ingeborga 03.10.08, 16:36 Czy jest dla dzieci z rodzeństwem, czy dla jedynaków? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 03.10.08, 17:42 Pewnie dla jednych i drugich:-) Nusia to jedynaczka, a łosie to... hm? Odpowiedz Link
katrio_na Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 03.10.08, 18:07 Jak już klasyfikować Nusię to pod wielokulturowość bym ją zaliczyła. A Łosie to pewnie jak Owce ;) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 04.10.08, 11:08 a jak rozróżnic czy ksiązka jest dla jedynaka, czy da dzieci z rodzeństwem? Odpowiedz Link
ingeborga Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 06.10.08, 16:04 Zdarzaja się książki napisane specjalnie po to, żeby oswoić dziecko z tym że będzie miało/ma rodzeństwo. Ja takich nie potrzebuję, bo moja córka jest i będzie jedynaczką. I - póki co - nie mam ochoty z nia na ten temat dyskutować. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 06.10.08, 16:26 Dla jedynaków, którzy może i chcieliby mieć rodzeństwo, ale po pierwsze nie są pewni, a po drugie - czy to aby na pewno takie fajne? Nusię odwiedzają bracia Łosie i okazuje się, że jednak jest kilka aspektów posiadania rodzeństwa, które niekoniecznie jej się podobają ;-) Odpowiedz Link
steffa Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 07.10.08, 01:06 Zdecydowanie dla jedynaków, albo dla tych, którzy woleliby mieć siostrę (uff, całe szczęście mojemu synowi urodziła się siostra...). Odpowiedz Link
pa_yo Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 07.10.08, 07:36 a nie mozna tego traktowac po prostu jako historyjki do poczytania? Po co stawiac ramy, że tylko dla jedynaków? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 07.10.08, 12:39 A czy ja napisałam, że tylko? Słowo daję, że moja zdegustowana poczynaniami braci łosiów córka ma starszego brata ;-) Odpowiedz Link
steffa Re: Nowa Nusia - ktoś widział? 07.10.08, 15:08 Hola, hola! Ja tylko na pytanie odpowiedziałam. ;) {jestem jedynaczką i całe szczęście z żadnym łosiem nigdy nie mieszkałam ;-)) Odpowiedz Link