abepe 06.11.08, 01:01 ksiegarnia.pascal.pl/ksiazka.php?id=1875_Na_Tropie_Zaginionego_Miasta Wygląda na to, że to połączenie leksykonu z księgą zagadek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 06.11.08, 07:36 A zauważyłaś, kto jest autorem? To ten sam pan, który napisał "Niesamowite przekroje" :-) Odpowiedz Link
abepe Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 06.11.08, 22:16 Widziałam. I niektóre ilustracje to potwierdzają:) Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 13.11.08, 23:28 Miałam dziś w ręku i czuję się zawiedziona: cienki "gniotliwy" papier, na powiększeniach nie przekroje architektoniczne, a jakieś dość artystycznie (w tym wypadku znaczy to nieczytelnie;-)) potraktowane budowle. W porównaniu z poprzednią książką tego autora co najwyżej takie sobie. Odpowiedz Link
abepe Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 13.11.08, 23:41 Aha, empikowe wnioski? Ja tez byłam chwileczkę w empiku, tylko torebkę na prezent kupić, bo panowie czekali w aaaaa, przepraszam, samochodzie, i zerknęłam przez tę chwilkę (zawsze można zwalić na kolejkę do kasy:) na to i owo. I wnioski mam podobne. Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 13.11.08, 23:49 Za to kilka innych ciekawostek wypatrzyłam. Odpowiedz Link
abepe Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 13.11.08, 23:56 i2h2 napisała: > Za to kilka innych ciekawostek wypatrzyłam. No to luuuuuuu! (choc miałam plan zajęć terapeutycznych skończyć i zacząć chodzić spać przed północą:) Odpowiedz Link
alistar1 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 14.11.08, 07:34 Książki nie miałam w ręku, choć na pewno dopadnę przy najbliższej okazji- tym bardziej, że Wasze recenzje odbiegają od zachwytów, które miałam ostatnio przyjemność słyszeć. Odpowiedz Link
zf71 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 14.11.08, 09:07 A ja będę bronić i polecać!!! Dla mnie bomba!!! Szczegółowymi przekrojami architektonicznymi tych obiektów wypełnione są całe masy innych książek a ta książka pokazuje coś więcej, jest zabawą formalną rysunkiem perspektywą i to jest dla mnie wielkim walorem - właśnie te przekroje w dwóch perspektywach znakomicie i umiejętnie połączonych w jeden widok. Tego się nie widzi w pierwszej chwili, ale jest to dla mnie cudo. Zalecam przyjrzenie się temu nieco bliżej, zagłębienie w zawartość. Treść na poziomie ucznia podstawówki – dobra i ciekawa. Ja, mimo iż znam to wszystko czytałam z przyjemnością, na nowe rzeczy zwróciłam uwagę. Przyniosłam dzisiaj do pracy i pokazywałam ludziom, którzy co nieco znają się na tych zagadnieniach. Wzbudziła zachwyt. Zgodzę się, że mógłby być nieco sztywniejszy papier. Cena jak dla mnie adekwatna do objętości i zawartości. Kupiłam bardziej sobie, niż przedszkolakowi, jej może pokażę co nieco za jakiś czas. Te naklejki to by już chętnie zaanektowała :-) Odpowiedz Link
anndelumester Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 14.11.08, 09:30 Obejrzałam i nie kupię. Ostatnio draznią mnie ksiązki dla starszych juz dzieci z tego rodzaju przeładowaniem na stronach, gdzie w efekcie interesującej tresci jest niewiele, albo podana rownowaznikami zdań jak w Fakcie. Ja bym tam chciała jakis takich pozycji bardziej erudycyjnych ;) Odpowiedz Link
ewamamaolka3 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 14.11.08, 20:38 Zastanawiam sie nad kupnem tej pozycji.Bardzo zainteresowala Emke. Stawiam na przedzial wiekowy piec- osiem lat Tylko ten kretynski papier. Nie jestem pewna czy wytrzyma setne przegladniecie. Odpowiedz Link
alistar1 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 17.11.08, 09:49 Przejrzałam wczoraj. Mnie ta garść faktów przypadła do gustu, choć oczywiście, gdyby szukać dogłębnej wiedzy, zajrzałabym do leksykonów, książek o sztuce, czy architekturze. Ale nie oszukujmy się, ta książka jest przecież książką dla młodszych uczniów, którzy poważne księgi dopiero zaczną wertować. I może o to chodzi, by książka tego typu była pewnym przedsmakiem, zachętą do podróży w odkrywanie poważnej literatury? Zachwyca poglądowość, możliwość zajrzenia "od środka", przyjrzenia się rzeczom z różnej perspektywy. Zniechęca papier, rzeczywiście średni. To już jakaś zmora, że albo wulgarna, niby-elegancka kreda, albo takie śliskie, miękkie coś? Wolałabym, by książka była wydana skromniej, za to na zwykłym, może tylko odrobinę grubszym matowym papierze… Odpowiedz Link
metis1 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 09.12.08, 13:54 Czy to-to nadaje sie dla 10-latka? Przypuszczam, ze niezbyt okrzesany ksiazkowo... Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 09.12.08, 14:17 Jeśli tematyka go interesuje, to myślę, że jak najbardziej. Odpowiedz Link
abepe Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 06.07.09, 00:22 O ile się nie mylę, w merlinie do 9 rano ta książka jest w promocji razem z różnymi przewodnikami, cena 30 zł. Odpowiedz Link
abepe Re: "Na tropie zaginionego miasta"Pascala 06.07.09, 00:30 Jeżeli ktoś ma kartę klubową Pascala, to do końca lipca można "Na tropie..." kupić jeszcze taniej (prawie 27zł, 40% rabatu). Rozważałam szybki zakup karty, ale okazało się, że mają na jej przesłanie miesiąc. Można więc na superpromocję nie zdążyć. Potem z kartą już "tylko" 20% taniej:) Odpowiedz Link
eszulczewska Auchan 06.07.09, 21:46 ... w Auchan w Swadzimiu widziałam dzisiaj za 33,99zł. Może i w innych sklepach znajdziecie w podobnej cenie. Odpowiedz Link