Dodaj do ulubionych

Przgda weczrna

26.06.10, 04:00
Właśnie miałem iść z suką na spacer. Suka wywija ogonem i patrzy
biednie na mnie. Wiec zapiąłem gadzinę na smycz z obróżką, ma bowiem
te dni, że jakiś kundel mógłby ją dopaść zostawiając w darze psiaki,
z którymi nie miałbym co zrobić.
Sam też się postanowiłem ubrać. Jako, że wieczorną porę spędziłem w
spodenkach krótkich, sądziłem, że jeszcze ciepło jest, aby w
szortach wyjść z psem. I w trykocie. Wychodząc z domu kątem oka mego
bystrego zauważyłem, że na termometrze temperatura niebezpiecznie
obniżyła się. Ubrałem zatem płaszczyk na dni słotne. Kiedym palto na
me umęczone dniem całym barki wciągał, przypomniałem sobie, iż dziś
w sklepie zakupiłem parę ślicznych lakierek. Chcąc je rozchodzić,
wzułem skórzane obuwie na me zgrabne nogi. Pies coś mruknął jak mnie
ujrzał. Nie patrząc w lustro wyszedłem na wieczorny spacer na Lipniak
(co ciekawe i zaskakujące zwany jest on potocznie Lipniakiem). I
kiedy mój pies wesoło baraszkował w krzakach, ja szedłem sobie w
lakierkach krótkich spodniach i płaszczyku. Nie muszę dodawać, iż
szortów spod palcina nie było widać. Napotkałem znajomą twarz mej
koleżanki, która odrzekła tylko: "o ****, ty już zupełnie jesteś
*****, o ****". Uznałem, że przeholowała z alkoholem. Dopiero jak
wróciłem do domu (my home is my castle, powiadam), więc jak w mym
castle ujrzałem swój konterfekt w lustrze, zrozumiałem dlaczego
matki na mój widok odwracały lica swych małych pociech, a koleżanka
obrzuciła mnie obelgami najgorszego sortu. O żesz *****.
Teraz siedzę w kącie i buczę na głos, bo wkrótce trzeba będzie
stawić czoła mieszkańcom, którzy będą mnie pokazywać swymi palcyma i
mówić będą szeptem: "O, to ten co podwóje życie prowadzi. W dzień
całkiem miły, a wieczorem bestyja bezwstydna".
Obserwuj wątek
    • monte_we_mgle Re: Przgda weczrna 26.06.10, 04:01
      To ja Wampir pisałem, tylko mi sie przelogować nie chciało.
    • olga_w_ogrodzie Re: Przgda weczrna 26.06.10, 12:42
      lakierki, paltocik i krótkie porteczki - zestaw faktycznie na : "
      o ! ten teges ! ."
      • Gość: jobrave Re: Przgda weczrna IP: *.range81-159.btcentralplus.com 26.06.10, 13:07
        Ale dlaczego "przegda" i dlaczego "weczrna", no i dlaczego zaraz "suka", a może,
        to porządna kobieta? Pozory czasem mylą.
        • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 26.06.10, 14:55
          Tak mi się przypomniało,gdy wstałem z łóżka czyli przed chwilą, że
          czytałem niedawno Rodrigo Munuoz Avii "O psychiatrach, psychologach
          i innych psycholach". Jednym z bohaterów tej ksążki był młody
          ekshibicjonista, który miał psa o wszystkomówiącym imieniu Sex.
          Jako, że sympatię budził niepowszechną, ale jednak dużą na swym
          osiedlu dzianych nudziarzy, gdy Sex zaginął, sąsiedzi pomagali mu go
          szukać wykrzykując imię psiaka tego, co budziło dziką wściekłość
          porządnych dam osiedle to zamieszkujących również.
    • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 06:01
      <sie turla po podłodze ze smiechu>
      • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 06:19
        Ci wysłałem zaproszenie do wizytówki :-))) Dzięki.
        • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 06:55
          Anatemko? Patrz co w Empiku reklamują:

www.empik.com/
          To Ty chyba pisałaś "bierz mnie wampirze" aluzyjnie, he, he :D
          • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:41
            no ja, ja.
            Ale, wiesz, te nowe wampiryczne filmy zupełnie mnie nie kręcą. A saga
            o Edwardzie - masakra, dno, beznadzieja. Aczkolwiek, jak nabędziesz
            "Zmrok" to chętnie się podłączę :)

> To Ty chyba pisałaś "bierz mnie wampirze" aluzyjnie, he, he :D

no prosze Cię, co teraz sobie cała Polska o mnie pomysli?!
            nawet nie wiem, czy mi sie podobasz.
            • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:46
              No to się ustawmy wreszcie na tą Starówę. U Czechów i Słowaków
              niedawno byłem, grzeszki Czeszki jadłem, Rezanym zapijałem. Miód w
              gębie. Na jakieś dwa tygodnie wyjeżdżam do Krakowa, a potem już do
              jesieni będę na miejscu :-)))
              • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:50
                > a potem już będę na miejscu :-)))

tja, od zeszłej jesieni to słyszę... hehehehe
                • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:53
                  No bo tak mi się poskładało, ale żona brata mego i moja zmusiły nas
                  obu do zakupu ziemi oraz chałupy pod Chodlem i remontował będę.
                  Ponadto kozy i osła wymyśliły, co by ładnie i sympatycznie było, a
                  ktoś bydlęta karmić musiał będzie. Wypadło na mnie, bo robię przez
                  net :-)))
                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:55
                    Aha, zapomniałem dodać, że lakierki wzuję i w paltocik się
                    przyodzieję ;-)))
                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 08:56
                    to na którym miejscu będziesz? i gdzie będzie Twój Dom?!
                    Kozy to doic mozna, ale osioł? myslisz, że jak za ogon pociagniesz to
                    cos lecieć będzie? :D
                    • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 09:03
                      Ja to chyba tu i tam będę bywał po trochu. Się do swojego adresu
                      przyzwiązałem. Włażę do chałupy od Szwejka, a wjeżdżam do garażu od
                      Wertera. Mniodzio :-))) A z osłem se pogadam, zrozumiemy się mam
                      wrażenie ;-)))
                      • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 09:10
                        Wiesz co? Masz na maila "Balladę o Chaosiku". Fajnie się czyta.
                        • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 10:27
                          Dziekuję, własnie miałam myć okna. Trudno, umyję jutro.
                          • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 10:32
                            Ty bezbużnico jedna bandytko Ty! Dziś jest dzień, który trza
                            święcić! Idź się Holy Machine wyspowiadać, bo zgrzeszyłaś myślą i
                            mową! Krakowskie Przedmieście 21, w siedzibie GwL :-)))
                            • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 10:55
                              świecić, święcić, nie mam zdrowia, żeby codziennie swiecić, dzisiaj
                              odpoczywam.
                              Połowę umyłam.
                              • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 11:00
                                Jakaś Ty pracowita. Ja firanki zdjąłem i piorę w automacie. Może jak
                                kobita z wywczasów u szwagra wróci, to mi odpuści szastanie po
                                necie, jak wysprzątaną i pachnącą jaśminem chałupę zastanie. Tylko
                                skąd ja jej wezmę jaśmin?

;-)))
                                • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 11:08
                                  kup w odświeżaczu do kontaktu.
                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 11:12
                                    Jakiś pomysł to jest, ale nie romantyczny. Sam chabaziów nazbieram.
                                    Niech już będą te, co na Lipniaku rosną. Jakieś rosną zawsze. Opinii
                                    mej zszarganej i tak nic już nie zaszkodzi ;-)))
                                    • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 11:16
                                      ale kolegium Ci dowalą.
                                      Są jeszcze kolegia? chyba nie...
                                      • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 11:18
                                        Nie. Są sądy grodzkie. Ale ja mieszkam w sąsiedztwie pani prokurator
                                        i pani sędzi. Obie są przekupne :-)))
                                        • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:11
                                          Niezłe ekscesiki. Pełen uznaniana jestem.
                                          • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:14
                                            A Ciebie skąd tu przywiało? Też Ci wysłać o Chaosiku?

;-)))
                                            • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:23
                                              Naprowadzonym został przez wiadomą.
                                            • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:27
                                              dociek przypadkiem tu trafił.
                                              i tej wersji będe sie trzymać ;p
                                              • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:59
                                                Oj trzymaj, trzymaj. Jak najmocniej. :)
                                            • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:30
                                              Sądy grodzkie zostały już zlikwidowane i zamienione na wydziały
                                              karne.
                                              • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:40
                                                Dawno żem nie stawał. Mandaty solidnie płacę :-)))
                                                • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:51
                                                  Zapomniałem, że mam jeszcze "Rowerzystę" Zalewskiego i ze dwa inne
                                                  thrillery i porypany horror Dąbały "Diabelska przypadłość". Macie,
                                                  najwyżej wywalicie. Tego Dąbałę szczególnie, bo "Rowerzysta" cacy
                                                  gdyby nie zakończenie.
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:55
                                                    wiesz, ja mam ze 1000 eboków. Podesłać Ci?
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 12:57
                                                    Dawaj. Od przybytku łeb nie boli.
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:03
                                                    w wiadomości która napisałam, wykryto spam... dlatego mailem ją
                                                    posłałam.
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:04
                                                    a chcesz cudowny medalik? nowenne dorzuce gratis /mów szybko, to ze
                                                    śmietnika wyjmę/
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:08
                                                    Hi, hi, hi... Medalik mam w portfelu. Od cioci dostałem. A nowennę
                                                    opublikuj tu najlepiej. Tu taka święta Pani, co nie lubi wariatów
                                                    bywa. Może przeczyta przy niedzieli ;P
                                                  • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:17
                                                    I robi się wątek religijny. A sugerowałem, żeby złomiarzom oddawała
                                                    nadwyżki surowca.

-
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:21
                                                    dociek napisał:

> I robi się wątek religijny. A sugerowałem, żeby złomiarzom
                                                    oddawała
                                                    > nadwyżki surowca.

A skąd Ona surowiec ten bierze, jeśli to nie tajemnica w Trójcy
                                                    Świętej jedyna?

>
                                                    > -
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:19
                                                    A tymczasem buc Józefczuk spod słomkowego kapelutka świat ogląda i
                                                    ani myśli na me obelgi odpowiedzieć. Może ja bym jakiś list
                                                    zamknięty do pani MBH w tej sprawie wystosował, bo mi kolo od dawna
                                                    działa na nerwy.
                                                  • dociek Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:29
                                                    gratisy z neta jakieś kolekcjonuje i zamawia. hobby chyba takie?
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:32
                                                    dociek napisał:

> gratisy z neta jakieś kolekcjonuje i zamawia. hobby chyba takie?

Łomatkozjezusickiemnazaryńskim, a już się bałem, że po kościołach w
                                                    niedzielę lata. To by trąciło perwersją ;-)))
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:45
                                                    dociek napisał:

> gratisy z neta jakieś kolekcjonuje i zamawia. hobby chyba takie?

i weź tu kurde powiedz cos komus w tajemnicy....

w portfelu mam 3 matki boska z Chełma. Jeśli ktos reflektuje.
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:50
                                                    anatemka napisała:

> w portfelu mam 3 matki boska z Chełma. Jeśli ktos reflektuje.

Ale Ty jesteś porąbana. Wariatka zupełna :-)))
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:59
                                                    historia matek jest banalna: zwiedzaliśmy Chełm, byliśmy na takiej
                                                    wiezy widokowej obok katedry, do biletu dostalismy 3 matki gratis.
                                                    Włożyłam w portfel i tak zostały.

>
                                                    > Ale Ty jesteś porąbana. Wariatka zupełna :-)))
                                                    >

a dziekuję, dziękuję :)
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:11
                                                    Ja to juz się nie bedę wypisywał, co do chałupy znoszę. Puszeczkę
                                                    mini po coli nawet se zostawiłem na pamiątkę, bo napisane jest na
                                                    niej "uwolnij radość". Na Litwie niedawno dawano. Dwie wycyganiłem i
                                                    dwa kupony rabatowe. A sprzątając znalazłem pudełeczko z czekoladką
                                                    opisane "wczoraj wyrób czekoladopodobny, dziś Mieszko". Też lubię
                                                    gratisy.
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:16
                                                    ja to tylko ciekawa jestem, czy Ty mi kamień z Australii
                                                    przywiozłeś....
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:24
                                                    Przywiozłeś ;-)))

A kobicie osobistej prezent właśnie zrobiłem, bo mi się nazwa
                                                    koMbojskie spodobała. Ładny?

www.allegro.pl/item1094441638.html
                                                  • anatemka Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:27
                                                    Ładny, taki kombojski.

A ja ostatnio taka okazje na allegro odpusciłam, taka okazję,
                                                    zarobiłabym na tym drugie tyle co najmniej, odpuszczając wiedziałam,
                                                    że będe żałować, no i tak teraz żałuję...
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:36
                                                    Ja nie odpuszczam. Wylicytowałem w Męskiej Szafie ostatnio dwie
                                                    koszule po zeta, jedną po 3,25, bojówki po 8 i rybaczki po 12. Jako
                                                    cham urodzony na odbiór osobisty się umówiłem, bo mi szkoda było na
                                                    przesyłkę wydać. Nigdy nie odpuszczaj!
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 14:50
                                                    Masz okazję. Taki Timex chodzi w cenie ok. 150. Szkoda, że damski:

www.allegro.pl/item1095572315_sportowe_zegarki_damskie_timex_expedition_gwar.html
                                                  • dociek Re: Przgda weczrna 28.06.10, 13:36
                                                    Sorry, nie było zastrzeżenia "Top Secret", czyli biustonosz
                                                    ukryty. ;p
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 28.06.10, 13:42
                                                    Aha, podumam sobie o tym ;-)))
                                                  • wampir-wampir Re: Przgda weczrna 27.06.10, 13:29
                                                    anatemka napisała:

> w wiadomości która napisałam, wykryto spam... dlatego mailem ją
                                                    > posłałam.

To już jaja jakieś są. Jak ja chciałem kiedyś wkleić linka do
                                                    Wampiriady z Wampiriadą w treści adresu to też mi durny system od
                                                    spamerów nagadał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka