aga_pietrzyk 08.10.07, 20:59 Szukam surdologopedy w Łodzi. Możecie kogoś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siacha1 Re: surdologopeda - Łódź 10.10.07, 14:28 Nie jestem z Łodzi, alejeśli mogę coś zaproponować to "Dźwięki Marzeń", jeśli jeszcze nikt inny Ci nie proponował. Jest tam rehabilitacja domowa. I w moim przypadku polega ona na tym, że surdologopeda przychodzi do nas 2 razy w tygodniu na godzinę, a prócz tego Julcia ma jeszcze zajęcia w przedszkolu (ma 3,5 lat). Podaję stronę: fundacjagrupytp.pl/nasze_inicjatywy_st_glowna.php?catId=151 Ta rehabilitacja jest sponsorowana przez Fundację TP Odpowiedz Link Zgłoś
aga_pietrzyk Re: surdologopeda - Łódź 10.10.07, 15:02 A na czym polega taka rehabilitacja? Odpowiedz Link Zgłoś
siacha1 Re: surdologopeda - Łódź 10.10.07, 16:24 Napewno w dużej mierze z takim małym dzieckiem przez zabawę. Np. na poczatku musiałam kupić takie gumowe czy plastikowe zwierzątka i dziecko uczy się odrużniać co to jest mu a co chau a później wchodzi krowa czy pies. W tej chwili pracujemy np. nad odróżnianiem który dzwięk jest długi a który krótki, albo z której strony pokoju pochodzi. Naprawdę polecam Dźwięki Marzeń, składaj papiery w nowym roku i jedź z Anią ( o ile dobrze pamiętam z forum) na turnus rehabilitacyjny - POLECAM! Ja byłam w tym roku pierwszy raz i mam nadzieję, że nie ostatni, ale to już innym temat. Albo np. dziecko na dźwięk bębenka ma wrzucać do pudełka piłeczki czy jakieś klocki. Uczy się słuchać i reagowac na ten dźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś