ma1gdas 19.10.10, 11:40 <http://www.nk.com.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza/page,ksiazka,id,1098/index.html> Strasznie sie cieszę. Może zrobię sobie powrót do czasów dzieciństwa na gwiazdkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa_yo Re: Poczytaj mi, mamo 19.10.10, 11:44 a ja w domu rodzinnym mam mnóstwo tych kwadratowych książeczek z charakterystycznym logo serii, musze je przywieźc na nowe regały :) Odpowiedz Link
tymianek21 Re: Poczytaj mi, mamo 19.10.10, 11:58 tu lepszy link: www.nk.com.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza/page,ksiazka,id,1098,damaged,0/index.html Szkoda tylko że tak strasznie droga, ale jestem pewna że to będzie super prezent z okazji roku lub chrzcin. Ja mam wielką kolekcję Poczytaj mi mamo która mój syn dostał od teściowej.Pozdrawiam Odpowiedz Link
pa_yo Re: Poczytaj mi, mamo 19.10.10, 12:16 Tymianku, ale "Poczytaj mi mamo" z tego co pamietam nie były dla roczniaków, historyjki były raczej dla przedszkolaków :) Odpowiedz Link
tymianek21 Re: Poczytaj mi, mamo 19.10.10, 12:36 Tak masz rację ze wiekszość to dla przedszkolaków-ale mam też kilka gdzie jest mało tekstu. Niestety zostawiłam u teściów bo w domu mamy te dla starszaków. Ja moim chrześniakom podarowałam encyklopedie dla maluchów. Trochę poczekały w szafie a potem były jak znalazł. Odpowiedz Link
zo_79 Re: Poczytaj mi, mamo 19.10.10, 13:07 Szkoda, że format większy... I mam nadzieję, że ta okładka w realu będzie się jakoś lepiej prezentować. Odpowiedz Link
marrakuja Re: Poczytaj mi, mamo 03.11.10, 14:31 Oj, już zacieram łapki! Moje dzieciństwo i pewnie wielu z was jest nierozerwalnie związane z tymi książeczkami. Ile wspomnień odżyje! Ciekawe, jak przyjmą tę książkę współczesne dzieciaki ;) m. Odpowiedz Link
abepe Re: Poczytaj mi, mamo 03.11.10, 22:37 marrakuja napisała: Ciekawe, jak przyjmą tę > książkę współczesne dzieciaki ;) > m. Współczesne dzieciaki bardzo dobrze przyjmują niektóre historie, niektóre były i pozostały kiepskie. Poziom był różny. Ale wiele historii nadal cieszy. Dzięki jednej z tych książek trafiłam na to forum:)))))))))) Odpowiedz Link
irmeline Re: Poczytaj mi, mamo 04.11.10, 08:58 Mój ukochany w dzieciństwie "Kolczatek"... jakże się cieszę :) Jak dotąd wyszukiwałyśmy z córką w bibliotece zaczytane egzemplarze pojedynczych książeczek. Miło będzie mieć zbiorek, i to pachnący nowością. Odpowiedz Link
zo_79 Re: 39,90 na stronie NK 04.11.10, 11:04 O, a na stronie wydawnictwa jest teraz promocja - 39,90 zł. nk.com.pl/poczytaj-mi-mamo-ksiega-pierwsza/page,ksiazka,id,1098/index.html Odpowiedz Link
racuch76 Re: 39,90 na stronie NK 05.11.10, 20:52 Mam mam, dzisiaj odebrałam z Empiku! Zaraz idziemy czytać :-) Piękny papier, dużo ładniejszy niż pierwsze wydania Poczytaj mi. Odpowiedz Link
kulinarna Re: 39,90 na stronie NK 05.11.10, 22:26 Kurcze w księgarni prawie 50 złotych...pocwałowałam rada że jest ale zahamowałam. Oj drogo za taki wrzut książek do książki :) Nie kupiłam bo mnie jakoś co dziwne jak na mnie zatrzymało...kurcze bo ja mam jeszcze te wszysteki książki w wersji pierwotnej... kupie z potrzeby posiadania jak zleci cena...moze jakies uszkodzone będą ;) osiecką dla dzieci też widziałamale w rekach pana Empika jakiegoś...a też ciekawa jestem... Odpowiedz Link
steffa Re: 39,90 na stronie NK 05.11.10, 23:53 Szkoda, że przy projektowaniu książki nie nawiązali do przeszłości. Odpowiedz Link
nat_bad Re: Poczytaj mi, mamo 06.11.10, 12:09 jednym słowem powrót do przeszłości. Przyznam jednak, że chyba wolałabym widzieć te opowiadania w postaci malutkich książeczek właśnie jak za dawnych czasów, powybierac sobie te najulubieńsze. Nie moge darowac mamie, że je porozdawała ;-) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Poczytaj mi, mamo 26.12.10, 17:33 Czy ktoś wie ile pierowtnie było tych książeczek? Po świętach w domu rodzinnym znalazlam ich okrągłą liczbę 80 :) I jeszcze kilkadziesiąt z serii z wiewiórką, pamiętacie ją? Odpowiedz Link