ma1gdas 29.07.09, 20:28 Właśnie odkryłam, że Polskie Radio wznowi: <http://www.polskieradio.pl/raf/edukacja/record.aspx?id=102971> i juz się cieszę!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alistar1 Re: Lato Muminków 29.07.09, 21:01 www.polskieradio.pl/raf/edukacja/record.aspx?id=102971 Obsada jest wspaniała:))) Bardzo się cieszę. Odpowiedz Link
kanga_i_roo Re: Lato Muminków 29.07.09, 21:42 O tak! czekałam z utęsknieniem,jako dziecko miałam swoją kasetę (albo dwie) z Muminkami i niektóre teksty do dziś nucę ;) Odpowiedz Link
lunatica :-)) 30.07.09, 11:03 To słuchowisko mojego dzieciństwa. Mamy, ale pewnie kupię raz jeszcze :-)) A kołysankę Mamusi Muminka (IMO nie ma ładniejszej kołysanki :-)) miałam nagraną kilkanaście razy pod rząd i terroryzowałam nią J. jak był malutki :-))) Odpowiedz Link
abepe Re: :-)) 30.07.09, 11:15 ON wygląda na sterroryzowanego:))) Nas G. terroryzował "Jetem jeeeeef, goźny jef, potkać mnie (tu wtrącał:cio to naci?) naci pech!!!" A rodzinę zadziwiał "Muminki, bo to nie głupooooooooooleeeeeee". Odpowiedz Link
lunatica Re: :-)) 30.07.09, 11:23 abepe napisała: > ON wygląda na sterroryzowanego:))) Tak?? > Nas G. terroryzował "Jetem jeeeeef, goźny jef, potkać mnie (tu > wtrącał:cio to naci?) naci pech!!!" > A rodzinę zadziwiał "Muminki, bo to nie głupooooooooooleeeeeee". A! "Mumunki, bo to nie głupooooooooooooooleeeeeeee" - mamy teraz w repertuarze :-D Bardzo szybko chwycił :-D Odpowiedz Link
abepe Re: :-)) 30.07.09, 11:42 lunatica napisała: > abepe napisała: > > > ON wygląda na sterroryzowanego:))) > > Tak?? Fryzurę ma taką sterroryzowaną:))Nie podłączałaś go do prądu?:) > > A! "Mumunki, bo to nie głupooooooooooooooleeeeeeee" - mamy teraz w repertuarze > :-D Bardzo szybko chwycił :-D Jest pewna szansa, że pośpiewają jeszcze w tym roku razem:) Ach, żeby tak mały był w stanie się podłączyć w ludzkim języku (G. wczoraj stwerdził, że chciałby się bawić w kimś, kto mówi normalnie, nie jak Kacper:) Odpowiedz Link
lunatica Re: :-)) 30.07.09, 11:46 abepe napisała: > Fryzurę ma taką sterroryzowaną:))Nie podłączałaś go do prądu?:) Jak za bardzo daje ognia to lekkie elektrowstrząsy pomagają :-D > Jest pewna szansa, że pośpiewają jeszcze w tym roku razem:) > Ach, żeby tak mały był w stanie się podłączyć w ludzkim języku (G. > wczoraj stwerdził, że chciałby się bawić w kimś, kto mówi normalnie, > nie jak Kacper:) Liczymy na to!! I niecierpliwością zacieramy ręce :-))) Odpowiedz Link
ma1gdas Re: :-)) 30.07.09, 11:57 Adas spiewa "Muminki bo to nie mugooooooole" trudno odmowic logiki :) Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: :-)) 30.07.09, 15:46 Alisia nie znosila do tej pory, ale ona w ogole nie lubila sluchowisk, ostatnio jej sie odmienilo, wiec moze i muminki wkradna sie w laski... Odpowiedz Link
pa_yo Re: Lato Muminków 31.07.09, 07:45 Nie znajduje w opisie daty (oprócz roku) planowanego wydania :( Może na targi krakowskie ? :) Odpowiedz Link
kasiaczekg Data wydania: 01.10.2009 r. 14.08.09, 13:14 wg: www.fonorama.net/sklep/r%C4%82%C5%82%C3%82%C5%BCni-wykonawcy-p-37.html Odpowiedz Link
metis1 Re: Data wydania: 01.10.2009 r. 11.01.10, 14:20 Link z gory wskazuje na cos, co jest niedostepne, a jesli nawet, to w zabójczej cenie :/ Duzo taniej (i pewnie od reki) jest w Bajkach-grajkach: www.bajki-grajki.pl/?go=produkt&id=516&magazyn Odpowiedz Link
iks54 Re: Data wydania: 01.10.2009 r. 11.01.10, 16:36 no tak - znów czekaja mnie wydatki :P moja Miła Mi się ucieszy :) Odpowiedz Link
alistar1 Re: Lato Muminków 20.01.10, 07:30 Kupiłam już jakiś czas temu, ale dopiero wczoraj słuchaliśmy (i tańczyliśmy w rytm piosenek). Mogę tylko rzec, że płyta zachwyciła nas całkowicie i wiem, że długo jeszcze będziemy się nią cieszyć (przewiduję powodzenie bliskie audycji z Janem Brzechwą). Teraz czekam juz tylko na dziecięce przeklejenie głupoli do domowego słownika;) A zerkając na stronę PR widzę, że seria powiększa się o kolejne tytuły- Joannę Porazińską i dwie bajki- Czerwonego Kapturka (z Ireną Kwiatkowską w roli babci:) Już się zakochałam we fragmentach ze strony PR) i Śpiącą królewnę- wspaniale!! Odpowiedz Link
metis1 Re: Lato Muminków 20.01.10, 10:23 Te bajki, o ktorych piszesz (z Czerwonym Kapturkiem na czele!) sa wydawane przez Omedia jako Bajki-grajki. Odpowiedz Link
metis1 Re: Lato Muminków 20.01.10, 10:33 ...ale nie wszystkie i nie w tak szerokim wydaniu :) www.polskieradio.pl/raf/edukacja/ Odpowiedz Link
zf71 Re: Lato Muminków 20.01.10, 10:36 nie nie, to nie to samo - porównaj na stronach radia i Bajek-grajek Odpowiedz Link
metis1 Re: Lato Muminków 20.01.10, 17:55 Aaa, racja! Pierwsza mysl na hasło: Kwiatkowska-Czerwony Kapturek to BAJKI-GRAJKI! To fajnie, ze sie nie dubluja, a my mamy wybor wśród the best of the best :) Odpowiedz Link
zona_mi Zaraz zaraz 21.01.10, 12:14 Ale Lato Muminków i tu i tu to samo jest, tak? No musi być, bo kupiłam sobie właśnie z Omedia. Tylko tam Szaflarską na Szafarską zmienili, a reszta się zgadza. Odpowiedz Link