lunatica 01.10.08, 22:32 Ja już chcę wiedzieć kto i co? A przede wszystkim ile muszę zaoszczędzić na to, co chcę kupić :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abepe Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 01.10.08, 22:50 Zaoszczędzisz trochę, jak zrobisz, co mi obiecałaś! Zaczęłam dziś kombinować, jak by tu jednak pojechać (podobno są bilety weekendowe kosztujace 100zł w dwie strony, tyle, że najwcześniej jakoś późno w piątek trzeba wyjechać a ode mnie to ponad 8 godzin:((( Odpowiedz Link
i2h2 Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 02.10.08, 14:49 "Z siłą wodospadu" napływają do mnie kolejne informacje o kolejnych nowościach targowych. Luna, może lepszy będzie kredyt ;-P Odpowiedz Link
lunatica Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 03.10.08, 09:54 i2h2 napisała: > "Z siłą wodospadu" napływają do mnie kolejne informacje o kolejnych > nowościach targowych. A kiedy puścisz farbę?? > Luna, może lepszy będzie kredyt ;-P <LOL> Odpowiedz Link
i2h2 Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 03.10.08, 10:01 Zaglądaj na stronę - w zapowiedzi i w patronaty. Wiesz, że za te ostatnie ręczę głową :-) Odpowiedz Link
anndelumester Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 02.10.08, 14:54 Ha, jakies 2 godziny temu weszlam sobie na stronę Targow z refleksją, ze w tym roku to tylko ogladactwo bo kasa pusta, a kredyty poszly na remont i poprawki po remontowe. ;( Odpowiedz Link
ingeborga Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 03.10.08, 16:03 Jeśli ktos dojedzie na Targi w Krakowie, to ja już teraz zapraszam na spotkanie z Joanną Rudniańską, autorką m.in. "Kotki Brygidy" i "Roku smoka". 24 pazdziernika (piatek), o 19.30 w Księgarni Hiszpanskiej (Maly Rynek 4) - będzie głównie o "Moim tacie z obcej planety" - książce która najpierw wyszła w Japonii, a teraz wreszcie jest także w Polsce. Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Uparcie podbijam :-D nt. 07.10.08, 19:19 To może sobie jakieś okołotargowe spotkanie urządzimy ??? Odpowiedz Link
lunatica Re: Uparcie podbijam :-D nt. 07.10.08, 19:36 bea-sjf napisała: > To może sobie jakieś okołotargowe spotkanie urządzimy ??? No chyba! Nie może być inaczej :-) Odpowiedz Link
uccello Re: Uparcie podbijam :-D nt. 07.10.08, 20:33 Dobrą okazją mógłby być wernisaż ilustracji Anny Sędziwy w "Szafie" Odpowiedz Link
uccello Re: Uparcie podbijam :-D nt. 07.10.08, 21:16 i2h2 napisała: > Wernisaż jest w który wieczór? Jak tylko się dowiem szczegółów -napiszę Odpowiedz Link
i2h2 Re: Uparcie podbijam :-D nt. 08.10.08, 11:14 Szybsza byłam - w sobotę idziemy do Szafy ;-) Odpowiedz Link
bea-sjf czyli spotkanie 21.10.08, 13:56 poproszę o szczegóły , bo nadal nie wiem kiedy możemy przy dobrej kawie pobrombować :) Odpowiedz Link
i2h2 Czwartek, piątek, sobota. 07.10.08, 20:36 Uparcie i skrycie ;-P Z moich obserwacji wynika, iż: w czwartek i piątek niewiele będzie spotkań, więc warto wpaśći oglądać książki na spokojnie i typować, co kupić, co wypożyczyć, a co ominąć ;-P W sobotę warto będzie zapolować na "boże Narodzenie w Kisielicach" z podpisem przemiłej (wiem, bo sprawdziłam ;-)) Autorki, pouczyć się matematyki z G.Kasdepke, polskiego z A.Frączek, a potem odsapnąc chwilkę, słuchając kołysanek "Dobrej nocy i sza". Kiedy już będziecie senni, można ruszyć na poszukiwanie Autora Księżyca Maćka, a zupełnie na koniec zostawić sobie psychologiczne rozważania z M.Wojtyszko i Brombą. Odpowiedz Link
i2h2 Niedziela 07.10.08, 20:43 W niedzielę rano pełni nowych sił będziemy wypytywać Autora "Adasia i słonia", czy informacja o cyklu książek z tymi bohaterami to pomyłka na targowej stronie, czy odpowiedź na moje życzenie ;-) Następnie warto będzie zachwycić się "Calineczką", poszukać kawałka Wrocławia w Krakowie, i dalej - NIC sobie nie robiąc z tłoku, BISując po drodze z nową ksiażką R.Piatkowskiej, podążać w kierunku forumowego Słowika. Oczywiście od pierwszego dnia targów warto odwiedzić małego chłopca w jego wieżyczce, ale też uwaznie się rozglądać, żeby nie zdeptać małej króliczki z kraju tulipanów. CDN - w miarę napływania kolejnych wieści :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Niedziela 09.10.08, 11:50 W niedzielę, jeśli kto zmęczon bedzie wielce, może również przycupnąć w wygodnym Zakamarku, aby kryminalnej serii posłuchać. I na razie koniec zagadki, ale wiedzę nadal porządkuję, więc upraszam zaglądać tu od czasu do czasu i umysły ćwiczyć. Tym razem zagadka bez konkursu, gwoli tylko zabawy i satysfakcji :-) Kto podpowie, o czym mowa (tu i w poprzednim poście)? Odpowiedz Link
pa_yo No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 13:04 Zakamarki - seria detektywistyczna o Lassem i Mai i znów Zakamarki Mama Mu buduje :) Ja niekumata - czyli słowik to gęś? A co z ta Bromba bo tez nie wiem :( Odpowiedz Link
i2h2 Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 13:09 To ja się zlituję ;-)) Słowik to Uccello (a teraz się będziesz przed nią chować na spółkę z Abepe, he he), a "Bromba i psychologia" ma już rok, ale dopiero w tym roku Autor będzie w Krakowie podpisywać. A Sierotka wczoraj późno wróciła, i zmęczona, więc losowania nie było. Odpowiedz Link
abepe Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 13:12 Che, che, ja już się Elli boję po takim fau pa:) A "Brombę i psychologię" zgadłam, znam i polecam (właśnie podrzuciłam koleżance, której partner ma ksywę Gluś:) Odpowiedz Link
pa_yo Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 13:43 psychologie w takim razie tez zgadłam brak mi było tylko tego ptaszka Odpowiedz Link
uccello Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:03 i2h2 napisała: > To ja się zlituję ;-)) > Słowik to Uccello Zlituj się i powiedz o co chodzi. Chociaż mnie:) Odpowiedz Link
uccello Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:12 tzn. wiem ,że uccello to po włosku ptaszek, ale czemu słowik? Odpowiedz Link
i2h2 Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:17 Bo jakbym napisała ptaszek, to wszyscy by wiedzieli. Inna ewentualność - forumowy ptaszek ma wydźwięk lekce negatywny ;-) Jeszcze inna ewentualność - późno to wszystko pisałam, a moje skojarzenia chadzają różnymi drogami. A poza tym Słowik to takie miłe ptaszę jest :-) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:25 tirli lirli , dobrze mi świtało :)))) Odpowiedz Link
i2h2 Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:52 Co do tytułu, a raczej jego braku, to była nawet podpowiedź :-) Widać przeoczyłaś. Odpowiedz Link
abepe Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 15:09 Chi chi, chodzi o to, że nie miałam za dużo czasu na dumanie:)) Nie mam pretensji:)) Ale trzeba pogonić Uccello: więcej ilustracji!!!! Odpowiedz Link
pa_yo Re: No to ja, ja , ja chcę :) 10.10.08, 07:47 Ja nie miałam szans zgadnąć :( Za krótko tu jestem i Forumki Uccello po prostu nie znałam. Odpowiedz Link
abepe Re: No to ja, ja , ja chcę :) 10.10.08, 11:31 pa_yo napisała: > Ja nie miałam szans zgadnąć :( > Za krótko tu jestem i Forumki Uccello po prostu nie znałam. > Ale już wiesz kim jest Forumka Uccello? To taka piękna długowłosa kobieta, która nas częstuje ilustracjami na przykład do przemiłej serii o przygodach dość nietypowej rodziny:)) Odpowiedz Link
abepe Re: No to ja, ja , ja chcę :) 09.10.08, 14:19 uccello napisała: > tzn. wiem ,że uccello to po włosku ptaszek A ja pojęcia nie miałam:)) Odpowiedz Link
i2h2 KONKURSIK? 07.10.08, 20:46 Ktoś wypisze wszystkie tytuły i Autorów, omownie wymienione przeze mnie w powyższych dwóch postach? Odpowiedz Link
bea-sjf Re: KONKURSIK? 07.10.08, 21:22 Brakuje mi tylko rozszyfrowania Słowika , forumowy on na dodatek ! No nie świta nic . Odpowiedz Link
bea-sjf Re: KONKURSIK? 07.10.08, 21:54 Toż domyślam się kto zacz ,ale z tytułem gorzej ... Odpowiedz Link
i2h2 Re: KONKURSIK? 07.10.08, 22:01 A - nie musisz tak od razu jej tytułowac - "Proszę Pani" wystarczy;-P Odpowiedz Link
lunatica Re: KONKURSIK? 07.10.08, 21:56 bea-sjf napisała: > Brakuje mi tylko rozszyfrowania Słowika , forumowy on na dodatek ! > No nie świta nic . Buu... to tak, jak i u mnie :-( Odpowiedz Link
bea-sjf Re: KONKURSIK? 07.10.08, 22:00 Luna ,już mi zaświtało :) Dumam teraz co nowego w tym roku się ukazało lub zdąży przed targami .... Odpowiedz Link
lunatica Re: KONKURSIK? 07.10.08, 22:03 bea-sjf napisała: > Luna ,już mi zaświtało :) Dumam teraz co nowego w tym roku się > ukazało lub zdąży przed targami .... Mnie tam nie świta :-( Odpowiedz Link
lunatica A odpowiedzi gdzie słać? 07.10.08, 22:36 i2h2 napisała: > Ktoś wypisze wszystkie tytuły i Autorów, omownie wymienione przeze > mnie w powyższych dwóch postach? Tu? Czy na Brombowy adres? Odpowiedz Link
i2h2 Re: A odpowiedzi gdzie słać? 07.10.08, 22:39 A to moze być na brombowy - do północnej godziny. Idę zatem nagród szukać :-) Odpowiedz Link
pa_yo Re: KONKURSIK? 08.10.08, 09:43 ojej, to niesprawiedliwe, ja nie wchodze do netu wiecziorami i konkurs mnie ominąl był - buuuu Odpowiedz Link
abepe Re: KONKURSIK? 08.10.08, 10:35 Niesprawiedliwie? Ja miałam iść spać a podkusiło mnie, żeby forum przejrzeć i co? Wciagnęło mnie i postanowiłam pogłówkować:) Znowu niewyspana!Ale ten Słowik, hmmmmmmmmm Odpowiedz Link
mama_kasia Re: KONKURSIK? 08.10.08, 10:48 Też mnie podkusiło wieczorem, ale nie dałam się pokusie :) Szybko przeleciałam wzrokiem i ...poszłam spać ;-) Odpowiedz Link
ingeborga Re: KONKURSIK? 08.10.08, 12:05 A może wpadniecie jednak w piątek na spotkanie z Joanną Rudniańską? Bo do szafy to nie wiem czy sie doczołgam po całym dniu siedzenia na targach jako tzw. wydawczyni. Odpowiedz Link
i2h2 Re: KONKURSIK? 08.10.08, 12:15 W Szafie mają genialną kawę - w mig Cię postawi na nogi :-) A w piątek - czemu nie, zależy czy da się coś zjeść na targach czy trzeba będzie korytka szukać ;-) Odpowiedz Link
pa_yo Re: KONKURSIK? 09.10.08, 08:42 Konkursik juz rozwiązany zapewne więc zlituj sie i podajcie o jakiego Słowika chodziło :) Przyznam sie bez bicia, że żadnej nowej Bromby tez nie znalazłam - słabo pewnie szukalam:( Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: KONKURSIK? 09.10.08, 10:06 buuuu A mi strasznie smutno, że nie mogę byc na tych targach.... A jeszcze bardziej, że mogłabym się wprosić z wami na kawę albo wyśledzić i podgladac z ukrycia.... :) Odpowiedz Link
abepe Re: KONKURSIK? 09.10.08, 11:28 Pa_yo - nie chodziło o erlbruchową gęś:)) Bardzo przepraszam Słowika, że go za gęś wzięłam:) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Czwartek, piątek, sobota. 09.10.08, 11:44 Skoro nawet gęś, tfu Słowik oczywiście, Was nie wykończyła, to mogę snuć targowe opowiesci dalej ;-) Otóż w piątek rano w targowym Zakątku odbędzie się spotkanie detektywistyczne z pewną Tłumaczką o bardzo miłym głosie... Wszyscy, którzy je wytropią, na pewno nie pożałują :-) W sobotę zaś dwie godziny przed herbatką w tymże samym Zakątku trzeba mu będzie poczytać (pewnie tego też nie potrafi, leniuch jeden ;-P). A czytać będzie znany Aktor o bardzo słowiczym nazwisku ;-) CDN w wiadomościach niedzielnych. Odpowiedz Link
alistar1 Czy to też podchodzi pod KONKURSIK? n/t 09.10.08, 11:54 Bo nie wiem, czy mogę słać odpowiedź? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 16.10.08, 22:26 Całe targi będzie można spędzić też na szukaniu pewnej bardzo ruchliwej siostry... Wszyscy wiedzą, o czyją siostrę chodzi? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 09:24 Zimno, zimno :-) Chociaż Lola też będzie :-) Odpowiedz Link
lunatica Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 09:35 i2h2 napisała: > Całe targi będzie można spędzić też na szukaniu pewnej bardzo > ruchliwej siostry... Wszyscy wiedzą, o czyją siostrę chodzi? A może chodzi o Kingę? Odpowiedz Link
pa_yo Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 09:48 ja jeszcze jestem przed lektura Kingi, to ona jest siostrą? Odpowiedz Link
lunatica ? 17.10.08, 09:54 lunatica napisała: > i2h2 napisała: > > > Całe targi będzie można spędzić też na szukaniu pewnej bardzo > > ruchliwej siostry... Wszyscy wiedzą, o czyją siostrę chodzi? > > A może chodzi o Kingę? A może to Nusi trzeba będzie poszukać? Odpowiedz Link
pa_yo Re: ? 17.10.08, 10:14 no to mnie Nusia tez najbardziej pasuje, tylko, że ja bym wtedy sformułowała podpowiedź dotycząca trzech ruchliwych braci siostry - hehehe :)))) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 09:50 a może Ella jest siostrą czyjąs ? :) Odpowiedz Link
zuzannao Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 10:17 i2h2 napisała: > Całe targi będzie można spędzić też na szukaniu pewnej bardzo > ruchliwej siostry... Wszyscy wiedzą, o czyją siostrę chodzi? Nie wiem, czyja siostra, bo jeszcze nie czytałam, ale czy to nie chodzi o "Gdzie jest siostra?" Nordqvista? Odpowiedz Link
abepe Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 17.10.08, 10:52 Chichi, też podjerzewam, że chodzi o siostrę Svena:) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 20.10.08, 15:49 Zapomniałam dopisać, że słusznie podejrzewacie ;-) Z innych informacji mogę jeszcze dopisać, że warto będzie szukać atrakcji Egmontu - będą prezentowane nowe planszówki przez nich wydane. Odpowiedz Link
abepe Re: Czwartek, piątek, sobota i niedziela. 20.10.08, 22:17 Właśnie wysyłam zgłoszenie na spotkanie z siostrą Svena i Markiem Kamińskim:)) To może ją znajdziemy:) Odpowiedz Link
spacey1 Re: 12. Targi Książki w Krakowie 23.10 - 26.10.20 09.10.08, 11:12 Oczywiście będą na targach, ale służbowo. Zawsze w związku z tym jest za mało czasu na chodzenie własnymi ścieżkami :(. Ale że książki dla dzieci to tez moja praca, to jakoś sobie poradzę :) Odpowiedz Link
pa_yo Nowe Zakamarki będą na targach 21.10.08, 09:42 'O zimie' - a ja własnie szukam takich klimatów na kolejne zamówienie, szkoda, że w Merlinie tego zakupic nie można w cenie promocyjnej-targowej :( Data pojawienia się w sprzedazy - 30/10 www.zakamarki.pl/show_object.php?id=35 Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Re: Nowe Zakamarki będą na targach 21.10.08, 10:06 "O zimie"- jakie to ładne! Jeszcze nie robiłam żadnych zakupów zakamarkowych, liczę na przedświąteczno- mikołajkowe promocje na ich stronie. Planuję Biuro Detektywistyczne, Astrid (mamy tylko "Ja też chcę..."), no i miło byłoby wreszcie poczytać Mamę Mu, zanim mi dzieci z niej wyrosną! Wtedy i ta nowość wskoczy do koszyczka:-) Odpowiedz Link