Dodaj do ulubionych

inbook.pl - kryptoreklama?

10.02.12, 16:48
W ciągu 3 dni 3 nowe osoby polecają inbook. pl Nie brzmi to wiarygodnie. Proszę tu na dywanik marszem z jakimś uwiarygodnieniem!

Być może to zbieg okoliczności, ale wygląda podejrzanie.
Obserwuj wątek
    • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 10.02.12, 16:52
      chameral:
      forum.gazeta.pl/forum/w,16375,91864846,132768078,Re_audiobooki_dla_dzieci.html?wv.x=1
      paulara:
      forum.gazeta.pl/forum/w,16375,111186634,133211951,InBook.html?wv.x=1
      jakubdg:
      forum.gazeta.pl/forum/w,16375,111816964,133227926,Re_Literacka_z_Krakowa.html?wv.x=1

I co proponujecie forumowicze?
      • toris_a Re: inbook.pl - kryptoreklama? 10.02.12, 17:49
        Ej tam kryptoreklama - jedyne co moga osiagnac to wejscie na strone, stwierdzenie "eee, drogo" i ignorowanie ich w przyszlosci :)

Z drugiej strony ja reaguje na takie komentarze (przynajmniej jeden raz) i faktycznie sprawdzam. Zawsze przeciez ktos moze trafic na nowa, tania ksiegarnie i podzielic sie informacja z innymi. Ja dzieki forum znalazlam KsiegarnieWarszawe, a pozniej aros.pl - gdzie wlasciwe robie glowne zakupy.

Wiec nigdy nic nie wiadomo :)
        • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 10.02.12, 18:56
          toris_a napisała:

> Ej tam kryptoreklama - jedyne co moga osiagnac to wejscie na strone, stwierdzen
          > ie "eee, drogo" i ignorowanie ich w przyszlosci :)
          >
          > Z drugiej strony ja reaguje na takie komentarze (przynajmniej jeden raz) i fakt
          > ycznie sprawdzam. Zawsze przeciez ktos moze trafic na nowa, tania ksiegarnie i
          > podzielic sie informacja z innymi.
          > Wiec nigdy nic nie wiadomo :)

Nie, zasada jest taka, że jeżeli ktoś jest związany z branżą, która nas tu interesuje i chce polecić swoją firmę powinien się przedstawić, nie udawać kogoś niezainteresowanego sprzedażą.

• abepe Edyto! 10.02.12, 18:59
            Edyto, skasowałam Twojego posta. Skrobnę Ci wyjaśnienie na gazetowy, ok? Odbierasz?
            • edyta0 Re: Edyto! 10.02.12, 19:45
              Odbieram, czekam na info...
        • czytelniczkahs Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 20:55
          Witam ,
          pierwszy raz wypowiadam się na forum . Do tej pory tylko je regularnie podczytywałam .
          Dzisiaj założyłam specjalnie konto , żeby móc napisać kilka słów , bo mnie trafia jak widzę kolejna reklamę księgarni warszawa ! Rozumiem , ze piszą to Panie , które robią zakupy z odbiorem osobistym..... Tak przynajmniej wynika z pozytywnych ocen tej księgarni w internecie , której powięciłam trochę zdrowia i czasu.
          Można sprawdzić moją opinię z ceneo ze stycznia 2010r. Zakupy w księgarni warszawa zrobiłam tylko raz i o jeden raz za dużo - bazując na poleceniach z tego forum... przez ponad miesiąc nie miałam ani pieniędzy , ani książek , ani prezentów na święta.
          Prosze więc o trochę rozwagi w rozsiewaniu peanów na kazdym kroku odnośnie tej księgarni. W inbook też kupuję , ale zawsze z odbiorem osobistym - więc nie wpłacam pieniędzy tylko czekam spokojne na realizację , która zwykle jest duższa niż w opisie .

• abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 21:02
            Ostatnio chyba nikt nie pisał nic o księgarni warszawa. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś swoją negatywną opinię dopisała pod starymi peanami w odpowiednim wątku.
            • czytelniczkahs Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 22:09
              Jak to nikt nie pisał ? Tylko kilka postów wyżej -przypadkiem jak zwykle - jedna z forumek toris znów wsominała jak to znalazła ksiegarnie warszawa - super tanią ... ha ha . Cóż dla "Forum" może to niewygodne ,ale jesli mój post nie zostanie skasowany , to być moze przestroga dla innych , chyba że jedynie reklamy ksiegarni warszawa są mile widziane
              • sinceramente Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 22:26
                Ale ja nie rozumiem dlaczego Twoja opinia miałaby być "niewygodna" dla forum? Dlatego że jest negatywna? Takie też są ważne, a może ważniejsze niż pozytywne, bo każdy woli wiedzieć jakie jest ryzyko przy zawieraniu transakcji.

Tyle, że Twoja opinia jest sprzed 2 lat! Można zakładać, że w tym czasie coś się zmieniło na lepsze. Szczególnie, że w ciągu tych dwóch lat na forum nikt o podobnej sytuacji nie wspominał. Ja sama korzystałam z Księgarni Warszawa (wysyłka pocztą) i byłam za każdym razem zadowolona z obsługi.

Pomijam już fakt, że strasznie się najeżyłaś i bardzo emocjonalnie o tym wszystkim piszesz.
                • czytelniczkahs Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 23:02
                  Przyznaję ,że traktuję to nadal emocjonalnie . Ale kupuję dużo książek (czasem myślę , ze zbyt dużo) w różnych księgarniach - bonito , empik, merlin , inbook , gandalf , ale tak jak zostałam "obsłużona" przez ksiegarnie warszawa , to nigdy mi się nie zdarzyło...
                  A jestem zła , bo zwykle sprawdzam w sieci opinie o sklepie internetowym , z którego korzystam pierwszy raz , ale w tej sprawie potraktowałam forum jak dobrego przyjaciela , który poleca coś , w co można wierzyć .
                  Forum było zamknięte więc wtedy nie mogłam wyrazić tutaj swojej opinii o tej ksiegarni , teraz już tak.

Aktualnie znów jest przypomniany też wątek : ksiegarnie internetowe , w którym jedna z forumek poemi123 wspominała dokładnie sposób postępowania tej "księgarni ", ale oczywiście zaraz pojawiły się opinie wielu odbierających osobiście - zadowolonych klientów.
                  I jeszcze jedno , być może coś sie zmieniło na lepsze w traktowaniu klientów przez tą księgarnię - nie zamierzam sprawdzać .
                  • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 23:14
                    czytelniczkahs napisała:

> A jestem zła , bo zwykle sprawdzam w sieci opinie o sklepie internetowym , z kt
                    > órego korzystam pierwszy raz , ale w tej sprawie potraktowałam forum jak dobre
                    > go przyjaciela , który poleca coś , w co można wierzyć .
                    > Forum było zamknięte więc wtedy nie mogłam wyrazić tutaj swojej opinii o tej ks
                    > iegarni , teraz już tak.

Hmm, mam jednak nadzieję, że nie masz pretensji do forum za to, że miałaś pecha. Nie wypowiem się na temat księgarni warszawa ponieważ nigdy tam nie kupowałam.
                    Z drugiej strony - ostatnio jest na forum burza w sprawie zakupów w weltbildzie. Ja tam kupuję co jakiś czas i chyba nigdy nie miałam problemów. I piszę o tym. Mam nadzieję, że nikt nie ma do mnie pretensji, że ja akurat dobrze trafiam.

>
                    > Aktualnie znów jest przypomniany też wątek : ksiegarnie internetowe , w którym
                    > jedna z forumek poemi123 wspominała dokładnie sposób postępowania tej "księgarn
                    > i ", ale oczywiście zaraz pojawiły się opinie wielu odbierających osobiście - z
                    > adowolonych klientów.

Widocznie te osoby były zadowolone. Dopisz swoją opinię i tyle.

> I jeszcze jedno , być może coś sie zmieniło na lepsze w traktowaniu klientów pr
                    > zez tą księgarnię - nie zamierzam sprawdzać .

Nie musisz. Masz spory wybór innych miejsc;)
              • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 11.02.12, 22:44
                czytelniczkahs napisała:

> Jak to nikt nie pisał ? Tylko kilka postów wyżej -przypadkiem jak zwykle - jed
                > na z forumek toris znów wsominała jak to znalazła ksiegarnie warszawa - super t
                > anią ... ha ha .

A to przepraszam, rzeczywiście nie skupiłam się na innych księgarniach w tym wątku, bo nie są one tematem tego wątku.

Cóż dla "Forum" może to niewygodne ,ale jesli mój post nie zo
                > stanie skasowany , to być moze przestroga dla innych , chyba że jedynie reklamy
                > ksiegarni warszawa są mile widziane

Możesz wyjaśnić dlaczego sugerujesz, że dla forum niewygodne są negatywne opinie tej czy innej księgarni?

• toris_a Re: inbook.pl - kryptoreklama? 12.02.12, 09:07
            To moze ja sie wypowiem skoro tak emocjonalnie dostalo mi sie od czytelniczkahs:

1. Wciaz polecam Ksiegarnie Warszawe i Arosa, bo ceny maja konkurencyjne. Co miesiac robie spore zakupy ksiazowe, zalezy mi by bylo jak najtaniej i zawsze sprawdzam moje wytypowane ksiegarnie gdzie sa taniej wybrane tytuly. Zatem mniej wiecej przy 6 zakupach w roku w KW, na pare lat zdarzyla im sie raz wtopa z zamowieniem (za dlugi czas oczekiwana). To jest moloch i biore na to poprawke.
            I skoro jestem zadowolona - mam narzekac???? Bo akurat czytelniczkahs jest niezadowolona klientka? Mam publicznie przepraszac za polecenie ksiegarni? Wybacz - ale pozytywnej opinii nie zmienie, i nadal bede u nich zamawiac.

2. Nie jestem wlascicielem/pracownikiem/trollem itp naganiajacym klientow. Uwazam ze kazdy myslacy czlowiek umie korzysac z wyszukiwarki, porowna ceny, sprawdzi opinie o sklepie. Z tego co pamietam - juz pare lat temu w CENEO bylo sporo negatywnych opinii o KW - wlasnie ze wzgledu na nieterminowosc realizacji zamowien. Wiec nie sprawdzilas dobrze.
            Na mojej prywatnej czarnej liscie znajduje sie kilka ksiegarni w kotrych nie zrobie juz zamowien. Negatywami dziele sie tez z innymi, ale bynajmniej nie oczekuje by przestali tam kupowac, ma to raczej na celu ostrzezenie (by nie robili przedplaty, pytali o dostepnosc w magazynie itp.) I nie drazni mnie, ze np. Weltbild jest polecany. Kazdy ma prawo do opinii i nie bede z tego powodu atakowac innych.

3. Atak na "opinie na forum" i mnie konkretnie za to, ze nie bylas zadowolona, jest smieszny. Gdyby ksiazka polecana tutaj, nie odpowiadala Twojemu dziecku tez mocno skrytykowalabys Forum?

4. Ale i jest pozytyw jest - zalozylas sobie konto. Warto podzielic sie nie tylko negatywnymi opiniami, czekam na warta polecenia tania ksiegarnie - chetnie skorzystam z podpowiedzi.
            • bramina Re: inbook.pl - kryptoreklama? 12.02.12, 21:01
              Poczułam lekkie wyrzuty sumienia, bo jestem jedną z tych osób, które zawiodły się na obsłudze KW, a nie wyraziły swojej opinii na tym forum. Złożyłam zamówienie też około 2 lat temu i bardzo długo czekałam na realizację. Wiele telefonów skończyło się nawet telefonem do Rzecznika Konsumentów, od którego usłyszałam, że nic nie mogę zrobić, bo inaczej by było przy płatności przelewem, a ja zamówiłam towar z płatnością przy odbiorze (o ironio - żeby było szybciej). Sprawę zakończyłam pełnym niezadowolenia mailem, informującym, że nie będę więcej ich klientem - bez odzewu, bez słowa przeprosin. I tak też zrobiłam. Nie korzystam więcej z ich usług, ale dla mnie jest to oczywiste, że w dobie tak szerokiej konkurencji, mam wybór i to ode mnie zależy, gdzie będę robiła zakupy. Na tej samej zasadzie omijam sklepik z prasą i jeden sklep z odzieżą, gdzie nie uwzględniono mi reklamacji. To mój sposób na radzenie sobie ze złością na sprzedawców i nie projektowanie jej na innych klientów, którym się lepiej trafiło lub lepiej umieli sprawę załatwić.
              A tak na marginesie to trochę tłumaczyłam Księgarnię Warszawa po tej mojej wpadce, że zawirowania mogły być spowodowane śmiercią właściciela w tym okresie i przejmowaniem księgarni przez jego syna (o ile dobrze pamiętam).
              • anick5791 Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 15:51
                Dodam tylko, że też miałam problem z KW - książki przyszły tak opakowane, że wszystkie cztery rogi wystawały na zewnątrz. Żadnej folii, papieru, katunu... Po prostu trochę tektury oklejone taśmą. Tak jakby sposób pakowania innej popularnej księgarni internetowej :P ale tylko to co wewnątrz, bez zewnętrznej części kartonu. A to akurat były albumy...
    • paulara Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 11:48
      Jestem zszokowana zasadami panującymi na tym forum. Trafiłam na nie przez link dziewczyny z innego forum, spodobał mi się ze względu na zainteresowania , więc dodałam je do ulubionych. Podałam dwa linki, zostałam oskarżona o kryptoreklamę po czym usunięto moją odpowiedź....hmmm jestem na gazecie od 7 lat i nigdy się z czymś takim nie spotkałam!!!
      Mama dwójki dzieci z formowym stażem z pokaźną biblioteczką to ja, natomiast Pani Dyktator - abepe ... nie wiem kto to (brak konta na gazecie). Forum to miejsce na swobodne wypowiedzi, kasowanie postów w dyskusji?? żeby kierować jej przebiegiem??
      Wiem jedno , taki reżim i kreowanie rzeczywistości mi nie odpowiada.
      Abepe - Twoje wypowiedzi odnośnie księgarń są dość monotematyczne, ciekawe gdzie pracujesz?
      • steffa Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 12:09
        W pełni rozumiem, że możesz czuć się poirytowana, ale może dlatego tak się stało, że nie pisywałaś do tej pory na TYM forum? Nie przedstawiłaś się? Nikt Cię nie znał, więc nie zaufał? Tymczasem akurat abepe stali bywalcy znają, ufają i właśnie dlatego została moderatorem.
      • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 13:53
        I twierdzisz, że to zbieg okoliczności, że Twój nick pasuje do nazwiska Paulina Raciborska, mieszkasz w Dąbrowie Górniczej i polecasz zakupy w inbook.pl, foteria.pl i cud.pl, które związane są z inbook.pl?
        Jeżeli tak twierdzisz - przywrócę Twój wątek.

Przykro mi, ale mam obowiązek sprawdzić kto co poleca. Dotyczy to także forumowiczów ze stażem na tym forum. Ich posty także kasuję gdy mi podpadają.

I nie rozumiem zarzutu o brak konta na gazecie;)
        • marturka Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 14:07
          Tu Front Obrony Abepe :) - zasady korzystania z forum są może czasem zawiłe (wiem coś o tym) i kasowanie wątków zawsze jakoś drażni ego (wiem coś o tym), ale przy dłuższym stażu widać, jaki jest tego sens: ochrona wiarygodności tego forum, które jest miejscem unikatowym i opiniotwórczym.
        • woda.lekko.gazowana Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 14:12
          abepe :D
        • bbkk abepe 13.02.12, 15:09
          brak konta czy brak profilu - czepiasz się ;-)
          nawet osoby z pokaźną biblioteczką mogą nie wiedzieć że jest jakaś różnica pomiędzy nimi ...
          • abepe Re: abepe 13.02.12, 15:47
            bbkk napisała:

> brak konta czy brak profilu - czepiasz się ;-)
            > nawet osoby z pokaźną biblioteczką mogą nie wiedzieć że jest jakaś różnica pomi
            > ędzy nimi ...

A! Profil! Rzeczywiście, nie aktywowałam. Ale paulara też nie napisała gdzie pracuje, nie tylko ja się kryję!

Dziękuję wszystkim Frontom za poparcie porządku na forum!!!
        • basca_basca Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 17:15
          Paulina Raciborska ma maila paulara@gazeta.pl
          www.skradziono.pl/detail.php?id=93bialy-dostawczy-citroen-jumper-opek/&contact=1
          a tenże mail posiada osoba o nicku paulara:
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,117864609,118030624,przylaczam_sie_do_prosby_.html
          niestety internet jest bezlitosny;)
          • steffa Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 18:09
            U, nieładnie. Nie lepiej było przyznać się do nadgroliwości? Wybaczyłyby tu te wszystkie ''harpie'', zapomniały, a firma zachowałaby twarz. A tak pozostanie niesmak podwójny - nie dość, że jednak krypciocha, to jeszcze obrażanie gospodarzy.
      • truffla333 Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 14:48
        Droga Paulino,
        Przykro mi, że zszokowała Cię standardowa reakcja naszej Administrator. Gdybyś poświęciła trochę czasu temu forum, z łatwością odnalazłabyś informację, kim jest Abepe. I jak negatywnie społeczność tego forum reaguje na kryptoreklamy. Polecamy jak zwykle używanie wyszukiwarki.
        Bo wyszukiwarką można znaleźć wszystko, także o Tobie, droga paularo.
        Jesteś na forum gazety od 2005 roku, ale licznik wykazuje, że w tym czasie napisałaś 175 postów. Co daje 25 postów na rok, co równa się 2 postom na miesiąc. Dodam, że większość z postów wg źródeł gazety napisałaś przed 2007 rokiem. Trudno zatem się dziwić, że nie spotkałaś się nigdy z usunięciem posta.
        Jakoś też nigdy nie wypowiadałaś się w kwestii książek dla dzieci i nagle wykorzystujesz swoje miesięczne maksimum postowe polecając nam Inbook. Paulina - to daje do myślenia.

• zona_mi Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 21:06
          > Trudno zatem się dziwić, że nie spotkałaś się nigdy z usunięciem posta.

Wyszukiwarka nie pokazuje usuniętych postów, ale kryptoreklama usuwana jest także z innych f.
          • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 23:31
            Na koniec chciałabym jeszcze dodać, że sam wpis paulary na temat przecen w księgarni miał prawo, zgodnie z naszymi ustaleniami, się w wątku Okazje cenowe pojawić, ale z podpisem, że jest przedstawicielką księgarni.
            I przypominam o tym innym osobom;) Nie wystarczy się raz przedstawić. Proponuję stosowny podpis w sygnaturce.

• bbkk Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 15:08
        Na szczęście my nie jesteśmy zszokowani :-)
        I umiemy korzystać z wyszukiwarki.
      • katrio.na Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 18:34

> Abepe - Twoje wypowiedzi odnośnie księgarń są dość monotematyczne, ciekawe gdz
        > ie pracujesz?
        >

A. zostałaś zdemaskowana ;) Przyznaj się - Merlin, Empik czy jaki inny gigant zatrudnia Cię po godzinach. Ale obrażę się, tyle lat i nawet marnej zniżki... ;)

No i proszę posada Dyrektorska i to tak z początkiem tygodnia ;)

Ależ Wy macie cierpliwość dziewczyny.
        • abepe Re: inbook.pl - kryptoreklama? 13.02.12, 18:43
          katrio.na napisał:

> A. zostałaś zdemaskowana ;) Przyznaj się - Merlin, Empik czy jaki inny gigant z
          > atrudnia Cię po godzinach. Ale obrażę się, tyle lat i nawet marnej zniżki... ;)

Sama jestem ciekawa, kto został wytypowany.

> No i proszę posada Dyrektorska i to tak z początkiem tygodnia ;)

Dyktatorska!!!

> Ależ Wy macie cierpliwość dziewczyny.

Niesamowite ile na tym forum osób z zacięciem detektywistycznym. Przedawkowałyśmy Lassego i Maję?:)
          • abepe Re: 13.02.12, 18:56
            A wracając do tematu nr 2, czyli problemu wywołanego przez czytelniczkęhs.

Czy według Was negatywne opinie na temat KW powinny trafić z tego wątku do tego? czy chcecie stworzyć wątek- zestawienie, gdzie każdy będzie wpisywał gdzie zrobił zakupy i czy jest zadowolony? W sumie często takie wypowiedzi znikają w innych wątkach (np. narzekanie na znikające pozycje, które niby są w dużej promocji w merlinie, ostatnie - podobne problemy z weltbildem?)
            • basca_basca Re: 13.02.12, 20:00
              może wystarczy podlinkować ten fragment do tamtego linku?
              • abepe Re: 13.02.12, 20:18
                basca_basca napisała:

> może wystarczy podlinkować ten fragment do tamtego linku?

Jakoś nie mam ochoty linkować wątku gdziekolwiek. Autorki wypowiedzi na temat KW mogą po prostu skopiować swoje posty i wkleić je tam. OK?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka