Dodaj do ulubionych

Do posiadaczy nowych wydań Muminków.

07.07.18, 08:24
Przypadkiem odkryłam, że w nowym wydaniu "Mikołajka" Naszej Księgarni ilustracje albo zostały poddane korekcie, albo wydawnictwo dostało dostęp do lepszych niż dotąd kopii. Obrazki są wyraźniejsze, widać znacznie więcej szczegółów. Mieliśmy dotąd wydanie pewnie z okolic 2009 roku, ale planuję je stopmiowo wymienić.
Orientujecie się, czy z Muminkami jest tak samo? Pytam o wydania z podziałem na poszczególne tomy, nie te zbiorowe. Teraz w ofercie wydawnictwa jest wariant z beżowo-szarymi okładkami; wcześniej było też wydanie specjalne (kolekcjonerskie?) z kolorowymi okładkami i grzbietem z tkaniny. Jeśli tu też ilustracje są "podciągnięte", to tezt będę chciała zrobić wymianę, bo Muminki są najbardziej lubianą lekturą w naszym domu.
Obserwuj wątek
    • lulilu Re: Do posiadaczy nowych wydań Muminków. 09.07.18, 12:05
      > wcześniej było też wydanie specjalne (kolekcjonerskie?) z kolorowymi okładkami i grzbietem z tkaniny

W ogóle nie kojarzę takiego wydania. Jako, że też jestem fanką Muminków- proszę, zalinkuj jakieś zdjęcia tego wydania.
      Rozumiem, że nie chodzi Ci o to:
      nk.com.pl/muminki-ksiega-pierwsza/1405/ksiazka.html
      ponieważ tam nie było płóciennego grzbietu, o ile dobrze kojarzę.
      • yantichy Re: Do posiadaczy nowych wydań Muminków. 09.07.18, 14:59
        Może niedługo zniknąć, bo to ogłoszenie:
        www.olx.pl/oferta/opowiadania-z-doliny-muminkow-CID751-IDwqcWn.html
        To zbiorowe wydanie z kolei mnie nie ciekawi.
        • yantichy Re: Do posiadaczy nowych wydań Muminków. 09.07.18, 15:05
          I teraz interesuje mnie już ewentualnie tylko to kolorowe właśnie, bo tom najnowszych, beżowym, pojawił się w dziale wyprzedazowym Naszej Księgarni i na próbę zamówiłam. Zaraz przekonam się, jak wyglądają ilustracje. Inna rzecz, że jeśli tu nie będą "poprawione", to we wcześniejszym raczej też nie.
          • abepe Re: Do posiadaczy nowych wydań Muminków. 09.07.18, 15:36
            A coś jest nie tak w ilustracjach ze starych wydań?
            • yantichy Re: Do posiadaczy nowych wydań Muminków. 10.07.18, 00:39
              To, co pisałam - jeśli nowe wydanie ma wyraźniejsze ilustracje, to chciałabym je kupić. Lubię, a nawet więcej niż lubię, kreskę Tove Jansson i wolę wydanie, w którym będzie widać więcej detali. W przypadku "Mikołajka" różnica jest spora. Wcześniej podobnie rzecz przedstawiała się z Mary Poppins - jej z kolei nieźle zrobiły przenosiny do innego wydawnictwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka