mamalilki 23.10.08, 13:38 Teoria jest taka, ze bedzie w polowie listopada... Hmm, skonczona 16.10. Tylko 2 mce na redakcje, korekte i drukowanie? Jakis ekspresowy tryb. Czekam z niecierpliwoscią :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalilki Re: Nowa Musierowicz 14.11 14.11.08, 22:51 Nie wiem czy to kogo tu interesuje ale nowa Musierowicz jest przyjazna, sympatyczna i ciepla jak buleczka z rodzynkami :-) Na listopad jak znalazl, zwlaszcza ze akcja sie toczy w czerwcu. Zadnych romansow wsrod przedszkolakow, romans główny - dwoje doroslych a dzieci sa do ubarwienia. Sprawdzony przepis, niezle danie :-) Odpowiedz Link
taria Re: Nowa Musierowicz 14.11 15.11.08, 23:40 Do kogo skierowana jest najnowsza część "Jeżycjady"? Konkretnie: czy tak jak pierwsze tomy stanowi samodzielną opowieść o nastolatce/kach, czy raczej to kolejny odcinek sagi rodziny Borejków? Zainteresuje gimnazjalistkę, która po przeczytaniu pierwszego rozdziału "Języka Trolli" jęknęła, że nie ma ochoty czytać o dzieciakach z podstawówki? A może raczej jej sporo starszą siostrę, która chciałaby się w końcu dowiedzieć, co sprawiło, że czarująco ironiczny Janusz Pyziak, gotów dla Gabusi znosić ukąszenia komarów i monotonną rybną dietę, zamienił się w byłego więźnia i chama w zagranicznej bryce? Odpowiedz Link
mamalilki Re: Nowa Musierowicz 14.11 17.11.08, 13:42 Oczywiscie ze to kolejna czesc sagi, ale dla gimnazjalistki opis romansu studentki moze byc pasjonujacy :-) Nie ma romansow wsrod 10-latkow. Duzo ciepla i humoru. Nie wiem czy trzeba znac wczesniejsze czesci? Chyba niekoniecznie. Odpowiedz Link
taria Re: Nowa Musierowicz 14.11 17.11.08, 16:51 Dziękuję. W takim razie kupię dwa egzemplarze:) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Nowa Musierowicz 14.11 17.11.08, 22:32 Pokrzepiliśmy się już "Sprężyną" - córka , mąż i ja :) Odpowiedz Link