lunatica 28.04.10, 17:41 Wątek dzisiaj założony przez, jeśli dobrze pamiętam, undomestic_goddess, która wykorzystała chwilową awarię na forach gazety.pl i założyła ten wątek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 17:59 Został usunięty na prośbę undomestic_goddess. Odpowiedz Link
lunatica Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 18:06 zona_mi napisała: > Został usunięty na prośbę undomestic_goddess. Masz babo placek! Czy dobrze rozumiem Zono, że dostałaś nożyczki? :-) Odpowiedz Link
uccello otwarcie forum 28.04.10, 21:55 > Czy dobrze rozumiem Zono, że dostałaś nożyczki? :-) Nożyczki , nożyczkami - mam nadzieję, że rzadko będą potrzebne, ważne czy dostałaś klucz od brombowej furtki? Odpowiedz Link
zona_mi Re: otwarcie forum 28.04.10, 23:10 > ważne czy dostałaś klucz od brombowej furtki? Nie. Odpowiedz Link
steffa Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 22:00 To zapytam raz jeszcze: nie można całkiem otworzyć forum. Ono umiera. Odpowiedz Link
jo-asiunka Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 22:36 Ale za to jest elitarne... :( Odpowiedz Link
abepe Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 22:42 Patrzę na wprowadzenie, opis forum. A tam stoi jak byk: "Zapraszamy czytelników, autorów, ilustratorów, wydawców, bibliotekarzy, księgarzy, drukarzy i w ogóle każdego, komu trzęsą się dłonie, gdy słyszy słowo "KSIĄŻKA". Zgłaszasz się na własną odpowiedzialność, ryzykujesz wiele!" Odpowiedz Link
lunatica Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 28.04.10, 22:54 abepe napisała: > Patrzę na wprowadzenie, opis forum. A tam stoi jak byk: > "Zapraszamy czytelników, autorów, ilustratorów, wydawców, bibliotekarzy, > księgarzy, drukarzy i w ogóle każdego, komu trzęsą się dłonie, gdy słyszy słowo > "KSIĄŻKA". No do czytania zapraszamy :-) > Zgłaszasz się na własną odpowiedzialność, ryzykujesz wiele!" Odpowiedz Link
donkaczka Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 29.04.10, 09:09 a czemu to forum takie elitarne jest? ja przyznam tylko chyba miesiac czekalam, widac mialam fuksa moim zdaniem latwiej ciachac trole, reklamy i banowac spamerow, ktorzy nic nie wnosza, niz zamykac drzwi przed nosem fajnym ludziom undo, pozdrawiam :) Odpowiedz Link
verdana Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 29.04.10, 10:05 Zupełnie nie rozumiem zamkniecia tego forum. Nie piszemy tu o sprawach intymnych, a tego typu forum powinno wrecz mieć "misję" - promowania i polecania dobrych książek. Ci, co teraz na nim piszą, zwykle już rad nie potrzebują, chyba ze chodzi o radę, jak znaleźć miejsce w domu na kolejne tomy. Odpowiedz Link
violik Re: Gdzie wyparował wątek z propozycją otwarcia f 29.04.10, 16:13 rety... to nasze forum się zamknęło?! Odpowiedz Link
mika_p Założono nowe 29.04.10, 17:01 Na emamie zaanonsowano powstanie nowego forum: forum.gazeta.pl/forum/f,97096,Ksiazki_dla_dzieci.html Właśnie dlatego, że to jest zamknięte. Moim zdaniem, przyszedł czas na otwarcie. Mało kto pamięta, dlaczego KDiM zamnięto, i przede wszytskim niezrozumiałe jest to, ze tak ciężko się na nie dostać. Odpowiedz Link
donkaczka Re: Założono nowe 29.04.10, 19:39 zakladam, ze byly problemy z porzadkiem na forum, bo idea tego forum raczej skladnia sie ku formie otwartej za to zupelnie nie rozumiem, bo sama kilka forow zakladalam, ze mozna nie moc/nie chciec zagladac i nie dac komus w zastepstwie moderacji i mozliwosci podejmowania decyzji tak fora zamieraja, albo ktos tworzy nowe i ekipa sie przenosi jesli macie kontakt, to moze zacheccie matke zalozycielke do zmian Odpowiedz Link
violik Re: Założono nowe 30.04.10, 13:25 Moje przemyślenia są następujące: - może już przyszedł czas na podział, albo na powstanie podforum, bo przy całym szacunku dla wszystkich piszących i chętnych, żeby pisać, ja nie jestem już zainteresowana książeczkami dla maluchów, nauką czytania, dużymi literami, Kacperkami, Martynkami... bo moje dzieci wyrosły - może przyszedł czas, żeby podzielić forum na forum od 0 do iluś tam lat np 0-6 i na forum ponad to; daje to większą szansę, że stałe i regularne użytkowniczki znajdą coś dla siebie i nowe użytkowniczki znajdą coś dla siebie - z moich obserwacji wynika też, że nowe użytkowniczki rzadko zadają sobie trud poszukiwania w archiwum forum odpowiedzi na swoje pytania, co mnie osobiście irytuje Odpowiedz Link
klaryma Re: Założono nowe 30.04.10, 15:53 ale to głównie mamy małych dzieci dużo piszą, mtyslę, że forum/poforum o ksiażkach dla np. młodszych nastolatków szybko by umarło, bo już mało która mama śledzi na bieząco tego typu lektury Odpowiedz Link
abepe Re: Założono nowe 30.04.10, 17:07 Violu, ale matki starszaków rzadko piszą. Przecież nikt nie zabrania. Ja nie zaglądam do wszystkich wątków, tak samo matki starszaków nie muszą czytać wątków o Martynkach. Odpowiedz Link
zuzannao Re: Założono nowe 30.04.10, 17:33 Nie dzielić, nie dzielić, podzielone straci ducha do reszty, stanie się tylko kącikiem fachowej pomocy. Sama mam dzieci w dwóch różnych przedziałach wiekowych, ale na forum szukam inspiracji również dla siebie. Piszą tu i tacy, co wcale dzieci nie mają, a książki dziecięce, młodzieżowe kochają. Książki nie buty, z nich się nie wyrasta. Chyba, że z Martynek;) Ożywić - tak. Podzielić - nie. Odpowiedz Link
anials Re: Założono nowe 30.04.10, 22:27 Popieram zdanie Zuzannao - szukam tu książek nie tylko na aktualny wiek dziecka ale także na bliższą i dalszą przyszłość. Aktualnie wrócę chyba do Maksów.. ;-) Odpowiedz Link
steffa Re: Założono nowe 30.04.10, 22:31 Nie rozumiem idei podziału na kategorie wiekowe. Jeśli rodzice starszych dzieci nie piszą tu, to będą tam? Interesują Cię starszaki, zakładaj wątki, a będą się włączali ci, którzy czują się zaangażowani. Problemem tego forum jest zamknięcie. Każde forum bez dopływu świeżej krwi obumiera. Odpowiedz Link
nchyb Re: Założono nowe 01.05.10, 09:47 jako mać starszego dziecka i średniego zresztą też, ale i ciocia maluszka przy okazji - jestem za niedzieleniem. Odpowiedz Link
mamalilki Re: Założono nowe 02.05.10, 22:42 Podział nastąpił z najmniej oczekiwanej strony: na forum zamknięte i forum otwarte. Szkoda trochę, tym bardziej że ciężko sprawdzać nowości w dziesięciu miejscach jednocześnie. Może się jeszcze scalimy z "Książkami dla dzieci", żeby było otwarte dla wszystkich? Byłoby miło. Odpowiedz Link
irmeline Re: Założono nowe 04.05.10, 09:59 Jeśli forum ma być inspiracją i źródłem wiedzy o dobrych książkach dla dzieci i młodzieży, powinno być otwarte (do dyskusji, nie tylko do czytania). To stwarza okazję do konfrontacji wszystkich osób związanych z książką, w tym czytelników z twórcami. Chyba że ma być to forum wyłącznie do dyskusji branżowych, zarezerwowane z góry dla wąskiego grona specjalistów, ale sądząc z informacji na stronie powitalnej, chyba nie o takie forum tu chodziło. Podział wiekowy nie jest według mnie dobrym pomysłem – jak tu już zostało powiedziane, książki się kocha całościowo, i wcale się z nich nie wyrasta, nawet gdy nasze dzieci rosną. Moja córka skończyła 4 lata, ale koleżanki i siostry zachodzą w ciążę, rodzą dzieci i szukają dla nich pierwszych książeczek – a ja cieszę się, że mogę coś im kupić, doradzić, pogadać. Gdy nie ma czasu, czytam tylko konkretne posty. Każdy znajdzie przecież coś dla siebie. W większym gronie czytelników więcej się dzieje. Odpowiedz Link
ap77 Re: Założono nowe 06.05.10, 15:30 ńo i zero odzewu, to troche ponizajace dla uczestnikow tego forum. Jesli ma sie trodnosci z prowadzeniem forum (zyciowe itp.) to mozna przekazac komus obowiazki, tak jak w pracy jest p.o!!! Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Założono nowe 06.05.10, 21:33 Ja się poniżona nie czuję. ...Jest nas tu całkiem sporo. Pewnie, mogłoby być więcej. Ale jest jak jest. Można przenieść się na drugie forum, a można pisać i na tym. To przecież od użytkowników zależy, co się będzie działo. ...Tylko trzeba przestać oglądać się na innych (do siebie też to piszę). Napisać parę słów o tym, co nowego w naszych domach się pojawiło, dać linki do ciekawych artykułów, wywiadów. O, sama mogłam przecież podać - wywiad z Ewą Poklewską-Koziełło www.qlturka.pl/czytelnia,literatura,dla_mnie_rysowanie_to_czynnosc_fizjologiczna_–_rozmowa_z_ewa_poklewskakoziello,5142.html Odpowiedz Link
abepe Re: Założono nowe 06.05.10, 21:47 Mnie tu nadal dobrze, choć jestem za otwarciem. Jednak tu czuję się jak u siebie od lat. Gdybym chciała pisać na innych forach - przed otwarciem nowego gazetowego też bym mogła, bo i na gazecie i na innych portalach (patrz np. qulturka) także są fora. Zaglądam na nowe forum, ale widzę wiele wątków i dyskusji, które już u nas były i po prostu nie chce mi się odpowiadać ponownie. A nie będę przecież linkować do naszego. Widać, że rzeczywiście wiele pytań chodzi po głowie forumkom z nowego forum (dumnie zwanego otwartym:), bo pojawia się dużo wątków. Szkoda, że te pytania nie znalazły odpowiedzi u nas. Cały czas mam nadzieję, że się nam wszystkim ułoży. Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Założono nowe 06.05.10, 21:51 Abepe, Ciebie to za wzór forumki można stawiać. Tobie ciągle się chce i przekładasz to na kolejne posty :) Dzięki :) Odpowiedz Link
donkaczka Re: Założono nowe 06.05.10, 22:08 a ja bym bardzo chciala, zeby to byla sytuacja tymczasowa i to forum sie otworzylo, bo na dwie nogi w rozkroku stac bedzie ciezko na otartym forum sa znane mi forumki, ktore lubie i chetnie z nimi popisze, tutaj jest duzo wiedzy i wyjadacze ksiazkowi chetni do pomocy tylko im dluzej beda dwa fora rownolegle istnialy, tym bardziej taki rozpad okrzepnie, a po co? ksiazki dla dzieci to temat wdzieczny, z radoscia sie powinno witac mamy szukajace dobrych lektur dla dzieci, forum zyje swieza krwia, mimo ze tematy sie powtarzaja, to normalne.. i nie widze problemu z linkowaniem watkow stad - wkoncu kazda z tamtych dziewczyn na to forum tesknie zagladala i pewnie z wyszukiwarki korzysta Odpowiedz Link
alistar1 Re: Założono nowe 06.05.10, 22:39 No cóż, jak to mówią pożyjemy, zobaczymy. Jedno jest pewne: byłoby mi bez Was i tego forum trochę jednak smutno:)) Odpowiedz Link