Dodaj do ulubionych

Implant nucleus 5

17.01.12, 23:06
Witam. Moja corka ma procesor do implantu nucleus 5. Mam pytanie na ile wam starczaja wam baterie w tym procesorze ? Dioda kontrolna jest caly czas w nim wlaczona. I jeszcze chcialabym spytac na ile godzin starcza akumulator zwykly i kompaktowy ? Oraz co panstwa zdaniem jest lepsze baterie czy akumulator. Dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • mamafifi77 Re: Implant nucleus 5 18.01.12, 17:45
      Witaj
      Na Twoje pytania trudno jednoznacznie odpowiedzieć, mam nadzieję że inni też się dopiszą. Filip ma N5 prawie rok i używamy baterii, a nie akumulatorków. Baterie starczają nam średnio na 4 dni, czasem 4 i kawałek, ale to po każdym ustawieniu procesora może się zmieniać. No i też pytanie - jakie baterie się używa... My używamy Rayovac cochlear ( te "czerwone " opakowanie, polecane do procesorów, o wydłużonym działaniu... Są już nowe inne baterie, też polecane do procesorów, ale ich jeszcze nie używałam, jak skończy mi się ta partia zamówię te inne). Zastanawiam się nad Diodą kontrolną o której piszesz, bo my chyba tego nie mamy.... Czy w procesorze Twojej córki ciągle coś się świeci??? Dla mnie lepsze są baterie.... w przedszkolu, u rodziny jest zawsze kartonik baterii na zmianę.... a z akumulatorem więcej zamieszania.... Pozdrawiam serdecznie.
    • anulkaa_z Re: Implant nucleus 5 18.01.12, 18:49
      My używamy małych akumulatorów i starcza nam na dzień z kawałkiem, ale Filip jeszcze śpi w ciągu dnia, więc tak pewnie na 1 dzień by starczały. Nam się to bardziej opłaca niż baterie, bo razem z implantem dostaliśmy 2 akumulatory (mały i duży) ładowarkę, więc praktycznie nie ponosimy kosztów utrzymania.
      Jeżeli chodzi o migającą diodę to na pewno ona zwiększa zużycie baterii. Można to wyłączyć, my nie mamy tej funkcji włączonej.
      • gradowska2 Re: Implant nucleus 5 18.01.12, 21:27
        Dziekuje bardzo za odpowiedz. Wiem ze ciezko wszystko wyjasnic. Ale powiem dlaczego w ten sposob o to pytam. My wczesniej mielismy procesor Esprit3G. W listopadzie ubieglego roku po 6 latach jego uzywania mielismy wymieniony procesor na nowy z seri nucleus 5. My baterie do nowego procesora z pocztku wymienialismy raz na 2 dni. Ale ostatnio zmienialismy codziennie a nawet 2 razy dziennie. Kupilam te nowe baterie co sa specialne do implantow trzymaly jeden dzien.Z tego powodu zadzwonilam do firmy Medicus we Wroclawiu. Powiedzieli ze to moze wina pogody bo mieli juz w ostatnim czasie podobne zgloszenia. Kazali zamiast bateri sprawdzic jak bedzie z akumulatorem. Jezeli ten wiekszy akumulator bedzie trzymal wiecej niz baterie to znaczy ze winny jest ten koszyczek na baterie. Mam wtedy z nimi sie skontaktowac i mi go wymienia. Na razie sprawdzilam maly akumulator trzymal 11 godzin. Nie wiem czy to malo czy duzo. Jutro sprawdze wiekszy. A jesli chodzi o ta diode to my mamy ja wlaczona jest ona nad rozkiem i swieci pulsuje miga na zielono. Pomyslalam ze spytam sie o ten procesor na forum bo tu na pewnie sa osoby ktore taki maja. Jesli ktos bedzie mogl sie jeszcze wypowiedziec to bede wdzieczna. Pozdrawiam.
        • gojapio Re: Implant nucleus 5 19.01.12, 14:41
          Od początku lecimy na akumulatorach, szkoda kasy, skoro można gratis smile
          mały starcza nam, tak jak przewidział producent na 14-15h (po roku podobnie, nie widać objawów degeneracji akumulatora), duży - do trzech dni.
          Dbamy o to, by zawsze miał naładowany idąc do żłobka, wtedy nie ma strachu - 8-9h wytrzyma na pewno.
          • gradowska2 Re: Implant nucleus 5 19.01.12, 22:46
            Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Nam maly akumulator starczyl na 11 godzin. Duzy jeszcze sprawdzam. Ja czytalam ze maly akumulator starcza do 18 godzin, duzy do 31 godzin a baterie do 60. Pozdrawiam,
            • Gość: MMM Re: Implant nucleus 5 IP: 84.201.212.* 31.01.12, 12:02
              My też używamy akumulatorków - mały wytrzymuje spokojnie 1 dzień, duży ok 3 dni.
              • gradowska2 Re: Implant nucleus 5 31.01.12, 22:57
                Dziekuje za odpowiedzi .Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka