01.02.12, 09:57
Natknęłam się dziś przy przeglądaniu nowości w Azymucie na "Pufcia" Tomasza Bochińskiego. Wydawnictwo Almaz mi nieznane. Ktokolwiek widział...? Pufcio wygląda sympatycznie, ale to za mało na zakup w ciemno dla mnie.

www.wydawnictwo-almaz.pl/?q=node/21
Obserwuj wątek
    • rykam Re: Pufcio 01.02.12, 13:35
      Znalazłam 1 recenzję: baza.fantasta.pl/ksiazka.php?id=10081
      • rykam Re: Pufcio 01.02.12, 13:42
        i jeszcze 2:
        katedra.nast.pl/artykul/5871/Bochinski-Tomasz-Pufcio/
        www.kawerna.pl/recenzje/ksiazka/item/3537-tomasz-bochinski-pufcio-recenzja.html
        + troszkę o wydawnictwie:
        www.zaginiona-biblioteka.pl/printview.php?t=2167&start=0&sid=43edc0e960844fbfa1b4596e2367efec
        • rykam 2 fragmenty tekstu 01.02.12, 13:51
          www.kawerna.pl/aktualnosci/ksiazki/item/3352-pufcio-pierwszy-fragment.html
          www.kawerna.pl/aktualnosci/ksiazki/item/3362-drugi-fragment-pufcia.html
    • rykam Re: Pufcio 01.02.12, 13:46
      A tu o ilustratorze: fabrykaslow.com.pl/graficy.php?id=11&flash=y

PS. Przepraszam za to postowanie - postaram się na następny raz wstrzymać się z dodawaniem posta aż znajdę więcej i dodać 1 dużą informację :)
      • chaber69 Re: Pufcio 01.02.12, 14:08
        Dzięki. Brzmi sympatycznie i ciekawie, ale czy ktoś może onego Pufcia widział w oryginale? Za chwilę dla mnie to będzie książka jak ta o króliczku Ana Usaskim z Novae Res, której nigdzie nie można w księgarniach uświadczyć i żeby przeczytać, obejrzeć chociażby, trzeba by kupić. A wolałabym najpierw mieć wglad w książkę trzymaną w rękach.
        • beataj02 Re: Pufcio 02.02.12, 11:32
          Hmmm, chyba w drugim poście Rykam podlinkowała recenzję Pufcia, która mnie trochę stropiła i zniechęciła, choć z racji dziecięcych zamiłowań do smoków i potworów właściwie już byłam zdecydowana na zakup. Chaberku, poczytaj zwłaszcza dyskusję pod tą recenzją, bo są tam zacytowane zupełnie inne fragmenty... raczej odstraszające :(
          Swoją drogą chętnie przeczytam opinie kogoś z tego forum, jakoś wtedy jestem pewna odbioru ;-)
          • rzezucha.ma Re: Pufcio 02.02.12, 17:48
            Rzeczywiście, komentarze, a zwłaszcza przytoczone tam fragmenty nader interesujące :D Zapewne bardziej, niż sama książka.
        • steffa Re: króliczek 02.02.12, 16:31
          A tego króliczka mam gdzieś w domu. Wykopię i wrzucę.
    • rykam Pufcio w promocji 25% w sklepie Wydawnictwa 02.04.12, 11:54
      "Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci

W związku z Międzynarodowym Dniem Książki dla Dzieci – świętem obchodzonym co roku 2 kwietnia, w dzień urodzin duńskiego baśniopisarza Hansa Christiana Andersena. Mającym na celu rozpowszechnienie książek dla dzieci oraz wspieranie czytania przez najmłodszych. Postanowiliśmy wprowadzić w naszym sklepie internetowym na okres 2 tygodni promocję w wysokości 25% na książkę Tomasza Bochińskiego "Pufcio".
      Czytajmy dzieciom i przyzwyczajajmy je do samodzielnej lektury, to się na pewno w przyszłości opłaci."

www.wydawnictwo-almaz.pl/?q=node%2F69

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka