zona_mi 12.07.08, 11:22 Tak raczej dla przedszkolaków niż szkolniaków. W pierwszej chwili przychdzi mi na myśl Brzechwa z jego zwierzęcymi wierszykami i "Zoo" J.Mikołajewskiego, a co jeszcze? W grę wchodzą zarówno wiersze jak i proza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: Zwierzęta w zoo 12.07.08, 12:08 Zono - muszę zajrzec do naszej biblioteki, wypożyczałam tam kiedyś taką dość fajną serię twardostronicową, ale nie jestem pewna, czy to nie było o zwierzętach z cyrku (to było z 3 lata temu:) Może być cyrk? Odpowiedz Link
zona_mi Re: Zwierzęta w zoo 12.07.08, 14:16 Wolałabym zoo, ale nie będę się z Tobą szarpać ;) Odpowiedz Link
rusalkaamalka Re: Zwierzęta w zoo 12.07.08, 14:54 My mamy cudną wg mnie książeczkę Marii Łastowieckiej "Pierwszy spacer", o niedźwiadku, który urodził się w zimie, a wiosną wyrusza na swój pierwszy spacer po zoo i wszystko mu się myli. To z serii "Poczytaj mi mamo". Odpowiedz Link
madas9 Re: Zwierzęta w zoo 12.07.08, 15:26 a może to z serii Małe zoo Lucy www.badet.pl/go/_search/advanced_search.php?send_form=1&form_main%5Bphrase%5D=ma%B3e+zoo+lucy&form_main%5Bc1%5D=0 swego czasu było zachwalane na tym forum - my niedawno wygraliśmy w "dzieciowym" konkursie całą serię i teraz z niecierpliwością oczekujemy na przesyłkę z wygraną. Odpowiedz Link
uccello Znajomi z ZOO A.Gucwiński W. Strojny 12.07.08, 17:52 To książka ,że tak szumnie powiem: popularno -naukowa, którą kupowałam dla przedszkolaka rozkochanego w zwierzętach. Nazwisko jednego z autorów popowie Ci z jakiego typu gawędą mamy tu do czynienia. Książka wydana przed laty, wiec zastrzeżenia co do jakości fotek( w większości cz-białych) można mieć, ale warto moim zdaniem kupić, zwłaszcza ,że cena na allegro waha się od 5 do 10zł regional.allegro.pl/show_item.php?item=394336616 Odpowiedz Link
zona_mi O! 12.07.08, 18:12 Właśnie czegoś takiego szukałam! Dziękuję, dziękuję! Ucello, jeśli jeszcze Ci tego nie wyznałam, to wiedz - kocham Cię! Tak w ogóle :) Odpowiedz Link
zona_mi Z opisu: 12.07.08, 18:18 "Doskonały podręcznik dla każdego zainteresowanego stomatologią !!!" Zakładam, że nie tylko o zębach zwierząt tam jest? ;) Odpowiedz Link
uccello Re: Z opisu: 12.07.08, 18:47 Hi, hi nawet nie zauważyłam, choć jak byk -tłustym drukiem nęci. Pomyślałam ,że sprzedający "Vampire" ma wśród innych przedmiotów podreczniki z tej dziedziny,i mu się omskło i wstawiło, ale nie. No ale nie tylko o problemach stomatologicznych- zaręczam! Odpowiedz Link
mika_p Re: Zwierzęta w zoo 12.07.08, 20:23 "O żyrafach, które chciały zobaczyć śnieg". Kawałek dzieje się w ZOO. Odpowiedz Link