Gość: Leśnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 08:55 www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100108/REGION00/183276134 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_online Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych 08.01.10, 11:13 Często pada zarzut niedoskonałości polskiego prawa, ale w tym przypadku można mówić jedynie o głupocie jego przedstawicieli i ich złej woli. A swoją drogą, zawsze łatwiej drążyć temat egzekucji staruszków niż ścigać prawdziwych przestępców. Ciekawe , w jaki sposób prokuratura uzasadniła w tym przypadku tzw SZKODLIWOŚĆ SPOŁECZNĄ CZYNU. I jeszcze jedno"- Jednak otrzymaliśmy donos o wycięciu tych drzewek i musieliśmy zareagować. W innym przypadku, ktoś mógłby nam zarzucić, że nie podjęliśmy odpowiednich działań – twierdzi.(leśniczy)" Ach, to urocze polskie piekiełko z donosami w tle! I jaki solidny w wypełnieniu obowiązków urzędnik służby leśnej! A może komuś spodobała się chatka pod lasem i postanowił wykończyć jej właścicieli, w czym dzielnie pomaga mu armia przedstawicieli polskiego prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych 08.01.10, 11:57 To lajdactwo w polskim wymiarze sprawiedliwosci siega czasow Okraglego Stolu,"grubej kreski" Mazowieckiego i "przemian" Balcerowicza gdy powszechnym bylo przekonanie ze pierwszy milion trzeba ukrasc.To wowczas doszlo do symbiozy swiata polityki z gangsterami,to wowczas sitwy powstale w czasach komunizmu otrzymaly czytelny sygnal ze moga bezkarnie dalej dzialac.Wspieraly ten proces dzielnie takie media jak chocby GW ktore tych ktorzy mowili o korupcji nazywano oszolomami. Mamy wiec dalej w sadach prokuratorow ktorzy oskarzali w stanie wojennym,mamy adwokatow ktorzy kiedys za lapowki zalatwiali z sedziami korzystne rozstrzygniecia w sadach.Do tego wszystkiego nie dosc ze tego srodowiska nie dotknela dekomunizacja,to tez zostal zablokowany wobec nich proces lustracyjny.Gdy do tego wszystkiego dodamy ze przez 20 lat nie udalo sie tego hermetycznego srodowiska rozbic/probowal Ziobro/ ale przegral przed Trybunalem Konstytucyjnym....to nie dziwmy sie ze zlodzieje w bialych kolnierzykach/afera hazardowa,paliwowa,weglowa itd/ czuja sie znakomicie a karze sie biednych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych IP: *.ptvk.pl 13.01.10, 21:25 Tego leśniczego gdybym dorwał to bym mu w dupę ten pe..ki. kapelusik wsadził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych IP: 83.19.253.* 08.01.10, 11:56 za 11 zł. wkroczyli do akcji leśnicy, policja, sąd i komornik -żałośni poprostu żałośni. Nasuwa się pytanie: czy Ci leśnicy, policja, sąd i komornik mają choć troszke rozumu. Za czyje pieniądze była stworzona akcja po te 11zł. Bo pokryć koszty wyjazdu leśników, policji, sądu i komornika to chyba 100 razy wyższy koszt??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych IP: 213.25.24.* 08.01.10, 16:15 Wbrew pozorom uważam że akurat takie sytuacje w stosunku do niektórych jest bardzo humanitarne i pozwala im przetrwać trudny okres zimy czy zagrożenie zdrowia.Chodzi o to że jakiś bezdomny kradnąc demonstracyjnie bułkę dostanie śię do aresztu gdzie ma cieplo, jedzenie i opiekę lekarską i uda mu się przykry okres przetrwać. Albo facio z delirką ma szanse na kilka dni abstynencji. Ci co uczynili z tego sposób na życie prosto z aresztu idą i robią to samo. Kiedyś oglądałem reportaż w tv i tam obliczyli że jest to najdroższy sposób na pomaganie zagubionym bo jeden taki numer to około 14-tys pl! Strach pomyśleć gdy ten proceder się umasowi i doprowadzi do bankructwa nasze metody penitencjarne? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych 09.01.10, 10:04 Wplacilem 100 zl.Zachecam innych. www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100109/REGION00/64395465 Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych 09.01.10, 10:13 Też już wpłaciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie klam darino Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 19:25 w dniu 13.01 w glownym wydaniu wiadomosci tvn pani z urzedu gminy mowila o pomocy dla staruszkow tj. gmina zalozyla r-nek bankowy na ktory nie wplynela zadna kwota. ciekawe ze gmina nie jest w stanie pomoc starszym mieszkancom np. przywiez za darmo drewno na opal - a przed kamera chwali sie pomoca dla ludzi starszych Odpowiedz Link Zgłoś
darino konto w Birczy 14.01.10, 09:59 Wysłałem pieniądze 9 stycznia, i mam na to potwierdzenie. Ktoś więc tu kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Lechowski, dzięki za link. 09.01.10, 18:27 Mam nadzieję, że inni forumowicze dołączą do akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaus Re: Lechowski, dzięki za link. IP: 79.139.112.* 13.01.10, 20:48 A może to Ukraińcy więc słusznie z nimi postapiono bo przecież trzebili i okradali Polski Lasy Państwowe. Bo Polak wobec Polaka nigdy by tak nie postąpł - co wy na to panie Lechowski , Wolyniak , Fanka , Biało czerwony czy inny zielony lub czerwony . Tu nie chodzi o 11 zł lecz o dobijanie -tylko ciekawe kogo Polaka czy Łemka- Bojka Astro- węgra - no bo co za różnica dla tych patriotow - myśle że idiotów nie tylko z Urzędu ale i z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Lechowski, dzięki za link. 13.01.10, 22:27 Mykola kretynizm z Twoich postow pomimo zmieniania nikow bije z daleka. Zlodziejstwo nie ma narodowosci a o tym co otym sadze dalem wyraz powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaus Re: Lechowski, dzięki za link. IP: 79.139.112.* 14.01.10, 07:38 O wkońcu Panie Lechowski przyznałeś rację dla Klausa czy tez Mykoly z odniesieniem do narodowości tj. że zlodziejstwo nie ma narodowości . Tak samo bandytyzm i zbrodnie popełniane przez konkretnych ludzi też nie maja narodowości a Wy tj Pan Panie lechowski, Pan Wołyniak , Biało czerwony Pani Fania i do was podobni stale upieraliscie i nadal upieracie że to nie Polak lecz wyłacznie Ukrainic jest zlodziejem , bandytą , oszustem , brudasem , oraz potrafi robic rózne świństwa nie tylko Polakom ale i swoim pobratymcom. Tuitaj Pan wyrażnie przyznaje się do swoich skrajnie wypaczonych poglądow twierdząc że złodziejstwo ( w tym rownież bandytzm i zbrodnia z odniesieniem do tego przykladu złodziejstwa) nie ma narodowości . Kto więc miał i ma racje Pan Panie lechowski ( zwykły kretyn ) i do Pana podobni w poglądach ludzie czy tez moja skromna osoba jako zakrzyczanego forumowicza lub nawet Szacowna osoba Pana Jobrave ktory woli już z Wami ( kretynami ) nie dyskutować z odniesieniem do narodowości dzieląc te narodowości na te niby dobre ( Polakow) i te niby zle - bandycko zbrodnicze ( tj Ukraińcow) Sprawa z Birczy pokazuje że zgodnie z Pana wykladnia Polak potrafi nie tylko kraść ale i być okrutnie - bezlitośnie bity przez swojego rodaka też Polaka i nie trzeba tutaj szukać siepacza w osobie Ukraińca. Serdecznie Pozdrawiam bo też jestem Polak - lecz nie siepaczem bo niejednokrotnie wspomagałem i wspomagam ludzi pod sklepemi proszącymi o wsparcie i nie ważne dla mnie kim są skoro proszą o pomoc . Tutaj zas swój bije - kopie swojego - ciekawe tylko dlaczego ci leśnicy z Birczy nie gonili trzebiących( złodziejsko) lasy po birczańskie tych z Warszawy co wybudowali sobie domki w stylu zakopiańskim lub inne obiekty o czym pisał w swoim czasopiśmie NIE Pan Urban. W Przemyslu zawsze mówiono że W Birczy Bieda skwirczy -ale jak widać Głupota i ktretynizm rownież - a skoro Pan Lechowski jest Z Birczy lub pochodzi z tamtyych stron to trudno Pnu się dziwić z odniesieniem do prezentowanych poglądow ( wpisow) i że Pan Jobrave nie chce z panem dyskutować ( bo z sytym sie nie naje zaś z kretynem nie podyskutuje) Zyczę Szczęśliwego mądrego nie kretyńskiego Nowego Roku 2010 KLAUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Ale jaja - Staruszkowie ścigani za 11 złotych IP: *.ptvk.pl 13.01.10, 21:28 Ty się Leśniku teraz bój. Mam Cię na oku cwaniaczku. Jak zobaczę że wynosisz z kanciapy herbatę za 5 zł kieruje sprawę do sądu. A tak na poważnie. Zasraniec to, nie leśnik. 11zł, co to kuźwa twoje drzewo, że ci żal dupe ścisnął!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Do ...(sic1)leśnika IP: *.ptvk.pl 13.01.10, 21:42 Ahhaaaa, zapomniałem dodać. Powinien Pan i Pana koledzy kupić sobie stroje barana, biegać w nich po lesie i żreć liście. Pasują do Panów jak ulał. A mózg możecie wyrzucić do kosza, po co zbędny balast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerepacha Re: Do ...(sic1)leśnika IP: 79.139.112.* 14.01.10, 09:12 Przykro mi to pisać bo mózgu oni nie wyrzucą, gdyż tego mózgu nie mają( sama sieczka tj. pokarm osła i barana) Odpowiedz Link Zgłoś