gopio1 16.10.08, 19:33 Kalendarz Pana Kuleczki już jest! :) www.mediarodzina.com.pl/ksiazka/429/kalendarz-pan-kuleczka-2009-z-naklejkami.html Na pewno nabędziemy - u nas to juz tradycja. A co zawiśnie u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kasia Re: Kalendarze 2009 16.10.08, 21:10 u nas dla odmiany ...Pan Kuleczka ;-))) Odpowiedz Link
lunatica Mąż 16.10.08, 21:51 dzisiaj przytachał ścienny kalendarz Mikołajka www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,2211,tutul,Kalendarz%20Miko%C5%82ajka%202009 , więc pewnie on :-) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Kalendarze 2009 16.10.08, 22:19 Nie będę się wyłamywać z ogólnoforumowego trendu - "Panakuleczkowy" dla Młodszej, Starszy na pytanie odparł, że on to by chciał "FelixowoNetowoNikowy" (chyba sam sobie wyprodukuje ;-P). Ja czaję się na kolejny erlbruchowski i zostaje jeszcze jedno miejsce nieokalendarzowane. Odpowiedz Link
metis1 Re: Kalendarze 2009 17.10.08, 11:39 Jakie jest, jakie jest??? Przeciez to zapowiedz dopiero! Nie ma ceny ani nic :( Odpowiedz Link
gopio1 Re: Kalendarze 2009 17.10.08, 16:43 Cena jest w cenniku - 14,90. No, może jeszcze tak fizycznie nie ma, ale ważne ze będzie! W sumie to dopiero połowa października ;) Odpowiedz Link
pa_yo Re: Kalendarze 2009 17.10.08, 11:42 a u nas nie ma tradycji kalendarzowej. Poczytam chetnie co wisi u Was i pewnie na cos tez sie skuszę :) A co to za elbruchowski kalendarz? Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 17.10.08, 11:44 Erlbruchowskie są piękne i, niestety, diabelsko drogie. Pojawi się pewnie niedługo w hokusach-pokusach. Odpowiedz Link
i2h2 Re: Kalendarze 2009 18.10.08, 11:33 Na mijający rok mam kalendarz Erlbrucha w małym formacie, w dodatku tak zrobiony, że od razu zyskuję pocztówki z pieknymi ilustracjami erlbruchowskimi :-) I nie był jakiś strasznie drogi :-) Gdy tylko będę mieć jakieś wieści o przyszłorocznych, na pewno tu dopiszę. Ale trzeba się bardzo spieszyć, bo do Polski dociera niewielka ilość (kalendarze są niemieckie, w ogóle chyba jest to edycja limitowana). Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 18.10.08, 11:38 No, popatrz, mały przeoczyłam, mam w pamięci taaaaaki duży. Odpowiedz Link
uccello Elbruch www 18.10.08, 14:27 A ktoś wie, jaki jest teraz adres strony Elbrucha? Bo nijak się na stary dostać nie mogę. Odpowiedz Link
zf71 Re: Kalendarze 2009 17.10.08, 11:54 wzorem lat ubiegłych - Pan Kuleczka dla J - dla nas coś włoskiego - Wenecja, tym razem malarska :) Odpowiedz Link
ingeborga Re: Kalendarze 2009 19.10.08, 17:18 U nas Elbruch u Młodej i Tygrysek z Misiem (Janoschowi) w kuchni, gdzie centrum życia rodzinnego. Odpowiedz Link
mamalilki Re: Kalendarze 2009 23.10.08, 13:12 Są kalendarze z Mikołajkiem książkowe i ścienne. merlin.pl/Mikolajek-Kalendarz-2009/browse/product/1,611877.html?gclid=CIO8v7ibvZYCFQWB1AodFG79xA Odpowiedz Link
mamalilki Re: Kalendarze 2009 23.10.08, 13:16 A ja się zastanawiam, czy nie zrobić dzieciom kalendarza - na każdy miesiąc inny ukochany bohater. Kiedyś porobiłam obrazki na konkurs urodzinowy dla starszej córeczki i było bardzo miło mieć wszystkich razem :-) Zastanawiam się też czy nie wykorzystać obrazków ze strony lapbakcyla do tego kalendarza. Wobec tak miłego prezentu jak te obrazki trudno przejść obojętnie :-) www.lapbakcyla.pl/prezenty.php Odpowiedz Link
uccello Re: Kalendarze 2009 23.10.08, 14:24 To jest bardzo fajny pomysł- taki domowy kalendarz. Można wybrać też komisyjnie 12 najfajniejszych rysunków dzieci -ustalić które są bardziej majowe, a które lepiej nadają się do rozchmurzania szarych listopadów, wpisać wszystkie domowe święta (to najbardziej pracochłonna rzecz- czytelne kalendaria z oznaczeniem dni tygodnia) i czekać na swoje ulubione dzieła na ścianie. W księgarni w Bratysławie widziałam takie gotowce, z czarnego albo białego sztywnego kartonu, o nie narzucającym się leyoucie,z pustym miejscem na obrazek. Karton był na tyle gruby ,że można było na nim rysować, ew. przykleić fotkę , albo malunek. Odpowiedz Link
mamalilki Re: Kalendarze 2009 23.10.08, 14:37 U nas tez byly, firma Tchibo cos takiego wypuściła rok temu tylko ze to byl mały format www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/pl/-/PLN/TdPlDisplayProductInformation-Start;sid=rHszGoFfxhYzGsnz4qM5foLA_NBRdTZoO-E=?ProductSKU=0014242 Ale są różne wzory w internecie, wystarczy poszukać. Można tez narysować - tak zrobiliśmy 2 lata temu i to był najlepszy produkt domowy :-) Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 29.10.08, 23:47 Dla miłosników Koszmarnego Karolka: www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,2253,tytul,Koszmarny%20Karolek.%20Poręczny%20Rocznik%202009 Odpowiedz Link
metis1 Re: Kalendarze 2009 31.10.08, 13:32 A mi udalo sie dorwac kalendarz i organizer z FINDUSEM! :) Juz przytupuje w oczekiwaniu na listonosza... Oczywiscie, bedzie tez dla odmiany ;-) Pan Kuleczka - bez niego ani rusz! Szkoda, ze uccello nie widzi tego stosiku przy lozku mojego synka, ktory probowalam juz zdemontowac dziesiatki razy (=przeniesc na polke z ksiazkami), i ktory ZAWSZE natychmiast po wykryciu zaburzenia wraca na swoje miejsce... Szkoda, ze "pan Widlak" nie slyszy jego "ulubionej piosenki" o prostych slowach (cytuje w calosci): "Pan Wojciech Widlak, Pan Wojciech Widlak..." - i da capo al fine, spiewane w podskokach na lozku, fortissimo, wiec sasiedzi tez juz na pewno znaja ten utwor :) Ech... Chcialabym miec takiego fana, weselej by mi sie zylo... ;) Odpowiedz Link
i2h2 Re: Kalendarze 2009 01.11.08, 10:04 Na tushita.pl czy mi podkupiłaś na aukcji? :-) Ten organizer był chyba tylko jeden :-( Odpowiedz Link
metis1 Re: Kalendarze 2009 01.11.08, 16:07 Nie, na Allegro. Byly po jednej sztuce, to fakt. Nie wiem, czy zdazylas je wczesniej wyczaic, bo chyba nie wisialy za dlugo (haslo Findus ostatnio sprawdzalam codziennie)... W koncu Findusowych fanow/fanatykow troche jest... A co z tymi maskotkami Findusa? Mialy byc, a ani widu, ani slychu :( Odpowiedz Link
joanna05 Re: Kalendarze 2009 03.11.08, 19:59 O, dzięki Iwono, za adres - już wiem, co kupię na Gwiazdkę paru osobom :) Kupowałaś tam już coś, długo się czeka na przesyłkę? Odpowiedz Link
i2h2 Re: Kalendarze 2009 03.11.08, 20:35 Nie kupowałam, ale na Allegro jest pani, która sprzedaje kalendarze z tej strony. U niej właśnie dziewczyny kupiły organizery z Findusem. Chyba napiszę, żeby i dla mnie aukcję wystawiła :-) Odpowiedz Link
joanna05 Re: Kalendarze 2009 03.11.08, 21:27 Dla mnie za późno, kliknęłam już dwa kalendarze u nich,ale te ścienne:) Ryzyk-fizyk, zobaczymy, jak działają. Pewnie na Allegro taniej, nie? Ale ostatnio paskudnie mnie jeden allegrowicz nabrał (pierwszy raz zresztą) i trochę straciłam zaufanie. Odpowiedz Link
gopio1 Joanno! 03.11.08, 22:23 Nie wiesz czy ten kalendarz findusowy ma takie kratki jak Pan Kuleczka - no, takie, w które można coś wpisac, wkleić. Daj znać jak dotrze. Oczy mi sie zaświeciły :) Odpowiedz Link
metis1 gopio1! 04.11.08, 10:27 Nie jestem Joanna i jeszcze nie dostalam tych kalendarzy, ale Ci odpowiem ;-) Findusowy kalendarz jest troche inaczej zorganizowany, ale tez sa niewielkie krateczki na wpisanei sobie czegos. Na www.tushita.pl mozna je sobie troche podejrzec (tam sa tylko kalendarze, nie ma Findusowych "organizerow rodzinnych" - 100 str, 135x202 mm), a jak chcesz, to podesle Ci na gazetowy jeszcze jedna fotke ze srodka. No i rzeczywiscie, w euforii szczesliwego mysliwego (mysliwki?) nie doczytalam, ze tushita.pl= EWA-HO z Allegro :) Odpowiedz Link
abepe kalendarze findusowe 04.11.08, 15:43 A czym się różni ten: www.tushita.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=kalendarz.tpl&product_id=160&catego ry_id=71&option=com_virtuemart&Itemid=1 od tego: www.tushita.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=kalendarz.tpl&product_id=159&catego ry_id=75&option=com_virtuemart&Itemid=1 Odpowiedz Link
joanna05 Re: kalendarze findusowe 04.11.08, 16:38 Ja zamówiłam ten pierwszy, z 12 stronami - po jednej na każdy miesiąc. Ten drugi, jak zrozumiałam z rozmowy z Tushitą, ma tylko 1, dużą stronę i służy do notowania - mozna go np. położyc na biurko. Dziwią się tam, co to za Findus w ogóle i czemu te kalendarze tak im schodzą. Wcale nie ma teraz organizerów w formie "książkowej". Zła wiadomość jest taka, że te ścienne im się właśnie skończyły, trzeba czekać z 7-10 dni na nową dostawę. Dopiero po złożeniu zamówienia wpadłam na to, że możemy ściągnąć od nich więcej tych kalendarzy do księgarni i zrobimy to, choćby nikt ich od nas nie chciał. Najwyżej zawisną wszędzie jako stały element wyposażenia :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: kalendarze findusowe 04.11.08, 16:40 To ja podpowiem, że na tushita.com jest większy wybór. To co już można u Ciebie zamawiać? :-D Odpowiedz Link
joanna05 Re: kalendarze findusowe 04.11.08, 21:01 O kurczę, czemu wcześniej nie pisałaś;))) To już przepadłam z kretesem. Dam znaka, jak się do nas odezwą - coś słabo u nich z komunikacją. Odpowiedz Link
abepe Re: kalendarze findusowe 04.11.08, 17:42 joanna05 napisała: > Ja zamówiłam ten pierwszy, z 12 stronami - po jednej na każdy > miesiąc. Ten drugi, jak zrozumiałam z rozmowy z Tushitą, ma tylko 1, > dużą stronę i służy do notowania - mozna go np. położyc na biurko. To dziwne, bo pod każdym z nich jest napisane: "Wymiary kalendarza: 30 x 30 cm (po rozlozeniu: 30 x 60 cm) 12 artystycznych obrazow zdobi kolejne miesiace 2009 roku." > Dziwią się tam, co to za Findus w ogóle i czemu te kalendarze tak im > schodzą. Wcale nie ma teraz organizerów w formie "książkowej". Fatalnie, fatalnie:( > Zła wiadomość jest taka, że te ścienne im się właśnie skończyły, > trzeba czekać z 7-10 dni na nową dostawę. Ale przecież mamy dopiero początek listopada, zdążymy:) > Dopiero po złożeniu zamówienia wpadłam na to, że możemy ściągnąć od > nich więcej tych kalendarzy do księgarni i zrobimy to, choćby nikt > ich od nas nie chciał. Najwyżej zawisną wszędzie jako stały element > wyposażenia :) Albo możecie zrobić findusowy konkurs z nagrodami:) Odpowiedz Link
gopio1 Re: metis1 04.11.08, 23:00 metis1 napisała: > a jak chcesz, to podesle Ci na gazetowy jeszcze jedna fotke ze srodka. Pewnie, że chcę! Dzięki!!! :) Odpowiedz Link
alistar1 Kalendarz Cecylki Knedelek:-)))) 03.11.08, 10:54 Miałam nadzieję na Cecylkę i Boże Narodzenie, a tu proszę, Cecylka na każdy dzień Nowego Roku: www.jednosc.com.pl/jednosc/index.php?site=zapowiedz&idz=49 Odpowiedz Link
siostraheli Re: Kalendarze 2009 04.11.08, 22:06 Może któryś z tych? Moje dzieci już wyrosły, a zawsze lubiłam mieć Janoscha na ścianie;-( www.amazon.de/janosch-kalender-Bücher/s?ie=UTF8&rh=n%3A186606%2Ck%3AJanosch-Kalender&page=1 Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 04.11.08, 22:35 siostraheli napisała: > Może któryś z tych? Moje dzieci już wyrosły, a zawsze lubiłam mieć Janoscha na > ścianie;-( Ja mam Janoscha na ścianie - mamy kilka drewnianych układanek, zawsze któraś stoi na półce ukosem i udaje obrazek:)) Odpowiedz Link
aniam123 Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 14:53 W ubiegłym tygodniu (gdy już straciłam nadzieję) pojawił się Kalendarz Cecylki Knedelek. Próbowałam znaleźć w księgarniach i na razie bez rezultatu, chyba bedę musiała zamówić w sieci. ksiegarnia.jednosc.com.pl/product_info.php?products_id=1209 Odpowiedz Link
zawsze_wolna_nilka Cecylka już w ksiegarniach 23.12.08, 20:43 stacjonarnych, widziałam- bardzo ciekawy kalendarz, typu "zdzierak". Na każdej stronie nie tylko pomysły na potrawy, ale i zabawy, majsterkowanie i zagadki. Warto. Odpowiedz Link
abepe Re: Cecylka już w ksiegarniach 23.12.08, 23:55 Aaaaaaa, zdzierak, super, chyba sobie kupię:)) Odpowiedz Link
gopio1 Re: Kalendarze 2009 01.03.09, 16:20 W warszwskim Trafficu na wyprzedaży oba Mikołajokowe kalendarze (i ten wielki ścienny i ten ksiązkowy). Po 10 zł. W sumie dopiero dwa miesiace mineły, wiec moze jeszcze warto kupic :) Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: Kalendarze 2009 12.11.08, 15:03 U nas w kuchni zawisnie Organizer rodzinny z Findusem (byly w kazdej niemieckije Ikei), mloda dostanie (jesli babcia nabedzie) do pokoju Pana Kuleczke. A dla nas bedziemy wybierac jeszcze, tzn. dla taty jak zwykle z koleja parowa byc musi, a mnie sie zmienia ;) A kaledarz do torebki juz mam wypatrzony i juz sie glosno zastanawialam czy na Mikolajki dostane, wiec szanse sa ;) Odpowiedz Link
metis1 Re: Kalendarze 2009 18.11.08, 16:12 Cicho szepne, ze na allegro sa organizery z Findusem :) Kalendarze tez. Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 10:12 Dokonałam pierwszych wpisów w findusowym kalendarzu (należało zacząć do wpisania dni tygodnia:) - pierwsi pacjenci, koncert Arki NOego, powtórny egzamin na prawko:)) Grześ zazdrośnik oznajmił, że tez chce Findusowy, ale dostanie Kuleczkowy, bo pewnie zacznie w tym roku czytać, niech nie ćwiczy niemieckiego:)) No i święta polskie sa tam wpisane, niech się dziecko uczy:)) Odpowiedz Link
zo_79 Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 10:39 U mnie w kuchni zawisł kalendarz Tylkowskiego, który dostałam na mikołajki, ale w American Bookstore widziałam z Paddingtonem i waham się, czy nie znajdę jeszcze gdzieś wolnego gwoździa :) Odpowiedz Link
zf71 Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 15:13 Wcześniej w planach był Kuleczka ale zwyciężył Findus - ścienny - wspaniały, kwadratowy, dużo miejsca na wpisy imienionowo-urodzinowe i inne okazje :) J. to aż się oczy zaświeciły jak zobaczyła. Odpowiedz Link
alistar1 Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 21:20 Wybraliśmy starego, dobrego Pana Kuleczkę, choć na zupełnie Nowy Rok - już nie mogę się doczekać, by go odfoliować i cieszyć się jego zawartością :-) Odpowiedz Link
abepe Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 21:38 U nas miał byc findusowy do "wielkiego" pokoju (Kuleczka do dzieci pod choinką będzie), ale męża firma po raz pierwszy w tym roku wydrukowała naprawdę ciekawy kalendarz, więc Wasiukowy "Raz na ludowo" zastąpią samoloty, łuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
deleine Re: Kalendarze 2009 22.12.08, 22:16 a u nas z racji długiej nieobecności ściennych kalendarzy pojawił się ten z panem kuleczką, findusowy, z krecikiem a dziadkowie kupili jakiś ogromniasty z ilustracjami do baśni... no cóż... :) Odpowiedz Link
gopio1 W y p r z e d a ż 01.03.09, 16:22 W warszwskim Trafficu na wyprzedaży oba Mikołajokowe kalendarze (i ten wielki ścienny i ten ksiązkowy). Po 10 zł. W sumie dopiero dwa miesiace minęły, więc może jeszcze warto kupić :) Odpowiedz Link