Dodaj do ulubionych

Poszukiwanie

28.11.11, 19:55
W ubiegłym tygodniu we Wrocławiu, staraniem Instytut Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Wrocławskiego, odbyła się konferencja "W poszukiwaniu odpowiedniej formy. Rola wydawcy, typografa, artysty i technologii w pracy nad książką".

Rozmowę z dwiema uczestniczkami tej konferencji, Marią Kulik (IBBY) i Małgorzatą Cackowską (Uniwersytet Gdański), zarejestrował i przedstawia na swoim blogu pan Rafał Świątek >>> rozmowa

Nawet pobieżne przesłuchanie pozwala wyłapać ogrom wielce intrygujących wątków. Polecam!

A posłuchać Przewodniczącej Polskiej Sekcji IBBY śpiewającej "Pinokia" - bezcenne :-)
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Poszukiwanie 28.11.11, 21:14
      Nie dotarłam jeszcze do śpiewanej wersji "Pinokia", ale słucham z zainteresowaniem :)
      Ciekawa jestem bardzo konferencji - będą jakieś materiały pokonferencyjne?
      • anna_mrozi Re: Poszukiwanie 28.11.11, 21:49
        :D
        Słucham z coraz większym zainteresowaniem. Polecam!
      • pe_pawlak Re: Poszukiwanie 29.11.11, 01:39
        anna_mrozi napisała:

> Nie dotarłam jeszcze do śpiewanej wersji "Pinokia", ale słucham z zainteresowaniem :)

10:16 w II części :-)

> Ciekawa jestem bardzo konferencji - będą jakieś materiały pokonferencyjne?

Jak wynika z ostatniego zdania >>> zaproszenia na konferencję , organizatorzy mają takie plany. Potwierdzili je w rozmowie, choć przyznali też, że publikacja nie nastąpi szybko; to kwestia miesięcy raczej, niż tygodni.
    • kazze Re: Poszukiwanie 28.11.11, 21:52
      Dziękuję. Rozmowa naprawdę ciekawa, choć prowadzący raz dał ciała. Rozmowa o książkach, przy dwóch miłych paniach i - TAKIE słowo?
      :)
      • rafal.sylwester Re: Poszukiwanie 10.12.11, 01:13
        Winne wino! :-)

Rafał S. Świątek
    • mama_kasia Re: Poszukiwanie 29.11.11, 12:48
      Bogactwo treści :) ...Obśmiałam się :)
      Szczególnie zaciekawiły mnie wspominki bibliotekarki ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka