Dodaj do ulubionych

Kajetany - Łeba

12.12.10, 18:23
Witam forumowiczów,
jestem tutaj nowa, jeszcze nie za bardzo zorientowałam się w tematach, i mam nadzieję, że jeśli się powtarzam to mi wybaczycie smile
Moja córka została zakwalifikowana na turnus rehabilitacyjny w Łebie na marzec 2011r, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak tam jest, jak jest zorganizowany czas, itp?
Bardzo proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • ewa_o_l Re: Kajetany - Łeba 13.12.10, 18:47
      witam, ja byłam latem, no cóż...przede wszystkim bardzo krótko, człowiek się tłucze taki kawał więc oczekuje czegoś więcej, zajęcia są fajne takie jak w Kajetanach jeśli jeździcie to sprawa jasna, codziennie logorytmika później indywidualne, chociaż nasze indywidualne to były zajęcia w grupie czteroosobowej, fajne zajęcia plastyczne z Panią Karoliną, tylko że jak dzieci już weszły w ten dryl to turnus się skończył i pozostał niedosyt. A warunki no cóż rozczarowanie, ale w końcu nie jeździmy tam na wczasy
    • Gość: a Re: Kajetany - Łeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 20:56
      Mieliśmy kwalifikacje we wrzesniu i nie pojechaliśmy kiedy zorientowałam sie jak to wygląda;powiedziano mi -przyjazd w niedziele ewentualnie ranow poniedziałek, troche organizacji na poczatek, wiec konkretne zajęcia po południu ,we wtorek konkretniej a w piątek zakończenie i w sobote po śniadaniu wyjazd...Jeszcze dzieci sie nie zaklimatyzują a tu powrót.Pojechaliśmy na inny dwu tygodniowy i faktycznie 4 dni zajeło dziecku zorientowanie sie "w terenie" i obycie z innymi dzieciakami-Było super!Jezeli nie macie daleko, to warto, ale jak macie sie tłuc z drugiego końca Polski to przemyślcie i poszukajcie jakiejś alternatywy.POZDR
      • j.marcz Re: Kajetany - Łeba 13.12.10, 21:53
        a napisz jesli mozesz gdzie byliście na dwutygodniowym turnusie, kto go organizował - jestem zainteresowana.
      • em-k-a Re: Kajetany - Łeba 14.12.10, 10:24
        Gość portalu: a napisał(a):

> Mieliśmy kwalifikacje we wrzesniu i nie pojechaliśmy kiedy zorientowałam sie ja
        > k to wygląda;powiedziano mi -przyjazd w niedziele ewentualnie ranow poniedziałe
        > k, troche organizacji na poczatek, wiec konkretne zajęcia po południu ,we wtore
        > k konkretniej a w piątek zakończenie i w sobote po śniadaniu wyjazd...Jeszcze d
        > zieci sie nie zaklimatyzują a tu powrót.Pojechaliśmy na inny dwu tygodniowy i f
        > aktycznie 4 dni zajeło dziecku zorientowanie sie "w terenie" i obycie z innymi
        > dzieciakami-Było super!Jezeli nie macie daleko, to warto, ale jak macie sie tłu
        > c z drugiego końca Polski to przemyślcie i poszukajcie jakiejś alternatywy.POZD
        > R

Ja też byłabym zainteresowana tym turnusem dwutygodniowym, czy mogę prosić o bliższe informacje? Łeba może nie ukraina, ale z Warszawy też trochę kilosków do przejechania jest...
        A czy ktoś z Was się orientuje jak wygląda sprawa drugiego dziecka? Planowaliśmy z mężem jechać tam wszyscy, czy jest szansa na nocleg razem, czy trzeba szukać kwatery dla męża i drugiej córki? Chcieliśmy i małą wziąć ze sobą, bo jest alergiczką i każda zmiana klimatu dla niej jest wskazana. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
        • ewa_o_l Re: Kajetany - Łeba 14.12.10, 13:26
          Jeśli jesteście z Warszawy polecam fundację echo, byłam z nimi w tym roku na dwutygodniowym turnusie było bardzo fajnie z tym że ciężko było się dostać, ponieważ oni zabierają swoich pacjentów, ale może warto się do nich zgłosić, no i oni właśnie preferują wyjazdy rodzinne więc nie ma problemu z mężem i dziećmi natomiast w Łebie usłyszałam że nie ma mowy aby mój mąż z synem z nami mieszkali i z tego co wiem inne rodziny też były rozłączone wynajmowały sobie coś w pobliżu, mnie zależało żeby moja rodzina była ze mną ponieważ mój mąż i tak musiał tam jechać żeby nas zawieźć a za chwilę znowu musiał przyjechać po nas 4 kursy zamiast dwóch, ale dwie noce i tak go przemyciłam, trudno jest znaleźć turnus jeśli nie jest się pacjentem, zwykle pierszeństwo mają "swoi" fajne turnusy też organizowane są z Krosna one są ponoć pod patronatem Banacha ale moje dwie znajome czekające na liście rezerwowej z wpłaconą już nawet zaliczką dostały niestety odmowę tam się można jedynie załapać, jeśli ktoś z ich pacjentów zrezygnuje, mieliśmy też sami, my jako rodzice zorganizować taki turnus ale chyba zabrakło nam siły przebicia i nic z tego nie wyszło
          • Gość: a Re: Kajetany - Łeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 17:41
            Wyjechaliśmy z Fundacji Echo, ale trzeba być jej członkiem,opłacac składki i byc na tych walnych zebraniach.
    • Gość: agnieszka79 Re: Kajetany - Łeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 17:53
      Ja polecam Stowarzyszenie Rodziców i Przyjaciół Dzieci z Wadą Słuchu z Krosna-fantastyczne terapeutki!!! Tak jak w przypadku Echo trzeba być członkiem.Wszędzie ilość miejsc jest niestety ograniczona.Dzwieki Marzeń co roku organizują turnusy dla swoich podopiecznych.Może warto żeby mamy wpisały gdzie są takie turnusy jeszcze organizowane i jaka jest ich dostępność.Wiem że niejeden rodzic oddałby sporo za taki turnus.Co do Kajetan moge sie wypowiedzieć tylko tyle, że po zaimplantowaniu powiedziano nam ze jezeli będziemy przyjezdzać przez rok, co miesiac ,to jesteśmy w wakacje na turnusie.Pózniej okazało sie ze turnus dla malutkich dzieci był we wrześniu i tak jak jedna z mam pisała za krótki zeby dziecko nawiązało odpowiednią relacje z terapeuta i sie otworzyło.Na koniec telefonicznie dowiedziałam sie ze wyniki dziecka sa za słabe a turnus jest organizowany "w nagrode"...Wiem ze duzo dzieci nie wyjechało i jeszcze dzwonili do rodzicówi proponowali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka