common-sense-ltd 06.11.10, 08:15 blog.rp.pl/wiadomoscdnia/2010/11/05/orzel-bialy-dla-michnika-budzi-kontrowersje/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakmutam Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 10:18 Gryzie. Prawda? Człowiek zrobił coś w życiu. Działał, siedział w więzieniu, założył gazetę i jego zdanie coś stanowi. A Ty tylko na forum swoją żółć wylewasz. A buława dziennikarska w szafie się kurzy. Zrób choć 1% tego co Michnik a Twoja egzystencja będzie miała sens. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 10:30 Teraz Urban z Kiszczakiem wypinaja piersi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Nie tylko dla orłów IP: 92.244.58.* 06.11.10, 11:53 Jaki prezydent tacy kawalerowie. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 12:02 Prezydent równie mierny, jak większość jego poprzedników. Aby nie było nieporozumień, za najlepszą dla kraju prezydenturę uważam dwie kadencje Kwaśniewskiego. A ci, którzy uważają mnie za koniunkturalistkę, zaraz napiszą, dlaczego;) Ja, po prostu, staram się być obiektywna, ale nie ważne co kto sobie myśli..... Co do kandydatów na orłów, natomiast, najbardziej śmieszy mnie Orzeł, sokół, heros......Hall;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Nie tylko dla orłów 06.11.10, 12:27 Obiektywizm i common to zbiory rozłączne. Jak nauczycielka w głębokim klimakterium może być obiektywna. Ona potrafi tylko pouczać w swoim nadęciu i przekonaniu o misji. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nie tylko dla orłów 09.11.10, 15:47 common-sense-ltd napisała: > Co do kandydatów na orłów, natomiast, najbardziej śmieszy mnie Orzeł, sokół, he > ros......Hall;))) Dopiero teraz zobaczyłam, że jest taki wątek. A niby dlaczego śmieszy Cię Aleksander Hall? I co Cię konkretnie śmieszy. Jego opozycyjna działalność? A może to, że był najmłodszym w historii ministrem? Co konkretnie Cię śmieszy? Znam Aleksandra Halla od kilku lat, kiedyś bardzo mi pomógł i lubię go nie tylko za to, ale również za jego publikacje, a w szczególności te dotyczące Francji. Jego ostatnia większa publikacja Francja i wielcy Francuzi zebrała w Polsce świetne recenzje. Jest bardzo miłym człowiekiem, uczciwym i z zasadami. Miałam taki okres w życiu, że to właśnie on mi najbardziej pomógł, służył mi swoją wiedzą i doświadczeniem i w każdej chwili mogłam do niego zadzwonić. To on mnie zachęcał do dalszej nauki i do tego, żeby się nigdy nie poddawać. W pierwszym odruchu jak przeczytałam artykuł chwyciłam za telefon, żeby zadzwonić i mu pogratulować, niestety jednak wszystkie numery mi wcięło, więc na pewno znajdę jego numer domowy zadzwonię i mu serdecznie pogratuluję! Czy w swoim życiu osiągnęłaś choć jedną dziesiątą tego co on? Tak jakoś już dziwnie Fanka masz, że będąc nikim lubisz kpić z innych, bardzo to niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Nie tylko dla orłów 07.11.10, 12:34 Zdumiewające, jak ze wszech miar kontrowersyjne i szeroko komentowane we wszelkich mediach , kandydatury, na gazetkowym, jedynym słusznym forum ludzi zniewolonych, przeszły bez echa....;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Nie tylko dla orłów 09.11.10, 16:56 Na tym portsalu jest 5 953 forów o różnej tematyce. Poszukaj sobie odpowiednigo i nie mękol. To jest forum Przemyśl, a nie matrymonialno-randkowe czy ogólnopolityczne. Pa, kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Nieco z historii... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 10:53 * Lata 1705-1795 Order został ustanowiony 1 listopada 1705[1] przez króla Augusta II na zamku w Tykocinie, małym mieście na Podlasiu, położonym nad rzeką Narew, gdzie bywali królowie, magnaci i książęta polscy. Otrzymywali go w czasie I Rzeczypospolitej głównie magnaci, którzy wsparli króla w wolnej elekcji: Karol Stanisław Radziwiłł, Hieronim Lubomirski, Michał Kazimierz Ogiński, Ignacy Krasicki, Stanisław Kostka Potocki, Stanisław Małachowski, ale także ataman Iwan Mazepa. W czasach Augusta III stracił nieco renomę, gdyż minister Henryk Brühl masowo go sprzedawał. Za panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego Order Orła Białego nadano na rozkaz cesarzowej Katarzyny II wielu Rosjanom, w tym wszystkim jej faworytom z Potiomkinem na czele. Order przestał być nadawany po III rozbiorze Polski. pl.wikipedia.org/wiki/Order_Or%C5%82a_Bia%C5%82ego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 10:59 pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Michnik,_Komorowski,_Komorowska,_Hall,_Bielecki.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Kawalerowie w pełnej krasie... 11.11.10, 11:03 Kawalerowie orderu Katarzyny....Śliczna fotka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 11:29 Zdjęcie babaardzo wyywyywymowwne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
common-sense-ltd Re: Kawalerowie w pełnej krasie... 11.11.10, 11:31 "...a wokół same zające i jelenie...";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 14:46 common-sense-ltd napisała: > "...a wokół same zające i jelenie...";) I jojojooobnięci.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 15:11 a komentujący to same cioty i lesby. Zawistni PiS_dzielcy :))) Tyle wam tylko pozostało zdychające gnomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak_katoliklive Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.range109-153.btcentralplus.com 11.11.10, 15:13 A Stachu Kiślak sy lepszy ordyr wyciuł z póśzki pu konserwi. A lichowski idź sy MAta pudymać, albu dziupli na dżewi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 15:24 Gość portalu: Jur@ napisał(a): > a komentujący to same cioty i lesby. > Zawistni PiS_dzielcy :))) Ej ty durny jur.... różowe cioty i lesby protestują teraz w Warszawie przeciw polskim "faszystom",:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 15:49 wolę taki stan niż tfuj :)))) Naucz się pisać mój nick. Podpowiem ci: @ - pisze sie :naciskając klawisz "shift" i "@". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 15:57 Durny to ty jesteś niezależnie od własnej woli....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jur@ Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.toya.net.pl 11.11.10, 16:26 wolę być "Durny to ty jesteś niezależnie od własnej woli....:)))", niż wyznawcą pierwszego kurdupla niebyłej IV RP :))) Chciałbym, byś mi to powiedział w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: *.range109-153.btcentralplus.com 11.11.10, 15:57 Mat się boi, bo myśli, że "@" to hebrajska litera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: Kawalerowie w pełnej krasie... IP: 92.244.58.* 11.11.10, 17:31 Gość portalu: jobrave napisał(a): > Mat się boi, bo myśli, że "@" to hebrajska litera. Ach Ty zwierzątko pociągowe; nie przyszło Ci do głowy, że małpy mogłyby poczuć się urażone.....")) Odpowiedz Link Zgłoś