na4 10.12.04, 11:18 Zastanawiam się nad kupieniem tej książeczki. Czy dla prawie 4l będzie zrozumiała ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: Miś zwany Paddington 10.12.04, 14:00 Ja bym jeszcze rok poczekała. Książka jest swietna, ale humor typowo angielski, trochę abstrakcyjny - raczej na 6 lat niż na 4. Poza tym dla czterolatki opowiadania moga być trochę za długie. Odpowiedz Link
pia_ Re: Miś zwany Paddington 10.12.04, 15:15 Ja kupiłam książeczkę "Miś Paddington i Bożonarodzeniowa Niespodzianka" na Mikołaja 5-letniej córeczce naszej niani. Mała była zachwycona i zaniosła ja do przedszkola, aby pani przeczytała książkę wszystkim dzieciom. Odpowiedz Link
verdana Re: Miś zwany Paddington 10.12.04, 17:13 Ale chyba to skrót oryginalnych opowiadań. Sa takie, ale ja prawdę mówiąc nie uznaję skrótów niczego. Odpowiedz Link
agnieszka_azj Re: Miś zwany Paddington 10.12.04, 23:09 Tu masz wątek o Paddingtonie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=10600231&a=10600537 P.S. Podobnie jak Verdana nie lubię skrótów i przeróbek. Złości mnie, jak ktoś, kto sam nie potrafi stworzyć orginalnego dzieła, "dłubie" przy tym, co kto inny zrobił z talentem. Może jestem niesprawiedliwa, ale z zasady unikam takich "dzieł". Odpowiedz Link
rysa9 Re: Miś zwany Paddington 12.12.04, 13:50 A propos` przeróbek. Przeczytałam sobie wczoraj w sklepie tego Bożonarodzeniowego Paddingtona i pomyślałam: "Rety, co ci ludzie widzą w Paddingtonie, że się tak nim zachwycają?" Nie znam książek o Paddingtonie, a ta przeróbka wcale mnie nie zachęciła do sięgnięcia po nie. Odpowiedz Link
pia_ Re: Miś zwany Paddington 14.12.04, 15:35 Nie wiedziałam, ze to przeróbka, ale jeśli tak, to z chęcią poznam "prawdziwego" Paddingtona, bo mnie się spodobała jako propozycja dla trochę młodszych dzieci. Odpowiedz Link