silsilka Zaczarowane Kółko Misia Uszatka 26.10.10, 10:14 Wydawnictwo W.A.B. oraz Wydawnictwo „Uszatek" z prawdziwą przyjemnością wznawiają Zaczarowane kółko Misia Uszatka (1970) z oryginalnymi ilustracjami Zbigniewa Rychlickiego. W przygotowaniu kolejne wznowienia przygód „misia z klapniętym uszkiem", który wciąż bawi i wzrusza, mimo że narodził się ponad pięćdziesiąt lat temu! Premiera 17 listopada wab.com.pl/?ECProduct=1063&v=_tw Odpowiedz Link
ruda_val Jak Bettina wracała ze szkoły 26.10.10, 22:04 Poproszę jeszcze "Jak Bettina wracała ze szkoły" Elizabeth Shaw książka mojego dzieciństwa ;-) Odpowiedz Link
lunatica Re: Jak Bettina wracała ze szkoły 30.10.10, 14:09 ruda_val napisała: > Poproszę jeszcze "Jak Bettina wracała ze szkoły" Elizabeth Shaw > > książka mojego dzieciństwa ;-) :-D Mojego też! Udało mi się upolować na Allegro, bo własna gdzieś przepadła... Odpowiedz Link
steffa Re: Dahl 30.10.10, 11:15 Nie wiem, czy już ktoś wspominał. Właśnie czytam z biblioteki i wiem, że do wznowienia na już jest 'Wielkomilud' - koniecznie! Odpowiedz Link
steffa Re: inne 13.12.10, 18:01 Poproszę o "Pali się" z ilustracjami Butenki (koniecznie na KARTONIE). Oraz "Pan Plamka i jego kot". Co prawda upolowałam w końcu na allegro (moje własne oddane), ale na pewno kupiłabym nowe. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 22.12.10, 08:24 Przewertowałam wątek, ale chyba jeszcze o tym nie było. Marzy mi się nowe, ładne wydanie Tajemniczego ogrodu. Bardzo. Odpowiedz Link
baronowa.szlochen Re: Do wznowienia- na już! ;-) 02.01.11, 14:09 "Bajeczki z obrazkami" Wladimir Sutiejew "Przygody Nieumiałka" Mikołaj Nosow Odpowiedz Link
hankam Dla młodszych nastolatek 02.01.11, 20:38 Przez ciebie, Drabie - Zofii Chądzyńskiej Priska - Merja Otava Dobrze, że sobie przypomnialam, muszę upolować na Allegro. Odpowiedz Link
baronowa.szlochen Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.01.11, 08:14 Seria z Wiewiórką. Czuję, że byłaby jeszcze większym hitem, niż "Poczytaj mi mamo". Odpowiedz Link
nat_bad Re: Do wznowienia- na już! ;-) 03.01.11, 17:17 a ja przy okazji konkursu śnieżno odczapowego (choć chciałam wrzucic to już dawniej, ale zapominam) dodaję książkę Otfrieda Preusslera "Hubert i jego przyjaciel Kudłacz" oraz "Huberta w wielkim kapeluszu". Odpowiedz Link
poppy76 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 22.08.11, 02:53 Raczej chyba dodruk niz wzowienie, prosze drogiej Wytworni: "Dużo śmiechu, trochę smutku, to historia o Mamutku" ''O malarzu rudym jak cegla'' I Tuwima wiersze (chociaz te ostatnie to mam;)) ''Basn o krolu Dardanelu'' tez by sie przydala, chociaz jeszcze da sie ja wydobyc czasami z odchlani tu i owdzie. ''O wedrowaniu przy zasypianiu'', ''Wilczek'' tez sie prosza. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Do wznowienia- na już! ;-) 22.08.11, 02:55 Zapomnialam wspomniec o nieszczesnym ''Gruffalo'':) Odpowiedz Link
violik Re: Do wznowienia- na już! ;-) 22.08.11, 09:53 Wiersze Danuty Wawiłow zebrane w książeczce "Wierszykarnia" w twardej oprawie z rysunkami Edwarda Lutczyna. Nawet w necie nie ma żadnej dostępnej informacji, że gdzieś ktoś coś wie na ten temat. Chciałabym to mieć.... Odpowiedz Link
rykam "Koń i kot" Janusz Stanny 07.05.13, 13:37 Poproszę :) Ostatnio przeczytałam i oglądałam u znajomych, ale przywiązani do swojego egzemplarza ;) i bardzo mi się spodobała - i tekst i ta czerwień z czernią :) Mogłaby Wytwórnia, bo jakoś mi się teraz kojarzy Stannowo ;) a wyczytałam, że miało być w Znaku, ale cisza :/ Odpowiedz Link