Dodaj do ulubionych

Od "Ala ma kota" do e-matury

08.03.12, 21:19
Konferencja

Bardzo jestem ciekawa wniosków i (ewentualnych) efektów.
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Od "Ala ma kota" do e-matury 09.03.12, 08:13
      Brzmi interesująco; Intrygująco też wygląda brak (?) polskich wydawców i osób biorących udział (?) w powstawaniu rodzimych podręczników. Chyba że nie doczytałam i nie znalazłam?
      • abepe Re: Od "Ala ma kota" do e-matury 21.03.12, 07:58
        Pojawił się drugi wątek na ten temat, więc podciągam ten. Czy ktoś się wybiera?
      • abepe Re: Od "Ala ma kota" do e-matury 21.03.12, 16:58
        anna_mrozi napisała:

> Brzmi interesująco; Intrygująco też wygląda brak (?) polskich wydawców i osób b
        > iorących udział (?) w powstawaniu rodzimych podręczników. Chyba że nie doczytał
        > am i nie znalazłam?

Jest prof. Górski, który projektuje układy typograficzne podręczników szkolnych i akademickich dla Gdańskiego Wydawnictwa Oświatowego, z którym związana jest także Agnieszka Żelewska.
    • i2h2 Re: Od "Ala ma kota" do e-matury 19.04.12, 17:05
      Byłam, niestety.
      Może gdybym nie była, miałabym jeszcze jakieś złudzenia... A tak to mam mordercze skłonności, skierowane dość konkretnie (ale nie napiszę, bo to chyba karalne jest).
      Prezentacji, czy może raczej komunikatów (16 minut to jednak za mało) na temat projektowania e-książek, e-podręczników czy w ogóle e-czegoś było w sumie niewiele, w dodatku odniosłam wrażenie, że w reszcie Europy też nie bardzo wiedzą, co z tym fantem zrobić. Może Holandia się wyróżnia i ponad poziomy wylata, ale też nie projekty e-podręczników, tylko inicjatyw wspierających uczenie się, sprawiających, ze proces nauczania jest ciekawszy.
      • abepe Re: Od "Ala ma kota" do e-matury 19.04.12, 17:45
        To o czym właściwie mówili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka