Dodaj do ulubionych

Powrot do pracy - niania

IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 09:29
Planuje powrot do pracy, jak moje dziecko bedzie mialo 1,5 roku (niedosluch sredniego stopnia- aparaty na oba uszka). Bedzie jeszcze za male, zeby isc do przedszkola wiec mysle zeby zatrudnic nianie. Zastanawiam sie jednak, czy opiekunka poradzi sobie z codziennymi cwiczeniami. Czy ktos z Was mial nianie, ktora zajmowala sie dzieckiem z niedosluchem? Czy byla to osoba wczesniej przygotowana do pracy z dziecmi w aparatach? Czy uczyla sie cwiczen z Wami juz po zatrudnieniu?
Obserwuj wątek
    • werwik Re: Powrot do pracy - niania 26.11.13, 10:20
      Tak, ja miałam nianię, która zajmowała się moim głuchym dzieckiem. I chociaż miała swoje lata, to była bardzo zaangażowana i bardzo jej zależało, aby nasza córka zaczęła słyszeć i mówić. Niania nie miała żadnych kwalifikacji do pracy z głuchimi dziećmi, ale może to i dobrze bo wykonywała moje polecenia, a ja przechodziłam liczne szkolenia dla rodziców oraz bardzo intensywnie weszłam (z całą rodziną) w terapie prowadzoną przez ośrodek, w którym zdecydowaliśmy się rehabilitować nasze dziecko. Dodam, że założyliśmy aparaty i zaczeliśmy rehabilitować Rozalkę, gdy miała 4,5 miesiąca ( co nie jest ani za wcześnie, ani za późno).
      Znajdz fajną osobę, której los Twojego dziecka nie będzie obojętny i naucz ją jak pracować z dzieckiem niedosłyszącym. Ja przetestowałam to rozwiązanie z dwójką moich niesłyszących dzieci (ta sama niania), i u mnie się sprawdziło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka