Kielcach produkowała podpiwek obecna Radostowa i od kobiety z produkcji mówiły że teraz jest to wywalane Odpowiedz Link
brillen Re: PODPIWEK!!! 04.08.08, 00:10 Podpiwek wywalany? a szkoda, tak pięknie wywalał aż chlapał sufit. Pijałem to "piwo" w latach sześćdziesiątych. Mama robiła podpiwek regularnie i jako nieletniemu pozwalala moczyć dziób. Szkoda, że go nie ma, fajna "herbatka" była. A propos piwa. W dawnym RFN kupiłem se "wczoraj"butelkę piwa o zmyślnym zamykaniu. Młodym trzeba by dlugo tłumaczyć, że wygięty drut, że gumka... W takie to flaszki wlewany był kiedyś podpiwek. Odpowiedz Link
brunosch Re: PODPIWEK!!! 04.08.08, 15:50 butelkę z krachlą*) robi jeszcze grolsch. *)krachla, czyli ten typ zamknięcia Odpowiedz Link
cromwell1 Re: PODPIWEK!!! 04.08.08, 20:24 dzieki babcia zawsze mowila na oranzade krachel teraz wiem skad sie to wzielo:) za to dziadek cienka zupke nazywal knorka jak widac wczesniej madrych tez nie brakowalo:) pzdr. Odpowiedz Link
a_weasley Re: PODPIWEK!!! 14.08.08, 16:31 pani-w-obuwniczym napisała: > co się znim stało!? :/ ni ma ni ma. Bywa w sklepach, całkiem niedawno kupiłem. Tyle, że występuje jako produkt gotowy, a nie jako proszek, z którego się wyrabiało napój. Podobnie zresztą nigdy nie widziałem w Polsce suchego kwasu chlebowego. Odpowiedz Link