anna_mrozi Re: Zapowiedź nowej książki I. Chmielewskiej w MR 24.05.13, 14:15 Wreszcie się pochwalili :) (a w zanadrzu coś jeszcze) Odpowiedz Link
rykam O tych, którzy się rozwijali 13.08.13, 14:27 O tych, którzy się rozwijali Iwona Chmielewska Premiera: 2 września 2013 Format: 215 x 287 mm Oprawa: twarda Liczba stron: 40 Książka - zagadka. Kim są "ci, którzy się rozwijają"? Każdy z nas poczuł kiedyś działanie tajemniczych, niewidzialnych nici łączących ludzi i ich sprawy w czasie i przestrzeni. I każdy - dziecko i dorosły - może tę książkę odczytać po swojemu. Iwona Chmielewska tworzy książki obrazkowe dla ludzi w każdym wieku. Zdobywa za najważniejsze międzynarodowe nagrody (np. Złote Jabłko w Bratysławie i dwukrotnie Bologna Ragazzi Award). Jej książki znane są czytelnikom w Korei Południowej, Japonii, na Tajwanie, w Niemczech, Francji, Meksyku, Hiszpanii i Izraelu... a ostatnio na szczęście także w Polsce. To książka o nas wszystkich. Nieważne, czy mamy lat pięć czy pięćdziesiąt - wszyscy jesteśmy stworzeni do rozwijania się - zarówno gdy chodzi o sprawy codzienne, jak i dotyczące upiększania świata, uszczęśliwiania innych, a wreszcie pomagania im. Jeśli będziemy tkwili zwinięci w swoim kłębkach, nie damy sobie szansy rozwoju. Nie czekajmy więc, aż ktoś nas znajdzie jak stare nici w sklepie z używanymi rzeczami… Odpowiedz Link
abepe Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 00:35 niemieckiego alfabetu, który już rok temu Iwona Chmielewska pokazywała na BSI!!! Jednak nie wyszedł? (nie u nas, oczywiście) Odpowiedz Link
abepe Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 09:32 Dobrze, że mam całość w formie wideo z komentarzem;))) Mojemu synowi bardzo się podobało (byliśmy razem na wykładzie) a od września zaczyna naukę niemieckiego. Ale co się odwlecze... Odpowiedz Link
kaixa Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 11:14 Abepe, a czy moglabys podzielic sie linkiem do tego wideo (o ile jest dostepne w sieci)? Przy okazji - pozdrawiam! Z najmlodsza czytelniczka zamotana w chuscie :-) Odpowiedz Link
abepe Re: Nie mogę znaleźć... 23.08.13, 11:35 kaixa napisała: > Abepe, a czy moglabys podzielic sie linkiem do tego wideo (o ile jest dostepne > w sieci)? Nie jest, to moje nagranie dla NCK. Nie mam praw do udostępniania;) Zapytam, czy mogę zrobić jakieś zrzuty klatek i pokazać. Ale może gdzieś jest jakiś fragment. W każdym razie wygląda kusząco! > Przy okazji - pozdrawiam! Z najmlodsza czytelniczka zamotana w chuscie :-) Bardzo się cieszę! I dziękuję za pozdrowienia;) Odpowiedz Link
rykam "Cztery strony czasu" - premiera w czerwcu 13.06.13, 17:12 Iwona Chmielewska "Cztery strony czasu" Premiera: czerwiec 2013 Odpowiedz Link
rykam "Cztery strony czasu" - Zorropodgląd 14.07.13, 09:57 Cztery strony czasu Zorropodgląd Odpowiedz Link
rykam "Dwoje ludzi" 17.06.13, 21:31 Książka „Dwoje ludzi” funkcjonuje już 7 lat, ale dopiero niedawno zakupiono w Polsce do niej prawa autorskie. Miłośników twórczości Iwony Chmielewskiej na pewno ucieszy wiadomość, że wkrótce ukaże się ona nakładem Wydawnictwa „Media Rodzina”. Źródło: Szczecin Czyta Odpowiedz Link