Dodaj do ulubionych

Zapowiedź nowej książki I. Chmielewskiej w MR

24.05.13, 13:56
Rzut oka na prace
Obserwuj wątek
    • anna_mrozi Re: Zapowiedź nowej książki I. Chmielewskiej w MR 24.05.13, 14:15
      Wreszcie się pochwalili :)
      (a w zanadrzu coś jeszcze)
    • rykam Tytuł: "O tych, którzy się rozwijali" :) 24.05.13, 14:40
      Źródło
      • rykam O tych, którzy się rozwijali 13.08.13, 14:27
        https://ecsmedia.pl/c/o-tych-ktorzy-sie-rozwijali-p-iext23150685.jpg

O tych, którzy się rozwijali
        Iwona Chmielewska

Premiera: 2 września 2013

Format: 215 x 287 mm
        Oprawa: twarda
        Liczba stron: 40

Książka - zagadka. Kim są "ci, którzy się rozwijają"? Każdy z nas poczuł kiedyś działanie tajemniczych, niewidzialnych nici łączących ludzi i ich sprawy w czasie i przestrzeni. I każdy - dziecko i dorosły - może tę książkę odczytać po swojemu.

Iwona Chmielewska tworzy książki obrazkowe dla ludzi w każdym wieku. Zdobywa za najważniejsze międzynarodowe nagrody (np. Złote Jabłko w Bratysławie i dwukrotnie Bologna Ragazzi Award). Jej książki znane są czytelnikom w Korei Południowej, Japonii, na Tajwanie, w Niemczech, Francji, Meksyku, Hiszpanii i Izraelu... a ostatnio na szczęście także w Polsce.

To książka o nas wszystkich. Nieważne, czy mamy lat pięć czy pięćdziesiąt - wszyscy jesteśmy stworzeni do rozwijania się - zarówno gdy chodzi o sprawy codzienne, jak i dotyczące upiększania świata, uszczęśliwiania innych, a wreszcie pomagania im. Jeśli będziemy tkwili zwinięci w swoim kłębkach, nie damy sobie szansy rozwoju.
        Nie czekajmy więc, aż ktoś nas znajdzie jak stare nici w sklepie z używanymi rzeczami…
        • abepe Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 00:35
          niemieckiego alfabetu, który już rok temu Iwona Chmielewska pokazywała na BSI!!!
          Jednak nie wyszedł? (nie u nas, oczywiście)
          • anna_mrozi Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 08:55
            Nie, jeszcze go nie ma
            • abepe Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 09:32
              Dobrze, że mam całość w formie wideo z komentarzem;))) Mojemu synowi bardzo się podobało (byliśmy razem na wykładzie) a od września zaczyna naukę niemieckiego. Ale co się odwlecze...
              • kaixa Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 11:14
                Abepe, a czy moglabys podzielic sie linkiem do tego wideo (o ile jest dostepne w sieci)?
                Przy okazji - pozdrawiam! Z najmlodsza czytelniczka zamotana w chuscie :-)
                • abepe Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 11:35
                  kaixa napisała:

> Abepe, a czy moglabys podzielic sie linkiem do tego wideo (o ile jest dostepne
                  > w sieci)?

Nie jest, to moje nagranie dla NCK. Nie mam praw do udostępniania;) Zapytam, czy mogę zrobić jakieś zrzuty klatek i pokazać. Ale może gdzieś jest jakiś fragment. W każdym razie wygląda kusząco!

> Przy okazji - pozdrawiam! Z najmlodsza czytelniczka zamotana w chuscie :-)

Bardzo się cieszę! I dziękuję za pozdrowienia;)
    • rykam "Cztery strony czasu" - premiera w czerwcu 13.06.13, 17:12
      https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/969458_10151396282847127_104501460_n.png

Iwona Chmielewska
      "Cztery strony czasu"

Premiera: czerwiec 2013
      • rykam "Cztery strony czasu" - Zorropodgląd 14.07.13, 09:57
        Cztery strony czasu

Zorropodgląd
    • rykam "Dwoje ludzi" 17.06.13, 21:31
      Książka „Dwoje ludzi” funkcjonuje już 7 lat, ale dopiero niedawno zakupiono w Polsce do niej prawa autorskie. Miłośników twórczości Iwony Chmielewskiej na pewno ucieszy wiadomość, że wkrótce ukaże się ona nakładem Wydawnictwa „Media Rodzina”.
      Źródło: Szczecin Czyta
      • rykam "Dwoje ludzi" - podgląd 17.06.13, 21:35
        Dwoje ludzi

Podgląd:
        Poza Rozkładem
      • rykam Re: "Dwoje ludzi" 18.01.14, 12:54
        Jako prezent na walentynki ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka