Dodaj do ulubionych

Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:)

27.09.11, 23:27
Wydawnictwo Bona zgodziło się przeznaczyć kilka książek na nagrody w jesiennym konkursie.
Nagród jest pięć (każda inna) i tyle samo zadań. Każde zadanie będzie dotyczyło innej książki. W kolejnych postach podam treść zadań. Każdy zalogowany uczestnik forum może wziąć udział w konkursie ubiegając się o wygranie wszystkich książek. Ewentualne pytania i refleksje proszę dopisywać pod odpowiednimi tytułami. A zatem...
Obserwuj wątek
    • abepe 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 27.09.11, 23:40
      ...konkurs dla najmłodszych.

https://www.wydawnictwobona.pl/zdjecia/1/Pan%20Brumm%20idzie%20si%C4%99%20k%C4%85pa%C4%87_okladka_ma%C5%82a.jpg

Najmłodsi i nieco tylko starsi czytelnicy są proszeni o zaprojektowanie pontonu dla Pana Brumma oraz przedstawienia projektu w formie pracy plastycznej. Technika dowolna, ale im bardziej i szalona i zaskakująca tym lepiej!!!
      Skany lub fotografie prac proszę wysłać na mój adres abepe@gazeta.pl do 20. października.
      Oryginały mają szansę ozdobić księgarnię Bona w Krakowie!!!

Nagrodą jest oczywiście Pan Brumm idzie się kąpać.
      • abepe Re: 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 17.10.11, 20:34
        Nie ma chętnych na Pana Brumma, czy trwa dopieszczanie prac, hę? Termin mija 20 października, czyli w czwartek!
        • abepe Re: 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 19.10.11, 08:37
          Tik, tak, tik, tak...

Autorami rysunków nie muszą być trzylatki, może starsza siostra lub brat zechcą zdobyć książkę dla malucha! Nie będzie obrad jury, tylko losowanie:)
          • abepe "Pan Brumm idzie się kąpać", i "Tato..." 21.10.11, 20:53
            Mam kilka milusich prac, ale jeżeli ktoś jeszcze chciałby się wysilić - mogę poczekać do niedzieli włącznie.
            • mar_bo Re: "Pan Brumm idzie się kąpać", i "Tato..." 24.10.11, 16:56
              Można jeszcze dziś coś wysłać?
              • abepe Re: "Pan Brumm idzie się kąpać", i "Tato..." 24.10.11, 17:51
                mar_bo napisała:

> Można jeszcze dziś coś wysłać?

Ok, umówmy się, że wszystkie konkursy kończymy 31 października. Ale to ostatni raz takie fory na forum!!!

• abepe Re: 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 09.11.11, 12:55
        "Pan Brumm" wsiądzie na jeden z pontonów zaprojektowanych przez Melankę, córkę Kazi4:)

Wszystkie prace przesłane na konkurs, zgodnie z umową, ozdobią księgarnio-kawiarnię wydawnictwa Bona. Wyślecie?
        • kazia4 Re: 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 09.11.11, 13:06
          Jeeeeeeeeee... Ależ się cieszymy:) Nie znamy Pana Misia, zatem to doskonała wiadomość - będziemy mieć nowego znajomego!
          Prosimy o dobre słówko w ramach dedykacji od Miłościwie Nam Panującej Na Forum Abepe:)
          • abepe Re: 1. "Pan Brumm idzie się kąpać", czyli... 09.11.11, 13:11
            kazia4 napisała:

> Jeeeeeeeeee... Ależ się cieszymy:) Nie znamy Pana Misia, zatem to doskonała wia
            > domość - będziemy mieć nowego znajomego!

Patrzę na Wasze fotki nadesłane na konkurs z Tatą i myślę, że będzie mu u Was dobrze:)

> Prosimy o dobre słówko w ramach dedykacji od Miłościwie Nam Panującej Na Forum
            > Abepe:)

Aha, wreszcie wiem, co wpisać na wizytówkę (sarkazm).
            Oczywiście, że będzie słówko, ale nie w książce, w końcu nie przyłożyłam do niej palca:)
    • abepe 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 27.09.11, 23:56
      ...konkurs rodzinny.

https://www.wydawnictwobona.pl/zdjecia/1/Tato,%20pojed%C5%BAmy%20na%20grzyby_okladka%20ma%C5%82a.jpg

Jeżeli macie ochotę przekonać się jakie przygody spotykają rodzinę Pawła Różyczko w najnowszej książce z serii Tato... namówcie dzieci na opisanie, jak lubią spędzać czas z tatą, jak najlepiej bawią się z mamą, a jak z obojgiem rodziców. Wskazana praca zespołowa w rodzinnym gronie!!! Rodziny, które nadeślą swoje odpowiedzi na adres abepe@gazeta.pl do 20. października mają szansę na wygranie najnowszej książki o Tacie.
      • kavakava Re: 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 28.09.11, 09:13
        czy mogą być zdjęcia i opis wykonany przez rodzców? trzylatek bawi się świetnie, ale nie potrafi za bardzo pisać...
        • abepe Re: 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 28.09.11, 09:18
          kavakava napisała:

> czy mogą być zdjęcia i opis wykonany przez rodzców? trzylatek bawi się świetnie
          > , ale nie potrafi za bardzo pisać...

Oczywiście:) Przecież napisałam, że wskazana współpraca rodzinna. Zdjęcia! Świetny pomysł!
      • abepe Re: 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 19.10.11, 08:38
        I tu także tik, tak...(do jutra).
      • abepe Re: 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 09.11.11, 12:56
        Pawła Różyczko będzie mogła zabrać na grzyby rodzina Kavykavy:)
        • kavakava Re: 2. "Tato, pojedźmy na grzyby", czyli... 09.11.11, 17:47
          bardzo się cieszymy, bo jeszcze nigdy nic nie wygraliśmy razem i pierwszy raz wygraliśmy coś na forum:)))) Trzylatek nie wyraził swojego entuzjazmu, bo męczy go gorączka, ale myślę, że doceni książkę jak ją dostaniemy - jest właśnie na etapie zacieśniania więzi z tatusiem - mają coraz więcej wspólnych zajęć.
    • mama_kasia Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 28.09.11, 08:27
      Dziękujemy Wydawnictwu Bona :)
      • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 28.09.11, 08:38
        mama_kasia napisała:

> Dziękujemy Wydawnictwu Bona :)

Miły gest, prawda? Nie musiałam ich nawet za bardzo o nagrody tarmosić:)

Kasiu, dzisiaj lub jutro pojawia się konkursy dla nieco starszych, będzie coś dla Twoich dziewczyn i młodzieńca także (chociaż te konkursy, które już są, też pasują do waszej rodziny;)
        • steffa Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 28.09.11, 22:52
          Super sprawa. Dziękujemy wydawnictwu Bona. :-)
          • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 28.09.11, 23:08
            Do dzieła!!! Jutro kolejne odsłony konkursu:)
            • steffa Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 28.09.11, 23:10
              Ale moje dzieci już śpią ;-)
    • abepe 3. "Chiński Kot", czyli... 29.09.11, 21:13
      ...konkurs dla miłośników Marii Ekier.

https://www.wydawnictwobona.pl/zdjecia/2/Chinski%20kot%20okladka.jpg

Maria Ekier jest ilustratorką, której prac nie sposób zapomnieć. Napiszcie w kilku zdaniach, którą z książek Pierwsza Dama polskiej ilustracji zilustrowała najpiękniej lub która z jej ilustracji zrobiła na Was największe wrażenie, jakie emocje w Was i Waszych dzieciach wzbudza. Nagrodą jest, oczywiście, Chiński Kot. Przysyłajcie wypowiedzi do 25 października na mój adres gazetowy.
      • abepe 4. "Krabat", czyli... 02.10.11, 23:41
        ...konkurs dla miłośników magii.

https://www.wydawnictwobona.pl/zdjecia/1/Krabat%20okl%20bez%20loga.JPG

Aby stać się szczęśliwym posiadaczem nowej na polskim rynku książki Otfrieda Preusslera wystarczy przysłać na mój adres (do końca października) jak najdłuższą listę bohaterów książek dla dzieci i młodzieży, którzy parali się magią. Poproszę także o tytuły i autorów książek, w których występują wymienieni czarodzieje, czarodziejki, czarownice, magowie i magicy.
        • abepe 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 02.10.11, 23:52
          ...konkurs literacki.

https://www.wydawnictwobona.pl/zdjecia/1/okladka2.jpg

Niewidzialnego Tonino ma szansę wygrać osoba, która zdecyduje się wziąć udział w literackiej zabawie forumowej. Co dwa dni będę podawała fragment z książki, proszę o dopisanie do niego ciągu dalszego w 2-3 zdaniach. Każdy dopisany fragment wchodzi do gry, im więcej razy zdecydujecie się dopisać - tym większą macie szansę na wygraną. Tylko proszę do rzeczy!!!:)
          • mama_kasia Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 03.10.11, 09:19
            Cigą dalszy dopisujemy na forum, czy na pocztę wysyłamy?
            • pa_yo Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 03.10.11, 10:52
              ups, ja juz dopisałam na forum i co teraz?
              • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 03.10.11, 21:16
                W wątku wpisujemy, w wątku!!! Bawimy się wspólnie, publicznie;)

Jeszcze jedno - fragmenty będę wklejać co 2 dni, ale pojawienie się następnego fragmentu nie oznacza, że nie można już dopisywać ciągu dalszego do poprzednich fragmentów:)
                • kazia4 Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 05.10.11, 11:01
                  Chyba wtopa... Nie wiem, czy ten "mój" fragment ma się wiązać z podanym przez Ciebie czy też z czyimś, jeśli ktoś się przede mną dopisał? Jeśli to drugie, to wykasuj, proszę, mój wpis, bo się pospieszyłam, zamiast ustalić...

• abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 05.10.11, 13:40
                    Ok, ok, mam sygnały, że zasady w tej części konkursu są niejasne. Postaram się wyjaśnić:
                    Po pierwsze - dopisujemy do fragmentu z książki, nie do fragmentu osoby, która dopisała wcześniej czy do swojego wcześniejszego (chociaż to akurat byłoby ciekawe, można by potem spisać fragmenty każdej osoby, ciekawe jaka historia by wyszła?:). Ciąg dalszy tylko do fragmentu Tonina!
                    Po drugie - jeżeli chodzi o wygraną - wygrywa nie osoba, która dopisała najwięcej czy najciekawiej, ale ta, której fragment zostanie wylosowany. Im więcej fragmentów dana osoba dopisze - tym większą ma szansę, że zostanie wylosowana. Tak jak w typowym konkursie sms-owym:))
                    Jeżeli nadal coś jest niejasne - piszcie:)
                    I dziękuję za pomysłowe fragmenty. Próbowałyście namówić dzieci na dopisanie?
          • pa_yo Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 06.10.11, 07:48
            To jeszcze jedno pytanie, czy do danego fragmentu mozna dopisac sie kilka razy (oczywiście z różna treścią), czy tylko raz do jednego fragmentu?
            • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 07.10.11, 09:39
              pa_yo napisała:

> To jeszcze jedno pytanie, czy do danego fragmentu mozna dopisac sie kilka razy
              > (oczywiście z różna treścią), czy tylko raz do jednego fragmentu?

Dopisujcie, ile możecie, byle fragmenty się między sobą różniły:))

Przepraszam za brak nowego fragmentu, miał być wczoraj, ale moja głowa nie pozwalała na kontakt z komputerem. Proszę o czas do wieczora.
              • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 11.10.11, 10:20
                Bardzo mi się podobają Wasze pomysły na psoty Tonina!!!
                • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 18.10.11, 14:25
                  Troszeczkę, ale to tylko troszeczkę przepraszam, że konkurs zdradza losy Tonina. Mam nadzieję, że te fragmenty tylko zachęcają Was do przeczytania całości. Po wszystkich wesołych harcach teraz nagle zrobiło się smutno.
          • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 09.11.11, 13:03
            Tonino będzie cieszył Kazię4 (bo rozumiem, że dziewczynki jeszcze muszą zaczekać:)
            • kazia4 Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 09.11.11, 13:39
              Ha, jeszcze to:)!!! Z wrażenia dopiero teraz widzę:) Młodzieńca losującego wypadałoby nam ozłocić;)
              Bardzo jesteśmy wdzięczni za to przemiłe zrządzenie losu:)

A co do Pana Misia: jak to się palca nie przyłożyło? Jako Osoba Zawiadująca Forum, Inicjatorka Konkursów i Pomysłodawczyni (zajęć twórczych dla dzieci i starszaków)?
              • abepe Re: 5. "Niewidzialny Tonino", czyli... 09.11.11, 13:52
                kazia4 napisała:

> Ha, jeszcze to:)!!! Z wrażenia dopiero teraz widzę:) Młodzieńca losującego wypa
                > dałoby nam ozłocić;)
                > Bardzo jesteśmy wdzięczni za to przemiłe zrządzenie losu:)

Najpierw losowaliśmy Tonina, potem Brumma. Gdy palce młodzieńca krążyły nad kartkami przy losowaniu Taty - zastanawiałam się czy nie został podkupiony. Ale miał zamknięte oczy a mocy czarodziejskich jeszcze nie posiada. Więc to jednak zrządzenie losu:)

> A co do Pana Misia: jak to się palca nie przyłożyło? Jako Osoba Zawiadująca For
                > um, Inicjatorka Konkursów i Pomysłodawczyni (zajęć twórczych dla dzieci i stars
                > zaków)?

Troszeczkę tylko pomęczyłam wydawnictwo, odebrałam paczki z poczty, wytężyłam mózg w celu wymyślenia treści. Teraz jeszcze pakowanie i wędrówka na pocztę. Po weekendzie, oczywiście, teraz leczę gardło:)

• violik Re: 4. "Krabat", czyli... 14.10.11, 14:49
          Pytanie: taki Harry Potter – 7 tomów z cyklu głównego + na oko 5 książek pobocznych (niekoniecznie Pani Rowling) – to ile bohaterów należy wymienić wg zasad tego konkursu?
          • abepe Re: 4. "Krabat", czyli... 14.10.11, 15:48
            violik napisała:

> Pytanie: taki Harry Potter – 7 tomów z cyklu głównego + na oko 5 książek
            > pobocznych (niekoniecznie Pani Rowling) – to ile bohaterów należy wym
            > ienić wg zasad tego konkursu
            ?

Jak najwięcej:))
            • violik Re: 4. "Krabat", czyli... 14.10.11, 16:40
              :) :) czyli oprócz mugoli i charłaków, wszystkich jak leci?
              Na oko to ponad 200 postaci - z szukaniem to ok 5 godzin samego pisania nazwisk bohaterów książek o Harrym Poterze - tylko jednego cyklu.
              Jaka jest wartość poznawcza takiego konkursu?
              Mogę spisać, ale czy naprawdę o to tu chodzi?
              • abepe Re: 4. "Krabat", czyli... 14.10.11, 16:58
                violik napisała:

> :) :) czyli oprócz mugoli i charłaków, wszystkich jak leci?
                > Na oko to ponad 200 postaci - z szukaniem to ok 5 godzin samego pisania nazwisk
                > bohaterów książek o Harrym Poterze - tylko jednego cyklu.
                > Jaka jest wartość poznawcza takiego konkursu?
                > Mogę spisać, ale czy naprawdę o to tu chodzi?

Ok, umówmy się, że z jednego cyklu można wypisać do 10 postaci.
                Chyba, że już ktoś wykonał taką pracę jak opisujesz i będzie reklamował zmianę zasad w trakcie trwania konkursu:)) Jest ktoś taki, hę?
                • zuzannao Re: 4. "Krabat", czyli... 15.10.11, 12:41
                  No... chyba moje dziecko jest w trakcie...:)
                  • abepe Re: 4. "Krabat", czyli... 15.10.11, 13:09
                    zuzannao napisała:

> No... chyba moje dziecko jest w trakcie...:)

W takim razie nie zmieniamy zasad. Niech pisze!
        • abepe Re: 4. "Krabat", czyli... 09.11.11, 12:59
          Aksamitną (mój mąż twierdz, że bardziej gumową:) okładkę Krabata będzie gładzić ZuzannaO i jej dzielny tropiciel czarodziejów:)
      • abepe Re: 3. "Chiński Kot", czyli... 09.11.11, 12:57
        W podróż z Chińskim Kotem wybierze się Rykam:)
        • paperplane Re: 3. "Chiński Kot", czyli... 09.11.11, 12:59
          Gratulacje dla wszystkich zwycięzców! :))
        • rykam Re: 3. "Chiński Kot", czyli... 10.11.11, 09:12
          Aaa! Widzę jednak! (Najwyraźniej nie do końca nadążam wzrokowo za tymi drzewkami forum :) A ja tak siedzę grzecznie, bo wyniki miały być dziś. Niby wczoraj zaglądałam na inne wątki, ale jakoś nie zauważyłam tego :) Baardzoo się cieszę i dziękuję - udany mam debiut w konkursach forumowych :) Pierwsze Koty za płoty ;]
          • abepe Re: 3. "Chiński Kot", czyli... 10.11.11, 09:21
            rykam napisała:

> Aaa! Widzę jednak! (Najwyraźniej nie do końca nadążam wzrokowo za tymi drzewkam
            > i forum :)

Ustaw sobie sortowanie od najstarszego. Ja już dawno zrezygnowałam z drzewka, to bardzo męczące. Jedyny minus ustawienia od najstarszego jest taki, że nie widać komu się odpowiada. Dlatego ja najczęściej cytuję fragment, na który odpowiadam. Sprawdziłam, tak jest najwygodniej.

A ja tak siedzę grzecznie, bo wyniki miały być dziś. Niby wczoraj za
            > glądałam na inne wątki, ale jakoś nie zauważyłam tego :) Baardzoo się cieszę i
            > dziękuję - udany mam debiut w konkursach forumowych :) Pierwsze Koty za płoty ;
            > ]

Gratuluję:)
            • rykam Re: 3. "Chiński Kot", czyli... 10.11.11, 10:57
              Dziękuję za radę :) Na początku miałam powiadomienia @ do interesujących mnie wątków, ale dyskusje tak błyskawicznie się rozwijały, że nie nadążałam z kasowaniem ;)
    • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 10.10.11, 19:18
      Przypominam - termin nadsyłania prac i odpowiedzi na konkurs o Panu Brummie oraz Tacie mija już za 10 dni, na konkurs z Chińskim Kotem za 15 dni, z Krabatem za 21 dni. Zabawa z Toninem potrwa do końca października.
      • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 14.10.11, 13:38
        Prace konkursowe jeszcze mnie nie przygniotły!
        • kavakava Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 16.10.11, 07:44
          Napiszesz czy nasza dotarła?
          • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 16.10.11, 09:22
            Ok, już wysyłam potwierdzenia!
            • mama_kasia Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 19.10.11, 20:09
              Do 20. października to znaczy dzisiaj do północy, czy jutro do północy?
              • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 19.10.11, 20:18
                do 20.10 włącznie
                • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 20.10.11, 19:52
                  Dotarły do mnie dzisiaj "Chiński Kot" i "Krabat". Warto o nie powalczyć;)
    • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 02.11.11, 21:59
      Czas na nadsyłanie odpowiedzi na konkurs upłynął 31.10, do niedzieli można dopisywać swoje fragmenty do cytatów z Niewidzialnego Tonino.

Ogłoszenie wyników 10 listopada!!!
      • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 09.11.11, 09:38
        Siedzę w domu na zwolnieniu lekarskim i mam pod ręką maszynę losującą (nie lubię jakoś określenia sierotka). Mogę urządzić losowanie już dziś. Chcecie?
        • kazia4 Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 09.11.11, 10:34
          Maszynę losującą czyli dziecinę losującą?;):)

My chcemy, raz kozie...;)
          • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 09.11.11, 10:50
            To już nie dziecina. Młodzieniec, który został w domu po tym jak bolała go głowa na skutek przedawkowania czytania i zbyt małej ilości snu;)

Dajcie nam godzinkę:) Muszę przepisać nicki na karteczki. A w konkursie z Toninem - ilość karteczek z nickami musi odpowiadać ilości wpisów:))
        • pa_yo Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 09.11.11, 10:59
          chcemy, chcemy!!!
          • paperplane Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 09.11.11, 11:05
            Jasne, że chcemy! : ) Czy było dużo zgłoszeń w konkursie z Panem Brummem? Obliczamy procent swoich szans na wygraną w losowaniu ; )
    • abepe Wyniki!!! 09.11.11, 12:52
      Moja maszyna losująca oderwała się od czytania, żeby wylosować 4 karteczki w 4 losowaniach spośród w sumie 62 karteczek (co nie odpowiada ilości osób startujących w konkursach, ponieważ, jak wiecie można było startować we wszystkich a w konkursie z Toninem wielokrotnie).
      Nie było losowania w konkursie z Krabatem, ponieważ: po pierwsze miała wygrać osoba, która stworzy najdłuższą listę, po drugie: forum się rozleniwiło i dotarła do mnie tylko jedna lista (ale za to bardzo długa:)
      • abepe Re: Wyniki!!! 09.11.11, 13:06
        Bardzo dziękuję wszystkim za wspólną zabawę i trud włożony w odpowiedzi. Poproszę zwycięszczynie o adresy.
        • rykam Re: Wyniki!!! 10.11.11, 09:09
          A ja jestem ślepa i nie widzę :) Ktoś mi otworzy oczy? :))
      • pa_yo Re: Wyniki!!! 09.11.11, 14:18
        Gratulacje dla wszystkich ! :)
      • abepe Poszły... 16.11.11, 16:15
        ...książki do rykam i kavykavy. Godzinę temu.
        Pozostałe paczki muszę poprawić, dostałam na poczcie po nosie za używanie zszywacza!
        • kavakava Re: Poszły... 16.11.11, 18:04
          Dzięki, będziemy oczekiwać:) Młody ma dziś urodziny, więc pomyśli, że ta książka należała mu się z definicji.
          Zszywki nielegalne? Pan listonosz mógłby się uszkodzić?
          • abepe Re: Poszły... 16.11.11, 20:33
            kavakava napisała:

> Dzięki, będziemy oczekiwać:) Młody ma dziś urodziny, więc pomyśli, że ta książk
            > a należała mu się z definicji.

A ile on ma (od dziś:)) lat? Bo Chiński Kot nie dla najmłodszych. Wszystkiego najlepszego!!!

> Zszywki nielegalne? Pan listonosz mógłby się uszkodzić?

Dokładnie, pani w okienku stwierdziła, że ktoś może się skaleczyć (nie tylko listonosz, także ktoś po drodze). I myślę, że mam rację!
            • kavakava Re: Poszły... 16.11.11, 20:40
              abepe napisała:
              >
              > A ile on ma (od dziś:)) lat? Bo Chiński Kot nie dla najmłodszych. Wszyst
              > kiego najlepszego!!!
              >
              Ale do nas idzie "Tato pojedźmy na grzyby" z tego co pisałaś:) Całe trzy lata ma, od dziś od 20:15 :)
              • abepe Re: Poszły... 16.11.11, 20:43
                kavakava napisała:

> abepe napisała:
                > >
                > > A ile on ma (od dziś:)) lat? Bo Chiński Kot nie dla najmłodszych.
                > Wszyst
                > > kiego najlepszego!!!
                > >
                > Ale do nas idzie "Tato pojedźmy na grzyby" z tego co pisałaś:) Całe trzy lata m
                > a, od dziś od 20:15 :)

Uff, zerknęłam do notatek - tak, dobrą książkę do Ciebie wysłałam:)) Pomerdały mi się nicki;)
                No, to poważny wiek i odpowiednia lektura!
                • rykam Re: Poszły... 19.11.11, 20:19
                  O! To pewnie w poniedziałek będzie :) Na razie poczytam sama, ale miłośniczka kotów wszelakich pewnie będzie oglądać z radosnym popiskiwaniem ;) Hihi a już myślałam, że będziemy sobie przesyłać z kavąkavą (można tak odmienić? ;)
                  • abepe Re: Poszły... 19.11.11, 20:31
                    rykam napisała:

> O! To pewnie w poniedziałek będzie :)

Nie obiecuję, że na poniedziałek. Dużo ostatnio przygotowywałam paczek, więc zaoszczędziłam na priorytetach, za to wysłałam poleconymi. Więc meldować jak dojdą, bo jakby co - będziemy krzyczeć na PP.

Na razie poczytam sama, ale miłośniczka k
                    > otów wszelakich pewnie będzie oglądać z radosnym popiskiwaniem ;) Hihi a już my
                    > ślałam, że będziemy sobie przesyłać z kavąkavą (można tak odmienić? ;)

Chiński Kot bardzo bogato ilustrowany jest jak na książkę dla nieco starszych:)
                    • rykam Re: Poszły... 19.11.11, 22:25
                      Tradycyjnie - nie spieszy się - mamy co czytać ;) A na drugi raz proszę krzyczeć, mogę robić przelew za koszty przesyłki :) Pojedynczo to małe kwoty, ale jak 1 osoba ma sfinansować zakup kopert i znaczków dla wszystkich laureatów konkursu to już poważniejszy wydatek.
                      • abepe Re: Poszły... 19.11.11, 22:51
                        rykam napisała:

> Tradycyjnie - nie spieszy się - mamy co czytać ;) A na drugi raz proszę krzycze
                        > ć, mogę robić przelew za koszty przesyłki :) Pojedynczo to małe kwoty, ale jak
                        > 1 osoba ma sfinansować zakup kopert i znaczków dla wszystkich laureatów konkurs
                        > u to już poważniejszy wydatek.

Spokojnie. Tradycyjnie, ekologicznie dokonałam pewnego recyklingu opakowań (stąd zszywki:) A znaczki proszę potraktować jako prezent na mikołajki:) W sumie najwięcej mnie kosztuje dotarcie na pocztę:) Kosztuje w znaczeniu - jest mi najtrudniej to wykonać. Niby mam pocztę po drodze do kolejki, ale jest nieczynna gdy tamtędy przechodzę w drodze do pracy.Kończy się tym, że muszę ciągać paczki do pracy i wysyłać wracając, albo po powrocie do domu z dziećmi po południu pakować je (dzieci i paczki) jeszcze raz i pędzić na pocztę. Dlatego kolejna wysyłka dopiero w poniedziałek (dzisiaj moja poczta nie pracuje). Nie mogłabym być właścicielką sklepu internetowego, ani handlować na allegro:))
                        • rykam Re: Poszły... 19.11.11, 23:16
                          :)
                    • rykam Re: Poszły... 21.11.11, 18:23
                      abepe napisała:

> rykam napisała:
                      >
                      > > O! To pewnie w poniedziałek będzie :)
                      >
                      > Nie obiecuję, że na poniedziałek. Dużo ostatnio przygotowywałam paczek, więc za
                      > oszczędziłam na priorytetach, za to wysłałam poleconymi. Więc meldować jak dojd
                      > ą, bo jakby co - będziemy krzyczeć na PP.
                      >
                      >
                      Dobrze obstawiłam :) Melduję, że doszła i jest piękna, więc pięknie dziękuję! :) Wieczorem zagłębię się w lekturę :)) PS. Miło jest w dobie internetu dostać ręcznie napisaną kartkę :)
                  • kavakava Re: Poszły... 19.11.11, 23:31
                    > Hihi a już my
                    > ślałam, że będziemy sobie przesyłać z kavąkavą (można tak odmienić? ;)

Można odmieniać całość albo wystarczy jedno kavą, może być nawet avą ;)
                    psychoaktywna lecz nieuzależniająca;)
                    pl.wikipedia.org/wiki/Pieprz_metystynowy
    • kavakava Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 23.11.11, 12:53
      Dzięki, przyszło wczoraj. Pytam syna - ciekawe od kogo taka paczka i co tam jest?!?!? On- to chyba książka, chyba od takiego jakiegoś listonosza.
      Więc dziękujemy Ci drogi listonoszu, że wnosisz tyle życia i emocji w to forum i ciągle Ci się chce;)
      Najpierw trzylatek sam przestudiował, więc dzięki Tobie listonoszu mogłam spokojnie zrobić obiad, potem czytaliśmy razem, a przed zaśnięciem "Tato pojedźmy na grzyby" doczekało się dodatkowego zakończenia:
      "Bo wiesz ta książka się tak kończy, że krowa przebrała się za dinozalła i poszła na tą polanę w lesie!"
      • abepe Re: Konkurs jesienny z wydawnictwem Bona:) 23.11.11, 14:25
        Tak, moje dzięki także ciągle dostają prezenty od listonosza albo od kuriera:)

Ja tam byłam tylko łącznikiem między Boną a listonoszem i kolejnym listonoszem. Na zdrowie:))

I przypominam o kolejnym konkursie. Na szczęście Zomisia wysyła sama:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka