mamalgosia 08.08.07, 22:11 Szukam następujących książek: "Martynka wiecznie marudzi i ma buzię czerwoną od płaczu" oraz: "Franklin ugryzł brata w ramię do krwi" A jakie Wy macie zapotrzebowanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: zabawa 08.08.07, 22:40 To ja poproszę o: "Martynka obraża się na cały świat i nie odzywa niewiadomo czemu" i "Franklin naśladuje młodszą siostrę i przestaje mówić ludzkim głosem" Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 09.08.07, 06:30 andziulindzia napisała: > To ja poproszę o: > "Martynka obraża się na cały świat i nie odzywa niewiadomo czemu" Niestety, nakład wyczerpany > i > "Franklin naśladuje młodszą siostrę i przestaje mówić ludzkim głosem" Czy chce pani od razu II część: "Franklin cofa się w rozwoju i raczkuje zamiast chodzić, używa smoczka i każe się wozić wóżkiem"? > Odpowiedz Link
andziulindzia Re: zabawa 09.08.07, 17:56 mamalgosia napisała: Czy chce pani od razu II część: "Franklin cofa się w rozwoju i > raczkuje zamiast chodzić, używa smoczka i każe się wozić wóżkiem"? > > To ja bym wolała wersję: "Franklin cofa się w rozwoju i każe się nosić zamiast chodzić, ssie palec i bawi się grzechotkami"? Odpowiedz Link
alistar1 Re: zabawa 09.08.07, 08:03 To ja bardzo poproszę "Franklin awanturuje się przy zejściu z placu zabaw" i może jeszcze "Franklin ryczy w niebogłosy bez większego powodu" ;-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: "Franklin ryczy" 09.08.07, 22:38 Poproszę dwa egzemplarze; coś mam przeczucie, że z tego wkrótce jakiś biały kruk będzie ;-) Odpowiedz Link
mamaki Re: zabawa 09.08.07, 09:13 "Martynka obraża się na cały świat i nie odzywa nie wiadomo czemu" od razu stałby się bestsellerem! Odpowiedz Link
mamalgosia nieprawda 09.08.07, 22:11 Chciałabym by moje obrażone dzieci się nie odzywały. Ale one dostają słowotoku. Tak więc chętnie odstąpię swój egzemplarz tej "Martynki" Odpowiedz Link
crusk Re: nieprawda 09.08.07, 23:30 Zupełnie jak u nas. Poproszę, jeśli można - „Franklin pyta sto razy, zamiast posłuchać odpowiedzi.” „Franklin nie idzie do kina, bo ‘musi’ układać klocki, zamiast się ubierać” i na wszelki wypadek „Franklin ryczy, bo musiał układać klocki”. Martynki nie znam, ale może pasowałoby - „Martynka nie odzywa się do kolegi, bo on nosi pieluchę” Odpowiedz Link
mama_kotula Re: zabawa 09.08.07, 21:24 Bardzo proszę o "Nieustanne wycie i fochy Martynki" oraz "Franklinie, twój rówieśnik nie jest twoim wrogiem" Odpowiedz Link
mama_kotula Re: zabawa 09.08.07, 21:34 Zapomniałam, jeszcze pilnie potrzebuję egzemplarza "Martynko, nie jedz piasku" Odpowiedz Link
mamalgosia mamo_kotulo 09.08.07, 22:13 Akurat ta Martynka jest na stanie. W dwupaku z "Martynka ma piasek w pupie i kupie" Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 09.08.07, 22:12 Rówieśnik nie jest wrogiem? A "Franklinie nie bij wszytskich dzieci niższych od siebie"? Odpowiedz Link
mama_kotula Re: zabawa 09.08.07, 22:48 mamalgosia napisała: > Rówieśnik nie jest wrogiem? A "Franklinie nie bij wszytskich dzieci > niższych od siebie"? hmmm... prędzej: "Franklinie, nie bij Żółwinki" :D Albo "Żółwinko, nie bij Franklina" A najlepiej "Franklin i Żółwinka dają matce święty spokój i są cicho"... Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 10:02 mama_kotula napisała: > A najlepiej "Franklin i Żółwinka dają matce święty spokój i są cicho"... Oh, nie, my nie wydajemy kłamliwych książek > > Odpowiedz Link
mama_kotula Re: zabawa 10.08.07, 15:08 mamalgosia napisała: > mama_kotula napisała: > > > A najlepiej "Franklin i Żółwinka dają matce święty spokój i są > cicho"... > > Oh, nie, my nie wydajemy kłamliwych książek Echh, no myślałam, że chociaż w dziale fantastyki się to znajdzie ;-((( Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 15:23 Ach tak! Dział fantastyki! Mamy już w nim następujące pozycje: www.wydawnictwo-debit.pl/offer,list,41,franklin_pomaga_koledze.html www.wydawnictwo-debit.pl/offer,list,46,franklin_wybacza_siostrzyczce.html www.wydawnictwo-debit.pl/offer,list,47,franklin_mowi_przepraszam.html Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 10.08.07, 15:26 Co do "Franklin mówi przepraszam" to nam by się bardziej przydało: "Franklin mówi przepraszam ale wie, że to nie załatwia sprawy i kara i tak być musi" Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 16:39 Mój Franklin mówi "przepraszam", ale tylko ustami, całą jego postawa świadczy o tym, że wcale nie przeprasza i że bardzo, ale to bardzo go wnerwiamy:) Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 10.08.07, 23:01 mamalgosia napisała: > Mój Franklin mówi "przepraszam", ale tylko ustami, całą jego postawa > świadczy o tym, że wcale nie przeprasza i że bardzo, ale to bardzo > go wnerwiamy:) U nas "Franklin mówi przepraszam" następuje czasem po "Franklin dał mamie w szczękę taki był wściekły" więc to oczywiste, że przyda się "Franklin wie, że nie wystarczy przeprosić". Odpowiedz Link
bea-sjf Re: zabawa 13.08.07, 00:20 abepe napisała: > U nas "Franklin mówi przepraszam" następuje czasem po "Franklin dał mamie w > szczękę taki był wściekły" więc to oczywiste, że przyda się "Franklin wie, że > nie wystarczy przeprosić". Koniecznie przeczytajcie "Franklin potrafi już reanimować i opatrzyć zmasakrowanych przez siebie rodziców /rodzeństwo (zanim powie przepraszam ) ".Bywa na allegro ( nakład wciąż wyczerpywany ). Odpowiedz Link
steffa Re: zabawa 13.08.07, 23:16 Najwyraźniej czytał tylko "Franklin mówi przepraszam (bo mu tak każą)" Poza tym chciałabym dostać gdzieś poradnik z cyklu 'Pierwsza pomoc po poślizgnięciu się na mokrej podłodze'... Odpowiedz Link
zlota.baba Re: zabawa 10.08.07, 09:22 "Franklin najpierw mówi, czego chce, a dopiero potem wyje" "Żółwinka nie zmusza mamy do zabawy samochodami i koparkami" "Mama Franklina idzie siku bez asysty" "Nie wyżeraj matce dietetycznego pieczywa, Żółwinko!" "Martynka lubi owoce" Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 10:00 Ale dlaczego mama Franklina chce czuć się taka osamotniona w łazience? Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 10.08.07, 14:18 Hehe, pierwszy post i tytuły wzięłam na serio i się zdziwiłam Ale jestem po migrenie i na rozumie szwankuję:)) Ja poproszę: "Franklin nie korzysta z wc i sika na trawnik stojąc na pieńku w Zaurolandii", "Franklin w samochodzie denerwuje mamę, która i tak ma źle, bo siedzi ściśnięta między dwoma fotelikami" oraz "Mama Franklina powinna oddać swój dyplom wraz z dziewięcioletnim doświadczeniem w zawodzie psychologa" Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 15:18 abepe napisała: > Ja poproszę: > > "Franklin nie korzysta z wc i sika na trawnik stojąc na pieńku w Zaurolandii", Niestety, mamy tylko: "Franklin sika co prawda do WC, ale obsikuje sedes i wszystko dookoła" > "Franklin w samochodzie denerwuje mamę, która i tak ma źle, bo siedzi ściśnięta > między dwoma fotelikami" chętnie pani to sprzedamy, wraz z aneksem: "Mama Franklina poznaje na sobie skutki choroby lokomocyjnej" Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 10.08.07, 15:32 mamalgosia napisała: > Niestety, mamy tylko: "Franklin sika co prawda do WC, ale obsikuje > sedes i wszystko dookoła" A nie macie "Franklin w brudnej publicznej toalecie upiera się sikać na siedząco a tata akurat zapomniał wziąć podkładek na wc, które mama w ilości 250 sztuk zakupiła w sklepie zaopatrującym hotele"??? I jeszcze "Franklin w każej toalecie, obojętnie jak brudnej i obskurnej, mówi bez sensu "jak tu przyjemnie""??? Nie macie też, na podobny temat "Franklin zamiast robić kupę opowiada bajkę z przerywnikami muzycznymi przez pół godziny"? > > "Franklin w samochodzie denerwuje mamę, która i tak ma źle, bo > siedzi ściśnięta > > między dwoma fotelikami" > chętnie pani to sprzedamy, wraz z aneksem: "Mama Franklina poznaje > na sobie skutki choroby lokomocyjnej" A nie - ten aneks w przypadku naszej rodziny na szczęście jest zbędny:))) Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 16:44 Dziękuję za podsunięcie tematów - nasze wydawnictwo bardzo się liczy z opinią Czytelników. Mam tylko takie pytanko - czy w tej publicznej toalecie należy oddychać głęboko? Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 10.08.07, 23:04 mamalgosia napisała: Mam tylko takie pytanko - czy w tej publicznej > toalecie należy oddychać głęboko? Do takich, w których należy wstrzymac oddech nie wchodzimy. Wtedy na tapecie jest "Franklin wie, że najmilej sika się pod chmurką":)) Odpowiedz Link
i2h2 Re: zabawa 10.08.07, 16:14 A czy już wiadomo, kiedy w ofercie będą tytuły o tematyce bożonarodzeniowej? Usilnie poszukuję "Gdzie są suszone śliwki, Franklinie?" oraz "Martynka wyniosła łyżkę do mieszania bigosu". Mogę się ewentualnie zamienić z kimś - mamy niepotrzebny już egzemplarz "Franklin wchodzi po obrotowym krześle na biurko". Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 10.08.07, 16:43 Bałam się, czy mnie nie okrzyczysz za ten wątek. Przyznam, że na razie nie mieliśmy tematyki bożonarodzeniowej w naszej ofercie, ale czas to nadrobić. "Miś Remiś postanawia, że tegoroczna Wigilia będzie wyjątkowo nieudana". A co do śliwek, to pewnie są tam gdzie bombki - w jakimś niebycie. Co roku znika mi z choinki jakieś 25% bombek Odpowiedz Link
andziulindzia Re: zabawa 11.08.07, 15:18 i2h2 napisała: > Mogę się ewentualnie zamienić z kimś - mamy niepotrzebny już > egzemplarz "Franklin wchodzi po obrotowym krześle na biurko". Ech, mnie by się bardziej przydał egzemplarz: "Franklin wie, że nie wolno wchodzić po regale z książkami pod sam sufit, bo mama w końcu dostanie zawału". Odpowiedz Link
mamalgosia nie martw się! 11.08.07, 16:51 Mamy akurat na stanie książkę "Pielęgnacja żółwic po zawale" Odpowiedz Link
anna335 Re: zabawa 10.08.07, 19:43 to ja poprosze: "Franklin nie mowi >>Spadaj<< do mamy ani do taty" oraz: "Martynka sprzata swoje ciuchy i zabawki. SAMA bez przypominania i pokazywania palcem kazdej rzeczy" Odpowiedz Link
babatera Re: zabawa 11.08.07, 19:19 Bożonarodzeniowych jeszcze nie ma ale podobno można kupić na wyprzedaży serię wielkanocną a w niej bestsellerowy tytuł: "Franklin znajduje pistolet na wodę i biega z nim po całym domu bryzgając obficie wodą". Odpowiedz Link
mamalgosia babatero 11.08.07, 21:16 Nie rozumiem, co jest złego w strzelaniu wodą z pistoletu na wodę. Wszak po to on właśnie jest, prawda? Odpowiedz Link
zuzannao Re: zabawa 11.08.07, 20:46 Świeżo po powrocie z wakacji zgłaszam zapotrzebowanie na dwa tytuły: :Franklin chce kupę albo siusiu zawsze w trakcie posiłku" oraz "Franklin chce dostać miecz" - o tym, jak podczas zwiedzania pereł architektury i niezapomnianych zabytków Małopolski Franklin co pięć minut pyta: "To kiedy wreszcie kupicie mi ten miecz?" Odpowiedz Link
babatera Re: zabawa 11.08.07, 22:19 Powstało najświeższe zapotrzebowanie na tytuł: "Tupcio Chrupcio robi siku tacie na kolana w pierwszych dziesięciu minutach seansu w kinie po uprzednim pobycie całą rodziną w WC." Pistolety na wodę są całkiem ok, nic złego w nich nie widzę, co zresztą droga Małgosiu byś wiedziała gdybyś przeczytała cytowaną przeze mnie książeczkę o Franklinie ;-) A podobno autor planuje jej drugą część pt: "Mama Franklina o mały włos nie ginie na śliskiej podłodze" Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 12.08.07, 00:57 A macie "Żółwinka porasta brudem, bo rodzice muszą gadać z Franklinem, któremu akurat wcale nie chce sie spać" oraz "Franklin ryczy w niebogłosy, że chce do taty zamiast powiedzieć mamie, że dostał od kuzynki w oko" oraz "Franklin nie rozumie, że tata nie lubi jak ktos śpiewa na cały głos przez otwarte okno i bez sensu ryczy w ramach protestu po zamknięciu okna (Franklin nie tata)"? Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 12.08.07, 01:00 Aha, potrzebuję też "Franklin nie chce przytulanki i śpi z filmem o dinozaurach (a potem mu twardo)" Odpowiedz Link
mamalgosia z czym śpi Franklin 12.08.07, 10:05 - z nowymi butami - z piłką do koszykówki - z zestawem dmuchanych teletubisió rozmiar XXL - ze złotą figurką Jana Pawła II Dokładacie? Odpowiedz Link
andziulindzia Re: z czym śpi Franklin 12.08.07, 14:16 - z flakonem mamy perfum - z dwoma szlafrokami: własnym i żółwinki - wszystkimi częściami "Pana Kuleczki" - ze swoim nowym plecakiem wypchanym kanciastymi zabawkami - z nieaktywną już na szczęście kartą bankomatową mamy Odpowiedz Link
mama_kotula Re: z czym śpi Franklin 12.08.07, 14:59 - z połówką cytryny - z jednorożcem My Little Pony - z metalową, ciężką koparką - z mamusią i siostrą :PPP (w tym miejscu polecam poradnik: "Kompletny bezsens zakupu wypasionego trzypoziomowego łóżka piętrowego") Odpowiedz Link
abepe Re: z czym śpi Franklin 12.08.07, 22:42 Z rodziną Muminków, najważniejszy zawsze jest "mały zwierzaczek Ryjek". Nowy nabytek - papierowe dinozaury na szczęście śpią na komodzie. Odpowiedz Link
abepe Re: z czym śpi Franklin 12.08.07, 22:45 abepe napisała: > Nowy nabytek - papierowe dinozaury na szczęście śpią na komodzie. Ale plastikowe (lub z czego one tam są) figurki sypiają z Franklinem często. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: zabawa 12.08.07, 10:04 babatera napisała: > Pistolety na wodę są całkiem ok, nic złego w nich nie widzę, co zresztą droga > Małgosiu byś wiedziała gdybyś przeczytała cytowaną przeze mnie książeczkę o > Franklinie ;-) A podobno autor planuje jej drugą część pt: "Mama Franklina o > mały włos nie ginie na śliskiej podłodze" Tak się akurat składa, że czytałam o pistolecie na wodę z serii "Kamyczek", ale tam było tylko o delikatnym psiukaniu wodą na krzaczki:) Odpowiedz Link
hankam Re: zabawa 12.08.07, 22:42 Ja poproszę: "Martynka nie odrabia lekcji zadanych na wakacje i codziennie mówi, że zrobi je jutro" oraz "Martynka ma w nosie wyjazdy i wakacje i mówi, ze najfajniej jest siedzieć w domu" I jeszcze suplement: "Martynka nienawidzi gór, morza i Mazur, bo najfajniej jest z ksiązką na kanapie". Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 12.08.07, 22:56 hankam napisała: > "Martynka nie odrabia lekcji zadanych na wakacje i codziennie mówi, > że zrobi je jutro" Popieram Martynkę!!!!!!!! > "Martynka ma w nosie wyjazdy i wakacje i mówi, ze najfajniej jest > siedzieć w domu" Aha, to ja poproszę trylogię:"Franklin na propozycję zobaczenia latarni morskiej oraz portu wali tatę w głowę bo już to kiedyś widział i chce się dalej bawić w domu dinozaurami z klocków", drugą część - "Odosobniony za karę Franklin czuje się pokrzywdzony ale w końcu dochodzi do słusznych wniosków" oraz "Franklin nie robi awantury gdy z powodu ulewy z latarni i portu wychodzą nici". A jest może "Franklin budzi rodziców o siódmej rano, bo mu wieczorem obiecali oglądanie jutro serialu o dinozaurach (mama się zmywa do pokoju Franklina pod pretekstem nakarmienia Żółwinki i błogo podczas tej czynności zasypia)"? Odpowiedz Link
hankam Re: zabawa 12.08.07, 23:04 abepe napisała: > Popieram Martynkę!!!!!!!! Ja też, ale potrzebna będzie nam wkrótce książka "Martynka jest wściekła, bo nie odrobiła lekcji zadanych na wakacje" Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 13.08.07, 00:14 hankam napisała: > Ja też, ale potrzebna będzie nam wkrótce książka "Martynka jest > wściekła, bo nie odrobiła lekcji zadanych na wakacje" A dlaczego teraz się dzieciom zadaje coś na wakację??????????? Odpowiedz Link
alistar1 Re: zabawa 13.08.07, 07:45 Pilnie potrzebna część "Franklin wraca z piaskownicy brudny jak diabeł. Instrukcja prania";-) Odpowiedz Link
alistar1 Re: zabawa 13.08.07, 07:49 I jeszcze szukamy o, tego: "Franklin awanturuje się na placu zabaw, krzycząc na zdecydowanie starszego kolegę: TO MÓJ PLAC ZABAW, TY WSTRĘTNY CHŁOPAKU!" Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 13.08.07, 22:53 alistar1 napisała: > I jeszcze szukamy o, tego: > "Franklin awanturuje się na placu zabaw, krzycząc na zdecydowanie > starszego kolegę: TO MÓJ PLAC ZABAW, TY WSTRĘTNY CHŁOPAKU!" Uuuuuu, teraz widzę,że mój mąż został potraktowany ulgowo przez tego Franklina:))) Odpowiedz Link
abepe Re: zabawa 13.08.07, 22:55 Żeby Franklina pochwalić poproszę "Franklin mówi, że nie zjadł dinożelka przed śniadaniem, bo zrobił tak jak go mama poprosiła":))) Odpowiedz Link
steffa Re: zabawa 13.08.07, 23:12 Drogie Kobiety! Toż to prawie wszystko z działu fantastyki młodocianej... Jestem zainteresowana kilkoma pozycjami, o których już wspomniałyście (niechybnie i na zawsze wycofane) oraz pilnie poszukuję (choć raczej desperacko): "Ostry dyżur nam dzisiaj nie grozi" z cyklu Poradnik Niemłodej Matki, "To nie moje dziecko" - dramatyczna opowieść o losach kobiety po trzydzistce oraz "Jak Leon mamy się słuchał" ze zbioru baśni słowiańskich 'Bajarka opowiada'. - Odpowiedz Link