rykam Agencja z o.o. - strony do wydruku 27.09.13, 12:42 Wydruki dla książki Agencja z o.o. Odpowiedz Link
rykam O, ja cię! Smok w krawacie! - strony do wydruku 27.09.13, 12:48 O, ja cię! Smok w krawacie! - strony do wydruku Odpowiedz Link
rykam Wytwórniki domowe z Wytwórni 10.01.14, 08:44 Pierwszy od Agaty Królak: Podgląd ilustratorski Odpowiedz Link
rykam Wytwórnik kulinarny il. K. Bogucka wyd. Wytwórnia 10.02.15, 08:45 Wytwórnik kulinarny Tekst: Szymon Tomiło Ilustracje: Katarzyna Bogucka Premiera: 17 października 2014 Format: 295 x 410 mm Oprawa: miękka Liczba stron: 24 Papier: Munken Print Wydawnictwo: Wytwórnia Seria: Wytwórniki Drugi z serii wytwórników - autorskich zeszytów aktywnościowych. Tym razem ilustratorka Kasia Bogucka i grafik-kucharz Szymon Tomiło zapraszają do wspólnej uczty. Razem z autorami książki zaplanujesz zakupy, odwiedzisz targ, pojedziesz na piknik, urządzisz restaurację i poznasz przepis na pyszne drożdżówki. Wystarczy coś do rysowania i stworzysz swój niepowtarzalny, kulinarny zeszyt. Do twórczej pracy zachęci duży format Wytwórnika i szlachetny papier Munken Print. Podgląd: polska ilustracja dla dzieci Odpowiedz Link
rykam Wytwórnik górą! il. M. Matoso wyd. Wytwórnia 10.02.15, 08:56 Wytwórnik górą! Autor: Madalena Matoso Przekład: Jakub Jankowski Premiera: 1 marca 2015 Format: 295 x 410 mm Oprawa: miękka Papier: Munken Print Wydawnictwo: Wytwórnia Seria: Wytwórniki „Wytwórnik górą!” to książka do rysowania i zaproszenie do wspólnej wspinaczki na szczyty sztuki. Znajdziemy w niej kolekcję ilustracji, których motywem przewodnim jest góra. Naszym zadaniem jest dokończyć rozpoczęte przez autorkę rysunki. Zazwyczaj w galeriach i muzeach metryczki przygotowuje się do gotowych dzieł sztuki, ale my proponujemy zrobić odwrotnie: należy dokończyć rysunki tak, by pasowały do swoich opisów. Artysto, do dzieła! Odpowiedz Link
rykam Zeszyt do zabaw – Lokomotywa wyd. Papierówka 10.01.14, 08:52 Zeszyt do zabaw – Lokomotywa wyd. Papierówka Odpowiedz Link
misiamo10 Re: Zeszyt do zabaw – Lokomotywa wyd. Papie 09.02.15, 17:59 Niedawno wpadł nam w ręce "Zeszyt do zabaw - Lokomotywa" A. Lewandowskiej. Polecam zwłaszcza miłośnikom pociągów :) A z takich bardziej kolorowanek polecam "Książkę do kolorowania" Tulleta. Odpowiedz Link
rykam Zróbmy sobie arcydziełko wyd. Dwie Siostry 10.01.14, 10:38 Zróbmy sobie arcydziełko to 224 strony pełne inspirujących pomysłów, ćwiczeń i informacji, które wciągają młodego czytelnika do pasjonującej zabawy w sztukę. Twórcze zadania inspirowane dorobkiem wielkich artystów – od Leonarda da Vinci, przez Picassa, Van Gogha i Matisse’a po Jacksona Pollocka i Andy’ego Warhola – oswajają dzieci z niezliczonymi technikami artystycznymi i historią sztuki, a przede wszystkim – rozwijają ich kreatywność i twórczą wyobraźnię. Podgląd Odpowiedz Link
rykam Rysujemy z Leonardem. Wymyślaj, rysuj, koloruj! 26.06.14, 16:47 Rysujemy z Leonardem Wymyślaj, rysuj, koloruj! Ilustrował: Jean-Claude Napisał i wymyślił: Anton Poitier Kategoria: Kolorowanki, Interaktywne Premiera: czerwiec 2014 Format: 210 x 280 mm Typ okładki: miękka Liczba stron: 160 Wydawca: Wilga Z Leonardem dzieci nauczą się rysować dziwne potwory, kolorować dmuchane banany oraz wymyślać słoniokotożyrafy! Na niektórych stronach znajdziesz otwory - rysuj przez nie i zobacz, co się stanie kiedy odwrócisz kartkę! Odpowiedz Link
puellae_2007 Re: Rysujemy z Leonardem. Wymyślaj, rysuj, koloru 28.06.14, 12:02 Polecam, kolorowanki super;-) Odpowiedz Link
rykam Typogryzmol J. Bajtlik / Dwie Siostry 28.06.14, 17:04 Typogryzmol Książka aktywnościowa wspomagająca naukę liter – do bazgrolenia, rysowania, malowania i wyklejania. Odpowiedz Link
rykam Inwazja bazgrołów wyd. NK 09.02.15, 10:58 Inwazja bazgrołów. Blok rysunkowy Autor: Zifflin Ilustrator: Kerby Rosanes Premiera: 18 marca 2015 Format: 210 x 297 mm Oprawa: broszurowa Liczba stron: 104 Wydawnictwo: Nasza Księgarnia "Inwazja bazgrołów" to niezwykły blok rysunkowy dla dzieci, a także dorosłych, którzy nigdy nie zapomnieli, jak kiedyś lubili kolorować obrazki… Niesamowite czarno-białe światy powołane do życia przez grafika Kerby’ego Rosanesa sprawią, że ani starsi, ani nieco młodsi nie będą mogli oderwać się od tej książki. Dzięki wyjątkowej dbałości artysty o szczegóły "Inwazja bazgrołów" to nie tylko kolorowanka, ale przede wszystkim dzieło sztuki, które ty i twoje dziecko będziecie podziwiać godzinami. Filmik odilustratorski Odpowiedz Link
rykam Książka do kolorowania H. Tullet 10.02.15, 07:37 Książka do kolorowania Autor: Hervé Tullet Premiera: listopad 2014 Format: 28 x 23 cm Oprawa: miękka Liczba stron: 208 Wydawnictwo: Egmont Seria Artystyczna Książka do kolorowania to po prostu książka do kolorowania. Jednak każda strona tutaj to nowa przygoda. Hervé Tullet, autor bestsellerowych Naciśnij mnie czy Książki z dziurą kolejny raz zabiera dzieci do świata wyobraźni i niczym nieskrępowanej radości tworzenia. Kolorowanie jeszcze nigdy nie było tak zabawne! Podgląd: Książki na czacie Odpowiedz Link
rykam Książka z dziurą H. Tullet 10.02.15, 08:19 Książka z dziurą Autor: Hervé Tullet Przekład: Zuzanna Naczyńska Premiera: 6 listopada 2013 Format: 208 x 140 mm Oprawa: miękka Liczba stron: 280 Wydawnictwo: Egmont Seria Artystyczna Jest książka, a w niej dziura. Wielka dziura w samym środku książki. Dziura może się stać szkłem powiększającym, przez które obejrzysz owady, albo basenem, do którego wskoczysz. Torem wyścigowym albo tropikalną wyspą. Zbuduj własny trójwymiarowy wieżowiec, przymocuj słoniowi trąbę albo zagraj w koszykówkę zmiętą kartką papieru. Możesz też wymyślić własne gry i zabawa nie będzie miała końca. Tylko nie wpadnij do dziury! Pełna śmiesznych rysunków i jeszcze śmieszniejszych pomysłów ?Książka z dziurą? bestsellerowego autora Hervé Tulleta oczaruje dzieci w każdym wieku. Zorropodgląd O książce na forum Odpowiedz Link
rykam Seria: Kolorowy trening antystresowy Wyd. Buchmann 17.02.15, 17:07 Właściwie nie tyle antykolorowanki, co ponoć kolorowanki dla dorosłych ;) Esy-floresy Wzory i ornamenty Wzory i wzorki Premiera: 18 lutego 2015 Format: 210 x 295 mm Oprawa: miękka Liczba stron: 128 Wydawnictwo: Buchmann Seria: Kolorowy trening antystresowy Nowy, świetny sposób na odstresowanie! Piękne, wyszukane ilustracje do kolorowania. Malowanie i kolorowanie to świetna zabawa, rozwijająca zdolności plastyczne, manualne i wyobraźnię. Dla osób dorosłych może okazać się wspaniałym pomysłem na odreagowanie stresów. Dostępne różne warianty: różnorodny zakres tematyczny, ilustracje czarno-białe lub częściowo kolorowe, zróżnicowane formaty, oprawy. Bestseller i nowy trend za granicą! Odpowiedz Link
joagraba Re: Seria: Kolorowy trening antystresowy Wyd. Buc 23.02.15, 22:18 Czy ktoś może kupił lub chociażby miał w rękach książki z cyklu Kolorowy trening antystresowy linkowane poniżej? Jak wrażenia? Odpowiedz Link
rykam Re: Seria: Kolorowy trening antystresowy Wyd. Buc 24.02.15, 19:01 Wzięłam na prezenty ;) Najmniej sensowna dla mnie część esy-floresy, bo ma dość dużo kolorowych wstawek i nie wygląda do końca jak kolorowanka. Moje wrażenia po przejrzeniu? Jakby ktoś zaproponował nam kolorowanie czarno-białych wzorzystych tapet. Dla dziecka to by chyba było zbyt monotonne, ale dorosłego może uspokajać ;) Zerkaj w grafikę Google, pewnie za jakiś czas posypią się na blogach recenzje, bo pewnie rozesłali trochę promocyjnie. Na razie znalazłam jedną fotkę: Odpowiedz Link
joagraba Re: Seria: Kolorowy trening antystresowy Wyd. Buc 24.02.15, 21:07 Ha, dzięki. Przeczesywałam grafikę Google, ale póki co są tylko okładki. Jutro obejrzę w Empiku. Szukam jakichś ciekawych dla wiekszych dzieci, ostatnio wyszukałam w Dedalusie za 3,50 zł Malandoo więc się rozochociłam. Odpowiedz Link
agnzimka macałam :) Kolorowy trening antystresowy 02.03.15, 10:46 Moja siostra kupiła i sobie obejrzałam, większość do kolorowania, część rysowanek, fajny papier, format A4, strony perforowane można pojedynczo wyrwać. Kolorowanki w stylu Bazgroły na świąteczne stoły, może drobniejsze, np stos guzików albo kłębki włóczki. Odpowiedz Link
joagraba Re: macałam :) Kolorowy trening antystresowy 03.03.15, 09:15 Dziękuję, byłam i widziałam na własne oczy. Zdecydowanie dla dorosłych, może starszych, wyjątkowo cierpliwych dzieci. Ja odpuściłam. Odpowiedz Link
sylwina76 Re: macałam :) Kolorowy trening antystresowy 26.03.15, 14:41 A mojej ośmiolatce bardzo się podoba. Ma Esy -floresy , takie mandale jak dla mnie. Dużo maleńkich elementów do kolorowania, dlatego córka koloruje po parę minut dziennie :) Odpowiedz Link
sylwina76 SZTUKOTERAPIA EGMONT 03.04.15, 17:39 Modowe kolorowanie Modowe kolorowanie Buty na wysokich obcasach, misterna biżuteria, kultowe T-shirty, bluzy vintage, wyrafinowane kosmetykii, topowe torebki i fantazyjne nakrycia głowy ? Marie Perron, ilustratorka mody, przedstawia garderobę marzeń.Eleganckie i figlarne modelki prezentują ponad 100 ciuchów i dodatków do kolorowania skopiowanych z oryginalnych dzieł wielkich kreatorów i młodych, obiecujących projektantów." ART DECO. 100 antystresowych kolorowanek ART DECO "Odkryj dwa spośród najważniejszych stylów artystycznych XX wieku: art nouveau i art déco. Art nouveau, które pojawiło się podczas belle époque, jest hymnem do natury, spiralnych ornamentów i kobiecych kształtów. Art déco, powstałe w szalonych latach 20., przeciwnie: uprzywilejowało geometrię, składając hołd innowacjom przemysłu. Świat zmysłowy i poetycki z jednej strony, czysta elegancja z drugiej. Zachwyć się kolorami, które ożywiają ten zbiór motywów i inspiracji. Odpręż się i odkryj przyjemność tworzenia." Odpowiedz Link
sylwina76 Tajemny ogród. Rysuj, koloruj, przeżywaj przygody 09.06.15, 17:33 Światowy bestseller – książka do kolorowania, która zachwyci rysowników i poszukiwaczy przygód w każdym wieku - zapowiedź Witaj w czarno-białym świecie tajemnego ogrodu! Znajdziesz tu niezwykłe rośliny i zwierzęta, skomplikowane rysunki do wypełnienia kolorem, labirynty do przejścia, ornamenty do dokończenia, a także miejsce na własną twórczość. Będziesz szukać ukrytych kluczy, sów, motyli i biedronek… A to dopiero początek! Tu środek książki (z Amazona): www.amazon.com/Enchanted-Forest-Inky-Quest-Coloring/dp/1780674880/ref=asap_bc?ie=UTF8 Odpowiedz Link
sylwina76 Moda. Projektuj, rysuj, koloruj Fiona Watt 09.06.15, 17:48 www.wydawnictwoolesiejuk.pl/en/catalog/470355/?tx_mzksiegarniaklient_pi1[wiek]=2 - bardziej dla dziewczyn, ale zupełnie nie w stylu Top model :) Nie tylko o modzie, jak wynika z opisów!!! Podobna nieco do Kolorowych bazgrołów na świąteczne stoły. Odpowiedz Link