Dodaj do ulubionych

Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-)

14.02.11, 14:15
Wyżej podciągnąć wątku konkursowego już się nie da, więc próbuję w ten sposób :-) Bo strasznie cicho tam ostatnio...
Obserwuj wątek
    • abepe Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 14.02.11, 14:26
      Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam konkursowi podpinając go, ale lepiej chyba u góry niż na 2 czy 3 stronie?
      Ja właśnie usiłuję nieco ogarnąć księgozbiór, więc pewnie coś znajdę (ale na razie siedzę w dorosłej biblioteczce).
      • abepe Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 27.02.11, 19:08
        Końcówka ostatniego okrążenia!!!
        • zuzannao Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 27.02.11, 21:43
          No, tak myślałam, odłożyłam sobie kilka książek i oczywiście nie miałam czasu wpisać...
          • abepe Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 27.02.11, 21:46
            Ja też wygrzebuję spod sterty tych co do przeczytania na..., tych, do z recenzowania do..., tych do przemyślenia - te, do znalezienia sniegu!
            • zuzannao Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 27.02.11, 21:53
              Mnie to forum wykańcza swoją dynamiką - dumam przez pół dnia nad tym, co napisać w którymś z "gorących" wątków, a wieczorem wchodzę i widzę, że to, co chciałam napisać już dawno jest napisane, a dyskusja pogalopowała w zupełnie innym kierunku... No ale konkurs ogłoszony był tak dawno, że nie powinnam mieć żadnych wymówek.
              • abepe Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 27.02.11, 22:02
                zuzannao napisała:

> Mnie to forum wykańcza swoją dynamiką - dumam przez pół dnia nad tym, co napis
                > ać w którymś z "gorących" wątków, a wieczorem wchodzę i widzę, że to, co chciał
                > am napisać już dawno jest napisane,

Jak widzisz - teraz możesz kliknąć "lubię to", gdy się zgadzasz;)

(próbował już ktoś to klikać? bo jakoś unikam i nie wiem, co się wtedy dzieje)
                • mama_kasia Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 28.02.11, 08:29
                  > (próbował już ktoś to klikać? bo jakoś unikam i nie wiem, co się wtedy dzieje)

Spróbowałam :) Wyskakuje: Zaloguj się na Facebooku, aby spersonalizować
                  swoje korzystanie z witryny za pomocą tej wtyczki społecznościowej.
                  • fabryka.ntka Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 28.02.11, 12:01
                    Kliknęlam testowo i? Widać Wam moje 'lubię to'?

• abepe Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 01.03.11, 17:57
                      fabryka.ntka napisała:

> Kliknęlam testowo i? Widać Wam moje 'lubię to'?
                      >

Widać. Ale po co? A na Twoim profilu też? Łojejku, przewiduję tłumy oczekujących na przyjęcie;)

• abepe I co dalej? 01.03.11, 17:58
                        Jest tu Szeffa?
                        • steffa Re: I co dalej? 02.03.11, 01:55
                          Jest Sztafeta.
                          No chyba trza to ogarnąć.
                          Ale jestem ostatnio w takim ferworze, że nie mogę ogarnąć rzeczywistości.
                          Jak to zrobimy?
                          Śnieg stopniał, luty się skończył, idzie życie!
                          Kombinezony za chwilę wkładam do pralki, a potem do schowka. W końcu upiorę puchówkę. Za chwilę wykończą mnie urodziny wszystkich marcowych krewnych i znajomych.
                          Co jest w kufrze nagrodowym? Tegoroczny śnieg?
                          • pe_pawlak Re: I co dalej? 02.03.11, 08:56
                            steffa napisała:
                            > Co jest w kufrze nagrodowym? Tegoroczny śnieg?

Potwierdzam to, co pisałem w grudniu: albo ""Petit-Glacon, l'enfant esquimau" (jeżeli zwycięzca tęsknić będzie już za zimą), albo "Monsieur Popotame fait du bricolage" (jeżeli wybierze energię bardziej wiosenną)

forum.gazeta.pl/forum/w,16375,119615640,119686805,Re_regulamin_.html
                            • uccello Re: I co dalej? 02.03.11, 09:31
                              Wrzucam do kuferka z nagrodami "Tere Fere Ku Ku" wyliczanki Danuty Wawiłow i Natalii Usenko
                          • steffa Re: I co dalej? 02.03.11, 13:19
                            Ja wrzucam zatem testowy odcinek Bajkonurrra i kartkę Stiana Hole. :-D
                            • tattarak Re: I co dalej? 03.03.11, 01:11
                              Wrzucam wspomniane niegdyś zimowe Czupieńki lub poszukiwaną niedawno pozycję Gdybym był dorosły E. Janikovszky.
                              • uccello Re: I co dalej? 03.03.11, 10:23
                                Forumki! Wrzucajcie nagrody do wora, nic a nic się nie wstydźcie:) Będzie bardziej emocjonująco przy głosowaniu na tego, który zgarnie te wszystkie delikatesy.
                                • abepe Re: I co dalej? 03.03.11, 10:57
                                  Przepraszam, że się dopiero odzywam. Jestem po 1,5 doby ciężkiej migreny. Właściwie mąż zakazał mi kontaktu z komputerem (bo może cholerstwo wywołać jeszcze raz a przecież jutro mamy na Poznań ruszać) , ale nie spakował go ze sobą do pracy, więc tylko zaglądam, żeby sprawdzić co się dzieje.

Tytułu wątku zmienić nie można, niczego, co jest napisane nie da się zmienić. Można tylko kasować i przywracać skasowane posty i wątki.
                                  Można jednak stworzyć wątek "Zima w literaturze" i podlinkować wątek z konkursem od czapy. To chyba prościej niż kopiować.
                                  Mogę wrzucić do worka "Kruszka i Jagusię", to mam na pewno z poszukiwanych a już raczej niedostępnych. Może być? Sprawdzę, co jeszcze, ale nie dziś.

To oddalam się na kanapkę i do "Dzikich stworów" (mąż nakazał kąpiel i czytanie, prowiant mam zapewniony -naleśniki:0, dzieci przydzielone rodzinie:)
                                  • tattarak I co dalej? 09.03.11, 01:42
                                    Podbijam, może jeszcze ktoś zechce coś wrzucić do wora. Mam wrażenie, że czapiany konkurs jakby odchodzi w zapomnienie :) Jeśli byłaby potrzebna jakaś pomoc w tzw. ogarnięciu, służę swoim czasem :)
                                    • abepe Re: I co dalej? 09.03.11, 11:42
                                      Właśnie od kilku dni debatujemy ze Steffą o dalszych losach konkursu. Postanowiłyśmy nie wycinać nieregulaminowych wątków. Steffa proponuje taki sposób głosowania:
                                      Niech każdy głosujący wybierze ze zgłoszonych cytat, który mu się podoba (albo trzy) i go zacytuje.

Ja też jestem za tym, żeby każdy wybrał trzy cytaty, ale może nie przez przepisywanie ich, tylko przez dopisanie się pod odpowiednim postem? Jak sądzicie?

Proponuję przemyśleć sprawę do piątku, ustalić zasady i w przyszłym tygodniu głosować. 21 marca - ogłosić wyniki.
                                    • bea-sjf Re: I co dalej? 09.03.11, 13:36
                                      A można do worka wrzucić nieksiążkę? Bo jesli tak, to wrzucę 7 szydełkowych śnieżynek.
                                      • abepe Re: I co dalej? 09.03.11, 22:03

bea-sjf napisała:

> A można do worka wrzucić nieksiążkę? Bo jesli tak, to wrzucę 7 szydełkowych śni
                                        > eżynek.

Koniecznie!!! Te, które od Ciebie dostałam wiszą nadal u chłopców na lampkach (tzn. kilka, bo dostałam ich baaaaardzo dużo, piękne były na choince). Mają tę zaletę, że są całoroczne:))
                                        • abepe Re: I co dalej? 12.03.11, 20:25
                                          Czy ktoś podejmie decyzję o dalszych losach konkursu? W jaki sposób głosujemy?
                                          • anna_mrozi Re: I co dalej? 12.03.11, 20:31
                                            ja już straciłam rozeznanie jakie zapadły ustalenia.
                                            Najlepiej byłoby najprościej :)
                                            • abepe Re: I co dalej? 12.03.11, 21:44
                                              anna_mrozi napisała:

> ja już straciłam rozeznanie jakie zapadły ustalenia.

Głosujemy na 3 cytaty, tylko jeszcze nie wiemy, jak to zrobić.

> Najlepiej byłoby najprościej :)
                                              Masz pomysł, jak?

• steffa TAK: 12.03.11, 23:32
                                                Najprościej wydaje mi się tak:
                                                nowy wątek - "głosowanie zima od czapy" (potem do skasowania)
                                                Każdy wpisuje (copy-> paste) trzy cytaty (jaki na miejscu pierwszym, drugim i trzecim), skąd i autora. Pierwsze miejsce (7 pktów), drugie (3 pkty), trzecie (jeden).
                                                My sumujemy - ten, kto wpisał zwycięski cytat dostaje prezenty z wora.
                                                Losujemy także nagrodę wśród głosujących (dla zaktywizowania :-)).
                                                Proponuję także założyć osobne wątki pt. WÓR oraz WÓR dla głosujących.
                                                Jakoś tak. :-)
                                                • tattarak Re: TAK: 12.03.11, 23:51
                                                  Super! To kiedy głosujemy?
                                                • abepe Re: TAK: 13.03.11, 09:10
                                                  Do kiedy mamy czas? (wybór nie jest prosty:)) Do 21 marca?
                                                  • abepe pomyłki... 15.03.11, 00:49
                                                    ...i zmiany zdania podczas głosowania można mi zgłaszać na gazetowy adres. Wycinam i daję jeszcze jedną szansę na decyzję. Ale tylko jedną!!!!!!!!!!!
                      • fabryka.ntka Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 01.03.11, 18:36
                        No dobrze. Znaczy się tu widać (ale chyba nie z nazwiska, tylko liczbą - ile osób, prawda?)
                        Tak, na moim profilu pojawil się wpis, że to lubię.
                        'Odlubilam' zatem, skoro mialo być tylko tak do sprawdzenia.
          • abepe Głosujcie!!! 19.03.11, 21:35
            Jeszcze tylko dzisiejszy wieczór i dwa dni.
            • abepe Re: Głosujcie!!! 20.03.11, 19:42
              Uwaga!!! Głosować mogę wszyscy, nie tylko osoby, które wcześniej zgłosiły cytat!! Wiem, że były wątpliwości na forum:)

Głosujemy jeszcze jutro. Wyniki - 1 kwietnia (ale poważne!)
      • steffa Re: Konkurs od czapy - ostatnie okrążenie :-) 02.03.11, 02:07
        Abepe, myślę, że po konkursie powinno się przemianować wątek na 'Zima w literaturze' ;-). Da się?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka