Gość: mieszkanka IP: *.ptvk.pl 05.10.09, 19:32 czy ktoś wie ile w tym mieście jest szkół językowych? ktoś umie je wymienić? i wcale nie pytam jaka wybrać, tylko jakby narobiło się tego niczym aptek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: szkoły językowe w Przemyślu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 10:58 ja kojarzę te trzy najstarsze chyba: Miteinander, Target, Eureka - ale pełno porobiło sie nowych szkół, widocznie jest popyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: szkoły językowe w Przemyślu IP: *.ptvk.pl 06.10.09, 18:15 a jakie są te nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoły językowe w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 22:18 Jest jeszcze student na Dworskiego, Welcome na Grunwaldzkiej i Lingua Studio na Św Jana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień baobabu_dsl Re: szkoły językowe w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 07:15 Gość portalu: XYZ napisał(a): > ja kojarzę te trzy najstarsze chyba: Miteinander, Target, Eureka - ale pełno p > orobiło sie nowych szkół, widocznie jest popyt. Nie lepiej było je wymienić w kolejności alfabetycznej? "porobić" to się można, wiadomo, w co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka do tego, który nie wie gdzie się może porobić IP: *.ptvk.pl 08.10.09, 15:41 twierdzisz, że można się porobić, ale pytasz w co. nie wiesz? a ja ci powiem: właśnie można w te nowe, porobione szkółki. dlaczego nie ma w Przemyślu szkoły biologicznej? szkoły matematycznej? chemicznej? itp. jakoś się ich nie porobiło ps. brak kolejnosci alfabetycznej hipotetycznych szkół jest celowo przypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień baobabu_dsl Re: do tego, który nie wie gdzie się może porobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 21:21 ten pytajnik to oczywista omyłka, o jeden klawisz w prawo. widzę, że nie podobają ci się zarówno te stare jak i te nowo powstałe placówki, które nazywasz szkołami. Nie wydaje mi się, żeby ustawa oświatowa placówki kursowe określała mianem szkół. Czy któraś z tych zwyczajowo nazywanych szkół językowych ma akredytację? poza tym nie wiem, dlaczego są one dla ciebie hipotetczne. Czyżby były one prawdopodobne? jakieś niezarejestrowane? Właśnie! Gdzie się rejestruje tzw. szkoły językowe? To zwykła działalność gospodarcza, czy działalność oświatowa? czy jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień baobabu_dsl Re: szkoły językowe w Przemyślu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:11 Aktualny wykaz placówek kształcenia ustawicznego prowadzących działalność oświatową w Przemyślu jest <a href="http://www.przemysl.pl/edukacja_i_sport/szkoly/szkoly_i_placowk i_niepubliczne/niepubliczne_placowki/">tutaj</a Tutaj także możesz poprosić o statut placówki, która cię interesuje. Dowiesz się czegoś o jakości kształcenia i o tym, z kim zawierasz umowę o nauczanie w systemie kursowym - z firmą czy z dyrektorem/kierownikiem tej placówki.Bo to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień baobabu_dsl Re: szkoły językowe w Przemyślu - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:18 link tutaj Odpowiedz Link Zgłoś