Dodaj do ulubionych

Nie tylko dla orłów

06.11.10, 08:15
blog.rp.pl/wiadomoscdnia/2010/11/05/orzel-bialy-dla-michnika-budzi-kontrowersje/
Obserwuj wątek
    • jakmutam Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 10:18
      Gryzie. Prawda? Człowiek zrobił coś w życiu. Działał, siedział w więzieniu, założył gazetę i jego zdanie coś stanowi. A Ty tylko na forum swoją żółć wylewasz. A buława dziennikarska w szafie się kurzy. Zrób choć 1% tego co Michnik a Twoja egzystencja będzie miała sens.
      • lechowski51 Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 10:30
        Teraz Urban z Kiszczakiem wypinaja piersi....
        • Gość: mat120 Re: Nie tylko dla orłów IP: 92.244.58.* 06.11.10, 11:53
          Jaki prezydent tacy kawalerowie.
          • common-sense-ltd Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 12:02
            Prezydent równie mierny, jak większość jego poprzedników.
            Aby nie było nieporozumień, za najlepszą dla kraju prezydenturę uważam dwie kadencje Kwaśniewskiego.
            A ci, którzy uważają mnie za koniunkturalistkę, zaraz napiszą, dlaczego;)
            Ja, po prostu, staram się być obiektywna, ale nie ważne co kto sobie myśli.....

Co do kandydatów na orłów, natomiast, najbardziej śmieszy mnie Orzeł, sokół, heros......Hall;)))
            • jakmutam Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 12:27
              Obiektywizm i common to zbiory rozłączne. Jak nauczycielka w głębokim klimakterium może być obiektywna. Ona potrafi tylko pouczać w swoim nadęciu i przekonaniu o misji.
            • jesus33 Re: Nie tylko dla orłów 09.11.10, 15:47
              common-sense-ltd napisała:

> Co do kandydatów na orłów, natomiast, najbardziej śmieszy mnie Orzeł, sokół, he
              > ros......Hall;)))

Dopiero teraz zobaczyłam, że jest taki wątek. A niby dlaczego śmieszy Cię Aleksander Hall?
              I co Cię konkretnie śmieszy. Jego opozycyjna działalność? A może to, że był najmłodszym w historii ministrem? Co konkretnie Cię śmieszy?
              Znam Aleksandra Halla od kilku lat, kiedyś bardzo mi pomógł i lubię go nie tylko za to, ale również za jego publikacje, a w szczególności te dotyczące Francji. Jego ostatnia większa publikacja Francja i wielcy Francuzi zebrała w Polsce świetne recenzje. Jest bardzo miłym człowiekiem, uczciwym i z zasadami. Miałam taki okres w życiu, że to właśnie on mi najbardziej pomógł, służył mi swoją wiedzą i doświadczeniem i w każdej chwili mogłam do niego zadzwonić. To on mnie zachęcał do dalszej nauki i do tego, żeby się nigdy nie poddawać. W pierwszym odruchu jak przeczytałam artykuł chwyciłam za telefon, żeby zadzwonić i mu pogratulować, niestety jednak wszystkie numery mi wcięło, więc na pewno znajdę jego numer domowy zadzwonię i mu serdecznie pogratuluję!
              Czy w swoim życiu osiągnęłaś choć jedną dziesiątą tego co on?
              Tak jakoś już dziwnie Fanka masz, że będąc nikim lubisz kpić z innych, bardzo to niezdrowe.
    • common-sense-ltd Re: Nie tylko dla orłów 07.11.10, 12:34
      Zdumiewające, jak ze wszech miar kontrowersyjne i szeroko komentowane we wszelkich mediach , kandydatury, na gazetkowym, jedynym słusznym forum ludzi zniewolonych, przeszły bez echa....;)
      • wampir-wampir Re: Nie tylko dla orłów 09.11.10, 16:56
        Na tym portsalu jest 5 953 forów o różnej tematyce. Poszukaj sobie odpowiednigo i nie mękol. To jest forum Przemyśl, a nie matrymonialno-randkowe czy ogólnopolityczne. Pa, kotku.
    • Gość: mat120 Nieco z historii... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 10:53
      * Lata 1705-1795

Order został ustanowiony 1 listopada 1705[1] przez króla Augusta II na zamku w Tykocinie, małym mieście na Podlasiu, położonym nad rzeką Narew, gdzie bywali królowie, magnaci i książęta polscy. Otrzymywali go w czasie I Rzeczypospolitej głównie magnaci, którzy wsparli króla w wolnej elekcji: Karol Stanisław Radziwiłł, Hieronim Lubomirski, Michał Kazimierz Ogiński, Ignacy Krasicki, Stanisław Kostka Potocki, Stanisław Małachowski, ale także ataman Iwan Mazepa. W czasach Augusta III stracił nieco renomę, gdyż minister Henryk Brühl masowo go sprzedawał. Za panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego Order Orła Białego nadano na rozkaz cesarzowej Katarzyny II wielu Rosjanom, w tym wszystkim jej faworytom z Potiomkinem na czele. Order przestał być nadawany po III rozbiorze Polski.

pl.wikipedia.org/wiki/Order_Or%C5%82a_Bia%C5%82ego
    • Gość: mat120 Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 10:59
      pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Michnik,_Komorowski,_Komorowska,_Hall,_Bielecki.jpg
      • common-sense-ltd Re: Kawalerowie w pełnej krasie... 11.11.10, 11:03

Kawalerowie orderu Katarzyny....Śliczna fotka;)
        • Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 11:29
          Zdjęcie babaardzo wyywyywymowwne...:)

• common-sense-ltd Re: Kawalerowie w pełnej krasie... 11.11.10, 11:31
            "...a wokół same zające i jelenie...";)
            • Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 14:46
              common-sense-ltd napisała:

> "...a wokół same zające i jelenie...";)

I jojojooobnięci.:)))
              • Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 15:11
                a komentujący to same cioty i lesby.
                Zawistni PiS_dzielcy :)))
                Tyle wam tylko pozostało zdychające gnomy.
                • Gość: polak_katoliklive Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.range109-153.btcentralplus.com 11.11.10, 15:13
                  A Stachu Kiślak sy lepszy ordyr wyciuł z póśzki pu konserwi. A lichowski idź sy MAta pudymać, albu dziupli na dżewi.
                • Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 15:24
                  Gość portalu: Jur@ napisał(a):

> a komentujący to same cioty i lesby.
                  > Zawistni PiS_dzielcy :)))

Ej ty durny jur....

różowe cioty i lesby protestują teraz w Warszawie przeciw polskim "faszystom",:))

• Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 15:49
                    wolę taki stan niż tfuj :))))
                    Naucz się pisać mój nick.
                    Podpowiem ci: @ - pisze sie :naciskając klawisz "shift" i "@".
                    • Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 15:57
                      Durny to ty jesteś niezależnie od własnej woli....:)))
                      • Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 16:26
                        wolę być "Durny to ty jesteś niezależnie od własnej woli....:)))", niż
                        wyznawcą pierwszego kurdupla niebyłej IV RP :)))
                        Chciałbym, byś mi to powiedział w oczy...
                    • Gość: jobrave Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.range109-153.btcentralplus.com 11.11.10, 15:57
                      Mat się boi, bo myśli, że "@" to hebrajska litera.
                      • Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 17:31
                        Gość portalu: jobrave napisał(a):

> Mat się boi, bo myśli, że "@" to hebrajska litera.

Ach Ty zwierzątko pociągowe; nie przyszło Ci do głowy, że małpy mogłyby poczuć się urażone....."))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka